Singlereis Wandelen Matthiasweg Hallschlag-Dasburg

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8
vanaf € 645,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
28-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief
gratis gebruik van de sauna in de nieuwe en luxe wellnessafdeling
inclusief wandelingen op de heen- en terugreisdag

route: heuvelachtig (hoogte ca. 250-600 m), routes soms over hoogvlaktes maar ook door rivierdalen, daartussen soms korte stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt tussen de 11,5 en 21 km afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers.

Over de Matthiasweg door de Eifel 
De Eifel is een topstreek om te wandelen door de bonte afwisseling van loof- en dennenbos, de vele snelstromende beken en riviertjes en het heuvelachtige landschap met een hoogte variërend van zo’n 250 tot 600 meter. Deze reis gaat door het uiterste westen van de Eifel, in het grensgebied met eerst België en later Luxemburg. De wandelvakantie overlapt daarom niet met de Eifelsteig, die een veel verdere slinger naar het oosten van de Eifelstreek maakt.

De Matthiasweg is ontwikkeld door de Eifelverein, een in 1888 opgerichte vrijwilligersorganisatie waarvan de leden diverse langeafstandswandelroutes hebben samengesteld. De 232 kilometer lange wandeling via de kloosterplaatsen Prüm in Duitsland en Echternach in Luxemburg, is rijkelijk voorzien van abdijen en kerken onderweg. Eindpunt van de wandelroute is de oudste stad van Duitsland: Trier, waar de Heilige Matthias is begraven. 

Het grensgebied van het zuidoosten van België en de Eifel - ook wel de ‘Schneifel’ genoemd door de relatief grote kans op sneeuw van december tot februari - is een van de hoogste delen van de Eifel (tot bijna 700 meter), en ook een van de meest dunbevolkte. De ruige natuur is er prachtig in alle jaargetijden. Wandelingen gaan soms over hoogvlaktes en dan weer door rivierdalen, maar de steilheid is niet buitensporig. Het gebied is bosrijk en vrij verlaten. Wel is er meestal op de helft en aan het einde van elke wandeldag een dorpje met een horecagelegenheid om daar, afhankelijk van het seizoen, iets warms of kouds te kunnen drinken.

Deze wandeltocht van Hallschlag naar Dasburg is de tweede uit een serie van drie.

Dag 1
Heenreis en inloopwandeling (ca. 11,5 km/3 uur)
Start van de singlereis. Eindhoven Centraal Station-Winterspelt (ca. 190 km/2,5 uur) per minibus (11.00-13.30 uur). We ontvangen kort informatie over de reis en de route van de reisleider en maken een inloopwandeling (ca. 11,5 km/3 uur) van de uitspanning Blockhaus 'Zum schwarzen Mann' naar Bleialf. We wandelen via de Tranchot-steen (een meetpunt uit de tijd van Napoleon) en een mooi uitzichtpunt met uitzicht over maar liefst 3 landen! De route begint op het hoogste punt van de Schneifel op 697 m, vervolgens wandelen we door het bos omlaag richting Bleialf (gelegen op 485 m).

Dag 2
Lokale wandeling (ca. 21 km/6,5 uur) vanuit Winterspelt over de Grenzwanderweg
Wandeling vanuit het hotel naar de grens met België in het dal van de Our. We steken de (onzichtbare) grens over en lopen verder naar Auel. Vervolgens via het Wiesental en langs de Our naar de plaats Steffeshausen en verder naar de grensplaats Stupbach. Via een prachtig beekdal wandelen we al slingerend en soms licht stijgend door de bossen terug naar het hotel.

Dag 3
Wandeling (ca. 14,5 km/5 uur) van Hallschlag naar 'Zum schwarzen Mann'
We worden met de minibus afgezet in Hallschlag, waar onze wandeling begint. Door het dal van de Taubkyll en via het Matthias-kruis bij Ormont wandelen we zuidwaarts naar de blokhut 'Zum schwarzen Mann'.

Dag 4
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) van Bleialf naar Eschfeld
De minibus brengt ons naar Bleialf. Vanaf hier wandelen we door het dal van de Alfbach, via twee mooie molens naar Eschfeld. We wandelen over bos- en veldpaden, door open landschap en door de vallei van de Prümerbach. Transfer terug van Eschfeld naar het hotel.

Dag 5
Wandeling (ca. 14 km/4 uur) van Eschfeld naar Dasburg en terugreis
Een mooie afsluitende wandeling van Eschfeld naar Dasburg aan de Our, gelegen op de grens van Duitsland en Luxemburg. Onderweg passeren we het indrukwekkende oorlogskerkhof van Daleiden. We maken nog een afsluitende klim naar de Hohe Kuppe, gelegen in het staatsbos van Neuerburg. Dasburg-Eindhoven Centraal Station (ca. 215 km) per minibus (14.00-17.00 uur) waarna er een einde komt aan deze wandelreis voor singles.

Hotel Haus Hubertus ***

ligging: aan de rustige hoofdstraat van het plaatsje Winterspelt, juist over de grens van België-Duitsland, ca. 6 km van de Matthiasweg.
faciliteiten: goed geleid, recent gerenoveerd en uitgebouwd, familiehotel met ca. 35 kamers, caféruimte, restaurant/eetzaal en gratis sauna (Finse 90 gr en 60 gr, de wellnessafdeling is gloednieuw en luxe).
kamers: altijd met eigen douche en toilet, tv en gratis wifi
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 28-10-2024
645,-


inclusief:
* Eindhoven Centraal Station NS-Winterspelt en Dasburg-Eindhoven Centraal Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer met douche en toilet, op basis van halfpension (ontbijt en diner) (toeristenbelasting inbegrepen)
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 55,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

8

Heel mooi gebied, op vrij korte afstand van NL. Fijne reisleider, was verschillende malen aanwezig onderweg met versnaperingen :-) Prettig hotel/pension, overwegend heel goed eten. Dus fijne, en gezellige dagen gehad.

anoniem, reisperiode maart 2024
8

Mooie tocht in een zeer rustig gebied. Prachtige route (ook in de regen ;-)), meestal goed aangegeven. Fijn hotel, goede reisleider en leuke groep. Ik ben ook benieuwd naar de andere delen van de Matthiasweg.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Lekker wandelen in een mooi en rustig gebied, verblijven in een degelijk Duits hotel met dito Duits eten

Wim Baken, reisperiode juli 2023
8

Leuke reis, mooie wandelingen in dunbevolkt gebied. Sauna is top, heel chic

Lonneke wiewel , reisperiode maart 2023
8

Zoals altijd goed geregeld. Gezellige groep wel veel asfalt tijdens de wandelingen. En met Maarten als reisleider is het altijd leuk.

Irma van der Pol, reisperiode augustus 2021

inclusief:
* Eindhoven Centraal Station NS-Winterspelt en Dasburg-Eindhoven Centraal Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer met douche en toilet, op basis van halfpension (ontbijt en diner) (toeristenbelasting inbegrepen)
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 55,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook