Singlereis Wandelen Sauerland

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8
vanaf € 545,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-05-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief
de Uplandsteig: een van de mooiste wandelroutes van Duitsland
ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen

route: heuvel- tot licht bergachtig (dal op 500 m, toppen tot ca. 800 m), landschap van heuvels, plateaus en rivierdalen. Per wandeldag wordt resp. 6 (of 9), 18 (of 22), 24 (of 16), 13,5 en 11 km afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Duitslands mooiste natuur ten voeten uit!
Sauerland is gezien de afstand ideaal voor een korte wandelvakantie. Alle ingrediënten voor een mooie wandelvijfdaagse zijn aanwezig: prachtige natuur, een vriendelijke bevolking en perfect gemarkeerde en gedocumenteerde wandelroutes.

Na de heenreis door het Ruhrgebied verandert het landschap tamelijk abrupt: van vlak, druk en industrieel naar flink heuvelachtig, weldadig rustig en uitgesproken natuurlijk. Beuken- en dennenwouden maar ook gemengd bos worden afgewisseld met weiden, heidevelden op de plateaus en moerassige poelen in de dalen.

Enkele toppen waarlangs en -over de wandelingen gaan, reiken tot ca. 850 meter hoogte. Dat lijkt hoog maar schijn bedriegt hier: de verblijfsplaats Eimelrod (gemeente Willingen) ligt in het dal op 500 meter hoogte, dus de stijgingen en dalingen zijn prima te doen. In deze wandelreis is de Uplandsteig, een van de mooiste wandelingen van Duitsland met een lengte van 64 km, die in een ruime cirkel rond Willingen loopt, helemaal opgenomen. De reisleider brengt ons iedere dag naar het beginpunt en haalt ons bij het eindpunt ook weer op met de Aktiva-minibus. We komen de reisleider met de minibus dagelijks een paar keer tegen, dus indien u wilt kunt u altijd instappen en zo de wandeling inkorten.

 title=

Dag 1
Heenreis en inloopwandeling (ca. 6 of 9 km/2 of 3 uur)
Arnhem Station NS-Eimelrod (ca. 260 km) per minibus (11.00-14.30 uur). De reizigers van deze singlereis krijgen na aankomst informatie over de reis en de route door de reisleider. Daarna volgt een inloopwandeling (ca. 6 of 9 km/2 of 3 uur) rond de platte top van de Sähre naar de Osterkopf en weer terug. 

Dag 2
Wandeling Uplandsteig Eimelrod-Usseln (ca. 18 of 22 km/5,5 of 6,5 uur)
We hebben vandaag de keuze uit een dal- of een berg-variant. We starten in Eimelrod en wandelen via het natuurgebied Groten-Berg naar Usseln. We lopen langs de kerk in Neerdar, waarvan de oudest delen dateren uit de 13e eeuw. Bij Kahler Pön wacht ons een unieke ervaring: de prachtige Hochheide. Als we vanaf het kruis op de top van de Kahler Pön naar het noorden kijken, zien we aan de horizon een ander Hochheide-gebied: van de Osterkopf. De etappe leidt vervolgens naar de bron van de Diemel en verder naar Usseln. In Usseln wacht de reisleider ons op en worden we naar het hotel teruggebracht.

Dag 3
Wandeling over de Uplandsteig van Usseln naar Willingen (ca. 24 km/6,5 uur maar in overleg met de reisleiding is inkorting tot 16 km/5 uur mogelijk door pas bij de Diemelquelle te starten)
We worden met de minibus naar Usseln gebracht. We wandelen de koningsetappe van Usseln naar Willingen met unieke natuurlijke landschappen en fantastische uitzichten. De route gaat grotendeels door de natuur en loopt door veen- en heidelandschap naar de rustieke Hochheide-Hütte. Af en toe wordt het pad uitdagend, vooral als het door moerassig terrein loopt. Het hoogtepunt van deze etappe is zeker de Neue Hagen, een natuurgebied op de noordelijke helling van de Clemensberg met een hoogte van 839 meter. Hier is een uniek heidelandschap en een hoogveengebied met een zeldzame flora en fauna ontstaan. Tegenwoordig wordt de heide begraasd met Heidschnucken, een schapenras.

Dag 4
Wandeling over de Uplandsteig van Rattlar naar Eimelrod (ca. 13,5 km/4,5 uur)
We wandelen via het uitzichtpunt Dommel, de heuveltop Niegelscheid en het pittoreske Hemmighausen. Op de top van de steile berg staat de Dommelturm. De eerste Dommelturm was volledig van hout gebouwd, in 2006 moest die vanwege de slechte staat worden afgebroken. Al in september 2007 werd de nieuwe Dommelturm, met een houten constructie en stalen trappen, geopend. Deze staat op 738 meter hoogte en op het uitkijkplatform staan we dan nog eens 14 meter hoger. We worden beloond met een prachtig uitzicht, met op heldere dagen zelfs tot aan de heuvels rondom Kassel (meer dan 60 km!).

Dag 5
Wandeling over de Uplandsteig van Rattlar naar Willingen (ca. 11 km/3,5 uur) en terugreis
Deze laatste etappe van de Uplandsteig biedt alles wat wandelaars zich wensen: bospaden, weidepaden, kabbelende beekjes en uitzichten. We wandelen via het Itterbachtal en de vroeg-middeleeuwse vesting Schwalenburg, één van de grootste in zijn soort in Europa en met een mooi uitzichtpunt. Rond 13.00 uur komen we aan in Willingen. Vervolgens van Willingen naar Arnhem Station NS (ca. 240 km) per minibus (13.30-17.00 uur) waarna er een einde komt aan deze wandelreis voor singles.

 

Landgasthof Sauer

ligging: zeer rustig gelegen aan de rand van het dorpje Eimelrod, vrijwel direct aan de Uplandsteig.
faciliteiten: modern en goed geleid hotel van de familie Sauer met ca. 20 kamers, restaurant/ontbijtruimte, café, zonneterras, sauna/solarium, gratis wifi.
kamers: altijd met eigen douche/toilet en tv.
maaltijden: avondmaaltijd en ontbijt inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking. Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Wo 31-05-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 545,-
Wo 28-06-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 555,-


inclusief:
* Arnhem-Station NS-Eimelrod v.v. per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer met eigen douche en toilet
* ontbijt en avondmaaltijd
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt bninnen 1 boeking) € 55,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)

8

anoniem, reisperiode september 2022
8

Treintraject had uitgelopen werkzaamheden dus een overmacht situatie maar uiteindelijk is het allemaal opgelost.

anoniem, reisperiode september 2022
Prachtige landschappen: heuvelig en deels bebost. Minder bosrijk en steil dan de Eifelsteig, meer open / uitzicht. Goed hotelletje (Sauer). Drie uur rijden vanaf Eindhoven, tenzij files. Uitstekende reisleider/chauffeur (Koos Cazander), die de routes op zijn duimpje kende en flexibel was. Volgend jaar boek ik weer.
Marc
Het was een prima vakantie. De Uplandsteig is een hele mooie en best wel uitdagende rondwandeling. Reisleider Koos kende het gebied heel erg goed en hij liet zich tijdens de wandelingen regelmatig zien. Hij gaf bovendien goede adviezen over de horeca onderweg en over alternatieve routes als je het dagtraject wilde inkorten. Ook het hotel was prima. Het personeel was altijd vriendelijk en behulpzaam. De maaltijden waren uitstekend en ik had een mooie en ruime kamer. De groep was zeer divers van samenstelling en het samenzijn tijdens de wandelingen en maaltijden was altijd reuze gezellig. Kortom in alle opzichten is deze reis een aanrader.
Kees
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook