Singlereis Wandelen Westerwald-Raiffeisenland paasspecial

4 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.9
vanaf € 450,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 07-04-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

logies/ontbijt en diner inbegrepen
de mooiste wandelroutes van dichtbij Duitsland
extra uitgebreid paasontbijt met aansluitend ‘Schnitzeljagd’
route: heuvelachtig (hoogte tussen ca. 200-500 m.), routes wisselend over heuvels en door dalen, meestal lichte tot gematigde (maar niet zware) stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt tussen 11,5 en 17 km (op de aankomstdag 7,5 km) afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 8 / maximaal 16 reizigers.

Wandelvakantie in de bosrijke natuur van Rheinland-Pfalz
Waldbreitbach ligt in het buitengewoon mooie dal van de Wied in het Duitse Westerwald. Het is een vaste bestemming van Aktiva-wandelreizen in het voorjaar, de zomer en de herfst en de winter. Het Westerwald is een relatief onbekende streek maar niet ver van Nederland: aan de overkant van de Rijn, ter hoogte van de Eifel. Eigenlijk lijkt het heuvelachtige landschap daar sterk op: een bonte afwisseling van weiden, akkers en vooral heel veel bossen van loofbomen en dennen. Alleen….minder bekend, dus dat maakt nieuwsgierig!

In de reis worden mooie wandelingen gemaakt, zowel lokale routes als etappes van de Westerwaldsteig en de Klosterweg. Met als toegift ‘Deutschlands schönster Wanderweg’ volgens vele lezers van Wandermagazin een paar jaar geleden. De wandelroutemarkering in de hele regio is grondig uitgevoerd: veelvuldig, duidelijk en consequent. 

Eerste paasdag: paasontbijt en ‘Schnitzeljagd’
We beginnen de eerste paasdag met een uitgebreid paasontbijt dat iets langer zou kunnen duren dan normaal. Daarna maken we vanuit het hotel een niet al te lange wandeling naar de heuveltop de Bärenkopp, in combinatie met een Schnitzeljagd. Dat heeft niets te maken met een stuk vlees en ook niets met jagen op wilde dieren, het is een speurtocht waarbij u door juiste antwoorden op vragen te geven een prijsje kunt winnen.

Deze Westerwaldse wandelvakantie is goed voor de gezondheid. Overdag een poos wandelen in de buitenlucht en in de avond een smakelijke en voedzame warme maaltijd. Dat is genieten van ontspanning na inspanning! Bij deze speciale paasreis in vooorjaarsachtig Waldbreitbach wordt u vier dagen lang ondergedompeld in lentesfeer met de natuur op haar mooist.

Dag 1
NS Station Eindhoven-Waldbreitbach (ca. 225 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Na aankomst in die plaats ontvangen we van de reisleider in het kort informatie over de reis en de route. De inloopwandeling (ca. 7,5 km/2,5 uur) van deze singlereis is een lokale route (W3) hoog boven Waldbreitbach en terug door het dal van de Wied.
 

Dag 2
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) over de Klosterweg wandelroute van de Sankt Kastor Kapelle in Rengsdorf naar Waldbreitbach. Onderweg passeren we o.a. het dorpje Kurtscheid met de Heilige Schutzengel Kirche en de ruïne Neuerburg. De route is zo genoemd omdat deze via het indrukwekkende Kloster Sankt Marienhaus hoog boven Waldbreitbach loopt.

Dag 3
In de ochtend eerst een extra uitgebreid paasontbijt (eindtijd ca. 09.30 uur). Daarna maken we vanaf 10.00 uur de wandeling (ca. 11,5 km/4 uur) Wäller Tour Bärenkopp via de platte top Bärenkopp (300 m.) en het dorp Breischeid/Verscheid. De wandelroute heeft enkele jaren geleden een positie in de Wandermagazin-top 10 'Duitslands mooiste wandeling' gehaald. In de middag stoppen we voor een pauze op het overdekte terras van Gasthof Dirk Paganetti ‘Zur Erholung’. Extra leuk: vandaag kunt u deelnemen aan een 'Schnitzeljagd'. Indien u door onderweg goed op te letten zes speurtochtvragen goed beantwoordt, ontvangt u aan het einde van de wandeling een souvenirtje als prijs!

Dag 4
Wandeling (ca. 12 km/4 uur) over de Westerwaldsteig van Bad Hönningen/Museum Römer Welt naar Waldbreitbach via de Mahlberg met een prachtig uitzicht en langs wel zes Romeinse wachttorens (’limes’ genoemd) van de vroegere Romeinse noordgrens. In Waldbreitbach is nog gelegenheid voor Kaffee mit Kuchen. Daarna rijden we van Waldbreitbach terug naar Eindhoven (ca. 225 km) per minibus (14.00-17.00 uur) en komt er een einde aan deze single wandelreis.

Hotel Zur Post Waldbreitbach ***

ligging: gelegen midden in het overdag levendige maar op de avond rustige plaatsje Waldbreitbach, ca. 200 m van de Westerwaldsteig en van het riviertje de Wied.
faciliteiten: receptie, twee restaurants, terras, sauna.
kamers: 1- en 2-persoonskamers altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd (3-gangen, uitgeserveerd) inbegrepen. Op eerste paasdag een uitgebreid paasontbijt met als extra: luxe paasbrood en een glas sekt (Duitse mousserende wijn). Eten en drinken voor onderweg is verkrijgbaar bij winkels en horeca op de route en in het plaatsje Waldbreitbach (supermarkt op 100 m). Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.



Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Waldbreitbach- v.v. per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) inclusief ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 55,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
8

anoniem, reisperiode april 2023
9

anoniem, reisperiode april 2023
10

Schitterende omgeving. Pittige, maar prachtige wandelingen. Gezellig hotel, met aardig personeel. Fijne reisleider. En bovenal een super gezellige groep.

Ernestine Boere, reisperiode april 2023
8

Mooie, afwisselende wandelingen en een vriendelijk hotel met een uitstekende keuken. Dat gecombineerd met goeddeels fraai weer en prima gezelschap maakte het tot een gedenkwaardig paasweekend. Enige suggesties in de paperassen om de wandelingen met enkele kilometers te verlengen zouden wat mij betreft welkom zijn, want het wemelt van de gemarkeerde routes in de omgeving. Minpuntje was het vertrek: dat moest op stel en sprong, zonder de mogelijkheid nog even wat te drinken.

Ron van der Goor, reisperiode april 2023
9

Simone , reisperiode april 2023
9

Prima hotel, verrassend mooie omgeving en afwisselende wandelroutes.

anoniem, reisperiode april 2022
9

Het was een heerlijk weekend, prachtige omgeving met mooie wandelingen, goed en gezellig hotel, mooi zonnig weer, een heel gezellige groep en Maarten is een gezellige, goedlachse reisleider die alles goed georganiseerd had. Een top bestemming!

Anja van Vliet, reisperiode april 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook