Singlereis Wandelen Bitburger Land

5 dagen
niveau 2
minibus
vanaf € 530,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief 
wandelingen door een uniek landschap
ontbijt en diner inbegrepen

route: heuvelachtig (tot ca. 400 meter, Irrel ligt in het dal op ca. 200 meter), routes door dalen en over plateaus, soms langs en door rotspartijen met uitgehouwen trapjes voorzien van houvast, soms korte maar stevige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt ca. 17 km (op de aankomst- en vertrekdag resp. 6 en 10 km) afgelegd.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Duits Klein-Zwitserland in Naturpark DeLux
Het bij wandelaars vrij bekende Luxemburgs Klein-Zwitserland, met haar vele uniek gevormde rotspartijen, zet zich aan de overkant van de rivier de Sauer, dus in Duitsland, nog een klein stuk voort. Beide regio’s worden samen gepromoot onder de naam Naturpark Delux (Deutschland-Luxemburg). Want ook aan de Duitse kant slingeren zich snelstromende riviertjes langs, in en door rotsen en steen, en zijn daar omheen spannende (maar zonder risico’s) wandelroutes uitgezet.

In de Zuid-Eifel - dicht bij de grens met Luxemburg - ligt Irrel en in het midden daarvan, maar wel rustig, ons verblijfsadres Hotel Koch-Schilt. Het plaatsje (1500 inwoners) is klein en daarom rustig, maar vanwege de omgevingsfunctie groot genoeg voor dagelijkse dingen. Binnen 50 meer lopen is er Bäckerei Dietz voor een belegd broodje voor onderweg, en zelfs de Edeka-supermArkt die alles verkoopt. Het hotelverblijf is op basis van halfpension, dus naast het ontbijt is de avondmaaltijd inbegrepen. Het hotel serveert vooral regionale producten, en hun tapbier is uiteraard Bitburger Pils!

De bosrijke omgeving van Irrel ziet er super uit, het is op en top de wondermooie Süd-Eifel. In de reis zitten vier routes met de naam Felsenweg (letterlijk: pad van rotsen), samengesteld door Naturpark Delux, goedgekeurd door het Deutsches Wanderinsitut, en daarom erkend als Premiumwanderwege. Ja, in Duitsland kan de lat soms hoog liggen en krijgt men de dingen beslist niet voor niets!

Wandelhoogtepunten van de reis, bedoeld in figuurlijke zijn, zijn er eigenlijk een heleboel: de Irreler Wasserfälle, de rotspartijen Schweineställe (ja, echt waar!), Kletchberge, Schlösserlay, Teufelsschlucht en Predigtstuhl, de uitzichten vanaf de Kuckuckslay en de Falkenlay over de vallei van de Sauer. Maar ook cultuur en geschiedenis komen aan de beurt: de kastelen van Beaufort, Weilerbach en Römerburg, de abdij van Echternach, het kleine barokke klooster van Schankweiler, de Romeinse villa in Holstum. Dat alles maakt deze Duits-Luxemburgse wandelvijfdaagse een reis om veel te zien, te beleven en te herinneren.

We worden dagelijks weggebracht en weer opgehaald door de reisleider. Op de eerste en de tweede dag loopt de reisleider mee. Op de dagen daarna is de reisleider met de minibus altijd in de buurt, en daarom kunnen we dan een route vaak inkorten indien die te lang of te pittig zou zijn.

Dag 1
Eindoven Station NS-Echternacherbrück (ca. 230 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Oriëntatiewandeling (ca. 6 km/2 uur, de reisleider loopt mee) door de heuvels met een mooi uiticht over de vallei van de Sûre, terug naar Echternacherbrück via het plaatsje Minden. Transfer naar het hotel (10 km).

Dag 2
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur, de reisleider loopt mee) over de Premiumwanderweg Felsenweg 5 door het pittoreske Prümtal naar Holsthum en terug via de Irreler Wasserfälle, de burchtruïne Prümerburg en de Rochuskapelle.

Dag 3
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) over de Premiumwanderweg Felsenweg 6 vanuit Ernzen naar de spectaculaire Teufelsschlucht, het uitzichtspunt over Echternach Kuckuckslay en de rotspartijen Kletschberge, Schweineställe en Schlösserlay.

Dag 4
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) over de Premiumwanderweg Felsen-/Klausnerweg vanuit Holsthum naar het kleine barokke klooster Klause Schankweiler, door het dal van de Enz en langs een Romeins gravenveld.

Dag 5
Wandeling (ca. 11 km/3,5 uur) over de eerste helft van Premiumwanderweg 2 vanuit Bollendorf langs de rotspartijen Lingelslay, Muhmerlay en  Predigtstuhl, via de Dillingerbrück over de Sûre, door het dichte bos Haard naar Beaufort met een middeleeuws kasteel. Irrel-Eindhoven Station NS (ca. 220 km) per minibus (14.00-17.00 uur).

Hotel Koch-Schilt ***

ligging: in het midden van het plaatsje Irrel maar toch rustig, ca. 5 km van de grens met Luxemburg.
faciliteiten: hotel van de familie Schilt (begonnen in 1919, nu onder leiding van de 4e generatie) met ca. 30 kamers, een ruim restaurant voor het ontbijt en het diner (regionale Duitse keuken), Gaststube met barservice. Gratis wifi.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, van moderne en comfortabele standaard en met gescheiden bedden bij de 2-persoons kamers. 
maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd (3 gangen) inbegrepen. Consumpties voor tijdens de wandelingen zijn verkrijgbaar bij de Edeka supermarkt en de bakker die op 100 meter afstand liggen en geopend zijn vanaf de vroege ochtend.  Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.inclusief:
* Eindhoven Station NS-Echternacherbrück en Beaufort-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (ontbijt + avondmaaltijd)
* transfers per minibus
* Aktiva-reisleiding
* route-uitleg 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 65,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook