Singlereis Zeilen en Wandelen Zeeland - 3 dagen

3 dagen
niveau 1
eigen vervoer
beoordeling: 9.4
vanaf € 260,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 16-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

wandelingen langs de oevers van de Oosterschelde 
óók boekbaar tijdens het Hemelvaartweekend
inclusief alle maaltijden en verblijf op een zeilschip!

route: we wandelen routes van ca. 11 tot 15 km.  De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
groep: minimaal 6 / maximaal 11 reizigers.

Drie dagen wandelen en zeilen in het grootste Nationale Park van Nederland
Het Nationaal Park Oosterschelde is het resultaat van de eeuwenoude strijd tussen mens en zee. Het inpolderen van schorgebieden en weer prijs moeten geven van eerder gewonnen land wisselen elkaar doorlopend af. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is het landschap altijd anders. Bij eb zie je de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. Achter de dijken herinneren karrevelden, inlagen en kreekgebieden aan het leven van de Zeeuwen met de zee.

We beginnen de dag telkens met een wandeling (ca. 11 tot 15 km). Daarbij volgen we hoofdzakelijk de oevers van de Oosterschelde. Soms binnendijks, soms buitendijks. Aan het begin van de middag wacht het historische zeilvrachtschip ‘de Stoere Eenvoud’ u op. U geniet van de rust en de lunch. Wij hijsen de zeilen en vervolgen uw tocht. ’s Avonds liggen we in de haven en hebben we toegang tot douches en verdere sanitaire voorzieningen.
 

Dag 1
Aankomst in Tholen en wandeling langs de Oosterschelde (ca. 11 km/4 uur)
Voor deze singlereis Nederland verwachten we u om 10.00 uur aan boord van de Stoere Eenvoud in de oude handelshaven van Tholen. Na een korte kennismaking en verdeling van de slaapplaatsen maken we los en zetten we koers naar de Bergsediepsluis. Deze sluis is de toegang tot de Oosterschelde. Onderweg nemen we tijd voor een wat uitgebreidere kennismaking en vertellen we over de opzet van de drie dagen. Net voorbij de sluis zetten we u af en vervolgt u de reis te voet over het eiland Tholen grotendeels langs de oevers van de Oosterschelde. De wandeling van ca. 11 km brengt u naar de oude veersteiger bij de Gorishoek. Daar ligt het schip u op te wachten. Terwijl u geniet van een welverdiende rust en heerlijke lunch varen we het schip langs de droogvallende platen, door de Zeelandbrug naar het havenstadje Zierikzee. Daar aangekomen is er de mogelijkheid om te douchen en het stadje te verkennen terwijl wij de avondmaaltijd klaarmaken. ’s Avonds is een bezoek aan de vele terrasjes in dit stadje altijd de moeite waard.

Dag 2
Wandeling vanuit Zierikzee  (ca. 12,5 km/4 uur)
Na een vroeg ontbijt vertrekt u voor een wandeling vanuit Zierikzee. Deze wandelroutes is ca. 12,5 kilometer lang en voert u langs de kwelders en inlagen aan de oevers van de Oosterschelde over het eiland Schouwen-Duiveland. In de voormalige landbouwhaven ‘De Schelpenhoek’ ligt de Stoere Eenvoud u alweer op te wachten. We serveren een late lunch en zetten het zeil richting het voormalige vissershaventje Colijnsplaat. In Colijnsplaat is er weer alle gelegenheid om te douchen. ’s Avonds maken we het vooral gezellig aan boord. We doen spelletjes of luisteren naar elkaars verhalen.

Dag 3
Wandeling van Colijnsplaat naar Goese Sas (ca. 15 km/4,5 uur)
De laatste wandeling van dit weekend breng u naar Goese Sas. Tijdens deze ca. 15 km lange tocht steekt u over van het eiland Noord-Beveland naar Zuid-Beveland via de Zandkreeksluis. U wandelt langs de voet van de Zeelandbrug, door de dorpjes Kats en Wilhelminadorp om tenslotte over het oude jaagpad langs het havenkanaal de sluis in Goese Sas te bereiken. Daar wacht de Stoere Eenvoud u al weer op voor de laatste zeiltocht terug naar Tholen. Aan het einde van de middag passeren we de Bergsediep sluis en verlaten we de Oosterschelde. De zeilen kunnen worden opgedoekt en om ca. 17:30 uur arriveren we weer in onze thuishaven waar deze singlereis Nederland eindigt. 

Goed om te weten
* Het is uiteraard altijd mogelijk om een wandelroute over te slaan en met het schip mee te varen.
* De wandelingen van dit arrangement zijn voor iedereen met normale conditie goed te doen. Goede (en in natte tijden; waterdichte) wandelschoenen met profiel zijn zeker geen overbodige luxe.
* Waar mogelijk wordt daadwerkelijk gezeild. Mocht er écht te weinig wind staan, dan zal worden gevaren op de motor. Bij teveel wind kan worden besloten dat er niet worden uitgevaren. De veiligheid van de opvarenden staat namelijk altijd voorop.

 

De Stoere Eenvoud

De Stoere Eenvoud is een Zuid-Hollandse Paviljoentjalk. In 1905 als zeilend vrachtschip gebouwd onder de naam ‘De Verwisseling’.  In 1934 werden mast en zeilen verwijderd en werd een 40 pk, één cilinder, motor geplaatst. De naam werd veranderd in Zeelandia en met als thuishaven St. Annaland werden voornamelijk bulkgoederen vervoerd over de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Stromen. In 1977 werd het schip weer in haar oude luister hersteld. Ze werd weer voorzien van mast, tuigage en zwaarden. Het ruim werd ingetimmerd als passagiers-accommodatie met een grote gezamenlijk leefruimte en 15 slaapplaatsen. En zo ontstond een stoer en sfeervol zeilend passagierschip, waarmee nu al 40 jaar gasten enthousiast worden gemaakt voor het varen onder de bruine zeilen van historisch varend erfgoed. Alle slaapplaatsen bevinden zich in één gemeenschappelijke ruimte. Het schip beschikt over twee toiletten en een douche. De douche gebruiken we alleen voor noodgevallen. In alle havens zijn goede sanitaire voorzieningen

Wat neem je mee?
Een warme trui en jas • eventueel regenkleding • warme muts • camera • zonnebrandcrème • zonnebril • zonnehoed • eventueel zwemspullen • stevige schoenen met rubberzolen • waterschoenen • handdoek(en) • toiletspullen • slaapzak of deken • evt. oordopjes voor een goede nachtrust (i.v.m. de gehorigheid op het schip en het feit dat u het slaapgedeelte deelt met de medepassagiers) • een goed boek • natuurlijk een goed humeur.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Do 26-05-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 260,-


inclusief:
* 2 nachten verblijf aan boord van de zeiltjalk de Stoere Eenvoud in een gedeelde slaapruimte met stapelbedden op basis van zelf meegebrachte slaapzak (hoeslaken, kussen en kussensloop zijn voorzien)
* 2 x ontbijt, 2 x lunch en 2 x avondmaaltijd
* gedurende de hele dag koffie/thee, fruit en frisdranken
* havengelden en toeristenbelasting
* elke dag krijgt u een knapzakje mee tijdens de wandeling
* wandelbeschrijving en routekaart
* gratis parkeergelegenheid aan de haven

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* vervoer naar/van Tholen
* wijnen en (alcoholvrij) bier (€ 1,50 per consumptie)
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

 
10

Dit was echt een aangenaam, uitdagend weekend trip. Het eten was heerlijk, gezelschap geweldig. Zelden heb ik zulk een goede gastheer/vrouw meegemaakt. Voor herhaling vatbaar!

Tonia, reisperiode april 2022
10

Ondanks de kou heb ik enorm genoten aan boord van de Stoere Eenvoud. Gezellig, super verzorgd, enorm hulpvaardig en flexibel. Een aanrader voor iedereen die van wandelen EN zeilen houdt.

Froukje Bottema, reisperiode april 2022
8

Topweekend, nooit gezeild, wel gewandeld. De combinatie was heel afwisselend. Helemaal fris en opgepept weer huiswaarts gekeerd. Henk, Cora en Job het ontbrak ons aan niets

anoniem, reisperiode april 2022
9

anoniem, reisperiode april 2022
10

Met een gastvrij onthaal aan boord van Stoere Eenvoud was de toon snel gezet. Het werd een heerlijk wandel- en zeilweekend. Alle drie de dagen, dus ook de aankomst- en vertrekdag, zijn echte vakantiedagen.

Annet, reisperiode april 2022
9

Heerlijk weekend wandelen en varen. De schipper en zijn vrouw (Henk en Cora) deden er werkelijk alles aan om het hun gasten naar de zin te maken op hun prachtige schip. Super lekker eten en ook nog een knapzakje mee voor onderweg. Mooie wandelingen, goede routebeschrijving. Vanwege corona was de accommodatie niet volledig bezet, wat prettig was want bij volle bezetting is de slaapruimte best krap.

anoniem, reisperiode september 2021
10

Eind juni 2021 n heerlijk weekend gehad op t zeilschip stoere eenvoud.Lieve gastvrije eigenaren Henk en Cora.En n hele leuke groep.Was n top weekend.N'aanrader om t te doen!!!

Mieke, reisperiode juni 2021
Vindt het lang Weekend van 2 Okt.-4 Okt. Leuk. Het is weer een andere omgeving. Bij aankomst werden we al hartelijk ontvangen. Door Cora en Henk,het gastvrije echtpaar. Er werden ook met de lunch broodjes geserveerd. Dat maak je ook niet vaak mee. De Stuurman deed het ook zeer goed. Hij stondt wel in weer en wind. Zaterdag nog een kwis gedaan over de algemene dingen van de boot. Was leuk. Na afloop nog een lunch gehad en na gepraat. Deze reis is voor herhaling vatbaar.
Wim Van Der Geest.
Het was een fantastisch weekend 3 dagen . Ondanks het minder mooie weer (wat achteraf nog goed meegevallen is) hebben we het erg naar ons zin gehad doordat Cora en Henk (de schippers) en extra schipper Guus enorm gastvrij zijn en er alles aan deden om het ons naar de zin te maken. Cora maakte allemaal lekkere dingen en lekker avondeten. En Henk is een goede verteller en had voor de avond een kwis wat erg leuk was en alles op vrijwillege basis. Maar de sfeer was zo ontspannen dat iedereen meedeed , we hadden de grootste lol. Ook met zeilen was je totaal vrij om wel of niet te helpen en omdat ik vroeger ook gezeild heb vond ik het weer erg leuk om mee te helpen. We waren een dag eerder terug omdat het Zondag windkracht 8 op de Oosterschelde was en dus niet verantwoord en veilig . Dus heeft Henk het programma aangepast en voorgesteld om bij het bosgebied "de Brabandse Wal " te gaan wandelen voor de lunch. Daar zijn we met twee auto,s heen gereden en hebben daar heerlijk gewandeld , heel mooi gebied vlak bij Bergen op Zoom . Al met al een aanrader voor iedereen die van wandelen houd en het leuk vind om een keer te varen. Heel relaxte sfeer en gezelligheid door de enorme gastvrijheid van Cora en Henk. Iedereen bedankt en volgend jaar als het weer warmer is ga ik weer , dan graag een week.
A.Bart
het was een super weekend, fijne combi van wandelen en zeilen. helaas zat het weer wat tegen, daar werd het programma op aangepast. Henk en Cora zijn heel enthousiast met een topverzorging voor de inwendige mens en veel informatie over zeilen en zeeland wat later weer van pas kwam tijdens de pub-quiz. deze reis 7 gasten, had iedereen ruim plaats voor slapen en bagage wat erg prettig was. de boot is netjes verzorgd en schoon.
Jeannette
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook