Singlereis Wandelen Paderborner Land

5 dagen
niveau 1.5 van 3
minibus
beoordeling: 8.3
vanaf € 495,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
23-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
volpension (4 x avondmaaltijd, ontbijt en lunchpakket inbegrepen)
incl. wandelingen op de heen- en terugreisdag
route: per wandeldag wordt ca. 8-15 km (één keer 21 km) afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet altijd mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers

In een kleine deelgemeente van de middelgrote stad Paderborn: Neuenbeken (2400 inwoners) is het Missionshaus het meest in het oog springende adres - drie uit de kluiten gewassen gebouwen naast elkaar, waar ca. 90 bejaarde missiezusters hun oude dag slijten. Eén van die gebouwen functioneert sinds ca. 20 jaar als Gästehaus voor bezoekers van buiten: om deel te nemen aan een klein congres, om er een meerdaagse cursus te volgen, om er te vergaderen, meestal voor doelgroepen met een kerkelijke of sociale achtergrond. Het aantal bejaarde zusters ging en gaat al jaren achteruit en de vrijkomende ruimte kreeg zo een nieuwe bestemming. Het gastenverblijf kreeg de naam Franz Pfanner naar de stichter van de missie-orde in 1909. Vanaf 1914 functioneert het adres in Neuenbeken nog steeds als laatste woonplaats voor missiezusters “vom kostbaren Blut” die terugkeren uit voornamelijk Zuid-Afrika. Om het af te maken - het verblijf van waaruit Aktiva Tours de wandelreizen in het Paderborner Land uitvoert, heet dus voluit: het ‘Gästehaus Frans Pfanner Haus van de Missionsschwestern vom kostbaren Blut te Neuenbeken, Paderborn’.  

De afstand, over de weg per minibus, naar het wandelgebied vanuit onze vertrekplaats bedraagt maar 270 kilometer. En daar in het Paderborner Land blijken verschillende langere en kortere wandelroutes samen te komen - voor de kenners met klinkende namen als de Hermannsweg en de Paderborner Höhenweg, de laatstgenoemde zelfs letterlijk voor Missionshaus’ deur. De Viaduktwanderweg is een niet zo flatteuze naam voor een vrij nieuwe wandelroute die een langdurig en spectaculair (uit)zicht biedt over een van de oudste (gebouwd 1851-1853, de tijd van de eerste treinen die toen nog op stoom reden!) en langste (482 meter) spoorwegbruggen van Europa. De Paderwanderung is eigenlijk een stadswandeling van pakweg drie uur netto looptijd door het Paderbornse parkgebied waardoor de Pader stroomt met zelfs een heus stuwmeer op de route. En dat terwijl de Pader ontspringt in het zuiden van de stad en al na vier kilometer instroomt in de Lippe - en zich daardoor tot de kortste rivier van Duitsland maakt!

Het reliĆ«f van de omgeving van Paderborn laat zich het beste omschrijven als ‘licht tot gemiddeld heuvelachtig’ en is daardoor iets minder vaak/lang stijgend en dalend in vergelijking met bijvoorbeeld de Eifel. Het is er echter iets minder bosrijk, naald- en loofbos wisselen wat meer af met open terrein. Dat betekent minder schaduw, maar ook meer vergezichten en vaker een verkoelende wind. Hoewel de reisleider met de minibus vaak in de buurt zal zijn en u als het ware als 'bezemwagen' volgt, zal een appèl om mee te mogen rijden weinig voorkomen. Het is een reis van niveau 1,5 (op een schaal van 1 / 1,5 / 2 / 2,5 / 3) dus voor een ieder met een normale gezondheid en conditie goed te doen.
 

Dag 1
Start van de singlereis. Eindhoven Station NS-Paderborn/Neuenbeken (ca. 260 km/3,5 uur) per minibus (10.00-13.30 uur). Inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) over de Viadukt Wanderweg met mooie uitzichten van Dunehof bij Kleiner Viadukt naar Altenbeken bij Großer Viadukt.

 

Dag 2
Wandeling (ca. 15 km / 4,5 uur) over het laatste traject van de Hermannsweg van het natuurgebied Donoper Teich met een grote natuurlijke vijver via het kolossale standbeeld Hermannsdenkmal (verwijzend naar de Slag bij het Teutoburgerwoud in het jaar 9 na Chr.) naar de Holzhauser Externsteine, een formatie van enorme zandstenen, geërodeerd door wind, vorst en regen, een van de beroemdste geologische bezienswaardigheden van Duitsland.

 

Dag 3
Wandeling Pader Wanderung (ca. 12 km/3,5 uur) door het groene deel van de stad Paderborn, langs de oevers van de kortste rivier van Duitsland. De route start vanaf Schloß Neuhaus en gaat via het stuwmeer de Padersee en het punt waar de Pader uitmondt in de Lippe. Pauzes zijn mogelijk in de Altstadt o.a. bij de Dom, de belangrijkste blikvanger van de stad in romaanse én gotische bouwstijl. Details: de Pader Wanderung zag in 2015 het licht bij de 115e Duitse Wandeldag en was in 2017 de eerste wandeling van Duitsland die het predikaat ‘Qualitäts Stadtwanderung’ ontving.
 

Dag 4
Wandeling Paderborner Höhenweg (ca. 21 km/6 uur), een panoramatour rondom Neuenbeken, door het wondermooie Beketal, verder via de bizar gevormde boom 'die Buche mit den zwei Beinen', het pestkerkhof uit de 17e eeuw, het mausoleum van de glasfabrikantenfamilie Uhden en de boskerk Sankt Marien.

Dag 5
Wandeling naar keuze en in overleg over de Alter Pilgerweg (ca. 8 km/2,5 uur) vanuit Schloss Hamborn of over de Paderborner Karstrundweg (ca. 12 km/3,5 uur) vanuit Dahl. Paderborn/Neuenbeken-Eindhoven Station NS per minibus (13.30-17.00 uur) waarna er een einde komt aan deze wandelreis voor singles.
 

Missionshaus Paderborn-Neuenbeken

(Gästehaus Franz Pfanner van het Missionshaus Schwestern vom kostbaren Blut te Paderborn-Neuenbeken)
ligging: aan een zijstraat van de doorgaande hoofdstraat van Neuenbeken, een voorstadje van Paderborn. Er is een bushalte voor de deur met een busverbinding naar Paderborn Stadtmitte/Bahnhof. Het Missionshuis ligt direct aan de Paderborner Höhenweg en op max. 15 min. minibusafstand van de overige wandelingen.
faciliteiten: kleinschalig restaurant (voor max. ca. 30 - eigen - gasten) voor avondmaaltijd en ontbijt, gastenhuiskamer exclusief voor externe gasten met zitgelegenheid, televisie, spelletjes en een koelkast met dranken (zelf pakken en afrekenen), receptie, kloostermuseum, kloosterwinkeltje, een grote (groente- en fruit-)tuin rondom.
kamers: functionele en propere 1-persoonskamers met 1-persoonsbed, gemakkelijke stoel en een schrijftafel met een bureaustoel. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet.  
maaltijden: inbegrepen zijn avondmaaltijd (3 gangen, echter op de zaterdag: 2 gangen maaltijdsoep + nagerecht), ontbijt (buffet) én lunchpakket (zelf samen te stellen van het ontbijtbuffet).      
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Wo 31-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 495,-
Vertrekgarantie
Wo 28-08-2024
495,-
Wo 25-09-2024
495,-
Wo 23-10-2024
495,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Paderborn/Neuenbeken v.v. per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) inclusief avondmaaltijd, ontbijt en lunchpakket (zelf samen te stellen van het ontbijtbuffet)
* Nederlandssprekende meereizende Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 30,- 

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
 
10

Ik vond de Paderborner wandelreis fantastisch. Een hele afwisselende reis, veel natuur maar ook cultuur. Ook het verblijf in het Missionshaus was erg goed.

anoniem, reisperiode juni 2024
9

Heel interessante en warmhartige gastvrouwen, deze zusters ! Mooie gevarieerde wandelingen. Prima leiding van Rina. Gezellige groep. Mooi weer. Kortom, een heel fijne vakantie ! Hartelijk dank šŸ‘ šŸŒ»

Albert Koot, reisperiode juni 2024
8

anoniem, reisperiode mei 2024
8

Het was een leuke wandelvakantie met gezellige mensen en een fijne reisleider. De accomodatie is eenvoudig maar goed. De wandelingen gaan door een mooie omgeving.

anoniem, reisperiode mei 2024
8

Mooie reis. Leuke groep en fijne reisbegeleider. Maaltijden zijn eenvoudig maar goed.

Martin, reisperiode mei 2024
7

anoniem, reisperiode mei 2024
8

Was een hele leuke reis. Verblijf verassend. Groepsleider is altijd weer verrassend. Afstand goed te doen. Maaltijden beter afstemmen met de wandelaars en keuken.

Caroline wulp , reisperiode oktober 2023
8

Het was n mooie, fijne reis. De routes en omgeving zijn prachtig. Wel vind ik dat er voor de heen- en terugreis meer tijd genomen mag worden. We hebben tenslotte vakantie !

anoniem, reisperiode oktober 2023
9

Ondanks de hoge temperaturen een prima wandelvakantie gehad. Mooie wandelingen onder goede begeleiding van Yvonne. Gezellige groep. Accommodatie goed verzorgd zowel de kamer als de maaltijden.

anoniem, reisperiode september 2023
10

anoniem, reisperiode september 2023
8

Een heel gezellige week met best wel pittige wandelingen. Dat kwam ook deels door het weer. Maar wie had er gedacht dat je in september een hele week 30 graden hebt. Gelukkig werd er goed rekening gehouden met elkaar en konden er aanpassingen gedaan worden in het wandelschema.

anoniem, reisperiode september 2023
8

Jakob is een behulpzame, enthousiaste reisleider met gevoel voor humor. (n.b. de oplader van mijn mobiele telefoon is inmiddels terecht, ik had hem laten liggen in een ander hotel, waar ik onderweg naar Arnhem 1 nacht geslapen had). Veel gezien, niks tekort gekomen. De pijnlijke knie moet goed komen, door komende tijd veel te fietsen.

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Gevarieerde wandelingen en fijn verblijf op zo'n korte afstand.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Mooie wandelingen in de omgeving van Paderborn.

anoniem, reisperiode juni 2023
7

Een mooie lokatie bij de zusters in een mooie omgeving echt een aanrader.

anoniem, reisperiode juni 2023
8

fijne korte vakantie. leuke reisgenoten. Eenvoudige maaltijden , dit is te begrijpen in een Missiehuis. Ondanks dat genoten van deze 5 dagen.

Herman de Mare, reisperiode mei 2023
8

Lekker 5 dagen gevarieerde ( droge) wandelingen , met korte reistijd. Gastvrije zusters, die een traditioneel eenvoudig 3 gangen diner voor ons kookten en ons een ruime schone kamer boden.

Nellie, reisperiode mei 2023
8

Je moet rekening houden met lange hellingen. Regen geeft ook modder wat het dalen weer lastig maakt. In ieder geval neem stokken mee. De verzorging is goed en vriendelijk. Je komt niets tekort.

Els, reisperiode april 2023
8

Natuurwandelingen in het bos afgewisseld met een stadswandeling in Paderborn. Leuke combi! Dorpje is slaperig. Overnachtingsadres is prima.

Elly, reisperiode april 2023
8

anoniem, reisperiode april 2023
inclusief:
* Eindhoven Station NS-Paderborn/Neuenbeken v.v. per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) inclusief avondmaaltijd, ontbijt en lunchpakket (zelf samen te stellen van het ontbijtbuffet)
* Nederlandssprekende meereizende Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 30,- 

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook