Singlereis Zeilen en Wandelen Zeeland - 3 dagen

3 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 9.4
vanaf € 299,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
27-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

wandelingen langs de oevers van de Oosterschelde 
unieke combinatie van wandelen en zeilen
inclusief alle maaltijden en verblijf op een zeilschip!

route: we wandelen routes van ca. 11 tot 15 km. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
groep: minimaal 6 / maximaal 12 reizigers

Drie dagen wandelen en zeilen in het grootste Nationale Park van Nederland
Het Nationaal Park Oosterschelde is het resultaat van de eeuwenoude strijd tussen mens en zee. Het inpolderen van schorgebieden en weer prijs moeten geven van eerder gewonnen land wisselen elkaar doorlopend af. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is het landschap altijd anders. Bij eb zie je de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. Achter de dijken herinneren karrevelden, inlagen en kreekgebieden aan het leven van de Zeeuwen met de zee.

We beginnen de dag telkens met een wandeling (ca. 11 tot 15 km). Daarbij volgen we hoofdzakelijk de oevers van de Oosterschelde. Soms binnendijks, soms buitendijks. Aan het begin van de middag wacht het historische zeilvrachtschip 'de Stoere Eenvoud' ons op. We genieten van de rust en de lunch. Wij hijsen de zeilen en vervolgen uw tocht. 's Avonds liggen we in de haven en hebben we toegang tot douches en verdere sanitaire voorzieningen.

Dag 1
Aankomst in Tholen en wandeling langs de Oosterschelde (ca. 11 km/4 uur)
Voor deze singlereis Nederland verwachten we u om 10.00 uur aan boord van de Stoere Eenvoud in de oude handelshaven van Tholen. Na een korte kennismaking en verdeling van de slaapplaatsen maken we los en zetten we koers naar de Bergsediepsluis. Deze sluis is de toegang tot de Oosterschelde. Onderweg nemen we tijd voor een wat uitgebreidere kennismaking en vertellen we over de opzet van de drie dagen. Net voorbij de sluis zetten we u af en vervolgt u de reis te voet over het eiland Tholen grotendeels langs de oevers van de Oosterschelde. De wandeling van ca. 11 km brengt u naar de oude veersteiger bij de Gorishoek. Daar ligt het schip u op te wachten. Terwijl u geniet van een welverdiende rust en heerlijke lunch varen we het schip langs de droogvallende platen, door de Zeelandbrug naar het havenstadje Zierikzee. Daar aangekomen is er de mogelijkheid om te douchen en het stadje te verkennen terwijl de avondmaaltijd wordt klaargemaakt. 's Avonds is een bezoek aan de vele terrasjes in dit stadje altijd gezellig.

Dag 2
Wandeling vanuit Zierikzee  (ca. 12,5 km/4 uur)
Na een vroeg ontbijt vertrekt u voor een wandeling vanuit Zierikzee. Deze route van ca. 12,5 km voert door prachtige inlagen en karrevelden en grotendeels langs de oever van de Oosterschelde. In de Schelphoek, waar in 1953 de dijkdoorbraak de watersnood inluidde, ligt de Stoere Eenvoud u alweer op te wachten. We hijsen de zeilen voor een prachtige tocht rond de Roggeplaat, langs de Oosterscheldekering op weg naar het voormalige vissershaventje Colijnsplaat. In Colijnsplaat is er weer alle gelegenheid om te douchen. 's Avonds maken we het vooral gezellig aan boord. We doen spelletjes of luisteren naar elkaars verhalen.

Dag 3
Wandeling van Colijnsplaat naar Goese Sas (ca. 15 km/4,5 uur)
De laatste wandeling van dit weekend breng u naar Goese Sas. Tijdens deze ca. 15 km lange tocht steekt u over van het eiland Noord-Beveland naar Zuid-Beveland via de Zandkreeksluis. U wandelt langs de voet van de Zeelandbrug, door de dorpjes Kats en Wilhelminadorp om tenslotte over het oude jaagpad langs het havenkanaal de sluis in Goese Sas te bereiken. Daar wacht de Stoere Eenvoud u alweer op voor de laatste zeiltocht terug naar Tholen. Aan het einde van de middag passeren we de Bergsediepsluis en verlaten we de Oosterschelde. De zeilen kunnen worden opgedoekt en om ca. 17.30 uur arriveren we weer in onze thuishaven waar deze singlereis Nederland eindigt. 

Goed om te weten
* De wandelingen zijn zonder begeleider of gids. U krijgt een duidelijke routebeschrijving en knapzakje mee en loopt in uw eigen tempo. 
* De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Goede (en in natte tijden; waterdichte) wandelschoenen met profiel zijn zeker geen overbodige luxe.
* We raden aan om altijd enkele tientjes contant geld op zak te hebben tijdens de wandeldagen (voor de betaling van de rekening bij de horecagelegenheden en de eventuele kosten voor het openbaar vervoer).
* Waar mogelijk wordt daadwerkelijk gezeild. Mocht er écht te weinig wind staan, dan zal worden gevaren op de motor. Bij teveel wind kan worden besloten dat er niet wordt uitgevaren. De veiligheid van de opvarenden staat namelijk altijd voorop.
* Door weersomstandigheden kan het noodzakelijk zijn de routes en/of de indeling van de dagen aan te passen.
* Indien u vegetarisch eet of een ander dieet volgt, dient u dit te vermelden bij het maken van uw boeking zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

 

De Stoere Eenvoud

Het schip
De Stoere Eenvoud is een Zuid-Hollandse Paviljoentjalk. In 1905 als zeilend vrachtschip gebouwd onder de naam ‘De Verwisseling’.  In 1934 werden mast en zeilen verwijderd en werd een 40 pk, één cilinder, motor geplaatst. De naam werd veranderd in Zeelandia en met als thuishaven St. Annaland werden voornamelijk bulkgoederen vervoerd over de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Stromen.

In 1977 werd het schip weer in haar oude luister hersteld. Ze werd weer voorzien van mast, tuigage en zwaarden. Het ruim werd ingetimmerd als passagiers-accommodatie met een grote gezamenlijk leefruimte en 15 slaapplaatsen. En zo ontstond een stoer en sfeervol zeilend passagierschip, waarmee nu al 40 jaar gasten enthousiast worden gemaakt voor het varen onder de bruine zeilen van historisch varend erfgoed.

Alle 12 slaapplaatsen die gebruikt worden bevinden zich in één gemeenschappelijke ruimte. Het schip beschikt over twee toiletten en een douche. De douche gebruiken we alleen voor noodgevallen. Normaal gesproken douchen we aan wal.

Stoer en Eenvoudig
Stoere Eenvoud staat voor een beleving die het beste te omschrijven valt als: terug naar de basis. We hebben geen luxe hutten maar de kooien slapen prima. Aan de grote houten stamtafel benedendeks kunnen we gezellig zitten en luisteren naar elkaars verhalen, lezen of spelletjes doen. Op het schip is het, samen met de schipper en de scheepsmaat, hard werken om de zeilen te hijsen, de schoten en bakstagen aan te halen of de zwaarden te bedienen bij het overstag gaan. Alle lieren worden met de hand bediend. We hebben een krachtige motor maar we laten ons leiden door de wind. Zeilen op zo’n grote tjalk is hollen en stilstaan. Bij overstag manoeuvres is het alle hens aan dek. Op andere momenten is er alle tijd om te genieten van de stilte, de natuur, het water en elkaar

Wat neemt u mee?
Een warme trui en jas • eventueel regenkleding • warme muts • camera • zonnebrandcrème • zonnebril • zonnehoed • eventueel zwemspullen • stevige schoenen met rubberzolen • waterschoenen • handdoek(en) • toiletspullen • slaapzak of deken • evt. oordopjes voor een goede nachtrust (i.v.m. de gehorigheid op het schip en het feit dat u het slaapgedeelte deelt met de medepassagiers) • een goed boek • natuurlijk een goed humeur.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Do 09-05-2024
329,-
Vr 07-06-2024
299,-
Vr 05-07-2024
299,-
Ma 29-07-2024
329,-
Vr 30-08-2024
299,-
Vr 27-09-2024
299,-


inclusief:
* 2 nachten verblijf aan boord van de zeiltjalk de Stoere Eenvoud in een gedeelde slaapruimte met stapelbedden. Hoeslaken, kussen en kussensloop zijn aanwezig. U dient zelf een slaapzak mee te nemen.
* 2 x ontbijt, 3 x lunch en 2 x avondmaaltijd
* gedurende de hele dag koffie/thee, fruit en frisdranken
* havengelden en toeristenbelasting
* elke dag krijgt u een knapzakje mee tijdens de wandeling
* wandelbeschrijving en routekaart
* gratis parkeergelegenheid aan de haven

exclusief:
* vervoer naar/van Tholen
* wijnen en (alcoholvrij) bier (€ 1,50 per consumptie)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

De combinatie van wandelen en zeilen is al erg leuk maar met Henk als schipper en Cora als gastvrouw wordt het geweldig! Het verblijf op De Stoere Eenvoud is heel bijzonder. 3 Topdagen!

Bea Herikhuisen, reisperiode september 2023
9

anoniem, reisperiode september 2023
10

Combinatie van wandelen, zeilen en slapen op een prachtige oude Tjalk was een super leuke ervaring. Gezellige groep en alles perfect geregeld door Henk (schipper) en Cora. Drie heerlijke dagen gehad.

Lilian, reisperiode augustus 2023
10

Geweldige ervaring om te wandelen en zeilen met de Stoere eenvoud! In 3 dagen het gevoel alsof ik een week ben weg geweest. Henk en Cora zijn super gastvrij en maken het je echt naar je zin. De regen en harde wind die wij hadden maakten de zeilervaring nóg bijzonderder. Dus mocht je twijfelen vanwege het weer; gaan! Het is sowieso fantastisch!

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Zeer gastvrije en vriendelijke schipper en vrouw. Prettige en duidelijke no-nonsense uitleg + info over het varen en wandelen. Mooie ontdekkingsreis van een stukje Zeeland. Helaas was het weer een beetje ontstuimig, maar dat draagt ook wel weer bij aan de ervaring van het zeilen.

Erik Ten Brummelhuis, reisperiode augustus 2023
9

Alles was top, dit weekend. Zoekend naar een minpuntje kon ik alleen het nachtlampje in de slaapruimte vinden. Oogmasker meenemen dus! Ik trof het ook erg met de leuke groep. Zelfs de regen tijdens de 2e wandeling bedierf de pret niet!

anoniem, reisperiode juni 2023
10

Wat een fantastisch zeil- wandelweekend met een meer dan all inclusive verzorging door Cora. Leuk gezelschap. Gezelligheid met de schipper Henk en maatje Guus. Veel gelachen. Een echte aanrader

Renate , reisperiode juni 2023
10

Mocht je nog twijfelen om deze reis te boeken…..niet doen! 3 heerlijke dagen gehad. De bemanning van de Stoere eenvoud doet er alles aan om het naar je zin te maken. Erg genoten van deze trip.

Helga , reisperiode juli 2022
10

Ik kan niet anders zeggen dan een geweldige belevenis. Het was een tot in de puntjes verzorgd zeil en wandelreisje. Een prachtig schip. De combinatie met zeilen en wandelen en niet te vergeten de gezelligheid en het overheerlijke eten op het schip was heel bijzonder. Ik zou het iedereen aanraden eens mee te gaan met de Stoere Eenvoud! Ik heb erg genoten en ben blij dat ik deze reis gedaan heb😀😎⚓️

Sandra , reisperiode juli 2022
10

fantastische combinatie van wandelen en varen/zeilen. Een dikke 10 voor de bemanning en de verzorging. Mede door hen werd het een onvergetelijke reis.

Liesbeth, reisperiode juli 2022
9

Prima balans tussen wandelen en zeilen. De wandelroutes zijn met zorg gemaakt. Prachtige wandeling naar Serooskerke, met kwelders en inlagen. Heerlijk om te zeilen op het open water van de Oosterschelde, met mooie stadjes als Zierikzee en Colijnsplaat. De Stoere Eenvoud biedt een en al gastvrijheid, laat dat maar aan Henk en Cora over. Zeer aan te bevelen.

Geert , reisperiode juli 2022
8

Heerlijke dagen dagen gehad op de Stoere Eenvoud. En wat een gastvrijheid en kennis van de schippers en hun scheepsmaat. Naast het zeilen heb ik ook erg genoten van de wandelingen langs de Oosterschelde.

anoniem, reisperiode juli 2022
10

Leuke combi tussen zeilen en wandelen!! Een absolute aanrader!!

Anita de Bruijn, reisperiode juli 2022
10

Het was heel mooi een beetje kort goede sfeer ik heb genoten

Kees van Dijk, reisperiode juli 2022
8

Een super afwisselende reis van wandelen en zeilen op de Oosterschelde met een meer dan voldoende verzorging, ook van de inwendige mens.

Tjeerd Knier, reisperiode juli 2022
10

Aan boord van de Stoere Eenvoud: Mijmeren over de Oosterschelde liggend op het dek met kussens. Verhalen met je mede reisgenoten. Zomer storm op zee onder bezielde leiding van Henk en maat Guus. Lachen bij gezelschap spelletjes die je nog niet kon. Overvloed aan inclusief eten/drinken aan boord door gastvrouw Cora. Een schoon opgeruimde keuken en verblijf na elke maaltijd. Hijs de zeilen van je dromen, laat het komen, laat het stromen. Wandelen én zeilen is de haast uit je hoofd halen. Prikkels laten waaien, positieve energie binnen laten komen. Een aanrader om met het gastvrije schippers echtpaar Henk & Cora het stoere avontuur aan te gaan in 'alle eenvoud' . In slechts een paar dagen tijd voel je weer opgeladen om op de fiets verder te gaan naar Friesland!

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Heel gastvrije schippers, heerlijk eten en mooie wandelingen. Goed concept: wandelen met bagagevervoer en zelfs slaapplaatsvervoer. Je hoeft maar één keer uit en in te pakken. Zeilen bij geschikte weersomstandigheden. Gelegenheid om te helpen met hijsen en strijken van de zeilen. Zelfs mogelijkheid om het schip te besturen. Al met al een heerlijk weekend weg.

Gerard, reisperiode mei 2022
10

Dit was echt een aangenaam, uitdagend weekend trip. Het eten was heerlijk, gezelschap geweldig. Zelden heb ik zulk een goede gastheer/vrouw meegemaakt. Voor herhaling vatbaar!

Tonia, reisperiode april 2022
10

Ondanks de kou heb ik enorm genoten aan boord van de Stoere Eenvoud. Gezellig, super verzorgd, enorm hulpvaardig en flexibel. Een aanrader voor iedereen die van wandelen EN zeilen houdt.

Froukje Bottema, reisperiode april 2022
8

Topweekend, nooit gezeild, wel gewandeld. De combinatie was heel afwisselend. Helemaal fris en opgepept weer huiswaarts gekeerd. Henk, Cora en Job het ontbrak ons aan niets

anoniem, reisperiode april 2022
9

anoniem, reisperiode april 2022
10

Met een gastvrij onthaal aan boord van Stoere Eenvoud was de toon snel gezet. Het werd een heerlijk wandel- en zeilweekend. Alle drie de dagen, dus ook de aankomst- en vertrekdag, zijn echte vakantiedagen.

Annet, reisperiode april 2022
9

Heerlijk weekend wandelen en varen. De schipper en zijn vrouw (Henk en Cora) deden er werkelijk alles aan om het hun gasten naar de zin te maken op hun prachtige schip. Super lekker eten en ook nog een knapzakje mee voor onderweg. Mooie wandelingen, goede routebeschrijving. Vanwege corona was de accommodatie niet volledig bezet, wat prettig was want bij volle bezetting is de slaapruimte best krap.

anoniem, reisperiode september 2021
10

Eind juni 2021 n heerlijk weekend gehad op t zeilschip stoere eenvoud.Lieve gastvrije eigenaren Henk en Cora.En n hele leuke groep.Was n top weekend.N'aanrader om t te doen!!!

Mieke, reisperiode juni 2021
Vindt het lang Weekend van 2 Okt.-4 Okt. Leuk. Het is weer een andere omgeving. Bij aankomst werden we al hartelijk ontvangen. Door Cora en Henk,het gastvrije echtpaar. Er werden ook met de lunch broodjes geserveerd. Dat maak je ook niet vaak mee. De Stuurman deed het ook zeer goed. Hij stondt wel in weer en wind. Zaterdag nog een kwis gedaan over de algemene dingen van de boot. Was leuk. Na afloop nog een lunch gehad en na gepraat. Deze reis is voor herhaling vatbaar.
Wim Van Der Geest.
Het was een fantastisch weekend 3 dagen . Ondanks het minder mooie weer (wat achteraf nog goed meegevallen is) hebben we het erg naar ons zin gehad doordat Cora en Henk (de schippers) en extra schipper Guus enorm gastvrij zijn en er alles aan deden om het ons naar de zin te maken. Cora maakte allemaal lekkere dingen en lekker avondeten. En Henk is een goede verteller en had voor de avond een kwis wat erg leuk was en alles op vrijwillege basis. Maar de sfeer was zo ontspannen dat iedereen meedeed , we hadden de grootste lol. Ook met zeilen was je totaal vrij om wel of niet te helpen en omdat ik vroeger ook gezeild heb vond ik het weer erg leuk om mee te helpen. We waren een dag eerder terug omdat het Zondag windkracht 8 op de Oosterschelde was en dus niet verantwoord en veilig . Dus heeft Henk het programma aangepast en voorgesteld om bij het bosgebied "de Brabandse Wal " te gaan wandelen voor de lunch. Daar zijn we met twee auto,s heen gereden en hebben daar heerlijk gewandeld , heel mooi gebied vlak bij Bergen op Zoom . Al met al een aanrader voor iedereen die van wandelen houd en het leuk vind om een keer te varen. Heel relaxte sfeer en gezelligheid door de enorme gastvrijheid van Cora en Henk. Iedereen bedankt en volgend jaar als het weer warmer is ga ik weer , dan graag een week.
A.Bart
het was een super weekend, fijne combi van wandelen en zeilen. helaas zat het weer wat tegen, daar werd het programma op aangepast. Henk en Cora zijn heel enthousiast met een topverzorging voor de inwendige mens en veel informatie over zeilen en zeeland wat later weer van pas kwam tijdens de pub-quiz. deze reis 7 gasten, had iedereen ruim plaats voor slapen en bagage wat erg prettig was. de boot is netjes verzorgd en schoon.
Jeannette
inclusief:
* 2 nachten verblijf aan boord van de zeiltjalk de Stoere Eenvoud in een gedeelde slaapruimte met stapelbedden. Hoeslaken, kussen en kussensloop zijn aanwezig. U dient zelf een slaapzak mee te nemen.
* 2 x ontbijt, 3 x lunch en 2 x avondmaaltijd
* gedurende de hele dag koffie/thee, fruit en frisdranken
* havengelden en toeristenbelasting
* elke dag krijgt u een knapzakje mee tijdens de wandeling
* wandelbeschrijving en routekaart
* gratis parkeergelegenheid aan de haven

exclusief:
* vervoer naar/van Tholen
* wijnen en (alcoholvrij) bier (€ 1,50 per consumptie)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook