Singlereis Wandelen Kent Stour Valley Walk

7 dagen
niveau 1
minibus
vanaf € 695,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 05-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

ontbijt en diner inbegrepen
uniek verblijf op de campus van de University of Kent in Canterbury
verblijf in 1-persoonskamer
20 juni: voor reizigers vanaf 60 jaar

route: glooiend (stijgingen en dalingen tot ca. 50-100 m.), routes wisselend door het rivierdal en door de glooiende heuvels, niveauverschillen duren slechts kort. Per wandeldag wordt ca. 16-18 km afgelegd.
groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers.

Wandelen door een Area of Outstanding Natural Beauty
Met een "down" in het Zuid-Engelse landschap wordt letterlijk een duin bedoeld: een niet te hoog zandheuveltje, met weinig bomen maar juist meer lage plantengroei, vaak gelegen in een sliert van vele van die downs op rij. Een "down" heeft dus niets te maken met laag of naar beneden gaan….Dwars door de Engelse graafschappen Surrey, Sussex en Kent lopen de North Downs en de South Downs, met daartussen een streek die Low Weald heet en waardoor het riviertje de Stour stroomt. Deze wandelvakantie volgt de Stour dwars door een fraai Engels landschap van de bron bij Ashford tot de monding in de Strait of Dover. Overigens door een "Area of Outstanding Natural Beauty" (een "AONB") - een streek die door de Britse overheid is erkend vanwege zijn buitengewone natuurlijke schoonheid.

Alles wat typisch Engels is, lijkt u tijdens deze reis tegen te komen, want County (Engels voor graafschap) Kent is Groot-Brittannië in miniatuur. Kent is een gebied van heuvels en riviertjes, weiden en akkers - die als een patchwork het landschap laten variëren -, kastelen en landhuizen, parken en tuinen, en oude stadjes en dorpen.

Het leuke van Engeland is dat daar misschien al wel duizend jaar geleden het lange-afstand-wandelen is ontstaan… Soms gaat u namelijk langs een akker of door een weiland, eigenlijk privé-bezit, maar dankzij de eeuwenoude Right of Way voor wandelaars legaal om langs of over te gaan.

Vooraan in Kent ligt Canterbury, een middeleeuws aandoend stadje met hobbelige straatjes waaraan typisch Engelse vakwerkhuizen staan. In het midden van de plaats staat er stoer de enorme kathedraal: de eeuwenoude Metropolitical Church of Christ, de hoofdkerk van de Anglicanen, waarvan Koningin Elisabeth II het hoofd is, samen met de aartsbisschop. Aan de noordrand van Canterbury ligt de University of Kent, een complex van school- en collegegebouwen, studentenverblijven en recreatieve voorzieningen, doorvlochten met wandel- en fietspaden, in een autoluwe en parkachtige omgeving. Hoewel voorzieningen zoals horeca en winkels ook in juli en augustus dagelijks open zijn - en gelukkig "studentenprijzen" blijven hanteren -, is het er in de zomermaanden relatief rustig omdat dan het onderwijs gestopt is en veel studenten naar huis zijn gereisd. 

Op nauwelijks een paar stappen afstand van het verblijf bevinden zich twee van de vier studentenrestaurants waar doorgaans het ontbijt (in Hut 8) en de avondmaaltijd (in Dolche Vita) gebruikt worden. Dat studenten door-het-jaar-heen gezond moeten eten, is bekend in de keuken en die klus klaren ze in de zomer niet anders! Dat een dag lang buiten wandelen goed is voor de eetlust, is bij deze reis, die inclusief ontbijt en diner is, dus een bijkomend voordeel. Het systeem is self-servicebuffet waarbij er een ruime keuze is uit vlees, vis, vegetarisch en groenten en salades. Drankjes - behalve koffie, thee en water die wel inbegrepen zijn - tijdens de maaltijd dient u zelf af te rekenen maar dat gaat tegen on-engelse "studenten"-prijzen. 

Dag 1
Breda Station NS - Canterbury
Breda Station NS-Canterbury (ca. 325 km) per minibus (vertrek Breda 10.00 uur, aankomst Canterbury 17.00 uur) incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries. Informatie over de reis en de route door de reisleider.

Dag 2
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) van Ashford via Wye naar Godmersham 
Wandeling van Ashford waar de East Stour en Great Stour samenvloeien bij de oude  watermolen bij East Mil naar Goldmersham. Route via Wye, volgens de Sunday Times “the nr. 3 best place to live in the UK” en Crundale met de hoge Crundale Down.

Dag 3
Wandeling (ca. 18 km/6 uur) van Godmersham naar Canterbury via Chilham
Start in Godmersham waar de wandeling gisteren eindigde. Wandeling in de voetsporten van Jane Austen, zij liep regelmatig van Godmersham waar haar broer woonde, naar vrienden die in Chilham Castle woonden. Chilham  heeft een authentiek plein waaraan het oude Chilham Castle staat, en ook de pub White Horse die dateert uit de 16e eeuw!

Dag 4
Vrije dag in Canterbury 
Vrije dag. U kunt op de campus of in de omgevinge ervan blijven maar er zijn genoeg leuke plaatsen te ontdekken in de omgeving! Bezoek bijvoorbeeld het historische centrum van Canterbury, de stad Ashford (20 km) met de Saint Mary’s Church, de kustplaatsjes Whitstable (9 km) en Herne Bay (11 km) met de markante Clock Tower aan de monding van de Thames of Londen (80 km) per trein.

Dag 5
Wandeling (ca. 16 km/5 uur) van Canterbury naar Upstreet via Fordwich
Wandeling van Canterbury naar Fordwich, de kleinste stad van Engeland met het ’Watergate House’ uit de 16e eeuw, het historische stadhuis, de prachtige brug over de Stour-rivier en de fameuze ’The George & Dragon Pub’. We eindigen in Upstreet.

Dag 6
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) van Upstreet naar Sandwich
Wandeliing van Upstreet naar Sandwich aan de Strait of Dover via East Stourmouth aan de monding van de Stour. Sandwich (afgeleid van het verouderde Nederlands: Zandwijds) heeft een middeleeuws centrum met drie kerken waaronder de Saint Peter’s Church die opvalt door zijn sterk Nederlands lijkende vierkante toren (gerestaureerd door vluchtelingen uit de Nederlanden in de 80-jarige Oorlog in de 16e/17e eeuw). 

Dag 7
Canterbury - Breda Station NS
CAnterbury-Breda Station NS per minibus (09.30-17.30 uur) incl. veerboot Dover-Calais per P&O Ferries. 

University of Kent

ligging: het universiteitscomplex met de campus ligt aan de noordrand van het stadje Canterbury, in een rustige autoluwe en parkachtige omgeving. De afstand tot het centrum is ca. 4 km (per OV-bus ca. 10 min.).
faciliteiten:  "Hut 8" (25 meter) voor ontbijt en "Dolche Vita" (100 meter) voor avondmaaltijd, café-brasserie, supermarkt (geopend van 08.00-22.00 uur).
kamers Turing College: ruime modern en functioneel ingerichte 1-persoonskamers met 1-persoonsbed, bureau, stoel, kastruimte, gratis wifi. Naar keuze zonder eigen douche/toilet (2 kamers delen in dat geval 1 douche/toilet) of met eigen douche/toilet. Er is een zeer ruime keuken met een zithoek, aanrecht, koelkast etc. voor algemeen gebruik (door ca. 8 kamers/personen samen).
maaltijden: ontbijt (full english breakfast) en avondmaaltijd (2 gangen: hoofdgerecht en nagerecht) inbegrepen op de campus. Het is mogelijk eten en drinken voor onderweg te kopen in de supermarkt op de campus.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 27-06-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-
Ma 04-07-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-
Ma 11-07-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-
Ma 18-07-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-
Ma 25-07-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-
Ma 01-08-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-
Ma 08-08-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-


inclusief:
* Breda Station NS-Canterbury v.v. per minibus incl. veerboot Calais-Dover v.v. per P&O Ferries
* verblijf in ruime 1-persoonscollegekamers met gedeelde bad/douche en toilet
* ontbijt en diner
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* Nederlandse routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag kamer met eigen douche/toilet € 150,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Heerlijke week gehad in Kent met als thuisbasis Canterbury, een prachtige stad. Prachtig landschap, mooie wandeling, erg leuke groep, prima reisleider. Alles was erg goed geregeld. Voor mij de eerste groepsreis die ik maakte, maar het zal (denk ik) niet de laatste zijn met Aktiva.
Kees Brouwer
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook