Single Kerstreis Wandelen in de Peel

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 549,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 23-12-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

met Aktiva-reisleiding
inclusief uitgebreid 5-gangen kerstdiner op 25/12
ontdek Nationaal Park De Groote Peel
belangrijk om te weten: tijdens de gehele reis heeft u een eigen auto nodig!
route: per wandeldag wordt ca. 8 tot 18 km afgelegd.
groep: minimaal 10 / maximaal 16 personen

Geen zin om de feestdagen alleen door te brengen?
Breng Kerst door met een groep gelijkgestemden in het gezellige Brabant. Tijdens deze gloednieuwe kerstreis is onze uitvalsbasis het Best Western Hotel Nobis, gelegen aan de rand van Asten. Elke ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar en aan het eind van de wandeldag schuiven we aan voor het diner. Daarnaast is het heerlijk ontspannen in het binnenzwembad of in de sauna van het hotel.

Wandelen door Nationaal Park De Groote Peel; een gebied als geen ander!
De Groote Peel kent vele landschapstypen: moerassen, landschappelijk open terreinen met heide, bossen met kleine en grote waterplassen. Het gevariëerde drassige hoogveengebied van ca. 1400 ha. vormt het decor tijdens deze reis. Om de moerasachtige delen te kunnen verkennen zijn er knuppelbruggen en vlonderpaden aangelegd. De rust van de Groote Peel lokt meer dan honderd soorten broed- en trekvogels naar dit gebied. Kortom, een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars!

Dag 1
Heenreis naar Asten per eigen vervoer & inloopwandeling (ca. 8 km)
We verzamelen tussen 13.00 en 13.30 uur bij Hotel Nobis in Asten. Na aankomst maken we kennis met elkaar en met de reisleider en krijgt u een korte uitleg over het verloop van de reis. Daarna trekken we de wandelschoenen aan voor een korte inloopwandeling van ca. 8 km, waarbij we beginnen en eindigen bij ons hotel. We wandelen langs de kerk van Ommel waar rond 1400 door lokale bewoners een Mariabeeldje gevonden werd. Dit beeldje kreeg in 1444 een plek in een nieuwe kapel, die een pelgrimsoord werd voor pelgrims die Maria om hulp kwamen vragen. We wandelen over de Oostappense Heide, een deels met Grove den beplant, deels spontaan met vliegdennen dichtgegroeid bosgebied waarin nog enkele heiderestanten en een groot stuifduin aanwezig zijn. Vanavond maken we nader kennis met elkaar tijdens het 3-gangendiner in het restaurant van het hotel.

Dag 2
Wandeling Nationaal Park de Groote Peel (ca. 15 km)
Na een uitgebreid ontbijtbuffet trekken we de wandelschoenen weer aan. We rijden naar Buitencentrum de Pelen, gelegen aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Het is het start- en eindpunt van verschillende wandelroutes. Afhankelijk van het weer maken we een korte of langere wandeling. Water, heide, zandruggen, berken en open vlaktes begroeid met pijpenstrootje, De Pelen is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Over smalle landstroken, vlonderpaden en knuppelbruggen doorkruisen we het gebied. Een wandeling door de Groote Peel is ook een kennismaking met een van de meest vogelrijke gebieden van West-Europa! Een hele dag buiten in de natuur maakt hongerig, dus ook vanavond schuiven we weer gezellig samen aan tafel voor een 3-gangendiner.
 

Dag 3
Eerste Kerstdag • Wandeling Vossenbergtocht (ca. 16 km)
Ook deze eerste kerstdag staat er weer een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Na het ontbijt rijden we in ca. 15 minuten naar Meijel om vanaf daar de Vossenbergtocht te wandelen. We lopen door het Simonshoekse bos en het Nationaal park De Groote Peel. Aan de rand van de Groote Peel ligt de Vossenberg, het hoogste deel van de Peel met een uitkijktoren, die we natuurlijk gaan beklimmen. Wie naast het 22 meter hoge Belfort staat, bevindt zich op historisch terrein. Ruim 75 jaar geleden vochten op deze drassige grond soldaten voor de vrijheid van heel Nederland. Dit is nog goed te zien aan de zes bunkers naast de toren, ook wel kazematten genoemd, en deel uitmakend van de Peelraamstelling. Vanaf de toren loopt een pad, dat niet alleen de ontsnappingsroute van Meijel naar Brabant vormde, maar ook essentieel was voor de turfwinning in de Peel. Via nog een stukje landbouwgebied en het Simonshoekse bos keren we weer terug in Meijel. Weer terug in het hotel wordt er op deze eerste kerstdag een speciaal 5-gangenkerstdiner voor ons geserveerd.
 

Dag 4
Tweede Kerstdag • het Klok en Peel Museum
Deze ochtend van 2e kerstdag doen we het wat rustiger aan. U kunt de ochtend naar eigen wens invullen. Blijft u wat langer in bed liggen, gaat u even zwemmen in het binnenbad van het hotel of brengt u een bezoekje aan de sauna of het Turks stoombad die ook in het hotel aanwezig zijn. Vanmiddag brengen we een bezoek aan het Klok en Peel Museum (de entree is exclusief en kost € 10 per persoon, gratis toegang met de museumkaart). De naam zegt het al, in Museum Klok & Peel ziet én hoort u klokken. Het heeft de grootste collectie luidklokken en klokkenspellen ter wereld. Daarnaast is er het verhaal van natuurgebied de Peel, met fossielen, fauna en flora. Vanavond genieten we samen in ons hotel van een heerlijk kerstbuffet.
 

Dag 5
Wandeling omgeving Heusden (ca. 9 km)
We eindigen deze gezellige kerstreis zoals we hem ook zijn begonnen met een kortere wandeling (ca. 9 km/2,5 uur). Na het ontbijt pakken we onze spullen en leggen deze in de auto, waarna we voor de laatste keer samen op pad gaan. We starten de wandeling in Heusden, gelegen op ca. 5 km van ons hotel. Het pad leidt ons langs de bosrand en een beekje waar de ruïne van het 600 jaar oude kasteel van Asten ligt. De romantische resten roepen een bewogen verleden op van ontginningen, oorlogen en heksenvervolgingen. Einde rond 13.30 uur. We nemen afscheid van elkaar en iedereen keert weer met eigen vervoer huiswaarts. 

Best Western Hotel Nobis Asten ****

ligging: het luxe Best Western Nobis Hotel Asten ligt aan de rand van het gelijknamige dorp Asten, vlakbij Eindhoven en in de buurt van Nationaal Park de Groote Peel. 
faciliteiten: het 4-sterrenhotel beschikt over een receptie (24 uur), restaurant, bar, lounge en terras. Er is ook een gratis health club met binnenzwembad, sauna en fitnessfaciliteiten. Parkeren is gratis.
kamer: de recent gerenoveerde hotelkamers zijn ruim van opzet en hebben een warme inrichting. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, gratis wifi, koffie- en theevoorzieningen en een badkamer met bad/douche en toilet.

 

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* 4 overnachtingen in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en 3-gangendiner
* 5-gangen kerstdiner op 25/12
* kerstbuffet op 26/12
* parkeren bij Hotel Nobis
* meelopende Aktiva-reisleider
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* toeristenbelasting € 2,15 p.p.p.n.
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook