Singlereis Wandelen Kent North Downs Way

7 dagen
niveau 2
minibus
beoordeling: 8
vanaf € 850,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een historisch klooster in Aylesford
1-persoonskamer inclusief
wandelroutes door de tuin van Engeland met o.a. Rochester en Canterbury

route: de wandelingen gaan door glooiend tot licht heuvelachtig landschap (toppen tot ca. 100 m) met rivierdalen. Per wandeldag wordt ca. 18 km (ca. 6 uur) afgelegd. De routes zijn naar wens in te korten.
groep: minimaal 6/maximaal 8 reizigers.

Over de North Downs Way door de tuin van Engeland
Bij county (het Engelse woord voor graafschap) Kent kAn gemakkelijk gedacht worden aan vredige dorpen, lommerrijke laantjes en stille stukjes bos. En dat klopt! Her en der liggen verscholen landhuizen omzoomd door fraaie tuinen en boomgaarden. Het gebied wordt 'The garden of England' genoemd, ideaal om te wandelen en ook om tot rust te komen. Kent is het deel van Engeland dat we binnenrijden bij Dover, dus de reistijd per minibus vanuit Nederland is beperkt.

We lopen tijdens deze wandelvakantie over een flink deel van de North Downs Way: een lange-afstand-wandelpad door fraaie stukjes loofbos en agrarisch landschap met mooie uitzichten over de weidse omgeving. Het landschap is typisch Engels met vele holle weggetjes met hoge heggen langs weiden en akkers die begrensd zijn door muurtjes waarover de wandelroutes soms met trapjes gaan. Het reliëf is meestal glooiend, soms even heuvelachtig. Ook aan cultuur tijdens deze reis is er geen gebrek. Die vinden we in Rochester met haar rijke zeevaartverleden en in Canterbury, de hoofdplaats van de Anglicaanse Kerk, met de monumentale middeleeuwse kathedraal.

Ons verblijfadres is eenvoudig en uniek tegelijk: we verblijven namelijk in het gastenverblijf (het oude of nieuwe gedeelte), The Friars geheten, van een eeuwenoud gemoderniseerd klooster: de Aylesford Priory. Het klooster wordt omgeven door een parkachtige tuin van vele hectaren, direct aan het riviertje de Medway. Sanitair wordt door meerdere kamers gedeeld, maar is ruimschoots aanwezig. 

Dag 1
Breda Station NS-Aylesford
Breda Station NS-Aylesford (ca. 375 km) per minibus (10.00-17.30 uur) incl. veerboot Calais-Dover P&O. Na aankomst checken we in bij The Friars en krijgen we informatie over de reis en de route door de reisleider. Na aankomst een "supper" (eenvoudige beperkte avondmaaltijd met uitsluitend een hoofdgerecht).
 

Dag 2
Wandeling van Otford naar Holly Hill (ca. 18 km/6 uur)
We maken een inloopwandelroute. Meteen aan het begin maken we een klim, daarna gaat het tot aan Wrotham wisselend licht omhoog en omlaag. Na Wrotham volgt weer een klimmetje. De route gaat wisselend door open terrein en door bos. We lopen redeljik beschut langs de vele, typisch Engelse, houtsingles. Mocht de route te kort of te lang zijn, dan is een verlenging of een verkorting mogelijk.

Dag 3
Wandeling van Aylesford naar Hollingbourne (ca. 18 km/5,5 uur)
We beginnen met een vlak stuk, later op de route zijn er enkele hoogteverschillen. We hebben een geweldig uitzicht over de Medway Valley en River en wandelen langs een verzameling stenen (megalieten) uit de prehistorie, genaamd Kit’s Coty House. We eindigen in Hollingbourne, een pittorest dorpje. Naar keuze verlenging of verkorting mogelijk.

Dag 4
Vrije dag
Vrije dag. U kunt met reisgenoten de stad Rochester bezoeken, in slechts 18 minuten met de trein te bereiken (kosten ca. 5 pond/enkele reis). Rochester ligt aan de Medway-rivier en is een historische havenstad, die al beschreven werd door Charles Dickens in zijn 'Seven Poor Travellers'. Mogelijkheid voor een bezoek aan Rochester Castle, de Kathedraal, het Guildhall Museum en de Watts Charity. Ook de oude werf waar eeuwenlang grote zeilschepen werden gebouwd die in de 17e/18e eeuw Engeland tot een wereldmacht maakten, is nog te bezoeken. De stad was in juni 1667 het strijdtoneel van de Battle of Medway, die door de Nederlandse Michiel de Ruyter gewonnen werd.

Dag 5
Wandeling van Hollingbourne naar Boughton Lees (ca. 18 km/6 uur)
We beginnen in Hollingbourne, waar we eergisteren geëindigd zijn. De wandeling is rustig en niet moeilijk, we volgen voor een groot deel een oude pelgrimsroute. We eindigen in Boughton Lees. Uiteraard kunt u ook deze route verlengen of inkorten.

Dag 6
Wandeling van Boughton Lees naar Canterbury (ca. 19 km/7 uur)
We starten waar we gisteren geëindigd zijn. Via Chilham, een van de mooiste dorpjes van Engeland met mooie houten vakwerkhuizen, een kasteel, een 15e eeuwse kerk en een 16e eeuwse pub, wandelen we naar de West Gate van de kathedraal van Canterbury. Canterbury heeft een mooi en levendig centrum met vele historische gebouwen en gezellige terrasjes. De stad heeft gedeeltelijk oude stadsmuren en ligt rond de pittoreske rivier de Stour, waarop u eventueel een historische rondvaart kunt maken. In de middeleeuwse straten zijn leuke winkeltjes gevestigd.

 

Dag 7
Aylesford-Breda Station NS
Aylesford-Breda Station NS (375 km) per minibus (09.00-17.30 uur) incl. veerboot Dover-Calais P&O. 

The Friars - Aylesford Priory

ligging: juist buiten het plaatsje Aylesford (10 minuten lopen), aan het riviertje de Medway, omgeven door een grote tuin en een zwanenvijver.
faciliteiten: restaurant The Pilgrims Hall, theesalon en een pottenbakkerij.
kamers: 1- en/of 2-persoonskamers (altijd met aparte bedden), sanitair wordt gedeeld door meerdere kamers.
maaltijden: ontbijt en 3-gangendiner (op de aankomstdag een "supper") (incl. water, koffie en thee) inbegrepen. Overige drankjes (frisdrank, bier en wijn) tegen betaling. Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 23-05-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 850,-
Ma 20-06-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 850,-


inclusief:
* Breda Station NS-Aylesford v.v. per minibus incl. veerboot Calais-Dover P&O
* verblijf in het gastenverblijf 'The Friars' van het klooster Aylesford Prioryn (het oude of nieuwe gedeelte) in een 1-persoonskamer
* ontbijt en 3-gangen diner (aankomstdag: "supper" 1 gang) 
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* Nederlandse routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt in 1 boeking) € 40,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

9

Wat een mooie en unieke locatie" the Friars" de rust, de natuur. Vriendelijke mensen en goed verzorgde maaltijden. En mooie wandeltochten, af en toe lekker pittig stijgen en genoten van al wat bloeit in deze tijd: "bluebelly fields forever" we hadden het getroffen met de groep en onze reisleidster: Goeie sfeer. Een week is eigenlijk te kort!

Retthy Groot, reisperiode mei 2022
8

The Friars is niet luxe maar wel een prachtige en sfeervolle plek om te overnachten alsof je de hele dag in een prentenboek rondloopt. Zelfde geldt voor de wandelingen. Af en toe pittig maar zeker in mei bijzonder mooi. En dan alles ook nog eens goed georganiseerd met goede persoonlijke aandacht. Fijne reis.

anoniem, reisperiode mei 2022
Het was voor mij de eerste keer dat ik met een georganiseerde wandelvakantie mee ging. Prima ervaring, ik ga het vaker doen. Petje af voor de begeleider die ondanks de verschillen qua wandelniveau in de groep het voor elkaar wist te krijgen dat iedereen op eigen tempo de wandelingen (of een deel er van) kon lopen. Kent is een mooie streek om in te wandelen, bewegwijzering is goed en de routes zijn gevarieerd. De overnachtingsplek is relatief eenvoudig wat betreft het sanitair. Dat wordt weer goedgemaakt doordat het wel een prachtig complex is. Het eten in de pub in het dorp en het lokale bier waren prima. Al met al ben ik blij met mijn keuze voor deze reis.
Herman
Het was een hele gezellige reis. Het verblijf was in een monumentaal pand, erg sfeervol. Het sanitair was matig maar de bedden waren prima. De reisleider, Paul, zorgde ervoor dat er maatwerk geleverd werd voor alle lopers , snel en wat minder snel.
Aly
Een mooie ervaring om in een klooster te verblijven en het wandelpad is ook prachtig. Het weer viel gelukkig mee, en de stad Canterbury is prachtig. De kamers waren oud en er is wel het nodig aan vervanging toe door slijtage of vlekken. De groep en de leiding waren erg prettig, de eetgelegenheden waren erg Engels. Het was een geslaagde vakantie
Rebecca van Garderen
Ik heb een geweldige vakantie gehad in een prachtig land, met een super warme groep en reisleider. De groep had een bijzondere klik met elkaar, we trokken de hele vakantie gezamenlijk op. Zelfs op onze vrije dag hebben we een gezamenlijk uitje gedaan. De wandelingen zijn reuze mooi, met soms pittige klim. Met als resultaat dan een grandioos uitzicht! Het klooster the Priars biedt stilte en schoonheid, ik vond het een fijne plek. De reis is van harte aan te bevelen.
Mirjam
Het was een prima reis. De eerste 2 wandeldagen waren erg mooi, persoonlijk vond ik de laatste 2 dagen echt veel minder mooi. Ik zou persoonlijk liever bij Lenham zijn begonnen en dan ergens in het laatste deel wat inkorten (de langere reistijd zou ik er zeker voor over hebben). De accomodatie was goed en het eten echt prima! De reisleidster was ook erg prettig! Wat ik wel prettig had gevonden bijvoorbeeld bij het eerste lunch adres dat er was gereserveerd, want toen moesten we buiten zitten (het begon te regenen) omdat er buiten geen plek meer was. Dat was echt prettiger geweest.
Jennie
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook