Singlereis Wandelen Westerwald-Raiffeisenland

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.7
vanaf € 525,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 29-05-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief
vier verschillende lange-afstands-wandelingen
incl. wandelingen op de heen- en terugreisdag

route: heuvelachtig (hoogte tussen ca. 200-500 m.), routes wisselend over heuvels en door dalen, meestal lichte tot gematigde (maar niet zware) stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt tussen 12 en 17 km (op de aankomstdag 7,5 km) afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers

Wandelvakantie in de bosrijke natuur van Rheinland-Pfalz
Westerwald is een relatief onbekende streek maar niet ver van Nederland: aan de overkant van de Rijn, ter hoogte van de Eifel. Eigenlijk lijkt het heuvelachtige landschap daar sterk op: een bonte afwisseling van weiden, akkers en vooral heel veel bossen van loofbomen en dennen. Alleen….minder bekend, dus dat maakt nieuwsgierig.

In de reis worden twee dagetappes van de Westerwaldsteig gevolgd. Die langeafstandswandeling verbindt via onverharde bos- en veldpaden maar liefst acht verschillende natuurgebieden. De wandelroute start in Hessen in het oosten en eindigt in Bad Hönningen aan de Rijn in Rheinland-Pfalz. Heuvelruggen gedrapeerd met uitgestrekte bossen, maar ook pittoreske dorpjes omzoomd door kleurrijke boomgaarden maken de wandelroute afwisselend. De markering met tekens is grondig uitgevoerd: veelvuldig, duidelijk en consequent. Panelen onderweg waarop lokale informatie staat over de natuur, het landschap, de topografie en de geschiedenis maken dat beeld compleet.

Een klein stukje van Westerwald wordt Raiffeisenland genoemd, omdat de oprichter van de eerste "boerenleenbank" Raiffeisenbank: Friedrich Wilhelm Raiffeisen (1818-1888) er in enkele plaatsen burgemeester mocht zijn. De wandeling op dag 2 gaat door de streek van de oprichter van die coöperatieve bank.

Deze Westerwaldse wandelvakantie is goed voor de gezondheid. Overdag een flinke poos wandelen in de buitenlucht. In de avond een smakelijke en voedzame warme maaltijd. Geniet van ontspanning na inspanning!

Dag 1
Eindhoven Station NS-Neustadt/Wied (ca. 225 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Na aankomst in die plaats in een horecagelegenheid ontvangen we van de reisleider informatie over de reis en de route. De inloopwandeling (ca. 7,5 km/2,5 uur) van deze singlereis gaat over de Wiedweg van Neustadt/Wied naar Strauscheid. Het eerste gedeelte wandelen we hoog boven en later beneden door het dal van het romantische riviertje de Wied.

Dag 2
Een wandeling door Raiffeisenland (ca. 12 km/4 uur). Onderweg volgen we het Butterpfad van Hümmerich door het dal van de Fockenbach naar Rengsdorf via de Hümmerischer Mühle, Strassenhaus en het uitzichtpunt Talblick. Deze route is eeuwenoud en dateert uit de tijd dat boeren hun boter, eieren en kaas naar de weekmarkten van Neustadt en Neuwied vervoerden.

Dag 3
Een wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) over de Klosterweg wandelroute van de Sankt Kastor Kapelle in Rengsdorf naar Waldbreitbach. We passeren hierbij o.a. het dorpje Kurtscheid met de Heilige Schutzengel Kirche en de ruïne Neuerburg, die rond 1170 werd gebouwd. De Klosterweg wordt zo genoemd omdat de route via het indrukwekkende Kloster Sankt Marienhaus (tegenwoordig een zorgcentrum), gelegen hoog boven Waldbreitbach, loopt. 

Dag 4
Wandeling (ca. 17 km/6 uur) over de Westerwaldsteig vanaf beginpunt Strauscheid. Vergeet onderweg niet om een kijkje te nemen bij de Weißenfelser Ley, dit uitkijkpunt biedt een prachtig uitzicht over het uitgestrekte groene Wiedtal. We vervolgen de route langs het hooggelegen Rossbacher Häuptchen en via Schloss Walburg naar Waldbreitbach. 

Dag 5
Afsluitende wandeling (ca. 12 km/4 uur) over de Westerwaldsteig van Arienheller in het Rijndal naar Waldbreitbach. We wandelen o.a. via de Mahlberg met een prachtig uitzicht en langs wel zes Romeinse wachttorens. Deze torens worden ook  'limes' genoemd en waren onderdeel van de vroegere Romeinse noordgrens. Ons eindpunt is Waldbreitbach waar bij Bäckerei Schmidt (tegenover het hotel) nog iets gedronken en gegeten (gebakje, broodje) kan worden. Daarna rijden we van Waldbreitbach naar Eindhoven Station NS (235 km) per minibus (14.00-17.00 uur) en komt deze actieve singlereis ten einde.

Hotel Zur Post Waldbreitbach ***

ligging: midden in het overdag levendige maar op de avond rustige plaatsje Waldbreitbach, aan het riviertje de Wied, ca. 200 m van de Westerwaldsteig.
faciliteiten: receptie, twee restaurants, terras. 
kamers: 1- en 2- persoonskamers altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: avondmaaltijd en ontbijt inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij horecagelegenheden op de route en in de supermarkt van Waldbreitbach. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Neustadt/Wied en Waldbreitbach-Eindhoven Station NS per minibus
* 4 nachten verblijf in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en diner
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,- 
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
8

Een mooie wandelmidweek. Afwisselende wandelingen. Hotel dacht mee mbt dieetwensen. Relaxe reisbegeleider. Mooie en inspirerende gesprekken gehad.

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Wandelreis Westerwald voor bos-en wandelliefhebbers zekers aan te bevelen. Relaxte reisleider, hotel was netjes, eten goed. Hadden leuke groep, goede mix. Klein minpuntje vond ik de drie uur durende busreis vanaf Eindhoven naar het hotel. Cijfer 8,5.

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

In de herfst genieten van de prachtige uitzichten met de tinten geel, oranje en rood. Wandelingen vond ik afwisselend. Hotel was prima en ligt tegenover de verse bakker.

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Een mooie reis met prachtige wandelingen.Ook een groep met een leuk stel mensen bij elkaar.Geri heeft ons uitstekend begeleid.Enige dat jammer was,dat hij en een reisgenoot in een ander hotel zaten ivm overboeking hotel

anoniem, reisperiode september 2022
10

Het was een mooie week met prachtige wandelroutes. Heel goed te lopen. En mensen konden altijd de wandelroute korten. Altijd fijn om wandelstokken mee te nemen die met klimmen en dalen een fijne ondersteuning zijn. Hele fijne reisleider, top.

anoniem, reisperiode september 2022
10

Leuke mensen, lekker eten, mooie wandelingen en een zeer goede reisleider

anoniem, reisperiode september 2022
8

Nazomer, bijna herfst, in het Westerwald betekent dat er al aardig wat paddenstoelen te zien zijn. Dit jaar met overdag één forse regenbui (met ons wandelaars als verzopen katten). Maar ook: twee dagen die begonnen met mist. Zodra de mist optrok kreeg de zon alle ruimte om te stralen, de wandelaars op te warmen en het groene heuvel landschap te kleuren met een geel-oranje gloed. Zo mooi! De routes vond ik prima te doen. Af en toe een klimmetje, het merendeel rustig stijgend of dalen. De natte bladeren of het natte gras maakten de paden soms wat glibberig. Het hotel was keurig verzorgd, het eten voldoende en lekker. Dagelijks keuze uit drie verschillende menu's. En een heerlijk ontbijtbuffet. Een goede reisleider en een gezellige groep maakten het tot een fijn, relaxed midweekje.

anoniem, reisperiode september 2022
9

anoniem, reisperiode september 2022
8

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Het was een fijne reis met een fijn gezelschap. De reisleidster was top en deed er alles aan om het alle deelnemers naar de zin te maken. Ondanks de hitte toch een goede tijd gehad en gave wandelingen gemaakt.

Marlies , reisperiode augustus 2022
Twee weken na thuiskomst blijft de reis nog ?nazinderen?: mooie wandelingen, aangename groep, goed georganiseerd, ontspannen sfeer. De ideale formule om je batterijen weer op te laden. Dank je wel Koos!
erica van dijk
Prima hotel Zur Post in Waldbreitbach met nabij gelegen groot terras en ijssalon. Uitmuntende maaltijden met keuze vegetarisch, vis of vlees. Pittige routes bij tijd en wijlen. Keuzes voor langer of korter traject. Opbouw van de basisroutes (van lichter naar zwaar) zou beter kunnen. Eerste dag meteen (te) zware wandeling met veel stijging/daling.
Petrus
Het was een mooie reis, met mooie landschappen. Een fijn en gastvrij hotel. Met een lekker zwembad. De wandelingen hadden regelmatig pittige steigingen en afdalingen. Dat had ik zelf wat onderschat. De horeca aan het eind van de wandeling, was vaak dicht. Maar de groep was erg gezellig. En Atsje was een prima reisleidster. Kortom ik heb een hele fijne midweek vakantie gehad.
Trudy
Voor de vierde keer met Koos (na Kent, Eifel I en Aken) op pad, wederom een plezierige en boeiende exercitie, nu door het Westerwald, aan de overkant van de Rijn, ter hoogte van de Eifel. Een bonte afwisseling van weiden, akkers, bossen van loofbomen en dennen. Prima hotel, fijne, compacte groep (vijf dames, een heer), kordate begeleiding. Zeer tevreden! Kijk uit naar de volgende trip...
Lauran Wijffels
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook