Singlereis Wandelen Kleine Luxemburger Schweiz

5 dagen
niveau 2
minibus
vanaf € 570,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 10-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
ontbijt en diner inbegrepen
wandelroutes door uniek landschap

route: over bos- en veldpaden door heuvels (max. ca. 400 m; het dal ligt op ca. 200 m) met gematigde hoogteverschillen, afgewisseld met kleine rotspartijen en langs snelstromende riviertjes. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 16 km (op de aankomstdag ca. 8 km) afgelegd.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Natuurlijk rustig over de Müllerthal Trail
Luxemburg is een wandelparadijs en het lijkt alsof het landje één groot park is: alles is er ordentelijk, schoon en in een perfecte staat van onderhoud. Dat geldt ook voor de wandelinfrastructuur van deze wandelvakantie: de bewegwijzering met bordjes, de routemarkeringen met de M van Müllerthal Trail en de informatieborden met lokale wetenswaardigheden.

De aantrekkelijkheid van het natuurpark Kleine Luxemburger Schweiz (letterlijk Luxemburgs Klein Zwitserland) zit vooral in de variatie van de omgeving: plateaus met weiden en velden, en beboste dalen doorkliefd met snelstromende beekjes. Plus vooral de unieke door wind en water gevormde rotspartijen, en de wandelpaden slingeren zich daar langs en over heen. De reisleider brengt u dagelijks per minibus naar de wandelpaden en terug naar Irrel. De routes zijn zó samengesteld dat meestal onderweg en op het eindpunt een kom soep of kop koffie verkrijgbaar zijn. U ontvangt een route-uitleg, maar de markeringen zijn sowieso zó goed dat u beslist niet kunt verdwalen! Het is er vooral in de lente en de herfst uitzonderlijk rustig.

Het plaatsje Irrel in Duitsland ligt vijf kilometer van Echernacherbrück, dat  de grens met Luxemburg is. Het hotel ligt midden in het plaatsje Irrel en de wandelroutes zijn in de directe omgeving. Het reeds vier generaties oude familiehotel, uiteraard gemoderniseerd naar moderne standaard, heeft een gezellige Gaststube en een keurig restaurant voor het ontbijt en de avondmaaltijd. Wandelingen maken hongerig, dus de hoge kwaliteit van het eten is mooi meegenomen: lekker, gezond en genoeg.

Dag 1
Eindhoven Station NS-Rosport (ca. 235 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) van Rosport naar Echternach via de indrukwekkende rotsformaties Alkummer, Roudeschlëff en Veitcheslee bovenlangs en later beneden door het dal van de Sauer (Sûre).

Dag 2
Wandeling (ca. 19 km/6 uur) van Müllerthal door het schilderachtige dal van de Schwaarz Ernz (Letzebürgisch voor: Ernst Noire) naar het plateau waarop Beaufort (middeleeuws kasteel, te bezoeken, entree van toepassing) ligt. In de middag gaan we verder door het Bouchwald naar Larochette met de kasteelruïne Schloss Fiels.

Dag 3
Wandeling (ca. 17 km/6 uur) van Consdorfer Millen (Millen = watermolen) langs de rotspartij Herrgottskap via Scheidgen en de bossen van Leiwerdellt naar Echternach. Vlak voor Scheidgen een zeer smalle passage door de rotsen. Vlak voor Echternach komt de route langs een Romeinse villa (te bezoeken, entree € 5,-).

Dag 4
Wandeling (ca. 15 km/6 uur) van Echternach via Berdorf, Müllerthal en de meest gefotografeerde watervalletjes van Luxemburg: Schiessentümpel naar Consdorfer Millen via de rotspartijen Wollefsschlucht (Gorge du Loup), Labyrinth, Perekop (de naam dekt de lading) en Hohllay.

Dag 5
Wandeling (ca. 13 km/3,5 uur) in de omgeving van Beaufort o.a. naar de heuvels met het dichte bos boven Dillingen met de top Herkuleskapp, en Bigelbach met een mooi en ver uitzicht over Reisdorf en het dal van de Sûre. Beaufort-Eindhoven station NS per minibus (14.00-17.00 uur).

Hotel Koch-Schilt ***

ligging: in het midden van het plaatsje Irrel maar toch rustig, ca. 5 km van de grens met Luxemburg.
faciliteiten: hotel van de familie Schilt (begonnen in 1919, nu onder leiding van de 4e generatie) met ca. 30 kamers, een ruim restaurant voor het ontbijt en het diner (regionale Duitse keuken), Gaststube met barservice. Gratis wifi.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, van moderne en comfortabele standaard en met gescheiden bedden bij de 2-persoons kamers. 
maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd (3 gangen) inbegrepen. Consumpties voor tijdens de wandelingen zijn verkrijgbaar bij de Edeka supermarkt en de bakker die op 100 meter afstand liggen en geopend zijn vanaf de vroege ochtend. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.inclusief:
* Eindhoven Station NS-Rosport en Beaufort-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) op basis van halfpension (ontbijt + avondmaaltijd)
* transfers per minibus
* Aktiva-reisleiding
* Nederlandse route-uitleg 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 65,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Hele mooi wandelingen door een bijzondere natuur. Hotel goed ontbijt en in de avond goede saladebar, maar warme eten zout.
Anja
Een mooie reis en een leuke groep. De reisleider Ronald deed het leuk. Voor mij persoonlijk behoorlijk pittig. Het hotel was oke. En iedere dag halverwege een koffiestop
Jan peetoom
Wandelingen goed te doen, Veel bos, de routes zouden voor mij wat afwisselender mogen zijn. Hotel schoon en comfortabel. Prima ontbijt. Reisleider voerde zijn taken goed uit,.Ik vond hem niet vriendelijk. Kan persoonlijk zijn.
Jessie
Een prachtig wandelgebied. Echt genieten! Marjolijn was een leuke, enthousiaste reisleidster en de groep was ook heel gezellig. Niet te vergeten: de terrasjes.... Een aanrader dus!
Emmy Jansen
Een mooie reis gehad. Al is het maar 5 dagen, voor het gevoel is het veel langer en je bent er lekker uit. Wandelingen zijn erg mooi en ze zijn heel erg goed aangegeven. Reisbegeleiding was prima en hotel was goed. Een aanrader.
Martin Hogenbirk
Mooie omgeving. Niet zo ver rijden van Nederland waardoor zowel op de dag van aankomst als van vertrek nog gewandeld kan worden. Daardoor lijkt het veel langer. Ik ben nog nooit zoveel keer in korte tijd een grens over gestoken. Dit omdat het hotel net, lees paar 100m, in Duitsland lag. Meerdere keren per dag, voor de goede bakker om lunch te kopen en om te gaan wandelen. Een aanrader als je er even helemaal uit wilt zijn en niet ver wilt reizen.
AJ van den Bosch
De prachtige wandelingen en het mooie weer maakten deze vakantie tot een feestje. De fijne begeleiding door Twan droeg ook bij aan het succes. Het was een fijne week.
Anneke Balder
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook