Singlereis Zeilen en Wandelen Zeeland - 3 dagen

3 dagen
niveau 1
eigen vervoer
beoordeling: 10,
vanaf € 249,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 17-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

wandelingen langs de oevers van de Oosterschelde 
alle maaltijden inbegrepen
incl. alle maaltijden en verblijf op een zeilschip!

route: de wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers.

Drie dagen wandelen en zeilen in het grootste Nationale Park van Nederland!
Het Nationaal Park Oosterschelde is het resultaat van de eeuwenoude strijd tussen mens en zee. Het inpolderen van schorgebieden en weer prijs moeten geven van eerder gewonnen land wisselen elkaar doorlopend af. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is het landschap altijd anders. Bij eb ziet u de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. Achter de dijken herinneren karrevelden, inlagen en kreekgebieden aan  het leven van de Zeeuwen met de zee.

We beginnen de dag telkens met een wandeling (ca. 11 tot 17 km). Daarbij volgen we hoofdzakelijk de oevers van de Oosterschelde. Soms binnendijks, soms buitendijks. Aan het begin van de middag wacht het historische zeilvrachtschip ‘de Stoere Eenvoud’ u op. U geniet van de rust en de lunch. Wij hijsen de zeilen en vervolgen de tocht. ’s Avonds liggen we in de haven en hebben we toegang tot douches en verdere sanitaire voorzieningen aan wal. 

Dag 1
Wandeling van Tholen naar Gorishoek (ca. 11 km / 3 uur)
We verwachten u om 10.00 uur aan boord van de Stoere Eenvoud in de Oude handelshaven van Tholen. Na een korte kennismaking en verdeling van de slaapplaatsen maken we los en zetten we koers naar de Bergsediepsluis. Deze sluis is de toegang tot de Oosterschelde. Onderweg nemen we tijd voor een wat uitgebreidere kennismaking en krijgt u uitleg over de opzet van de drie dagen. Net voorbij de sluis zetten we u af en vervolgt u de reis te voet over het eiland Tholen. We gaan grotendeels langs de oevers van de Oosterschelde. De wandeling van ca. 11 km brengt u naar het oude veersteiger bij de Gorishoek. Daar ligt het schip u op te wachten. Terwijl u geniet van een welverdiende rust en heerlijke lunch varen we het schip langs de droogvallende platen, door de Zeelandbrug naar het havenstadje Zierikzee. Daar aangekomen is er de mogelijkheid om te douchen en het stadje te verkennen. Na de avondmaaltijd is een bezoek aan de vele terrasjes in dit stadje altijd de moeite waard. 
 

Dag 2
Wandeling van Zierikzee naar Burgsluis (ca. 17 km / 5 uur)
Na een vroeg ontbijt vertrekken we voor een wandeling vanuit Zierikzee. Dit is de langste van de drie wandelroutes en voert u langs de kwelders en inlagen aan de oevers van de Oosterschelde over het eiland Schouwen-Duiveland. We passeren de Plompe Toren, een restant van het dorp Koudekerke dat rond 1583 door de zee werd overspoeld. In het haventje van Burgsluis ligt de Stoere Eenvoud u alweer op te wachten. We serveren een late lunch en zetten het zeil richting het voormalige vissershaventje Colijnsplaat. In Colijnsplaat is er weer alle gelegenheid om te douchen. ’s Avonds maken we het vooral gezellig aan boord. We doen spelletjes of luisteren naar elkaars verhalen. 
 

Dag 3
Wandeling van Colijnsplaat naar Goese Sas (ca. 15 km / 4,5 uur)
De laatste wandeling van dit weekend breng u naar Goese Sas. Tijdens deze lange tocht steekt u over van het eiland Noord-Beveland naar Zuid-Beveland via de Zandkreeksluis. We wandelen langs de voet van de Zeelandbrug, door de dorpjes Kats en Wilhelminadorp om tenslotte over het oude jaagpad langs het havenkanaal de sluis in Goese Sas te bereiken. Daar wacht de Stoere Eenvoud u al weer op voor de laatste zeiltocht terug naar huis. Aan het einde van de middag passeren we de Bergsediep sluis en verlaten we de Oosterschelde. De zeilen kunnen worden opgedoekt en even later arriveren we om ca. 17.30 uur weer in onze thuishaven Tholen. Hier nemen we afscheid van elkaar en keren we terug naar huis per eigen vervoer.  

Goed om te weten
* De wandelingen zijn zonder begeleider of gids. U krijgt een duidelijke routebeschrijving en lunchpakketje en loopt in uw eigen tempo. Het is uiteraard altijd mogelijk om een wandelroute over te slaan en met het schip mee te varen.

* De wandelingen van dit arrangement zijn voor iedereen met normale conditie goed te doen. Goede (en in natte tijden; waterdichte) wandelschoenen met profiel zijn zeker geen overbodige luxe.

* We raden aan om altijd enkele tientjes contant geld op zak te hebben tijdens de wandeldagen i.v.m. de betaling van de rekening bij de horecagelegenheden en de eventuele kosten voor het openbaar vervoer.

* Waar mogelijk wordt daadwerkelijk gezeild. Mocht er écht te weinig wind staan, dan zal worden gevaren op de motor. Bij teveel wind kan worden besloten dat er niet worden uitgevaren. De veiligheid van de opvarenden staat namelijk altijd voorop.

* Indien u vegetarisch bent of een ander dieet volgt, dient u dit te vermelden bij het maken van uw boeking zodat hier rekening mee gehouden kan worden tijdens de zeiltocht.
 

De Stoere Eenvoud

De Stoere Eenvoud is een Zuid-Hollandse Paviljoentjalk. In 1905 gebouwd onder de naam ‘De Verwisseling’. In 1934 werden mast en zeilen verwijderd en werd een 40 pk, één cilinder, motor geplaatst. De naam werd veranderd in Zeelandia en met als thuishaven St. Annaland werden voornamelijk bulkgoederen vervoerd over de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Stromen. In 1977 werd het schip weer in haar oude luister hersteld. Ze werd weer voorzien van mast, tuigage en zwaarden. Het ruim werd ingetimmerd als passagiers-accommodatie met een grote gezamenlijk leefruimte. En zo ontstond een stoer en sfeervol zeilend passagierschip, waarmee nu al 40 jaar gasten enthousiast worden gemaakt voor het varen onder de bruine zeilen van historisch varend erfgoed. Het schip is compact en eenvoudig van opzet. Het zeilschip heeft een gezellige algemene verblijfsruimte met zitgelegenheid voor alle gasten. Aan boord is een open slaapruimte waar alle (stapel)bedden zijn ondergebracht. Alle deelnemers (mannen en vrouwen) slapen hier. De slaapruimte is voorzien van daglicht en heeft raampjes die open kunnen om zo frisse lucht binnen te kunnen laten. Aan boord zijn 2 toiletten en een douchecabine. De toiletten kunnen tijdens het varen worden gebruikt. De douche wordt alleen in noodgevallen gebruikt. ’s Avonds ligt het schip in een haven en heeft u toegang tot douches en verder sanitaire voorzieningen van de haven. 
Handdoeken en slaapzak zelf meenemen. 

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* 2 nachten verblijf aan boord van de zeiltjalk de Stoere Eenvoud in een gedeelde slaapruimte met stapelbedden op basis van zelf meegebrachte slaapzak (hoeslaken, kussen en kussensloop zijn voorzien)
* 2 x ontbijt, 3 x lunch en 2 x avondmaaltijd
* gedurende de hele dag koffie/thee, fruit en frisdranken
* havengelden en toeristenbelasting
* elke dag krijgt u een knapzakje mee tijdens de wandeling
* het beschreven zeil- en wandelprogramma
* gratis parkeergelegenheid aan de haven

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* vervoer naar/van Tholen
* wijnen, (alcoholvrij) bier en schippersbitter (€ 1,50 per consumptie)
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

De reis is ook als 4-daagse reis te boeken. Klik hier voor meer informatie.  Ideaal voor de reizigers die wat verder moeten reizen. U wordt dan pas ’s-middags om 15.00 uur verwacht aan boord. 

10 Eind juni 2021 n heerlijk weekend gehad op t zeilschip stoere eenvoud.Lieve gastvrije eigenaren Henk en Cora.En n hele leuke groep.Was n top weekend.N'aanrader om t te doen!!!

Mieke, reisperiode juni 2021

9 Heerlijk weekend wandelen en varen. De schipper en zijn vrouw (Henk en Cora) deden er werkelijk alles aan om het hun gasten naar de zin te maken op hun prachtige schip. Super lekker eten en ook nog een knapzakje mee voor onderweg. Mooie wandelingen, goede routebeschrijving. Vanwege corona was de accommodatie niet volledig bezet, wat prettig was want bij volle bezetting is de slaapruimte best krap.

anoniem, reisperiode september 2021
Vindt het lang Weekend van 2 Okt.-4 Okt. Leuk. Het is weer een andere omgeving. Bij aankomst werden we al hartelijk ontvangen. Door Cora en Henk,het gastvrije echtpaar. Er werden ook met de lunch broodjes geserveerd. Dat maak je ook niet vaak mee. De Stuurman deed het ook zeer goed. Hij stondt wel in weer en wind. Zaterdag nog een kwis gedaan over de algemene dingen van de boot. Was leuk. Na afloop nog een lunch gehad en na gepraat. Deze reis is voor herhaling vatbaar.
Wim Van Der Geest.
Het was een fantastisch weekend 3 dagen . Ondanks het minder mooie weer (wat achteraf nog goed meegevallen is) hebben we het erg naar ons zin gehad doordat Cora en Henk (de schippers) en extra schipper Guus enorm gastvrij zijn en er alles aan deden om het ons naar de zin te maken. Cora maakte allemaal lekkere dingen en lekker avondeten. En Henk is een goede verteller en had voor de avond een kwis wat erg leuk was en alles op vrijwillege basis. Maar de sfeer was zo ontspannen dat iedereen meedeed , we hadden de grootste lol. Ook met zeilen was je totaal vrij om wel of niet te helpen en omdat ik vroeger ook gezeild heb vond ik het weer erg leuk om mee te helpen. We waren een dag eerder terug omdat het Zondag windkracht 8 op de Oosterschelde was en dus niet verantwoord en veilig . Dus heeft Henk het programma aangepast en voorgesteld om bij het bosgebied "de Brabandse Wal " te gaan wandelen voor de lunch. Daar zijn we met twee auto,s heen gereden en hebben daar heerlijk gewandeld , heel mooi gebied vlak bij Bergen op Zoom . Al met al een aanrader voor iedereen die van wandelen houd en het leuk vind om een keer te varen. Heel relaxte sfeer en gezelligheid door de enorme gastvrijheid van Cora en Henk. Iedereen bedankt en volgend jaar als het weer warmer is ga ik weer , dan graag een week.
A.Bart
het was een super weekend, fijne combi van wandelen en zeilen. helaas zat het weer wat tegen, daar werd het programma op aangepast. Henk en Cora zijn heel enthousiast met een topverzorging voor de inwendige mens en veel informatie over zeilen en zeeland wat later weer van pas kwam tijdens de pub-quiz. deze reis 7 gasten, had iedereen ruim plaats voor slapen en bagage wat erg prettig was. de boot is netjes verzorgd en schoon.
Jeannette
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook