Singlereis Wandelen Sauerland

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.6
vanaf € 575,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
18-08-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief, ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen
de Uplandsteig: een van de mooiste wandelroutes van Duitsland
inclusief wandelingen op de heen- en terugreisdag

route: heuvel- tot licht bergachtig (dal op 500 m, toppen tot ca. 800 m); landschap van heuvels, plateaus en rivierdalen. Per wandeldag wordt resp. 6 (of 9), 18 (of 22), 24 (of 16), 15,5 en 8,5 km afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Duitslands mooiste natuur ten voeten uit!
Sauerland is gezien de afstand ideaal voor een korte wandelvakantie. Alle ingrediĆ«nten voor een mooie wandelvijfdaagse zijn aanwezig: prachtige natuur, een vriendelijke bevolking en perfect gemarkeerde en gedocumenteerde wandelroutes.

Na de heenreis door het Ruhrgebied verandert het landschap tamelijk abrupt: van vlak, druk en industrieel naar flink heuvelachtig, weldadig rustig en uitgesproken natuurlijk. Beuken- en dennenwouden maar ook gemengd bos worden afgewisseld met weiden, heidevelden op de plateaus en vochtige matrassen in de dalen.

Enkele toppen waarlangs en -over de wandelingen gaan, reiken tot ca. 850 meter hoogte. Dat lijkt hoog maar schijn bedriegt hier: de verblijfsplaats Eimelrod (gemeente Willingen) ligt in het dal op 500 meter hoogte, dus de stijgingen en dalingen zijn prima te doen. In deze wandelreis is de Uplandsteig, een van de mooiste wandelingen van Duitsland met een lengte van 64 km, die in een ruime cirkel rond Willingen loopt, helemaal opgenomen. De reisleider brengt ons iedere dag naar het beginpunt en haalt ons bij het eindpunt ook weer op met de Aktiva-minibus. We komen de reisleider met de minibus dagelijks een paar keer tegen, dus indien u wilt kunt u altijd instappen en zo de wandeling inkorten.

 title=

Dag 1
Heenreis en inloopwandeling (ca. 6 of 9 km/2 of 3 uur)
Eindhoven Station NS-Eimelrod (ca. 260 km) per minibus (11.00-14.30 uur). De reizigers van deze singlereis krijgen na aankomst informatie over de reis en de route door de reisleider. Daarna volgt een inloopwandeling (ca. 6 of 9 km/2 of 3 uur, afhankelijk van de beschikbare tijd) rond de platte top van de Sähre naar de Osterkopf en weer terug. 

Dag 2
Wandeling Uplandsteig Eimelrod-Usseln (ca. 18 of 22 km/5,5 of 6,5 uur)
We hebben de keuze uit een dal- of een berg-variant. We starten in Eimelrod en wandelen via het natuurgebied Groten-Berg naar Usseln. We lopen langs de kerk in Neerdar, waarvan de oudste delen uit de 13e eeuw dateren. Bij Kahler Pön wacht ons een unieke ervaring: de prachtige Hochheide. Als we vanaf het kruis op de top van de Kahler Pön naar het noorden kijken, zien we aan de horizon een ander Hochheide-gebied: van de Osterkopf. De etappe leidt vervolgens naar de bron van de Diemel en verder naar Usseln. In Usseln wacht de reisleider ons op en worden we naar het hotel teruggebracht.

Dag 3
Wandeling Uplandsteig Usseln-Willingen (ca. 24 km/6,5 uur maar in overleg met de reisleiding is inkorting tot 16 km/5 uur mogelijk door pas bij de Diemelquelle te starten)
We worden met de minibus naar Usseln gebracht. We wandelen de koningsetappe van Usseln naar Willingen met unieke natuurlijke landschappen en fantastische uitzichten. De route gaat grotendeels door de natuur en loopt door veen- en heidelandschap naar de rustieke Hochheide-Hütte. Af en toe wordt het pad uitdagend, vooral als het door (ongevaarlijk) moerassig terrein loopt. Het hoogtepunt van deze etappe is zeker de Neue Hagen, een natuurgebied op de noordelijke helling van de Clemensberg met een hoogste punt van 839 meter. Hier is een uniek heidelandschap en een hoogveengebied met een zeldzame flora en fauna ontstaan. Tegenwoordig wordt de heide begraasd met Heidschnucken, een schapenras.

Dag 4
Wandeling Uplandsteig van Schwalefeld naar Eimelrod (ca. 15,5 km/4,5 uur)
We wandelen via het uitzichtpunt Dommel, de heuveltop Niegelscheid en het pittoreske plaatsje Hemmighausen. Op de top van de steile berg staat de Dommelturm. We worden beloond met een prachtig uitzicht, met op heldere dagen zelfs tot aan de heuvels rondom de stad Kassel (meer dan 60 km!).

Dag 5
Wandeling Uplandsteig Rattlar-Willingen (ca. 8,5 km/3,5 uur) en terugreis
Deze niet kange maar soms wel pittige laatste etappe van de Uplandsteig biedt alles wat wandelaars zich wensen: bospaden, weidepaden, kabbelende beekjes en uitzichten. We wandelen naar de vesting de Schwalenburg, één van de grootste in zijn soort in Europa en met een mooi uitzichtpunt. Rond 13.00 uur komen we aan in Willingen. Willingen-Eindhoven Station NS (ca. 240 km) per minibus (13.30-17.00 uur) waarna er een einde komt aan deze wandelreis voor singles.

 

Landgasthof Sauer

ligging: zeer rustig gelegen aan de rand van het dorpje Eimelrod (gem. Willingen), vrijwel direct aan de Uplandsteig.
faciliteiten: modern en goed geleid hotel van de familie Sauer met ca. 20 kamers, restaurant/ontbijtruimte, café, zonneterras, sauna/solarium, gratis wifi.
kamers: altijd met eigen douche/toilet en tv.
maaltijden: avondmaaltijd en ontbijt inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Zo 18-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 575,-
Vertrekgarantie
Zo 15-09-2024
575,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Eimelrod en Willingen-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer met eigen douche en toilet, toeristenbelasting inbegrepen
* ontbijt en avondmaaltijd
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt bninnen 1 boeking) € 55,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

9

Wat een schitterend gebied en nog stil ook. Mooie wandeltochten, fijne groep, geweldige reisleider. Goed hotel ook. Alleen wat meer groente bij de maaltijden en een zachter bed zou fijn zijn. Verder was alles prima.

Ono Alting-Beuger, reisperiode mei 2024
9

Heel mooie reis zoals gewend van Aktiva. Mooi afwisselende omgeving. Reisleider Geri was kundig, heel prettig in de omgang en had een goed gevoel voor humor; chapeau! Volgende wandelvakantie wordt ook weer met Aktiva.

Corrie, reisperiode mei 2024
9

Wat een verademing; geen 1-persoonstoeslag, prima reisleider, mooie wandelingen, goed hotel. Kortom de vakantie zoals je die wilt!

anoniem, reisperiode mei 2024
8

anoniem, reisperiode mei 2024
9

De reis naar Sauerland was geweldig. Mooie wandeling en prima wandelweer. Groep was heel gezellig en de reisleider was top. Maaltijden en de verzorging van de kamer was helemaal goed. Deze reis is zeker aan te bevelen

anoniem, reisperiode mei 2024
10

Het was een fantastische week. Mede dankzij de reisleider die altijd vriendelijk en behulpzaam was. En natuurlijk ook de gezelligheid van de groep. De omgeving is prachtig!! Heb genoten en kan iedereen deze reis aanbevelen!

anoniem, reisperiode september 2023
10

Zeg maar U tegen de Uplandsteig! Dit gebied dat bekend is door de wintersport is zeker de moeite waard om in andere seizoenen wandelend verkend te worden. De wandelingen zijn goed gemarkeerd: met een U. Na afloop is het goed toeven in het rustige hotel van de familie Sauer in het dorpje Eimelrod met goede maaltijden. Start van de reis op zondag was ook fijn omdat het dan rustiger is in de trein en op de weg.

Annemiek , reisperiode september 2023
7

Fijn hotel, eten is prima en zeker voldoende na een wandeldag . Vriendelijk personeel en vlotte bediening. De omgeving is mooi, aanrader voor de nazomer met heide in bloei.

anoniem, reisperiode september 2023
8

Afwisselende wandelingen, mooie omgeving. Lekker eten. Rustig hotel, met riante tuin. Goede reisleiding! Met lunchpakket van hotel of supermarkt onderweg ook goed eten.

Hans, reisperiode juni 2023
7

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Erg mooie routes, waarvan twee pittig. De routes gaan vooral door open gebied, dus weing donker bos en veel uitzichten. Fijn hotel met ruime achtertuin, 3 uur rijden.

Marc, reisperiode mei 2023
9

Een prachtige goed georganiseerde wandelvakantie, mooie wandelingen (met veel hoogtes en dalen, top) tegen een zeer aantrekkelijke prijs in een zeer goed Hotel Sauer. Super, voor mij voor herhaling vatbaar šŸ‘šŸ‘šŸ¼

Annemiek Leemkuil, reisperiode mei 2023
8

anoniem, reisperiode september 2022
8

Treintraject had uitgelopen werkzaamheden dus een overmacht situatie maar uiteindelijk is het allemaal opgelost.

anoniem, reisperiode september 2022
Prachtige landschappen: heuvelig en deels bebost. Minder bosrijk en steil dan de Eifelsteig, meer open / uitzicht. Goed hotelletje (Sauer). Drie uur rijden vanaf Eindhoven, tenzij files. Uitstekende reisleider/chauffeur (Koos Cazander), die de routes op zijn duimpje kende en flexibel was. Volgend jaar boek ik weer.
Marc
Het was een prima vakantie. De Uplandsteig is een hele mooie en best wel uitdagende rondwandeling. Reisleider Koos kende het gebied heel erg goed en hij liet zich tijdens de wandelingen regelmatig zien. Hij gaf bovendien goede adviezen over de horeca onderweg en over alternatieve routes als je het dagtraject wilde inkorten. Ook het hotel was prima. Het personeel was altijd vriendelijk en behulpzaam. De maaltijden waren uitstekend en ik had een mooie en ruime kamer. De groep was zeer divers van samenstelling en het samenzijn tijdens de wandelingen en maaltijden was altijd reuze gezellig. Kortom in alle opzichten is deze reis een aanrader.
Kees

inclusief:
* Eindhoven Station NS-Eimelrod en Willingen-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer met eigen douche en toilet, toeristenbelasting inbegrepen
* ontbijt en avondmaaltijd
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt bninnen 1 boeking) € 55,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook