Singlereis Wandelen Jordanië

8 dagen
niveau 1.5 van 3
vliegtuig
vanaf € 2.199,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
31-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

ontdek Petra én de Wadi Rum per jeep en te voet
drijf in de Dode Zee én overnacht in een bedoeïenenkamp  
met lokale Engelssprekende gids
groep: minimaal 8 / maximaal 10 reizigers

Jordanië is super veelzijdig
Jordanië is perfect voor een eerste kennismaking met het Midden-Oosten. De hoofdstad Amman ligt op slechts 4,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Tijdens deze reis van één week, bezoeken we Romeinse steden, wandelen we door de ruige natuur, verkennen we de roze stad Petra en rijden we in een jeep door het woestijnlandschap van de Wadi Rum. We brengen hier zelfs de nacht door in een bedoeïenenkamp, een onvergetelijke ervaring! Nog zo'n onvergetelijke ervaring is drijven in de Dode Zee, ook dat ontbreekt uiteraard niet tijdens deze super veelzijdige reis.

Dag 1
Heenreis
Onze singlereis kan beginnen! Vandaag vliegen we met Transavia van Amsterdam naar Amman. Na aankomst volgt de transfer van ca. 40 min. naar ons hotel in Amman. Indien de vluchttijd het toelaat kunt u op eigen gelegenheid de hoofdstad van Jordanië bezoeken. De stad is gebouwd op 19 heuvels waarbij elke wijk vernoemd is naar de heuvel waarop deze ligt. De belangrijkste historische hoogtepunten liggen handig genoeg zeer dicht bij elkaar, in en rondom de citadel. 

Inbegrepen maaltijden: geen

Dag 2
Wandeling Ajloun en stadsbezoek Jerash
Vandaag wandelen we door een van de rustigste en mooiste delen van de Jordaanse hooglanden, Al Ayoun - een vallei met olijfgaarden, boomgaarden en kliffen van kalksteen net ten noorden van Ajloun. Na het ontbijt vertrekken we vanuit Amman naar het noorden om onze lokale gids te ontmoeten. Vanuit het uitkijkpunt boven het dorp Rasun lopen we door het bos en komen langs de ruïnes van hunebedden uit de vroege bronstijd en een Romeinse wijnpers. In Rasun hebben we de kans om enkele projecten te bezoeken die worden gerund door lokale vrouwen zoals het Calligraphy House (waar we kunnen leren om onze naam in het Arabisch te schrijven) en het Soap House (waar zeep met de hand wordt gemaakt). De wandeling gaat verder door de vallei over een boerenpad naar Orjan. Hier worden we verwelkomd door een lokale familie voor de lunch. Na de lunch lopen we verder naar een verlaten watermolen en volgt een korte transfer naar de oude Romeinse stad Jerash. Gesticht tijdens de heerschappij van Alexander de Grote bloeide deze stad op als handelscentrum op de weg tussen Damascus en Petra. De oude stad staat daarom vol met imposante ruïnes uit de Romeinse tijd. Denk aan tempels, amfitheaters en grote pleinen. Na een bezoek aan Jerash worden we naar Madaba gebracht voor de overnachting.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch

Dag 3
Madaba & de Dode Zee
Madaba is een levendig stadje met als bekendste trekpleister de Sint-Joriskerk. Of beter gezegd, de mozaïekvloer gelegen binnen in deze Byzantijnse kerk. Het is namelijk tot op de dag van vandaag de oudste kaart van het Midden-Oosten en dateert uit de 6e eeuw na Christus. De kaart omvat de hele regio met verbluffend nauwkerige details, van de vissen in de Jordaan tot de straten van Jeruzalem en biedt een goed inzicht in de wereld van de eerste christelijke pelgrims die door de regio trokken. Ook het nabijgelegen archeologische park is de moeite van een bezoek waard. De reis gaat verder naar de berg Nebo. Vanaf de top hebben we weidse uitzichten tot aan de Dode Zee en de rivier de Jordaan richting Palestina. Als het helder weer is kunnen we met geluk zelfs Jeruzalem zien liggen! In de vroegchristelijke periode werd de berg Nebo een bedevaartsoord, en het was in deze tijd dat ambachtslieden prachtige mozaïekvloeren maakten die hier de afgelopen 80 jaar zijn opgegegraven. We rijden verder naar de Dode Zee waar we de kans hebben om te drijven in het intens zoute water. Het is een onvergetelijke ervaring! Het blauwe water, de witte met zout bedekte kust en de rode woestijnbergen maken het tot een buitengewoon mooie plek. Hierna rijden we naar Dana waar we de nacht zullen doorbrengen.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en diner

Dag 4
Wadi Dana Trail
Vandaag staat een van de mooiste wandelingen van Jordanië op het programma. De wandeling start op zo'n 1200 meter boven de zeespiegel en eindigt in de laaggelegen woestijn bij Feynan. Onderweg genieten we van adembenemende uitzichten over de vallei. Het is een woest landschap, maar niet onbewoond. Er leven bedoeïnenherders met hun geiten en misschien worden we uitgenodigd om even bij ze uit te rusten met een kop zoete thee. Vanavond verblijven we in een eco-lodge in Feynan.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 5
Wadi Ghuweir
Vanuit Feynan vertrekken we in een 4x4 jeep voor een korte off-road rit naar de Ghuweir-kloof. Vanaf hier gaan we te voet verder en volgen de rivierbedding stroomopwaarts over een gravelpad. Door het spectaculaire rode ravijn bereiken we een verborge oase van palmbomen, acacia's en roze oleanders. Een uitstekende plek om even uit te rusten en te genieten van een picknicklunch voordat we door de kloof terug lopen naar waar we aan de wandeling begonnen zijn. Met de jeep rijden we weer terug naar de eco-lodge in Feynan en aansluitend naar Petra voor de overnachting.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch

* Noot: het pad is gesloten in het geval van (zware) regenval in de omliggende bergen vanwege de kans op plotselinge overstomingen.

Dag 6
Petra Madras Trail & Wadi Rum Bedouin Camp
We beginnen de dag met een wandeling en volgen de menigte door de hoofdpoorten van Petra. Snel daarna laten we de menigte achter ons en wandelen we een stil, ongerept woestijnlandschap in. We volgen een oude Nabatese processieroute naar wat ooit het heilige centrum van de stad was, de Hoge Offerplaats. Onderweg komen we sporen van oude stenen trappen en reliëfsnijwerken in de rotswanden tegen. De route brengt ons boven de Hoge Offerplaats, vanwaar we heel Petra kunnen zien. Vanaf hier daalt het pad af door de Wadi Farasa en komen we langs een aantal van de beste tempels van de stad zoals de Garden Tomb en de Roman Soldier's Tomb. Het is een prachtige wandeling, ver weg van de drukte, met genoeg tijd om de graven en tempels van Petra te verkennen. Uiteraard kan een bezoek aan de adembenemende Al Khazneh (de schatkamer) niet ontbreken voordat we door de Siq (de hoofdweg) lopen. In de namiddag ontmoeten we onze bedoeïnengids en rijden we per 4x4 jeep de woestijn in. Eenmaal aangekomen bij het kamp in het hart van het beschermde gebied kunnen we heerlijk uitrusten terwijl de zon onder gaat. Vanavond genieten we van een ware bedoeïnenmaaltijd van vlees en groenten gekookt in een 'zerb', een oven van zand en steen. Wanneer u nog niet moe bent van de avonturen van vandaag kunt u rond het vuur blijven zitten om de bedoeïnen beter te leren kennen onder de nachtelijke sterrenhemel.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en diner

Dag 7
Wadi Rum
Het programma van vandaag bestaat uit korte wandelingen en jeepritten zodat we het beste van Wadi Rum zien. Een off-road rit van ongeveer een half uur brengt ons verder de woestijn in waarna we een wandeling van ongeveer 45 minuten maken naar de rotsboog bij Jebel Umm Fruth. Daarna verder naar de Abu Khashaba-kloof, waar we een wandeling maken langs kliffen met indrukwekkende vormen en kleuren. De jeep brengt ons dan rond het massief van Jebel Burda, waar we over het zandsteen kunnen lopen en de rotsboog op de top kunnen zien. Niet ver hiervandaan genieten we van een picknick in de schaduw met bedoeïnenthee gemaakt op het vuur. Na de lunch en een kleine siësta vertrekken we weer per jeep richting de rode duinen. Aan het einde van de dag worden we naar het dorp Rum gebracht door onze gids en volgt de transfer naar Amman.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch

Vertrek
Vandaag komt er een einde aan ons single wandelavontuur in Jordanië en worden we naar de luchthaven van Amman gebracht voor de vlucht naar Amsterdam per Transavia.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Singlereis Wandelen Jordanië

Tijdens deze reis verblijft u 5 nachten in een 2- of 3-sterrenhotel, 1 nacht in een eco-lodge en 1 nacht in een bedoeïenkamp.
 
Dagen Plaats Accommodatie
Dag 1 Amman Mena Tyche
Dag 2 Madaba Mariam Hotel
Mosaic Hotel
Dag 3 Tafilah Dana Hotel
Dag 4 Dana Biospehere Reserve Feynan eco-lodge
Dag 5 Petra Petra Palace
Dag 6 Wadi Rum Rum Shines Camp
Dag 7 Amman Mena Tyche

 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Do 31-10-2024
2.199,-


inclusief:
* retourvlucht Amsterdam - Amman met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfer luchthaven - hotel v.v.
* 6 x overnachting in een 1-persoonskamer en 1x overnachting in een bedoeïenkamp in een gedeelde tent
* 7 x ontbijt, 5 x lunch en 3 x diner
* lokale Engelssprekende reisleiding
* lokale wandelgids in Ajloun, Whadi Ghuweir en een lokale bedoeïnen host in Wadi Rum
* alle genoemde transfers in het dagprogramma (incl. Engelssprekende chauffeur)
* entreegelden voor:
 • Jerash
 • St. Joris Kerk en het archeologische park
 • Mount Nebo
 • privéstrand Dode Zee
 • Dana Nature Reserver
 • 1 dag entree tot Petra
 • Wadi Rum

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 22,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 47,- per enkele reis

exclusief:
* eventuele overige entreegelden
* overige maaltijden
* het visum voor Jordanië (deze vraagt u eenvoudig aan op de luchthaven van Amman)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
 
inclusief:
* retourvlucht Amsterdam - Amman met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfer luchthaven - hotel v.v.
* 6 x overnachting in een 1-persoonskamer en 1x overnachting in een bedoeïenkamp in een gedeelde tent
* 7 x ontbijt, 5 x lunch en 3 x diner
* lokale Engelssprekende reisleiding
* lokale wandelgids in Ajloun, Whadi Ghuweir en een lokale bedoeïnen host in Wadi Rum
* alle genoemde transfers in het dagprogramma (incl. Engelssprekende chauffeur)
* entreegelden voor:
 • Jerash
 • St. Joris Kerk en het archeologische park
 • Mount Nebo
 • privéstrand Dode Zee
 • Dana Nature Reserver
 • 1 dag entree tot Petra
 • Wadi Rum

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 22,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 47,- per enkele reis

exclusief:
* eventuele overige entreegelden
* overige maaltijden
* het visum voor Jordanië (deze vraagt u eenvoudig aan op de luchthaven van Amman)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook