Singlereis Wandelen Westerwald-Raiffeisenland paasspecial

4 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.7
vanaf € 480,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
29-03-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief
de mooiste wandelroutes van 'Duitsland dichtbij'
extra uitgebreid paasontbijt met aansluitend ‘Schnitzeljagd’
route: heuvelachtig (hoogte tussen ca. 200-500 m.), routes wisselend over heuvels en door dalen, meestal lichte tot gematigde (maar niet zware) stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt tussen 11,5 en 17 km (op de aankomstdag 7,5 km) afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers.

Wandelvakantie in de bosrijke natuur van Rheinland-Pfalz
Waldbreitbach ligt in het buitengewoon mooie dal van de Wied in het Duitse Westerwald. Het is een vaste bestemming van Aktiva-wandelreizen in het voorjaar, de zomer, de herfst en de winter. Het Westerwald is een relatief onbekende streek maar niet ver van Nederland: ter hoogte van de Eifel, maar dan aan de overkant van de Rijn. Eigenlijk lijkt het heuvelachtige landschap daar sterk op: een bonte afwisseling van weiden, akkers en vooral heel veel bossen van loofbomen en dennen. Alleen….minder bekend, dus dat maakt nieuwsgierig.

In de reis worden mooie wandelingen gemaakt, zowel lokale routes als etappes van de Westerwaldsteig en de Klosterweg. Met als toegift op paaszondag ‘Deutschlands schönster Wanderweg’ volgens vele lezers van Wandermagazin een paar jaar geleden. De wandelroutemarkering in de hele regio is grondig uitgevoerd: veelvuldig, duidelijk en consequent. 

Eerste paasdag: paasontbijt en ‘Schnitzeljagd’
We beginnen de eerste paasdag met een uitgebreid paasontbijt dat iets langer zou kunnen duren dan normaal. Daarna maken we vanuit het hotel de, niet al te lange, bekroonde wandeling naar de heuveltop de Bärenkopp, in combinatie met een Schnitzeljagd. Dat heeft niets te maken met een stuk vlees en ook niets met jagen op wilde dieren, het is een speurtocht waarbij u door juiste antwoorden op vragen te geven een prijsje kunt winnen.

Deze Westerwaldse wandelvakantie is goed voor de gezondheid. Overdag een flinke poos wandelen in de buitenlucht. In de avond een smakelijke en voedzame warme maaltijd. Dat is genieten van ontspanning na inspanning! Bij deze speciale paasreis in vooorjaarsachtig Waldbreitbach wordt u vier dagen lang ondergedompeld in vroege lentesfeer.

Dag 1
Eindhoven Station NS-Waldbreitbach (ca. 225 km) per minibus (11.00-14.30 uur). Na aankomst ontvangen we van de reisleider in het kort informatie over de reis en de route. De inloopwandeling (ca. 9 km/2,5 uur) van deze singlereis is een lokale route (W3) hoog boven Waldbreitbach en terug door het dal van de Wied.
 

Dag 2
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) over de Klosterweg wandelroute van de Sankt Kastor Kapelle in Rengsdorf naar Waldbreitbach. We passeren o.a. het dorpje Kurtscheid met de Heilige Schutzengel Kirche en de ruïne Neuerburg. De Klosterweg wordt zo genoemd omdat de route via het indrukwekkende Kloster Sankt Marienhaus (tegenwoordig een zorgcentrum), gelegen hoog boven Waldbreitbach, loopt.

Dag 3
In de ochtend is er eerst een extra uitgebreid paasontbijt (eindtijd ca. 10.30 uur). Daarna maken we vanaf 10.30 uur de wandeling (ca. 11,5 km/4 uur) Wäller Tour Bärenkopp via de platte top Bärenkopp (300 m.) en het dorp Breischeid/Verscheid. De wandelroute heeft enkele jaren geleden een positie in de Wandermagazin-top 10 'Duitslands mooiste wandeling' gehaald. In de middag stoppen we voor een pauze op het overdekte terras van Gasthof Dirk Paganetti ‘Zur Erholung’. Extra leuk: vandaag kunt u deelnemen aan een 'Schnitzeljagd'. Indien u door onderweg goed op te letten zes speurtochtvragen goed beantwoordt, ontvangt u aan het einde van de wandeling een souvenirtje als prijs!

Dag 4
Afsluitende wandeling (ca. 12 km/3,5 uur) over de Westerwaldsteig van Arienheller in het Rijndal naar Waldbreitbach (of andersom, afhankelijk van opening horeca). We wandelen o.a. via de Mahlberg met een prachtig uitzicht en langs wel zes Romeinse wachttorens. Deze torens worden ook ’limes’ genoemd en waren onderdeel van de vroegere Romeinse noordgrens. Route met weinig stijgingen en dalingen. Waldbreitbach of Arienheller-Eindhoven Station NS (235 km) per minibus (13.30-17.00 uur), einde van deze single wandelreis.

Hotel Zur Post Waldbreitbach *** ***

ligging: midden in het overdag levendige maar op de avond rustige plaatsje Waldbreitbach, aan het riviertje de Wied, ca. 200 m van de Westerwaldsteig.
faciliteiten: receptie, twee restaurants, terras.
kamers: 1- en 2-persoonskamers altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: avondmaaltijd en ontbijt inbegrepen, op eerste paasdag is het ontbijt uitgebreid met een 'Osterbrot-stute' en een glas Sekt (Duitse mousserende wijn), eten en drinken voor onderweg beperkt verkrijgbaar bij horecagelegenheden op de route en in de supermarkt van Waldbreitbach. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Waldbreitbach v.v. per minibus
* 3 nachten verblijf in een 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) inclusief ontbijt en diner, toeristenbelasting inbegrepen
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 35,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Fam. hotel in leuk levendig dorp, goed eten & veel wandelmogelijkheden; deze zijn prima aangegeven via tekens op bomen.

anoniem, reisperiode maart 2024

Reactie van Aktiva Tours:
Noot: We hebben met de reiziger gesproken. Wat zij bedoelt bij de prijs/kwaliteit-verhouding is het feit dat zij de 4-daagse reis te kort vindt. Zij doet liever reizen van 5-6-7 dagen.
8

De wandel vierdaagse was in een ontspannen sfeer. En voldeed volledig aan mijn verwachtingen!

anoniem, reisperiode maart 2024
8

anoniem, reisperiode april 2023
9

anoniem, reisperiode april 2023
10

Schitterende omgeving. Pittige, maar prachtige wandelingen. Gezellig hotel, met aardig personeel. Fijne reisleider. En bovenal een super gezellige groep.

Ernestine Boere, reisperiode april 2023
8

Mooie, afwisselende wandelingen en een vriendelijk hotel met een uitstekende keuken. Dat gecombineerd met goeddeels fraai weer en prima gezelschap maakte het tot een gedenkwaardig paasweekend. Enige suggesties in de paperassen om de wandelingen met enkele kilometers te verlengen zouden wat mij betreft welkom zijn, want het wemelt van de gemarkeerde routes in de omgeving. Minpuntje was het vertrek: dat moest op stel en sprong, zonder de mogelijkheid nog even wat te drinken.

Ron van der Goor, reisperiode april 2023
9

Simone , reisperiode april 2023
9

Prima hotel, verrassend mooie omgeving en afwisselende wandelroutes.

anoniem, reisperiode april 2022
9

Het was een heerlijk weekend, prachtige omgeving met mooie wandelingen, goed en gezellig hotel, mooi zonnig weer, een heel gezellige groep en Maarten is een gezellige, goedlachse reisleider die alles goed georganiseerd had. Een top bestemming!

Anja van Vliet, reisperiode april 2022
inclusief:
* Eindhoven Station NS-Waldbreitbach v.v. per minibus
* 3 nachten verblijf in een 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) inclusief ontbijt en diner, toeristenbelasting inbegrepen
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 35,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook