Singlereis Wandelen Matthiasweg Dasburg-Trier

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 9
vanaf € 595,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
19-08-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief
eindpunt: de oudste stad van Duitsland
ontbijt en diner inbegrepen

route: heuvelachtig (ca. 250-600 m hoogte), routes soms over hoogvlaktes maar ook door rivierdalen, daartussen soms korte stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt gemiddeld 16 km (op dag 1 ca. 6,5 km en op dag 5 ca. 9,5 km) afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Over de Matthiasweg door de Eifel 
De Eifel is een topstreek om te wandelen door de bonte afwisseling van loof- en dennenbos, de vele snelstromende beken en riviertjes en het heuvelachtige landschap met een hoogte variërend van zo’n 250 tot 600 meter. Deze reis gaat door het uiterste westen van de Eifel, in het grensgebied met het oosten van Luxemburg. De wandelvakantie overlapt daarom niet met de Eifelsteig, die een veel verdere slinger naar het oosten van de Eifelstreek maakt.

De Matthiasweg is ontwikkeld door de Eifelverein, een in 1888 opgerichte vrijwilligersorganisatie waarvan de leden diverse langeafstandswandelroutes hebben samengesteld. De 232 kilometer lange wandeling, via de kloosterplaatsen Prüm in Duitsland en Echternach in Luxemburg, is rijkelijk voorzien van abdijen en kerken onderweg. Eindpunt van de wandelroute is de oudste stad van Duitsland: Trier, waar de Heilige Matthias is begraven. 

Het grensgebied van Luxemburg en Duitsland is een van de hoogste delen van de Eifel en ook een van de minst bevolkte. De ruige natuur is er prachtig in alle jaargetijden. Wandelingen gaan soms over plateaus en dan weer door rivier- en beekdalen, maar de steilheid is niet bovenmatig. Het gebied is bosrijk en vrij verlaten. Meestal, maar niet altijd, is er op de helft of aan het einde van elke wandeldag een dorpje met een horecagelegenheid om daar wat te kunnen eten of drinken.

Deze wandeltocht van Dasburg naar Trier is de laatste uit een serie van 3.

Dag 1
Heenreis en wandeling van Schloß Weilerbach naar Bollendorf
Start van de singlereis. Eindhoven Station NS-Schloß Weilerbach (ca. 240 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Bij aankomst bij het kasteeltje met de symetrisch aangelegde kasteeltuin is er een horecagelegenheid open om iets te drinken. Informatie over de reis en de route door de reisleider, daarna de eerste wandeling (ca. 6,5 km/2 uur) naar Bollendorf. De route, met mooie uitzichten over Echternach, komt langs een Romeinse villa en eindigt in Bollendorf. 
 

Dag 2
Wandeling van Bauler via Körperich naar Bollendorf  
We wandelen (ca. 20 km/6 uur) via het prachtige dal van de Gaybach, Schloss Kewenig (privébezit), de Maria-Theresia-Stein (een 18e-eeuwse grenssteen tussen het grondgebied van de abdij van Echternach en het graafschap van Vianden) en de rotspartij van Nikolauslay naar Bollendorf. 

Dag 3
Wandeling van Ralingen via Minden en Echternacherbrück naar Schloß Weilerbach
We wandelen (ca. 16 km/5 uur) via Minden, een gezellig dorp waar de Prüm in de Sûre uitmondt en Echternacherbrück naar Schloß Weilerbach via de Liboriuskapelle in het bos en de spectaculaire rotspartijen Kletschberge en Schweineställe. 

Dag 4
Wandeling van Trierweiler naar Trier
De korte route (ca. 12 km/3,5 uur) is vrij vlak en gaat door een bos totdat een lange en spectaculaire afdaling naar Trier en de Moezel volgt. Aansluitend maken we een wandeling door de historische binnenstad van Trier, mooi gelegen aan de Moezel, naar het Sankt Matthias kerk- en kloostergebouw. De oudste stad van Duitsland staat bekend om haar intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd. Het historische centrum van de stad kent vele hoogtepunten, waarvan de bekendste zonder twijfel de stadspoort Porta Nigra is. Ook de Dom is een bezoek zeker waard!

Dag 5
Wandeling van Übereisenbach naar Dasburg (ca. 9,5 km/2,5 uur) en terugreis
De laatste wandeling (ca. 9,5 km/2,5 uur) brengt ons van het dorpje Übereisenbach naar Dasburg Pont door het dal van de Our. Aansluitend Dasburg-Eindhoven (ca. 220 km) per minibus (14.00-17.00 uur). Einde van deze wandelreis voor singles.
 

Hotel Ritschlay ***

ligging: rustig, aan de rand van het plaatsje Bollendorf, ca. 1 km van de grens met Luxemburg (Bollendorf Pont).
faciliteiten: hotel van de familie Braun (begonnen in de jaren '60, nu onder leiding van de 2e generatie) met ca. 20 kamers, een ruim restaurant voor het ontbijt en het diner, een gaststube met barservice, sauna en fitness (gratis te gebruiken). Gratis wifi.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, van moderne en comfortabele standaard en met gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers. 
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd (3 gangen) inbegrepen. Consumpties voor tijdens de wandelingen zijn verkrijgbaar bij de supermarkt beneden in het plaatsje (500 m.). Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 19-08-2024
595,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Schloß Weilerbach en Dasburg-Eindhoven Station NS per minibus
* 4 overnachtingen in een 1-persoonskamer met eigen douche en toilet
* 4 x onbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

8

Mooie routes. Wel GPXroute nodig ivm ontbreken routebordjes hier en daar. Vaker wanneer er van zuid naar noord wordt gelopen. Hotel Ritschlay: wat verouderde glorie, maar comfortabel, op een mooie heerlijk rustige locatie, gastvrij en goede maaltijden. Trier mag een uurtje langer…

anoniem, reisperiode juni 2024
8

Prachtige wandeltochten, fijn gezelschap en een gezellige groepsleider die rekening hield met de wensen van iedereen uit de groep.

anoniem, reisperiode juni 2024
9

Prima verzorgde reis. Met extra compliment voor de keuken van het hotel!

anoniem, reisperiode juni 2024
8

anoniem, reisperiode juni 2024
9

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Goed te lopen trajecten van de Matthiasweg. Hotel in Irrel is wat verouderd maar verder prima. Supermarkt en bakker om de hoek om iedere ochtend iets voor de lunch te kopen. Korte ritjes (brengen en halen) met het Aktiva-busje waren aangenaam en praktisch. De bewegwijzering liet soms wat te wensen over dus een goede wandel-app op je mobiel is wel een aanrader.

Reni Freund, reisperiode augustus 2023
9

Mooie wandelingen in een prachtig gebied met een attente reisbegeleider die de vakantie voor de groep zo aangenaam mogelijk maakt. Een gps o.i.d. is handig, aangezien de markeringen niet altijd even duidelijk zijn.

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Wandelen tussen mooie rotsformaties, genieten van prachtige vergezichten en verblijven in een typisch Duits familiehotel met vriendelijke medewerkers en prima ontbijt en (keuze)diner

Wim Baken, reisperiode augustus 2023
10

Mooie afwisselende wandelingen in natuur met bos, open landschap, rotsen en dorpjes. We waren met een gezellige groep en met een enthousiaste reisleider, Franky, die alles goed heeft begeleid. Daarnaast was het hotel en het eten goed.

Rene, reisperiode juli 2023
10

25 jaar wandelreizen met Aktiva was een bedankje waard op facebook en de groep werd getrakteerd op koffie met gebak. Ik was blij dat deze reis op gegarandeerd vertrek stond. Het was qua natuurgebied, wandelpaden een van mijn mooiste wandelreizen, een aanrader. Het weer werkte ook mee. Om het af te leren ga ik volgende maand met Aktiva naar het Limburgs Krijtland. Mvg Pieter Faber

Pieter Faber, reisperiode juli 2023
9

anoniem, reisperiode juli 2023

inclusief:
* Eindhoven Station NS-Schloß Weilerbach en Dasburg-Eindhoven Station NS per minibus
* 4 overnachtingen in een 1-persoonskamer met eigen douche en toilet
* 4 x onbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook