Singlereis Wandelen Westerwald-Raiffeisenland

5 dagen
niveau 2
minibus
beoordeling: 8.9
vanaf € 475,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 26-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief
vier verschillende lange-afstands-wandelingen
ontbijt en diner inbegrepen

route: heuvelachtig (hoogte tussen ca. 200-500 m.), routes wisselend over heuvels en door dalen, meestal lichte tot gematigde (maar niet zware) stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt tussen 12 en 17 km (op de aankomstdag 7,5 km) afgelegd.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers

Wandelvakantie in de bosrijke natuur van Rheinland-Pfalz
Westerwald is een relatief onbekende streek maar niet ver van Nederland: aan de overkant van de Rijn, ter hoogte van de Eifel. Eigenlijk lijkt het heuvelachtige landschap daar sterk op: een bonte afwisseling van weiden, akkers en vooral heel veel bossen van loofbomen en dennen. Alleen….minder bekend, dus dat maakt nieuwsgierig.

In de reis worden twee etappes van de Westerwaldsteig gevolgd. Die langeafstandswandeling verbindt via onverharde bos- en veldpaden maar liefst acht verschillende natuurgebieden. De wandelroute start in Hessen in het oosten en eindigt in Bad Hönningen aan de Rijn in Rheinland-Pfalz. Heuvelruggen gedrapeerd met uitgestrekte bossen, maar ook pittoreske dorpjes omzoomd door kleurrijke boomgaarden maken de wandelroute afwisselend. De markering met tekens is grondig uitgevoerd: veelvuldig, duidelijk en consequent. Panelen onderweg waarop lokale informatie staat over de natuur, het landschap, de topografie en de geschiedenis maken dat beeld compleet.

Een klein stukje van Westerwald wordt Raiffeisenland genoemd, omdat de oprichter van de eerste "boerenleenbank" Raiffeisenbank: Friedrich Wilhelm Raiffeisen (1818-1888) er in enkele plaatsen burgemeester mocht zijn. De wandeling op dag 2 gaat door de streek van de oprichter van die coöperatieve bank.

Deze Westerwaldse wandelvakantie is goed voor de gezondheid. Overdag een flinke poos wandelen in de buitenlucht. In de avond een smakelijke en voedzame warme maaltijd. Geniet van ontspanning na inspanning!

Dag 1
Eindhoven Station NS-Neustadt/Wied (ca. 225 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Na aankomst in die plaats in een horecagelegenheid ontvangen we van de reisleider informatie over de reis en de route. Inloopwandeling (ca. 7,5 km/2,5 uur) over de Wiedweg van Neustadt/Wied naar Strauscheid. Het eerste gedeelte wandelen we hoog boven en later beneden door het dal van het romantische riviertje de Wied.

Dag 2
Een wandeling door Raiffeisenland (ca. 12 km/4 uur). Onderweg volgen we het Butterpfad van Hümmerich door het dal van de Fockenbach naar Rengsdorf via de Hümmerischer Mühle, Strassenhaus en het uitzichtpunt Talblick. Deze route is eeuwenoud en dateert uit de tijd dat boeren hun boter, eieren en kaas naar de weekmarkten van Neustadt en Neuwied vervoerden.

Dag 3
Een wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) over de Klosterweg wandelroute van de Sankt Kastor Kapelle in Rengsdorf naar Waldbreitbach. We passeren hierbij o.a. het dorpje Kurtscheid met de Heilige Schutzengel Kirche en de ruïne Neuerburg, die rond 1170 werd gebouwd. De Klosterweg wordt zo genoemd omdat de route via het indrukwekkende Kloster Sankt Marienhaus (tegenwoordig een zorgcentrum), gelegen hoog boven Waldbreitbach, loopt. 

Dag 4
Wandeling (ca. 17 km/6 uur) over de Westerwaldsteig vanaf beginpunt Strauscheid. Vergeet onderweg niet om een kijkje te nemen bij de Weißenfelser Ley, dit uitkijkpunt biedt een prachtig uitzicht over het uitgestrekte groene Wiedtal. We vervolgen de route langs het hooggelegen Rossbacher Häuptchen en via Schloss Walburg naar Waldbreitbach. 

Dag 5
Afsluitende wandeling (ca. 12 of 13,5 km/4 of 4,5 uur) over de Westerwaldsteig van Waldbreitbach naar Bad Hönningen. We wandelen o.a. via de Mahlberg met een prachtig uitzicht en langs wel zes Romeinse wachttorens. Deze torens worden ook  'limes' genoemd en waren onderdeel van de vroegere Romeinse noordgrens. Ons eindpunt is het pittoreske Bad Hönningen aan de Rijn. Bad Hônningen-Eindhoven Station NS (ca. 200 km) per minibus (14.30-17.00 uur).

Hotel Zur Post Waldbreitbach ***

ligging: midden in het overdag levendige maar op de avond rustige plaatsje Waldbreitbach, aan het riviertje de Wied, ca. 200 m van de Westerwaldsteig.
faciliteiten: receptie, twee restaurants, terras. 
kamers: 1- en 2- persoonskamers altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: avondmaaltijd en ontbijt inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horecagelegenheden op de route en in het plaatsje Waldbreitbach. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 26-09-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 475,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Neustadt/Wied en Bad Hönningen-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,- 
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
8

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Het was een fijne reis met een fijn gezelschap. De reisleidster was top en deed er alles aan om het alle deelnemers naar de zin te maken. Ondanks de hitte toch een goede tijd gehad en gave wandelingen gemaakt.

Marlies , reisperiode augustus 2022
10

Een heel fijne ervaring om met een kleine groep een aantal dagen op te trekken en te wandelen

Helena Assenbroek, reisperiode juli 2022
9

Een prachtige reis, qua bestemming, accomodatie, maaltijden en wandelingen. En niet in de laatste plaats de inspanningen van de reisleider Geri Robers. Die geen moeite teveel was om mooie locaties uitzocht voor een lunche of terras. Top.

Pieter Faber , reisperiode juni 2022
8

Top. Lekker eten in het hotel. Lekker gewandeld, wel erg veel bos, maar goed het is niet voor niets een wald. Het weer heeft wel invloed op het niveau van de wandelingen. Als het heeft geregend, zijn de paden lastiger begaanbaar. Hele gezellige groep. Jammer was dat het hotel pas 17:30 uur open ging en we na de wandeling daar niet gezamenlijk wat konden drinken.

anoniem, reisperiode juni 2022
10

Dit was helemaal mijn soort vakantie, wandelen over prachtige voornamelijk onverharde paadjes. Om blij van te worden. Voor het eerst een grote groep maar ging prima. Deze reis ga ik zeker nog een keer doen.

Irma van der Pol, reisperiode oktober 2021
8

anoniem, reisperiode oktober 2021
Twee weken na thuiskomst blijft de reis nog ?nazinderen?: mooie wandelingen, aangename groep, goed georganiseerd, ontspannen sfeer. De ideale formule om je batterijen weer op te laden. Dank je wel Koos!
erica van dijk
Prima hotel Zur Post in Waldbreitbach met nabij gelegen groot terras en ijssalon. Uitmuntende maaltijden met keuze vegetarisch, vis of vlees. Pittige routes bij tijd en wijlen. Keuzes voor langer of korter traject. Opbouw van de basisroutes (van lichter naar zwaar) zou beter kunnen. Eerste dag meteen (te) zware wandeling met veel stijging/daling.
Petrus
Het was een mooie reis, met mooie landschappen. Een fijn en gastvrij hotel. Met een lekker zwembad. De wandelingen hadden regelmatig pittige steigingen en afdalingen. Dat had ik zelf wat onderschat. De horeca aan het eind van de wandeling, was vaak dicht. Maar de groep was erg gezellig. En Atsje was een prima reisleidster. Kortom ik heb een hele fijne midweek vakantie gehad.
Trudy
Voor de vierde keer met Koos (na Kent, Eifel I en Aken) op pad, wederom een plezierige en boeiende exercitie, nu door het Westerwald, aan de overkant van de Rijn, ter hoogte van de Eifel. Een bonte afwisseling van weiden, akkers, bossen van loofbomen en dennen. Prima hotel, fijne, compacte groep (vijf dames, een heer), kordate begeleiding. Zeer tevreden! Kijk uit naar de volgende trip...
Lauran Wijffels
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook