Singlereis Wandelen Westerwald-Raiffeisenland

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.5
vanaf € 550,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
21-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief
over vier verschillende lange-afstands-wandelingen
incl. wandelingen op de heen- en terugreisdag

route: heuvelachtig (hoogte tussen ca. 200-500 m.), routes wisselend over heuvels en door dalen, meestal lichte tot gematigde (maar niet zware) stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt tussen 12 en 17 km (op de aankomstdag 7,5 km en op de vertrekdag 8 km) afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers

Wandelvakantie in de bosrijke natuur van Rheinland-Pfalz
Westerwald is een relatief onbekende streek maar niet ver van Nederland: ter hoogte van de Eifel, maar dan aan de overkant van de Rijn. Eigenlijk lijkt het heuvelachtige landschap daar sterk op: een bonte afwisseling van weiden, akkers en vooral heel veel bossen van loofbomen en dennen. Alleen….minder bekend, dus dat maakt nieuwsgierig.

In de reis worden twee dagetappes van de Westerwaldsteig gevolgd. Die langeafstandswandeling verbindt via onverharde bos- en veldpaden maar liefst acht verschillende natuurgebieden. De wandelroute start in Hessen in het oosten en eindigt in Bad Hönningen aan de Rijn in Rheinland-Pfalz. Heuvelruggen gedrapeerd met uitgestrekte bossen, maar ook pittoreske dorpjes omzoomd door kleurrijke boomgaarden maken de wandelroute afwisselend. De markering met tekens is grondig uitgevoerd: veelvuldig, duidelijk en consequent. Panelen onderweg waarop lokale informatie staat over de natuur, het landschap, de topografie en de geschiedenis maken dat beeld compleet.

Een klein stukje van Westerwald wordt Raiffeisenland genoemd, omdat de oprichter van de eerste "boerenleenbank" Raiffeisenbank: Friedrich Wilhelm Raiffeisen (1818-1888) er in enkele plaatsen burgemeester mocht zijn. De wandeling op dag 2 gaat door de streek van de oprichter van die coöperatieve bank.

Deze Westerwaldse wandelvakantie is goed voor de gezondheid. Overdag een flinke poos wandelen in de buitenlucht. In de avond een smakelijke en voedzame warme maaltijd. Geniet van ontspanning na inspanning!

Dag 1
Eindhoven Station NS-Waldbreitbach (ca. 225 km) per minibus (11.00-14.30 uur). Na aankomst ontvangen we van de reisleider in het kort informatie over de reis en de route. De inloopwandeling (ca. 9 km/2,5 uur) van deze singlereis is een lokale route (W3) hoog boven Waldbreitbach en terug door het dal van de Wied. 

Dag 2
Een wandeling door Raiffeisenland (ca. 12 km/4 uur). Onderweg volgen we het Butterpfad van Hümmerich door het dal van de Fockenbach naar Rengsdorf via de Hümmerischer Mühle, Strassenhaus en het uitzichtpunt Talblick. Deze route is eeuwenoud en dateert uit de tijd dat boeren hun boter, eieren en kaas naar de weekmarkten van Neustadt en Neuwied vervoerden.

Dag 3
Een wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) over de Klosterweg wandelroute van de Sankt Kastor Kapelle in Rengsdorf naar Waldbreitbach. We passeren hierbij o.a. het dorpje Kurtscheid met de Heilige Schutzengel Kirche en de ruïne Neuerburg, die rond 1170 werd gebouwd. De Klosterweg wordt zo genoemd omdat de route via het indrukwekkende Kloster Sankt Marienhaus (tegenwoordig een zorgcentrum), gelegen hoog boven Waldbreitbach, loopt. 

Dag 4
Wandeling (ca. 12 km/4,5 uur) over de Westerwaldsteig van Arienheller in het Rijndal naar Waldbreitbach (of andersom afhankelijk van opening horeca). We wandelen o.a. via de Mahlberg met een prachtig uitzicht en langs wel zes Romeinse wachttorens. Deze torens worden ook 'limes' genoemd en waren onderdeel van de vroegere Romeinse noordgrens. 

Dag 5
Afsluitende wandeling (ca. 8 km/3 uur) over de Westerwaldsteig van Rossbach naar Waldbreitbach via Schloss Walburg en een mooi uitzichtpunt over het dal van de Wied vanaf de top Gasbitze. Waldbreitbach-Eindhoven Station NS (235 km) per minibus (13.30-17.00 uur), einde van deze actieve singlereis.

Hotel Zur Post Waldbreitbach ***

ligging: midden in het overdag levendige maar op de avond rustige plaatsje Waldbreitbach, aan het riviertje de Wied, ca. 200 m van de Westerwaldsteig.
faciliteiten: receptie, twee restaurants, terras. 
kamers: 1- en 2-persoonskamers altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: avondmaaltijd en ontbijt inbegrepen; eten en drinken voor onderweg beperkt verkrijgbaar bij horecagelegenheden op de route en in de supermarkten van Waldbreitbach en Strassenhaus. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Wo 24-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 550,-
Ma 12-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 550,-
Vertrekgarantie
Ma 09-09-2024
550,-
Ma 21-10-2024
550,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Waldbreitbach v.v. per minibus
* 4 nachten verblijf in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en diner
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* route-uitleg
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,- 

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

anoniem, reisperiode juli 2024
9

Mooie omgeving met iets te korte wandelingen naar mijn smaak. Onze prima reisleider Bert had voor elke dag wel een uitbreiding voor de liefhebbers paraat, dat werd zeer gewaardeerd. Het hotel, douche en matras waren uitstekend. Het keuzemenu voor het diner was voortreffelijk, hoge kwaliteit.

Joke, reisperiode juli 2024
8

Het was een prachtige reis met een hele leuke groep. We misten de inspiratie van de reisleider, gelukkig hadden we zelf voldoende ideeën.

anoniem, reisperiode mei 2024
7

anoniem, reisperiode september 2023
8

Mooie wandelingen! Goeie, leuke reisleider: Rolf. Lekker eten.

anoniem, reisperiode september 2023
8

Ik vond het een heerlijke korte vakantie dicht bij huis. De wandelingen waren goed aangegeven, met uitzondering van die ene kapotte brug. Het hotel was prima, we hebben heerlijk gegeten. Ik zou het aanbevelen.

anoniem, reisperiode september 2023
8

De kamer was op de bovenste etage onder het schuine dak en had alleen een dakraam. Het voelde alsof ik in een bunker sliep. verder was alles aanwezig op de kamer.

anoniem, reisperiode september 2023

Reactie van Aktiva Tours:
Hartelijk dank voor uw reactie. In dit hotel maken we inderdaad gebruik van alle verdiepingen (1 t/m 3) en de uiteindelijke kamerindeling wordt ter plaatse door het hotel doorgegeven.
9

Prachtige wandelreis, waarbij van mooie afwisselende wandelroutes in de omgeving van Waldbreitbach gebruik wordt gemaakt. Een fijne en flexibele reisleider die goed inspeelde op de hitte en op wat de deelnemers aan konden. De kwaliteit van de hotelkamers was wel erg verschillend wat betreft grootte en zonwering.

Nieske, reisperiode september 2023
8

Routes: (ook bij regen) mooi en afwisselend (bos, open veld, klimmen en dalen, mooie vergezichten, goede bewegwijzering. Reisbegeleiding door Olga: prima! Hield goed overzicht en was enthousiast. Ze kent het gebied goed. Helaas weinig (geopende) horeca onderweg. Hotel: voldoende, schoon, behulpzaam personeel. Hotel lag op een 's ochtends vroeg druk bereden kruispunt. Het gezeldschap: grote groep (16 pers.), maar het was gezellig.

Jet Boer en Kurt Schmidt, reisperiode juli 2023
9

Dankzij de inzet van de reisleidster en de gezellige groep, een super vakantie gehad. Voor herhaling vatbaar.

anoniem, reisperiode juli 2023
9

Het was een mooie reis, gezellige reisgenoten en goedverzorgd. Ik heb ervan genoten en bovendien een goede reisleidster.het

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Mooi gebied, pittige wandelingen. Neem je wandelstok(ken) mee! Hotel is prima, vriendelijke mensen en lekker eten.

Els Boezelijn , reisperiode juli 2023
8

Een aantrekkelijke vakantiebestemming: mooie wandelingen en een goede accommodatie. Het vervoer er naar toe met 2 busjes was prima ; ook dat een helft van de groep na elkaar met één busje naar de start van de wandeling werd gebracht vond ik een prima formule: zo loop je niet met 16 maar met slechts 8 personen te wandelen. Het eten was goed; grote porties, maar je kon ook een halve portie bestellen. Het personeel was zeer vriendelijk en we konden lange tijd na het diner in de eetzaal blijven hangen, spelletjes doen, kletsen. De reisleider was goed, zowel wat betreft de informatie als de omgang met de groep. Deed 's avonds gezellig mee en organiseerde een quiz.

anoniem, reisperiode juli 2023
7

Prima reis. Wel vervelend dat de laatste dagwandeling zonder goede reden werd ingekort. Ik had graag de reis willen lopen zoals ik hem heb geboekt (en betaald).

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Mooie wandelingen door bosrijk gebied. Mooie uitzichten. Heel prettig en gastvrij hotel. Prima reisleiding

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Mooie omgeving en degelijk en goed hotel met heerlijke maaltijden in de avond. En top reisleider die ons goed informeerde.

Ilona van der Lans , reisperiode juli 2023
9

Het was een hele leuke reis. Goed hotel, gezelschap, gids, prachtige wandelingen en het mooiste weer van de wereld. Wat wil je nog meer?

Coby Janssen, reisperiode mei 2023
9

De reis was echt fantastisch. Het hotel is erg comfortabel en centraal gelegen en heerlijk eten. Ik vond de wandelingen heel mooi en echt kenmerkend voor deze reis zijn de weergaloze vergezichten. Wat een mooi land!

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Een heerlijke relaxte reis. Prachtig landschap, zo stil en ongerept. Geen windmolens.

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Een mooie reis, prachtige wandelingen, fijn gezelschap en goed eten.

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Het was een prachtige wandelweek. Mooie afwisselende wandelingen, een hele leuke (internationale) groep en een goed hotel. Dat we prachtig wandelweer hadden is natuurlijk een cadeau, maar het maakt het wandelen en het terrasje na afloop extra leuk. Na een uitstekend ontbijt om 9.30 uur vertrekken en om 16.00 weer terug bij het hotel zodat je nog lekker even op het terras kunt zitten, douchen en dan een goed diner. Perfect vakantie!

martijn, reisperiode mei 2023
7

Hoi. Leuke reis en alles netjes van Aktiva. Wat tegenviel was de bewegwijzering ter plaatse. Hiervoor verantwoordelijk is de gemeente en vvv van Waldbreitbach.

anoniem, reisperiode mei 2023
10

Heel mooie omgeving, prima hotel, uitstekende maaltijden, goede reisbegeleiding. Ongeacht van af en toe regen heb ik genoten van de reis. Echte aanrader voor wandelaars.

Romanna, reisperiode april 2023
7

Wandelen in Westerwald-Raifeissenland is een aanrader. Het is een zeer mooi natuurgebied en de wandelingen lopen daar doorheen. Ondanks de regen waren het fijne wandeldagen.

L.M. van heusden, reisperiode april 2023
8

Bijzonder mooie wandelreis. Af en toe een pittige klim. Afwisselende wandelingen. Goed hotel met heerlijk eten.

anoniem, reisperiode april 2023
8

Een mooie wandelmidweek. Afwisselende wandelingen. Hotel dacht mee mbt dieetwensen. Relaxe reisbegeleider. Mooie en inspirerende gesprekken gehad.

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Wandelreis Westerwald voor bos-en wandelliefhebbers zekers aan te bevelen. Relaxte reisleider, hotel was netjes, eten goed. Hadden leuke groep, goede mix. Klein minpuntje vond ik de drie uur durende busreis vanaf Eindhoven naar het hotel. Cijfer 8,5.

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

In de herfst genieten van de prachtige uitzichten met de tinten geel, oranje en rood. Wandelingen vond ik afwisselend. Hotel was prima en ligt tegenover de verse bakker.

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Een mooie reis met prachtige wandelingen.Ook een groep met een leuk stel mensen bij elkaar.Geri heeft ons uitstekend begeleid.Enige dat jammer was,dat hij en een reisgenoot in een ander hotel zaten ivm overboeking hotel

anoniem, reisperiode september 2022
10

Het was een mooie week met prachtige wandelroutes. Heel goed te lopen. En mensen konden altijd de wandelroute korten. Altijd fijn om wandelstokken mee te nemen die met klimmen en dalen een fijne ondersteuning zijn. Hele fijne reisleider, top.

anoniem, reisperiode september 2022
10

Leuke mensen, lekker eten, mooie wandelingen en een zeer goede reisleider

anoniem, reisperiode september 2022
8

Nazomer, bijna herfst, in het Westerwald betekent dat er al aardig wat paddenstoelen te zien zijn. Dit jaar met overdag één forse regenbui (met ons wandelaars als verzopen katten). Maar ook: twee dagen die begonnen met mist. Zodra de mist optrok kreeg de zon alle ruimte om te stralen, de wandelaars op te warmen en het groene heuvel landschap te kleuren met een geel-oranje gloed. Zo mooi! De routes vond ik prima te doen. Af en toe een klimmetje, het merendeel rustig stijgend of dalen. De natte bladeren of het natte gras maakten de paden soms wat glibberig. Het hotel was keurig verzorgd, het eten voldoende en lekker. Dagelijks keuze uit drie verschillende menu's. En een heerlijk ontbijtbuffet. Een goede reisleider en een gezellige groep maakten het tot een fijn, relaxed midweekje.

anoniem, reisperiode september 2022
9

anoniem, reisperiode september 2022
8

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Het was een fijne reis met een fijn gezelschap. De reisleidster was top en deed er alles aan om het alle deelnemers naar de zin te maken. Ondanks de hitte toch een goede tijd gehad en gave wandelingen gemaakt.

Marlies , reisperiode augustus 2022
10

Een heel fijne ervaring om met een kleine groep een aantal dagen op te trekken en te wandelen

Helena Assenbroek, reisperiode juli 2022
9

Een prachtige reis, qua bestemming, accomodatie, maaltijden en wandelingen. En niet in de laatste plaats de inspanningen van de reisleider Geri Robers. Die geen moeite teveel was om mooie locaties uitzocht voor een lunche of terras. Top.

Pieter Faber , reisperiode juni 2022
8

Top. Lekker eten in het hotel. Lekker gewandeld, wel erg veel bos, maar goed het is niet voor niets een wald. Het weer heeft wel invloed op het niveau van de wandelingen. Als het heeft geregend, zijn de paden lastiger begaanbaar. Hele gezellige groep. Jammer was dat het hotel pas 17:30 uur open ging en we na de wandeling daar niet gezamenlijk wat konden drinken.

anoniem, reisperiode juni 2022
10

Dit was helemaal mijn soort vakantie, wandelen over prachtige voornamelijk onverharde paadjes. Om blij van te worden. Voor het eerst een grote groep maar ging prima. Deze reis ga ik zeker nog een keer doen.

Irma van der Pol, reisperiode oktober 2021
8

anoniem, reisperiode oktober 2021
Twee weken na thuiskomst blijft de reis nog ?nazinderen?: mooie wandelingen, aangename groep, goed georganiseerd, ontspannen sfeer. De ideale formule om je batterijen weer op te laden. Dank je wel Koos!
erica van dijk
Prima hotel Zur Post in Waldbreitbach met nabij gelegen groot terras en ijssalon. Uitmuntende maaltijden met keuze vegetarisch, vis of vlees. Pittige routes bij tijd en wijlen. Keuzes voor langer of korter traject. Opbouw van de basisroutes (van lichter naar zwaar) zou beter kunnen. Eerste dag meteen (te) zware wandeling met veel stijging/daling.
Petrus
Het was een mooie reis, met mooie landschappen. Een fijn en gastvrij hotel. Met een lekker zwembad. De wandelingen hadden regelmatig pittige steigingen en afdalingen. Dat had ik zelf wat onderschat. De horeca aan het eind van de wandeling, was vaak dicht. Maar de groep was erg gezellig. En Atsje was een prima reisleidster. Kortom ik heb een hele fijne midweek vakantie gehad.
Trudy
Voor de vierde keer met Koos (na Kent, Eifel I en Aken) op pad, wederom een plezierige en boeiende exercitie, nu door het Westerwald, aan de overkant van de Rijn, ter hoogte van de Eifel. Een bonte afwisseling van weiden, akkers, bossen van loofbomen en dennen. Prima hotel, fijne, compacte groep (vijf dames, een heer), kordate begeleiding. Zeer tevreden! Kijk uit naar de volgende trip...
Lauran Wijffels
inclusief:
* Eindhoven Station NS-Waldbreitbach v.v. per minibus
* 4 nachten verblijf in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en diner
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* route-uitleg
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,- 

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook