Singlereis Wandelen Westerwald-Raiffeisenland paasspecial

4 dagen
niveau 2
minibus
vanaf € 415,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 15-04-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

logies en diner inbegrepen
hotel met sauna, dagelijks vrij te gebruiken
extra luxe/uitgebreid paasontbijt met aansluitend ‘Schnitzeljagd’
route: heuvelachtig (hoogte tussen ca. 200-500 m.), routes wisselend over heuvels en door dalen, meestal lichte tot gematigde (maar niet zware) stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt tussen 11,5 en 17 km (op de aankomstdag 7,5 km) afgelegd.
groep: minimaal 8 / maximaal 16 reizigers.

Wandelvakantie in de bosrijke natuur van Rheinland-Pfalz
Waldbreitbach ligt in het buitengewoon mooie dal van de Wied in het Duitse Westerwald. Het is een vaste bestemming van Aktiva-wandelreizen in het voorjaar, de zomer en de herfst. Het Westerwald is een relatief onbekende streek maar niet ver van Nederland: aan de overkant van de Rijn, ter hoogte van de Eifel. Eigenlijk lijkt het heuvelachtige landschap daar sterk op: een bonte afwisseling van weiden, akkers en vooral heel veel bossen van loofbomen en dennen. Alleen….minder bekend, dus dat maakt nieuwsgierig!

In de reis worden mooie wandelingen gemaakt zoals een traject van de Wiedweg, en etappes van de Eifelsteig en de Klosterweg. Met als toegift ‘Deutschlands schönster Wanderweg’ volgens de lezers van Wandermagazin. De wandelroutemarkering in de hele regio is grondig uitgevoerd: veelvuldig, duidelijk en consequent. 

Eerste paasdag: paasontbijt en ‘Schnitzeljagd’
We beginnen de eerste paasdag met een luxe paasontbijt dat iets langer zou kunnen duren dan normaal. Daarna maken we vanuit het hotel een wandeling naar de heuveltop de Bärenkopp, in combinatie met een  Schnitzeljagd. Dat heeft niets te maken met een stuk vlees en ook niets met jagen op wilde dieren, het is een speurtocht waarbij u door juiste antwoorden te geven een prijsje kunt winnen.

Deze Westerwaldse wandelvakantie is goed voor de gezondheid. Overdag een poos wandelen in de buitenlucht en in de avond een smakelijke en voedzame warme maaltijd. Dat is genieten van ontspanning na inspanning! Bij deze speciale paasreis in vooorjaarsachtig Waldbreitbach wordt u vier dagen lang ondergedompeld in lentesfeer met natuur op z’n mooist.

Dag 1
NS Station Eindhoven-Neustadt/Wied (ca. 225 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Na de informatieverstrekking van de reisleider over de reis en de route is het tijd voor de eerste wandeling over de Wiedweg (ca. 7,5 km/2,5 uur). Het eerste gedeelte wandelen we hoog boven en later beneden door het dal van het romantische riviertje de Wied. Na aankomst in Strauscheid volgt de transfer naar het hotel in Waldbreitbach.

Dag 2
Een wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) over de Klosterweg wandelroute van de Sankt Kastor Kapelle in Rengsdorf naar Waldbreitbach. Onderweg passeren we o.a. het dorpje Kurtscheid met de Heilige Schutzengel Kirche en de ruïne Neuerburg. De route is zo genoemd omdat deze via het indrukwekkende Kloster Sankt Marienhaus hoog boven Waldbreitbach loopt.

Dag 3
Geniet deze ochtend van een extra uitgebreid paasontbijt (eindtijd ca. 09.30 uur). Daarna maken we vanaf 10.00 uur de wandeling (ca. 11,5 km/4 uur) Wäller Tour Bärenkopp via de platte top Bärenkopp (300 m.) en het dorp Breischeid/Verscheid. Wist  u dat de Wäller Tour Bärenkop een 8e plaats heeft verkregen in de 'Duitslands mooiste wandeling' competitie? In de middag stoppen we voor een pauze op het overdekte terras van Gasthof Dirk Paganetti ‘Zur Erholung’. Extra leuk: vandaag kunt u delnemen aan een 'Schnitzeljagd'. Indien u door onderweg goed op te letten zes speurtochtvragen goed beantwoordt, ontvangt u aan het einde van de wandeling een souvenirtje als prijs!

Dag 4
De laatste wandeling van de reis (ca. 12 of 13,5 km/4 of 4,5 uur) brengt ons over de Westerwaldsteig van Waldbreitbach naar Bad Hönningen via de Mahlberg met een prachtig uitzicht en langs wel zes Romeinse wachttorens (’limes’ genoemd) van de vroegere Romeinse noordgrens. Bad Hönningen-Eindhoven (ca. 200 km) per minibus (14.00-17.00 uur).

Hotel Zur Post Waldbreitbach ***

ligging: gelegen midden in het overdag levendige maar op de avond rustige plaatsje Waldbreitbach, ca. 200 m van de Westerwaldsteig en van het riviertje de Wied.
faciliteiten: receptie, twee restaurants, terras, sauna (dagelijks vrij te gebruiken, inclusief in de reissom).
kamers: 1- en 2-persoonskamers altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd (3-gangen, uitgeserveerd) inbegrepen. Op eerste paasdag uitgebreid paasontbijt met als extra: luxe paasbrood en een glas sekt (Duitse mousserende wijn). Eten en drinken voor onderweg is verkrijgbaar bij winkels en horeca op de route en in het plaatsje Waldbreitbach (supermarkt op 100 m). Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Neustadt/Wied en Bad Hönningen-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) inclusief ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook