Singlereis Wandelen Moselsteig van Neumagen Dhron naar Ürzig (Hochmoselbrücke)

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
vanaf € 545,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
26-08-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
met de bekende wijnplaatsen Bernkastel-Kues, Zeltingen en Ürzig
hoteleigenaarsechtpaar met veel persoonlijke aandacht voor de gasten
route: heuvels (max. ca. 500 m) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met matige tot flinke hoogteverschillen. Het landschap bestaat afwisselend uit bos, akkers en wijnvelden. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 15 km (op de aankomst- en vertrekdag ca. 8 resp. ca. 7 km) afgelegd, met flinke en soms vrij lange maar constante stijgingen en dalingen. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers

Water, wijn en burchten
De Moselsteig is een wandelroute langs het Duitse deel van de Moezel, over een lengte van maar liefst 365 kilometer, slingerend benedenlangs en boven de rivier. Startpunt is Perl, dat tegenover Schengen (ja, van het Europese verdrag uit 1992) ligt. En eindpunt is Deutsches Eck in Koblenz, het punt waar de Moezel in de Rijn stroomt. De Moselsteig is ’geopend’ in 2014 en kreeg toen al meteen het keurmerk ’Qualitätsweg Wanderbares Deutschland’. Want behalve wunderbar is de Moezelstreek ook 100% zeker ’wanderbar’!

Tijdens deze reis lopen we de Moselsteig van Neumagen Drohn naar Ürzig bij de Hochmoselbrücke. De Moezel is misschien wel de meest meanderende rivier ter wereld, en dit traject is dan ook nog eens het meest bochtige deel daarvan. Het is ook het suk van de Moezel waar de bekendste wijnplaatsen liggen, zoals Bernkastel-Kues en Zeltingen, bij de kenners zeker klinkende namen.

Deze reis wordt uitgevoerd vanuit Hotel Eifeler Hof in het kleine plaatsje Hupperath bij Wittlich, al 10 jaar bekend bij Aktiva Tours, volgens sommige reizigers het vriendelijkste van al onze hotels.

De Moezel vormt de grens tussen de Eifel in het noorden en de Hunsrück in het zuiden. Beide genoemde gebieden zijn buitengewoon bosrijk. De routes langs de oevers van de Moezel daarentegen lopen door meer open terrein, afwisselend over de noord- en de zuidoever, soms op rivierniveau waar ook de dorpjes en stadjes gelegen zijn, dan weer hoog boven het dal met fraaie uitzichten over de wijde omgeving. Het is soms letterlijk lopen langs de wijngaarden. De reis is niveau 2, maar in alle eerlijkheid dan wel een 2 met een plus. De afstanden zijn niet lang maar elke dag zijn er wel een paar vrij lange maar constante stijgingen.

Dag 1
Heenreis en inloopwandeling
Start van de singlereis. Station Eindhoven Centraal-Alte Pleiner Mühle (ca. 230 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Na aankomst is er een korte introductie over de reis en de route door de reisleider. Daarna maken we een inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) van de fraai aan de Lieser gelegen Alte Pleiner Mühle naar het hotel in Hupperath.

Dag 2
Wandeling Neumagen Drohn-Osann Monzel over de Moselsteig (ca. 14 km/5 uur)
Dit is een van de bekendste delen van de Moezelwijnstreek met wijnvelden soms zo ver als het zicht kan reiken. De wandelroute gaat via Neumagen waar een Romeins wijnschip (replica) in de Moezel ligt afgemeerd, via een 15-eeuws Augustijns nonnenklooster, een grandioos uitzichtspunt bij het terrein van de drakenvliegerclub van Trier, de boskapel Spoar-Kapelle uit de 15e eeuw en gebouwd om de pestepidemie van 1507 te herdenken, en een minerale bron van (drinkbaar) bronwater die al in de Romeinse tijd bestond.
 

Dag 3
Wandeling Osann Monzel-Bernkastel Kues over de Moselsteig (ca. 14 km/5 uur)
Een wandelroute via Mülheim an der Mosel, overwegend hoog boven de Moezel, met onderweg naast prachtige vergezichten ook enkele bezienswaardige objecten: de ruïne van het voormalige Helenakloster nu midden in de wijnvelden gelegen, de Anna boskapel en Burg Landshut met de oudste delen o.a. de toren uit de 13e eeuw, met een spectaculair uitzicht op Bernkastel Kues aan de overkant van de Moezel. Enkele rotspartijen onderweg maken de route nog afwisselender.
 

Dag 4
Wandeling Bernkastel Kues-Ürzig over de Moselsteig (ca. 17 km/5,5 uur)
Wandelroute via Kloster Machern, eerst over de noordoever en na Mülheim over de zuidoever, route  via het voormalige cisterciënzerklooster Machern (te bezoeken, horeca aanwezig) bij het wijnplaatsje Zeltingen. Spectaculair is de onderdoorgang van de Hochmoselbrücke, met een hoogte van 158 m. de op één na hoogste brug van Duitsland.
 

Dag 5
Wandeling Bernkasteler Bärensteig (ca. 7 km/2,5 uur) vanuit Bernkastel Kues.
De wandeling is genoemd naar een oude lokale legende die verhaalt over een beer die zou leven op de daken van de huizen van het stadje Bernkastel Kues en vanuit daar een bijna 7 kilometer lange ronde door de heuvels in de omgeving maakt. De wandelroute over zijn spoor komt langs mooie plaatsen zoals de rotsen van het Tiefenbachtal, het schaduwrijke Kallenfels-Bachtal en een prehistorische grafheuvel. Bernkastel-Kues-Eindhoven (ca. 250 km) per minibus (13.30-17.00 uur).

Hotel Eifeler Hof

ligging: in het midden van het rustige dorp Hupperath.
faciliteiten: hotel van de familie Lescher (die veel persoonlijke aadacht aan de gasten schenkt) met ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, barruimte, kegelbaan, flinke tuin met terras aan de achterzijde.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horecagelegenheden in de buurt en onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 15-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 545,-
Ma 26-08-2024
545,-
Zo 29-09-2024
545,-


inclusief:
* Eindhoven Centraal Station-Alte Pleiner Mühle en Bernkastel Kues-Eindhoven Centraal Station per minibus
* 4 nachten verblijf in een 1-persoonskamer
* 4 x ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 50,-

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 
inclusief:
* Eindhoven Centraal Station-Alte Pleiner Mühle en Bernkastel Kues-Eindhoven Centraal Station per minibus
* 4 nachten verblijf in een 1-persoonskamer
* 4 x ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 50,-

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook