Singlereis Wandelen in de Elzas

7 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.4
vanaf € 695,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 26-06-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer met eigen sanitair in een oud maar gemoderniseerd zusterklooster
ontbijt en diner inbegrepen 
met bezoek aan Strasbourg

route: meestal flink heuvelachtig, de (rivier-)dalen liggen op ca. 200-250 meter, de hoogste heuveltoppen zijn ca. 500 m. Per wandeldag wordt ca. 15-19 km (1 x 8 km) afgelegd.
groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers.

Wandelen door het natuurpark Noord-Vogezen
De Elzas is een gebied in Frankrijk, grenzend aan Duitsland en daarvan meest door de Rijn gescheiden. In de roerige geschiedenis van Midden-Europa wisselde de Elzas meerdere keren van land, het laatst na de Eerste Wereldoorlog, in 1919 met de Vrede van Versailles. De Elzas: Frankrijk, maar met een Duitse inslag - te zien, te horen en te proeven aan de huizenbouw, de plaatsnamen en het eten en drinken: vakwerk, Duitstalig en Bier mit Flammkuchen!

Tegen een heus regionaal natuurpark aan: het Parc Naturel Régional des Vosges du Nord - oftewel het Natuurpark Noord-Vogezen - ligt het plaatsje Oberbronn met ca. 1400 inwoners in een heuvelachtige en bosrijke - en hoe kan het ook anders: weldadig rustige - omgeving. Geen opvallende plaats maar toch uniek vanwege de aanwezigheid van een groot nonnenklooster: het hoofdhuis (Generalmutterhaus) van de Schwestern vom Göttlichen Erlöser, sinds 1849. In 2018 werd Oberbronn op de wereldkaart gezet, toen de stichteres van de zusterscongregatie moeder Alphonse-Maria (geb. 1814 als Elisabeth Eppinger) zalig werd verklaard en het plaatsje duizenden gelovige bezoekers trok.

Het Generalmutterhaus van Oberbronn is een actief zusterklooster waar tientallen, veelal oudere maar ook jongere, zusters wonen en werken - uit Frankrijk, Duitsland en andere landen. Hoewel het Gästehaus, waar we verblijven, iets apart ligt van het klooster ziet en ontmoet u de dames regelmatig. Steeds zal de warmte, interesse en goede zin van de zusters sympathiek en hartelijk op u overkomen.

Het complex van het zusterklooster is fors van afmetingen en bestaat uit meerdere gebouwen, gescheiden door toegangspaden en -straten, en heeft een grote parkachtige tuin. De oudste delen van het klooster dateren van de tweede helft van de 19e eeuw maar de infrastructuur en voorzieningen zijn meegegaan met de tijd. Dat geldt ook voor het gastenverblijf: functionele en keurige slaapkamers met eigen sanitair, verschillende zit- en televisiekamers, en een mooi en goed geleid restaurant. Maaltijden en maaltijdgangen zijn afwisselend uitgeserveerd of in buffetvorm.

De groene omgeving is verrukkelijk om in te wandelen. In de bosrijke heuvels van het natuurpark Noord-Vogezen liggen, meestal op de hogere punten, meerdere middeleeuwse kasteelruïnes. De reisleider rijdt met de minibus dagelijks naar een ander wandelgebied (rijafstand max. 25 km) om daar een mooie route te maken, en zal zo vaak als mogelijk met de groep meelopen. De routemarkering met bordjes is vrij goed te noemen, dus verdwalen is eigenijk niet mogelijk.

In het midden van de week wordt een gezamenlijk bezoek gebracht aan Strasbourg, een stad aan de Franse zijde van de Rijn maar met een duidelijke Duitse inslag. Strasbourg, Strassburg, Straatsburg: misschien wel de meest Europese stad van Europa...

 

Dag 1
Eindhoven station NS-Oberbronn (ca. 415 km) per minibus (11.00-17.00 uur) via de Ardennen en Duitsland. Eindbestemming: Oberbronn in Frankrijk, het Gästehaus Niederbronner Schwestern. Deze plaats is onze uitvalsbasis tijdens deze wandelreis voor singles.

Dag 2
Wandeling (ca. 8 km/2,5 uur) vanuit Fort Schoenenbourg langs de in de jaren 30 door de Fransen aangelegde verdedigingswerken van de Maginotlinie ter verdediging tegen de Duitsers, nu herveroverd door de natuur en de stilte van het landschap van de Elzas. Aansluitend gelegenheid voor een bezoek (entree ca. € 8,-) aan het museum Maginot Linie inclusief een spectaculaire wandelroute 135 treden onder de grond waar de temperatuur slechts 5 graden is (totale bezoekduur ca. 2 uur).

Dag 3
Wandeling (ca. 15 km/4 uur) vanuit Dambach-Neunhoffen naar de 13e eeuwse ruïne van Hohenfels (Grand Wintersberg) via de Col du Molloch en de Col du Riesthal. Eventueel is de route met ca. 2 km/0,5 uur te verlengen naar de Col de la Liese met een prachtig panorama-uitzicht.

Dag 4
Dagtocht naar Strasbourg (ca. 55 km), de grootste en belangrijkste stad van de Elzas met een fraai centrum met kanalen waaraan vakwerkpanden gebouwd zijn. De heen- en terugreis is per minibus (inbegrepen), die geparkeerd wordt aan de stadsrand (verder per stadsbus, zelf kaartje kopen).

Dag 5
Wandeling (ca. 16 km/5 uur) vanuit Niederbronn naar Le Grand Wintersberg, het hoogste punt van de Noord-Elzas in het Natuurpark Vosges du Nord o.a. via het Wolfenthal, de Taubensee en de Col du Borneberg.

Dag 6
Wandeling (ca. 19 km/6 uur, inkortbaar tot ca. 17 km/5 uur of ca. 12 km/4 uur) vanuit Niederbronn naar de hooggelegen kastelen van Windstein. Route met fraaie uitzichten onderweg via Villa Riesack met de ruïne van een oude watermolen, Hochscheidt, de meertjes van het Jägerthal en Ferme Welschof naar de 13e/14e eeuwse ruïnes van Windstein en Ochsenkopf.

Dag 7
Oberbronn-Eindhoven station NS (ca. 415 km) per minibus (09.00-15.00 uur) waarna er een einde komt aan deze singlereis.

Gästehaus Niederbronner Schwestern (zusterklooster)

ligging: midden in het kleine dorp Oberbronn met een geweldig uitzicht over de verre omgeving. 
faciliteiten: goed geleid/georganiseerd gastenverblijf van een groot zusterklooster, ca. 54 gastenkamers alle met douche en toilet, diverse zit- en televisiekamers, groot en goed geleid restaurant (Hôtellerie du Couvent), prachtig aangelegde en onderhouden tuin rondom. 
kamers: 1-persoons- of 2-persoonskamers met eigen douche en toilet. Het verblijf is op basis van halfpension (ontbijt en avondmaaltijd).Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 26-06-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-
Ma 03-07-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 745,-
Ma 17-07-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 735,-
Ma 24-07-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 735,-
Ma 07-08-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 735,-
Ma 04-09-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-


inclusief
* Eindhoven station NS-Oberbronn v.v. per minibus
* 6 overnachtingen in 1-persoonskamer met douche en toilet, halfpension (ontbijt en avondmaaltijd) incl. toeristenbelasting
* transfer Oberbronn-Strasbourg v.v. (dag 4)
* transfers naar de wandelingen v.v. 
* meelopende reisleiding

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,-

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
8

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Voor de geoefende wandelaar een bijzondere afwisselende reis op een mooie sfeervolle lokatie.

Jack Dieleman, reisperiode mei 2023
9

De Elzas is een prachtige wandelomgeving die ik iedereen zou aanraden. Wij hadden een gezellige vrolijke groep en een empathische reisleider die ons met zichtbaar genoegen begeleide. De accommodatie is een groot en mooi kloostercomplex, mooi en sfeervol, alleen de kamers waren erg sober en niet allemaal up to date.

gemma voet, reisperiode mei 2023
9

anoniem, reisperiode mei 2023
8

anoniem, reisperiode april 2023
9

Erg mooie rondwandelingen, veel afwisseling, glooiend landschap tot boswandelingen met steigingen tot 450m. Kloosterhotel was erg mooi, goede kamers en eten driegangenmenu was erg goed, sterk verbeterd sinds vorige reviews. Reis is zeker de moeite waard

anoniem, reisperiode april 2023
9

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

Net terug van een fijne wandelreis in de prachtige Elzas. Begeleid door onze steun en toeverlaat MARTIN, tevens “padvinder” in de mooie herfstbossen, goede chauffeur….D J in de “Cave” van het klooster en adviseur bij de wijn, hebben wij een heel gezellige week gehad met elkaar!

Elly van Dijk, reisperiode oktober 2022
9

Ik heb genoten van een week wandelen in de Elzas. Het is er prachtig. Naast de wandelingen waren het bezoek aan het Fort Schoenenburg van de Maginotlinie en Straatsburg hoogtepunten. Onze prima reisleider Martin zorgde dat alles op rolletjes liep en zorgde mede voor de goede stemming in de groep. Het ontbijt was goed. Het diner was aan de karige kant, maar dat past wel een beetje bij de sfeer van een klooster.

Leo, reisperiode oktober 2022
9

Een reis in een prachtig gebied met mooie wandelingen, een sfeervolle accomodatie en en een reisbegeleider die altijd bereid is iets extra te doen om de deelnemers een goede tijd te bezorgen. Kortom: Een TOP vakantie!

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

Prachtige reis, zeker voor in de herfst. Niet te warm en de bossen in prachtige herfstkleuren. Goede accommodatie, met goed eten (iets meer groente was nog beter geweest), mooie wandelingen, een bezoek aan de prachtige stad Straatsburg en een top reisleider (Martin), die alle moeite deed om de reis tot een succes te maken. En natuurlijk een leuke groep medereizigers. Een aanrader.

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

De Elzas is een prachtig gebied. Aktiva trekt publiek aan waar ik me prettig bij voel. De reis is in een mooi compleet pakket opgezet. Aktiva heeft het voor mij in huis!

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Leuke reis met mooie wandelingen. Wandeling 3 is een pittige, veel stijgen. Het bezoek aan Strasbourg is zeker de moeite waard. De vaartocht die je op eigen kosten kunt maken is ook erg leuk.

anoniem, reisperiode september 2022
9

Wandelreis door sprookjesachtige bossen, boerenland en het mooie Straatsburg. Verblijf in gastvrij nonnenklooster.

anoniem, reisperiode september 2022
8

Heel plezierige reisleider, staat open voor suggesties. Accommodatie goed verzorgd maar sober (klooster eigen). Eten kwalitatief goed maar soms te karig. Na een opmerking hierover werd het daarna direct veel beter. vriendelijke bediening.

anoniem, reisperiode september 2022
8

Gevarieerde reis in sobere, maar erg mooie accomodatie en met enthousiaste begeleiding. Mooie, en op de twee laatste dagen, pittige wandelingen. Het bezoek aan de Maginot linie en het uitstapje naar Straatsburg was zeer de moeite.

anoniem, reisperiode september 2022
8

Een hele leuke wandel week gehad in de Elzas. Leuke groep en reisleider Roel was top! Het nonnenklooster is een mooie locatie alleen het eten moet je niet teveel van verwachten.

Lysbeth , reisperiode augustus 2022
9

Roel, onze reisleider was een topper. Zijn humor en lichtheid bracht verbondenheid met elkaar. De omgeving, klooster en afwisseling was top.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Prachtige wandelweek in de Elzas gehad. Accommodatie was goed, mooie tochten, gezellige groep. Prijs - kwaliteit vind ik zeer goed bij Aktiva Tours. Maar bovenal een ontzettend professionele, verantwoordelijke, zorgzame, verbindende reisleider (Roel Rink). Met een uitzonderlijk goed gevoel voor humor!

Monique Gruters, reisperiode augustus 2022
8

anoniem, reisperiode augustus 2022
7

Mooie omgeving, kamer prima, ontbijt perfect, avondeten wat minder zeker vegetarisch

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Het was een fijne wandelvakantie. Bijzonder dat ik kon opstappen en werd afgezet in Maastricht.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Top week gehad! Reisleider Roel was een toppertje.. Empathisch en uiterst flexibel.. Had altijd een luisterend oor!

Michael Bohne , reisperiode augustus 2022
8

Een mooie afwisselende reis vanuit een fijne locatie met een gezellige groep. Reisleider Roel zorgde voor een vlekkeloos verloop en een luchtige twist met op zijn tijd wat informatie over het gebied.

Hella , reisperiode augustus 2022
9

Geweldige reisleider, een topper, zorgde voor adhesie binnen de groep. Lokatie erg mooi/rustig, prima kamer, eten echt wel minder, wat weinig variatie. We hadden een zeer gezellige groep, veel gelachen, erg getroffen! Mooie wandelingen en de magnolilinie en Straatsburg erg interessant , absoluut de moeite waard!

anoniem, reisperiode augustus 2022
7

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Het was een zéér prettige vakantie, mede dankzij reisleider Peter. Onze laatste wandeling werd als pittig beschouwd. De een na laatste dag was al behoorlijk pittig. Doordat ik zelf al vermoeid was van de afgelopen dagen, en door de hoge temperaturen in onze week, heb ik besloten om de laatste dag na ongeveer 5km te stoppen. Hier werd eerder al accuraat op geanticipeerd door onze reisleider. Ik heb enorm genoten van het verblijf en zou het zéker aanraden. De wandelingen zijn prachtig met veel diversiteit aan uitzichten.

Arno Lucas, reisperiode augustus 2022
9

Mooie omgeving. En zeer leuke wandelingen gedaan. Met de mooiste op dag 5. Wat een rust in die omgeving, het kan zo een paar uur duren voordat je iemand anders ziet! Dagje Strasbourg is een leuke afwisseling. Het zusterklooster als locatie is echt een mooi complex met zeer eenvoudige gerechten, maar die zijn super lekker. Bezoek ook zeker het ooievaarpark in het dorpje, op een avond hebben we er wel 20+ gezien. Reisje met bus ging soepel en met de heer Rambags hadden we een leuke reisleider

Marcel, reisperiode augustus 2022
8

Dit was mijn eerste Single-reis. Heb ervaren dat, zoals ook verwacht, de sfeer vooral wordt bepaald door de karakters binnen de groep. De reisleider was uitstekend: inzet voor meer dan 100%, betrokken bij deelnemers, moest nogal eens improviseren wegens niet volledige informatie. Ik zou weer op een actieve-singlereis gaan, maar wel met de gedachte dat een groepje op zich al een avontuurtje is. Ook mooi toch?

anoniem, reisperiode juli 2022
8

De wandelingen zijn gevarieerd en goed te doen voor iemand met een redelijke conditie. Een dagje Straatsburg is de moeite waard (vooral de boottocht) en een mooie afwisseling met de wandelingen.

anoniem, reisperiode juli 2022
8

Leuke reis vanaf een prachtige locatie. Keurige kamers en prima ontbijt. Het diner is smakelijk, maar zeker voor wandelaars wat aan de karige kant. De natuur is prachtig en het dagje Straatsburg zorgt voor een leuke afwisseling. Toch beslist een aanrader!

anoniem, reisperiode juli 2022
7

Heerlijke wandelvakantie gehad. Paul onze reisleider hield rekening met het weer en paste het programma aan. Zo hebben we de laatste dag, toen het warm was een korte wandeling gemaakt en zijn we 's middags naar Fort Schoenbourg geweest, waar het heerlijk koel was.

Corine, reisperiode juni 2022
9

Prima reis! Mooie omgeving de Elzas; fijn wandelen. Het klooster is een goede accommodatie om te verblijven. De reis met de bus was vlot en Prima. Al met al een Prima reis om naartoe te gaan.

Peter Kakes , reisperiode mei 2022
8

Marjan Smit, reisperiode mei 2022
8

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Als uitvalsbasis voor gevarieerde wandelingen verbleven we in een sfeervol klooster in een mooie omgeving. Voorafgaand of na afloop van het lopen kun je heerlijk verpozen op één van de vele zitjes in de kloostertuin. De omgeving kenmerkt zich in de lente door frisgroene beukenbossen, heuvels met geel koolzaad en velden met fruitbomen die prachtig in bloei staan.

anoniem, reisperiode mei 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook