Singlereis Wandelen Zillertal

8 dagen
niveau 3
trein
beoordeling: 9.5
vanaf € 1.095,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 26-08-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een 1-persoonskamer
treinreis vanuit elk station in Nederland of België inbegrepen
Zillertal AktivCard inclusief (normaal € 100,-!)

route: bergachtig met soms vlakke trajecten op bergkammen en plateaus tot een hoogte van ruim 2000 meter. Per wandeldag wordt ca. 10-16 km afgelegd. Maximale hoogteverschillen per dag ca. 800 meter. Stijgingen en dalingen vanuit het dal en terug worden soms per kabelbaan overbrugd.
groep: minimaal 8 / maximaal 16 reizigers

Wandelvakantie in het hartje van de Alpen 
Als je voor de eerste keer het ruim 40 kilometer lange Zillertal inrijdt, zie je hoe onmetelijk ruim dat dal is en hoe uiterst klein je je dan als mens kunt voelen! In de korte zomer van eind juni tot midden september zie je overal op de almen koeien grazen.

Zell am Ziller is een goed uitgangspunt voor een wandelvakantie. Vanuit Zell start de eeuwenoude Bergweg naar de Gerlospass en verder naar de Krimmler Wasserfälle. Opvallend zijn de oude boerenhuizen. De omgeving van Zell, Hintertux en Lanersbach kent een enorme variatie aan flora en fauna. En de frisse gezonde lucht is natuurlijk overal aanwezig.

Het hotel ligt een paar minuten lopen van het kleine station van de Zillertalbahn. In de reis wordt regelmatig gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. Dat verkeer, met de Zillertal Activcard, is inbegrepen, normaal kost die kaart voor een week € 100,-! Zo kom je samen met de reisleider snel en gemakkelijk bij het startpunt van de wandelroutes. Vaak ga je per kabelbaan naar een hoog niveau van bijvoorbeeld 1500-1800 meter waarvandaan je dan wandelingen in de bergen maakt. De panoramische uitzichten zijn indrukwekkend te noemen.

Dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Jenbach per trein (vertrek Amsterdam ca. 08.00 uur, Utrecht ca. 08.30 uur, Arnhem ca. 09.00 uur, aankomst ca. 18.00 uur). Transfer naar Zell am Ziller (ca. 30 minuten) per Zillertalbahn.

Dag 2
Wandeling (ca. 12 km/4 uur) Rosenalm-Karspitz (2264 m)-Kreuzwiesenalm-Rosenalm, met een afdaling naar de Ausserentenalm en de Roß-see, een mooie pauzeplek. Route via de Kreuzjochhütte en de Kreuzwiesenhütte, met de berglift omhoog en omlaag.

Dag 3
Wandeling (ca. 10 km/4 uur) naar de Gerlossteinwand (2166 m, met een prachtig uitzicht) en de Almhütte van de Kotahorn, met de berglift omhoog en omlaag.

Dag 4
Wandeling (drie kortere/langere varianten tussen 10-16 km en 3-5 uur mogelijk) in de omgeving van Hintertux naar de Sommerbergalm, rondom de Pfannköpfl via het Tuxerjochhaus of naar de Spannagelhöhle via het Spannagelhaus, met de berglift omhoog en omlaag.

Dag 5
Per berglift naar de Penkenjoch met het Penkenjochhaus. Wandeling (ca. 15 km/5 uur) van de Penkenjoch (2095 m) over de Baumgartenalm naar Vorderlanersbach. Met de trein (Zillertalbahn) Zell am Ziller-Mayrhofen v.v.

Dag 6
Wandeling (ca. 14 km/5,5 uur) via de Krimmlalm, de Atzlaneralm en Krumbachrast naar de Isskogel (2264 m), daarna via de Nöckenalm en de Prölleralmhütte door naar het bergstation, met de berglift omhoog en omlaag.

Dag 7
Wandeling (ca. 16 km/4,5 uur) van Lanersbach naar de Nasse Tuxalm via de Lattenalm en verder over de Pfisterwaldweg naar de Vallruckalm, met de berglift omhoog en omlaag. Alternatief: vanuit Mayrhofen met de Penkenbahn naar het bergstation, wandeling over de Wanglalm en de Schrofenalm naar Penkenjochhaus en terug over de Finkenbergpanoramaweg tot het bergstation, met de berglift omhoog en omlaag.

Dag 8
Transfer naar Jenbach per Zillertalbahn. Jenbach-elk Nederlands of Belgisch station per trein (vertrek ochtend, aankomst Arnhem ca. 20.00 uur, Utrecht ca. 20.30 uur, Amsterdam ca. 21.00 uur). 

Gasthof Zellerstuben

ligging: centraal in Zell am Ziller, afstand tot het station slechts 200 meter.
faciliteiten: restaurant, bar, lounge met tv.
kamers: 1-of 2-persoonskamers met eigen douche en toilet. Alle kamers zijn recent compleet gerenoveerd.
maaltijden: ontbijt (in buffetvorm) en 3-gangen diner in het hotel, 1 avond per week barbecue.Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* elk Nederlands of Belgisch station-Jenbach v.v. per ICE-trein incl. zitplaatsreservering
* transfer Jenbach-Zell am Ziller v.v. per Zillerbahntrein
* 7 overnachtingen in 1-persoonskamer met douche en toilet, halfpension
* meelopende Aktiva-reisleider
* plaatselijk vervoer per bus en kabelbaan met de Zillertal Activcard (1-weekse kaart voor vrij gebruik van bussen en kabelbanen).

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking)  € 105,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 
9

Deze wandelvakantie kan ik iedereen aanbevelen, écht TOP. Wandelniveau was perfect, prachtige wandelingen onder zéér goede begeleiding. Tevens hadden wij het geluk dat het alle dagen mooi zonnig weer was maar buitendat , zou het nog geweldig zijn geweestšŸ‘.

Annemiek Leemkuil, reisperiode september 2021
10

Wat een geweldige vakantie was dat in Oostenrijk. Heel mooi warm weer en veel klimmen tot 2.900 meter. Wat een uitdagingen waren dat in deze vakantie, elke dag weer. Ik zou het voor geen goud hebben willen missen!

Erwin, reisperiode augustus 2021
Zeer afwisselende wandel / hikedagen, in een prachtige omgeving. Iedere dag een voldaan gevoel gehad onder leiding van onze zeer enthousiaste reisleider Paul. De reis begin september gedaan, alle dagen 20C+ prima omstandigheden. Zelfs de bus- en treinritten waren leuk.
Johnny Mol
Zillertal is een heerlijke omgeving om te wandelen en heeft voor de wandelaars voldoende uitdagingen te bieden. De verbindingen met het openbaar vervoer zijn goed te doen en bieden de mogelijkheid om eenvoudig bij de startpunten te komen. Voor de wandelingen uit deze reis is door de vele steile stijgingen en dalingen een goede basis conditie zeker noodzakelijk. De mooie uitzichten over het gebied zijn een mooie beloning tijdens het wandelen.
Sander
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook