Singlereis Wandelen Matthiasweg Dasburg-Trier

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
vanaf € 585,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-09-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief
eindpunt: de oudste stad van Duitsland
ontbijt en diner inbegrepen

route: heuvelachtig (ca. 250-600 m hoogte), routes soms over hoogvlaktes maar ook door rivierdalen, daartussen soms korte stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt gemiddeld 16 km (op dag 1 ca. 6,5 km en op dag 5 ca. 9,5 km) afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Over de Matthiasweg door de Eifel 
De Eifel is een topstreek om te wandelen door de bonte afwisseling van loof- en dennenbos, de vele snelstromende beken en riviertjes en het heuvelachtige landschap met een hoogte variërend van zo’n 250 tot 600 meter. Deze reis gaat door het uiterste westen van de Eifel, in het grensgebied met het oosten van Luxemburg. De wandelvakantie overlapt daarom niet met de Eifelsteig, die een veel verdere slinger naar het oosten van de Eifelstreek maakt.

De Matthiasweg is ontwikkeld door de Eifelverein, een in 1888 opgerichte vrijwilligersorganisatie waarvan de leden diverse langeafstandswandelroutes hebben samengesteld. De 232 kilometer lange wandeling, via de kloosterplaatsen Prüm in Duitsland en Echternach in Luxemburg, is rijkelijk voorzien van abdijen en kerken onderweg. Eindpunt van de wandelroute is de oudste stad van Duitsland: Trier, waar de Heilige Matthias is begraven. 

Het grensgebied van Luxemburg en Duitsland is een van de hoogste delen van de Eifel en ook een van de minst bevolkte. De ruige natuur is er prachtig in alle jaargetijden. Wandelingen gaan soms over plateaus en dan weer door rivier- en beekdalen, maar de steilheid is niet bovenmatig. Het gebied is bosrijk en vrij verlaten. Meestal, maar niet altijd, is er op de helft of aan het einde van elke wandeldag een dorpje met een horecagelegenheid om daar wat te kunnen eten of drinken.

Deze wandeltocht van Dasburg naar Trier is de laatste uit een serie van 3.

Dag 1
Wandeling van Schloß Weilerbach naar Bollendorf
We beginnen onze singlereis bij Eindhoven-Station NS vanwaar we naar Schloß Weilerbach rijden (ca. 240 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Bij aankomst bij het kasteeltje met de symetrisch aangelegde kasteeltuin is er een horecagelegenheid open om iets te drinken. Informatie over de reis en de route door de reisleider, daarna de eerste wandeling (ca. 6,5 km/2 uur) naar Bollendorf. De route, met mooie uitzichten over Echternach, komt langs een Romeinse villa en eindigt in Bollendorf. Transfer naar Irrel.
 

Dag 2
Wandeling van Bauler via Körperich naar Bollendorf  
We wandelen (ca. 20 km/6 uur) via het prachtige dal van de Gaybach, Schloss Kewenig (privébezit), de Maria-Theresia-Stein (een 18e-eeuwse grenssteen tussen het grondgebied van de abdij van Echternach en het graafschap van Vianden) en de rotspartij van Nikolauslay naar Bollendorf. 

Dag 3
Wandeling van Ralingen via Minden en Echternacherbrück naar Schloß Weilerbach
We wandelen (ca. 16 km/5 uur) via Minden, een gezellig dorp waar de Prüm in de Sûre uitmondt en Echternacherbrück naar Schloß Weilerbach via de Liboriuskapelle in het bos en de spectaculaire rotspartijen Kletschberge en Schweineställe. 

 

Dag 4
Wandeling van Trierweiler naar Trier
De korte route (ca. 12 km/3,5 uur) is vrij vlak en gaat door een bos totdat een lange en spectaculaire afdaling naar Trier en de Moezel volgt. Aansluitend wandeling door de historische binnenstad van Trier, mooi gelegen aan de Moezel, naar het Sankt Matthias kerk- en kloostergebouw. De oudste stad van Duitsland staat bekend om haar vele intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd. Het historische centrum van de stad kent vele hoogtepunten, waarvan de bekendste zonder twijfel de stadspoort Porta Nigra is. Ook de Dom is een bezoek zeker waard! 

Dag 5
Wandeling van Übereisenbach naar Dasburg (ca. 9,5 km/2,5 uur) en terugreis
De laatste wandeling (ca. 9,5 km/2,5 uur) brengt ons van het dorpje Übereisenbach naar Dasburg Pont door het dal van de Our. Aansluitend rijden we van Dasburg naar Eindhoven (ca. 220 km) per minibus (14.00-17.00 uur) en komt deze wandelreis voor singles ten einde.

Hotel Koch-Schilt

ligging: in het midden van het plaatsje Irrel maar toch rustig, ca. 5 km van de grens met Luxemburg.
faciliteiten: hotel van de familie Schilt (begonnen in 1919, nu onder leiding van de 4e generatie) met ca. 30 kamers, een ruim restaurant voor het ontbijt en het diner (regionale Duitse keuken), Gaststube met barservice. Gratis wifi.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, van moderne en comfortabele standaard en met gescheiden bedden bij de 2-persoons kamers. 
maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd (3 gangen) inbegrepen. Consumpties voor tijdens de wandelingen zijn verkrijgbaar bij de Edeka supermarkt en de bakker die op 100 meter afstand liggen en geopend zijn vanaf de vroege ochtend.  Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 03-07-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 585,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Schloß Weilerbach en Dasburg-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer met eigen douche en toilet
* onbijt en avondmaaltijd 
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 65,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook