Singlereis Wandelen Kleine Luxemburger Schweiz

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.7
vanaf € 580,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
07-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen
het unieke landschap van 'Klein Zwitserland' 

route: over bos- en veldpaden door heuvels (max. ca. 400 m; het dal ligt op ca. 200 m) met gematigde hoogteverschillen, afgewisseld met kleine rotspartijen en langs snelstromende riviertjes. De routes gaan soms letterlijk over en door die rotsen (wel met uitgehouwen traptreden en een ijzeren leuning) en dat kruip- en sluipdoorlopen maakt sommige stukjes dan even best pittig. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 13-22 km (op de aankomstdag ca. 8 km, dag 3 heeft naar keuze een lange variant van ca. 22 km en een korte variant van ca. 14 km) afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Natuurlijk rustig over de Müllerthal Trail
Luxemburg is een wandelparadijs en het lijkt alsof het landje één groot park is: alles is er ordentelijk, schoon en in een perfecte staat van onderhoud. Dat geldt ook voor de wandelinfrastructuur, ook voor deze wandelvakantie: de bewegwijzering met bordjes, de routemarkeringen met de M van Müllerthal Trail en de informatieborden met lokale wetenswaardigheden.

De aantrekkelijkheid van het natuurpark Kleine Luxemburger Schweiz (letterlijk Luxemburgs Klein Zwitserland) zit vooral in de variatie van de omgeving: plateaus met weiden en velden, en beboste dalen doorkliefd met snelstromende beekjes. Plus vooral de unieke door wind en water gevormde rotspartijen, en de wandelpaden slingeren zich daar langs en over heen. De reisleider brengt u dagelijks per minibus naar de wandelpaden en terug naar het hotel. De routes zijn zó samengesteld dat meestal onderweg en op het eindpunt een kom soep of kop koffie verkrijgbaar zijn. U ontvangt een route-uitleg, maar de markeringen zijn sowieso zó goed dat u beslist niet fout kunt lopen! In het gebied is het vooral in de lente en de herfst uitzonderlijk rustig.

Dag 1
Heenreis
Eindhoven Station NS-Rosport (ca. 235 km) per minibus (11.00-14.00 uur). We beginnen deze singlereis met een inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) van Rosport naar Echternach via de indrukwekkende rotsformaties Alkummer, Roudeschlëff en Veitcheslee bovenlangs en later beneden door het dal van de Sauer (Sûre).

Dag 2
Wandeling Müllerthal (ca. 20 km/6 uur)
Wandeling door het schilderachtige dal van de Schwaarz Ernz (Letzebürgisch voor: Ernst Noire) naar het plateau waarop Beaufort (middeleeuws kasteel, te bezoeken, entree van toepassing) ligt. In de middag gaan we verder door het Bouchwald naar Larochette met de kasteelruïne Schloss Fiels.

Dag 3
Wandeling Consdorfer Millen naar Echternach (ca. 22 km/6,5 uur of naar keuze een kortere variant ca. 14 km/4 uur) over de zuidoostelijke route van de Mullerthal Trail
Wandeling van Consdorfer Millen (Millen = watermolen) langs de rotspartij Herrgottskap via Scheidgen en de bossen van Leiwerdellt naar Echternach. Vlak voor Scheidgen een zeer smalle passage door de rotsen. Vlak voor Echternach komt de route langs een Romeinse villa (in het seizoen te bezoeken, entree van toepassing).

Dag 4
Wandeling van Consdorfer Millen naar Echternach (ca. 17 km/5,5 uur) over de noordwestelijke route van de Mullerthal Trail
Wandeling van Consdorfer Millen naar Echternach via de meest gefotografeerde watervalletjes van Luxemburg: Schiessentümpel en via Berdorf en Müllerthal, de rotspartijen Wollefsschlucht (Gorge du Loup), Labyrinth, Perekop (de naam dekt de lading!) en Hohllay.

Dag 5
Wandeling in de omgeving van Beaufort (ca. 13 km/3,5 uur) en terugreis
Wandeling o.a. naar de heuvels met het dichte bos boven Dillingen met de top Herkuleskapp, en Bigelbach met een mooi en ver uitzicht over Reisdorf en het dal van de Sûre. Beaufort-Eindhoven station NS per minibus (14.00-17.00 uur) waarna deze wandelreis voor singles ten einde komt.

Hotel Ritschlay ***

ligging: rustig, aan de rand van het plaatsje Bollendorf, ca. 1 km van de grens met Luxemburg (Bollendorf Pont).
faciliteiten: hotel van de familie Braun (begonnen in de jaren '60, nu onder leiding van de 2e generatie) met ca. 20 kamers, een ruim restaurant voor het ontbijt en het diner, een gaststube met barservice, sauna en fitness (gratis te gebruiken). Gratis wifi.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, van moderne en comfortabele standaard en met gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers. 
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd (3 gangen) inbegrepen. Consumpties voor tijdens de wandelingen zijn verkrijgbaar bij de supermarkt beneden in het plaatsje (500 m.). Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 29-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 580,-
Vertrekgarantie
Ma 02-09-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 580,-
Vertrekgarantie
Ma 07-10-2024
580,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Rosport en Beaufort-Eindhoven Station NS per minibus
* 4 overnachtingen in een 1-persoonskamer
* 4 x ontbijt en diner
* transfers per minibus
* Aktiva-reisleiding
* Nederlandstalige route-uitleg 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 40,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

anoniem, reisperiode juni 2024
9

Geweldige wandelmidweek! Prachtige omgeving, gezellige medewandelaars en reisleider, kortom zeer aan te bevelen. We hadden wel heel veel geluk met het weer.

anoniem, reisperiode juni 2024
9

Absolute aanrader het mooie Mullertal. Km zijn iets langer dan aangeven en de klimmen zeker pittig maar je krijgt er prachtige natuur voor terug. Een beleving op zich. Genoten in het gastvrije hotel. TOP

Jacqueline , reisperiode mei 2024
9

Prachtige reis met een super enthousiaste reisleidster . Enig puntje is dat de ( overigens prachtige!!) routes langer waren dan de aangegeven informatie.

Bianca Sietsma, reisperiode mei 2024

Reactie van Aktiva Tours:
Noot: Door de jaren heen (soms wijzigt zich bijvoorbeeld een startpunt) klopten de km-afstanden inderdaad niet meer helemaal. We hebben het nagekeken en aangepast. Op de website staan nu de correcte km-afstanden.
9

Wat een mooie reis naar Müllertal hebben wij gehad. De wandelingen zijn allemaal mooi maar verschillend. Hele leuke groep (15 personen) en de reisleider Willemien heeft alles super geregeld.

Niek van Veen, reisperiode mei 2024
8

Aktiva zorgt altijd voor de beste prijs/kwaliteit verhouding. Ook nu weer: optimaal programma waar over na is gedacht: prima hotel etc.

anoniem, reisperiode mei 2024
9

Een sprookjeslandschap, soms pittig, wel zeer de moeite waard! Een leuke groep met mensen. Goed geregeld allemaal. Enthousiaste fijne leuke gids Willemien, die onderweg even komt vragen of alles goed gaat, fijn en menselijk. Hotel en eten was allemaal goed. Het was weer top!

Iris, reisperiode mei 2024
8

Top reis met prachtige wandelingen. Lopend van het hotel naar het dorp is mogelijk, maar wel een flinke klim terug.

anoniem, reisperiode mei 2024
9

anoniem, reisperiode september 2023
9

Wat een mooie omgeving om te wandelen, flink conditie opgebouwd met al het stijgen en dalen. Fijn concept zo, je stapt in Eindhoven in het busje en alles is geregeld. Prima hotel, fijne gids.

anoniem, reisperiode september 2023
9

anoniem, reisperiode september 2023
8

We hadden veel geluk met het weer. Het was droog. Ik vond het klimmen en afdalen best pittig, en was daardoor traag. De reisleider was bereid en flexibel om mijn routes aan te passen. Het busnet is heel fijnmazig en de routes komen ook langs bushaltes., waar ik nooit lang hoefde te wachten op een gratis bus. Goed geregeld, Mooi gebied, ik ga wellicht nog eens terug.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Prachtige wandelvakantie in een super mooi sprookjesachtig berg-/ rotslandschap. Leuke, gezellige groep en sympathieke reisleider. Prima hotel. Echt een aanrader!

Anita , reisperiode september 2023
8

anoniem, reisperiode september 2023
8

Een ontdekkingstocht in ruig Luxenburg op steenworp afstand van zuid Nederland: prachtige reis.

richard, reisperiode september 2023
8

Een heerlijke wandelweek gehad. De wandelingen waar soms best pittig, maar wel goed te doen. Het hotel en het eten is prima. Fijn dat de bakker om de hoek zit om daar een broodje te kopen voor de lunch. De reisleider voerde de reis goed uit en kwam je regelmatig te gemoed lopen.

anoniem, reisperiode september 2023
8

Pittige wandelingen in een prachtige, spectaculaire omgeving. Goed hotel met prima ontbijt. Onze reisleider Jan zorgde ervoor dat alles op rolletjes verliep.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Mullerthal is zo’n beetje het mooiste gebied om te lopen op 3 uur rijden van Nederland. Prachtige rotspartijen, veel reliëf, mooie bossen en beekjes. De reis is een echte aanrader. De classificatie niveau 2 klopt echter niet: dag 3 en met name dag 4 zit dicht tegen niveau 3 aan. ( de site van het mullerthaltrail vermeldt zelf niveau 3 voor deze stukken) Zelfs als je deze dagen maar deels zou lopen moet je er rekening mee houden dat het pittige wandelingen zijn op lastige ondergrond. Geen slecht idee om stokken mee te nemen voor de moeilijke stukken. Het zou handig zijn als Aktiva de classificatie op hun site aanpast.

Herman Kok, reisperiode september 2023
9

Een top vakantiewandeling gehad,prima verzorgd,en voor onze reisleider Jan 5 sterren.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Prachtige omgeving! De routes bevatten soms pittige klimmetjes en afdalingen, maar dat maakt het ook avontuurlijk! Door de warmte was het soms zwaar, maar de reisleider dacht mee in aanpassingen vd wandeling, top! Heerlijke week gehad!

anoniem, reisperiode september 2023
9

Wandelen in een sprookjesachtige omgeving met rotsen, spelonken, en prachtige vergezichten!

Ellen Bos, reisperiode augustus 2023
9

zeer mooie omgeving om aan de reis deel te nemen. De wandelingen zijn voor een wandelaar die redelijk getraind is zeer goed te doen. Elke dag genoten van natuur en hotel.

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Best pittige wandelingen, in een mooie omgeving. Prachtige rotsformaties waar je langs en doorheen loopt.

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Een goed georganiseerde wandelvakantie met mooie uitdagende wandelingen in een prachtig gebied. Een fijn hotel met vriendelijke bediening in het restaurant. Ik vond alleen de vegetarische hoofdgerechten wat tegenvallen. Het ontbijt was wel heel uitgebreid. Goede reisleider!

anoniem, reisperiode juni 2023
8

Prachtige, afwisselende wandelingen in het Mullertal in beukenbos en langs rotspartijen. Sommige stukjes best pittig, soms weer avontuurlijk en een enkele keer waande ik mij in een werk van Escher. Professionele reisbegeleidster. Prettig en schoon familiehotel in Duitsland met een uitstekend ontbijt. Graag zou ik nog de resterende Mullertal wandelingen gaan doen!

anoniem, reisperiode juni 2023
10

Wat was dit schitterend mooi! Je hebt wel goede beenspieren en conditie nodig maar wat wordt je beloond! Ook Erika onze reisleidster was een juweel. Hotel was (bijna) perfect; jammer dat het met hogere temperaturen warm in het hotel was. Absolute aanrader!

Corrie Spaninks , reisperiode juni 2023
9

De 5-daagse wandelreis naar het Müllerthal is echt een aanrader. Prachtige natuur, schitterende wandelingen. Goed hotel, heerlijk gegeten en geslapen.

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Een fantastische mooie wandelvakantie. Pittige wandelingen met mooi weer super goed te doen. Mooie rotspartijen met veel diverse nauwe doorgangen.

anoniem, reisperiode mei 2023
9

anoniem, reisperiode mei 2023
8

Fijne week geweest, mooie wandelingen, goed gezelschap en goed hotel.

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Een schitterende wandelreis voor iemand die een iets spectaculairs wil mee maken. Een aanrader.

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

anoniem, reisperiode oktober 2022
10

Super wandelvakantie, leuke gezellige groep, goede accommodatie, heel mooie omgeving en een fantastische reisleider

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

anoniem, reisperiode oktober 2022
10

Een geweldige wandelvakantie mede door de flexibiliteit van de reisleider!

anoniem, reisperiode augustus 2022
10

Het landschap waarin we gewandeld hebben was van een geweldige schoonheid. De wandelingen waren stuk voor stuk een avontuurlijke belevenis.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Supermooie reis. Leuke verrassingen onderweg. Bij vochtig weer glad?

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Mullerthal is prachtig , route heel goed aangegeven op goed onderhouden paden

Henk Geijtenbeek, reisperiode augustus 2022
8

Super mooie, indrukwekkende, afwisselende natuurwandelingen voor de fitte geoefende wandelaar met fijne uitvalbasis (ruime kamers, lekker eten, niet te ver van begin en eindpunt ofwel een aanrader

anoniem, reisperiode mei 2022
9

Vanuit een prima hotel in de plaats Irrel (net over de grens in Duitsland) met in de buurt supermarkt en bakker, heb ik tijdens deze wandelreis prachtige en gevarieerde wandelingen gemaakt door een landschap met grillig gevormde rotsformaties die soms surrealistisch aandoen. Op de dag dat ook rotsformaties Predigstuhl en Perekop op het programma staan, kom je bij de wandeling door zeer nauwe en donkere doorgangen tussen rotswanden. Heb je het niet zo op nauwe en donkere ruimtes dan is een alternatief altijd aanwezig door de route te vervolgen via een paadje om de rotsen heen. Goede wandelschoenen met profiel (!) zijn geen overbodige luxe bij het klimmen en dalen via rotsachtige paadjes en de vele traptreden die in de de rotsen zijn uitgehouwen.

anoniem, reisperiode mei 2022
9

Geweldig mooie omgeving, goed hotel en gezellige mensen. Goed geregeld, wel pittige wandelingen

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Een aanrader; spannend en avontuurlijk. Het mooie weer hielp erg mee want bij regen en sneeuw zijn de routes waarschijnlijk te glad. Slaapkamers zijn prima en het eten is top; maar alles is erg formeel en het had wel wat huiselijker mogen wezen. Perfect als je alleen of met zijn tweeën op vakantie gaat.

anoniem, reisperiode april 2022
9

Ik heb een geweldige vakantie gehad met gezellige mensen. Mooie wandelingen met smalle bospaadjes of tussen de rotsen door ontzettend leuk. Wel zijn de meeste wandelingen 2 km langer dan de beschrijving. Prima hotel alleen jammer dat er geen bar aanwezig is om de dag gezellig af te sluiten met een drankje.

Irma, reisperiode april 2022
8

Wonderschoon landschap, prachtige routes, goed hotel, lekker eten.

anoniem, reisperiode april 2022
9

Hele mooie omgeving, met prachtige wandelingen door wereld erfgoed. Prima hotel en veel wandelen in weinig dagen voor weinig geld. Goed georganiseerd, alleen iets meer kilometers gemaakt dan was beschreven.

anoniem, reisperiode april 2022
Hele mooi wandelingen door een bijzondere natuur. Hotel goed ontbijt en in de avond goede saladebar, maar warme eten zout.
Anja
Een mooie reis en een leuke groep. De reisleider Ronald deed het leuk. Voor mij persoonlijk behoorlijk pittig. Het hotel was oke. En iedere dag halverwege een koffiestop
Jan peetoom
Wandelingen goed te doen, Veel bos, de routes zouden voor mij wat afwisselender mogen zijn. Hotel schoon en comfortabel. Prima ontbijt. Reisleider voerde zijn taken goed uit,.Ik vond hem niet vriendelijk. Kan persoonlijk zijn.
Jessie
Een prachtig wandelgebied. Echt genieten! Marjolijn was een leuke, enthousiaste reisleidster en de groep was ook heel gezellig. Niet te vergeten: de terrasjes.... Een aanrader dus!
Emmy Jansen
Een mooie reis gehad. Al is het maar 5 dagen, voor het gevoel is het veel langer en je bent er lekker uit. Wandelingen zijn erg mooi en ze zijn heel erg goed aangegeven. Reisbegeleiding was prima en hotel was goed. Een aanrader.
Martin Hogenbirk
Mooie omgeving. Niet zo ver rijden van Nederland waardoor zowel op de dag van aankomst als van vertrek nog gewandeld kan worden. Daardoor lijkt het veel langer. Ik ben nog nooit zoveel keer in korte tijd een grens over gestoken. Dit omdat het hotel net, lees paar 100m, in Duitsland lag. Meerdere keren per dag, voor de goede bakker om lunch te kopen en om te gaan wandelen. Een aanrader als je er even helemaal uit wilt zijn en niet ver wilt reizen.
AJ van den Bosch
De prachtige wandelingen en het mooie weer maakten deze vakantie tot een feestje. De fijne begeleiding door Twan droeg ook bij aan het succes. Het was een fijne week.
Anneke Balder
inclusief:
* Eindhoven Station NS-Rosport en Beaufort-Eindhoven Station NS per minibus
* 4 overnachtingen in een 1-persoonskamer
* 4 x ontbijt en diner
* transfers per minibus
* Aktiva-reisleiding
* Nederlandstalige route-uitleg 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 40,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook