Singlereis Wandelen in de Peel (Asten) Oudjaar

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 649,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
29-12-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

met meelopende Aktiva-reisleiding
op 31/12 een speciaal 5-gangen oudejaarsdiner 
verblijf in 1-persoonskamer inbegrepen
route: per wandeldag wordt ca. 8 tot 16 km afgelegd.
groep: minimaal 15 / maximaal 24 personen

Geen zin om de feestdagen alleen door te brengen?
Breng ze door met een groep gelijkgestemden in het gezellige Brabant. Tijdens deze reis is onze uitvalsbasis het Best Western Hotel Nobis, gelegen aan de rand van Asten. Elke ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar en aan het eind van de wandeldag schuiven we aan voor het diner. Daarnaast is het heerlijk ontspannen in het binnenzwembad of in de sauna van het hotel.

Wandelen door Nationaal Park De Groote Peel; een gebied als geen ander!
De Groote Peel kent vele landschapstypen: moerassen, landschappelijk open terreinen met heide, bossen met kleine en grote waterplassen. Het gevariëerde drassige hoogveengebied van ca. 1400 ha. vormt het decor tijdens deze reis. Om de moerasachtige delen te kunnen verkennen zijn er knuppelbruggen en vlonderpaden aangelegd. De rust van de Groote Peel lokt meer dan honderd soorten broed- en trekvogels naar dit gebied. Kortom, een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars!

Dag 1
Heenreis naar Asten per eigen vervoer & inloopwandeling (ca. 8 km)
We verzamelen tussen 13.00 en 13.30 uur bij Hotel Nobis in Asten. Na aankomst maken we kennis met elkaar en met de reisleider en krijgt u een korte uitleg over het verloop van de reis. Daarna trekken we de wandelschoenen aan voor een korte inloopwandeling van ca. 8 km, waarbij we beginnen en eindigen bij ons hotel. We wandelen langs de kerk van Ommel waar rond 1400 door lokale bewoners een Mariabeeldje gevonden werd. Dit beeldje kreeg in 1444 een plek in een nieuwe kapel, die een pelgrimsoord werd voor pelgrims die Maria om hulp kwamen vragen. We wandelen over de Oostappense Heide, een deels met grove den beplant, deels spontaan met vliegdennen dichtgegroeid bosgebied waarin nog enkele heiderestanten en een groot stuifduin aanwezig zijn. Vanavond maken we nader kennis met elkaar tijdens het 3-gangendiner in het restaurant van het hotel.

Dag 2
Wandeling Nationaal Park de Groote Peel (ca. 15 km)
Na een uitgebreid ontbijtbuffet trekken we de wandelschoenen weer aan. We rijden naar Buitencentrum de Pelen, gelegen aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Het is het start- en eindpunt van verschillende wandelroutes. Afhankelijk van het weer maken we een korte of langere wandeling. Water, heide, zandruggen, berken en open vlaktes begroeid met pijpenstrootje. De Pelen is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Over smalle landstroken, vlonderpaden en knuppelbruggen doorkruisen we het gebied. Een wandeling door de Groote Peel is ook een kennismaking met een van de meest vogelrijke gebieden van West-Europa! Een hele dag buiten in de natuur maakt hongerig, dus ook vanavond schuiven we weer gezellig samen aan tafel voor een 3-gangendiner.

Dag 3
Oudejaarsdag - Wandeling Vossenbergtocht (ca. 16 km)
Vandaag staat er weer een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Na het ontbijt rijden we in ca. 15 minuten naar Meijel om vanaf daar de Vossenbergtocht te wandelen. We lopen door het Simonshoekse bos en het Nationaal park De Groote Peel. Aan de rand van de Groote Peel ligt de Vossenberg, het hoogste deel van de Peel met een uitkijktoren, die we natuurlijk gaan beklimmen. Wie naast het 22 meter hoge Belfort staat, bevindt zich op historisch terrein. Ruim 75 jaar geleden vochten op deze drassige grond soldaten voor de vrijheid van heel Nederland. Dit is nog goed te zien aan de zes bunkers naast de toren, ook wel kazematten genoemd, en deel uitmakend van de Peelraamstelling. Vanaf de toren loopt een pad, dat niet alleen de ontsnappingsroute van Meijel naar Brabant vormde, maar ook essentieel was voor de turfwinning in de Peel. Via nog een stukje landbouwgebied en het Simonshoekse bos keren we weer terug in Meijel. Vanavond gaan we aan tafel om te genieten van een speciaal 5-gangen oudejaarsdiner. Om 00.00 uur proosten we samen met een glaasje bubbels op het nieuwe jaar!

Dag 4
Nieuwjaarsdag - Het Witven en het Beuven op de Strabrechtse Heide (ca. 17 km)
Een prachtige route in de omgeving van Someren en Lierop voert ons langs het schitterende landschap van de Strabrechtse Heide. Deze route leidt ons door het betoverende Witven en Beuven, en de tussenliggende bos- en natuurgebieden. Samen vormen ze een aaneenschakeling van enkele van de mooiste natuurgebieden in Brabant, waar de rust en schoonheid van de natuur volledig tot hun recht komen. Halverwege de middag houden we een stop in het pittoreske Lierop, waar we de markante Koepelkerk uit 1892 bewonderen, ontworpen door de beroemde bouwmeester Carl Weber. Na een dag vol natuur en cultuur keren we terug naar het hotel, waar ons wederom een heerlijk driegangendiner wacht.
 

Dag 5
Wandeling omgeving Heusden (ca. 9 km)
We eindigen deze gezellige kerstreis zoals we hem ook zijn begonnen met een kortere wandeling (ca. 9 km/2,5 uur). Na het ontbijt pakken we onze spullen en leggen deze in de auto, waarna we voor de laatste keer samen op pad gaan. We starten de wandeling in Heusden, gelegen op ca. 5 km van ons hotel. Het pad leidt ons langs de bosrand en een beekje waar de ruïne van het 600 jaar oude kasteel van Asten ligt. De romantische resten roepen een bewogen verleden op van ontginningen, oorlogen en heksenvervolgingen. Einde rond 13.30 uur. We nemen afscheid van elkaar en iedereen keert weer met eigen vervoer huiswaarts. 

Wellness Hotel Nobis

ligging: het luxe Best Western Nobis Hotel Asten ligt aan de rand van het gelijknamige dorp Asten, vlakbij Eindhoven en in de buurt van Nationaal Park de Groote Peel. 
faciliteiten: het 4-sterrenhotel beschikt over een receptie (24 uur), restaurant, bar, lounge en terras. Er is ook een gratis health club met binnenzwembad, sauna en fitnessfaciliteiten. Parkeren is gratis.
kamer: de recent gerenoveerde hotelkamers zijn ruim van opzet en hebben een warme inrichting. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, gratis wifi, koffie- en theevoorzieningen en een badkamer met bad/douche en toilet.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Zo 29-12-2024
649,-


inclusief:
* 4 overnachtingen in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en 3-gangendiner
* lunchpakket op 31/12 en 01/01 (niet zelf samenstellen, maar in de vorm van een tasje dat het hotel voor u klaarmaakt) 
* 5-gangen oudejaarsdiner op 31/12
* een glas bubbels op Oudjaarsavond
* meelopende Aktiva-reisleiding
* parkeren 
 
exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 2,35 p.p.p.n.) ter plekke betalen
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief:
* 4 overnachtingen in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en 3-gangendiner
* lunchpakket op 31/12 en 01/01 (niet zelf samenstellen, maar in de vorm van een tasje dat het hotel voor u klaarmaakt) 
* 5-gangen oudejaarsdiner op 31/12
* een glas bubbels op Oudjaarsavond
* meelopende Aktiva-reisleiding
* parkeren 
 
exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 2,35 p.p.p.n.) ter plekke betalen
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook