Singlereis Wandelen in de Elzas

7 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.4
vanaf € 765,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
21-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer met eigen sanitair in een oud maar gemoderniseerd zusterklooster
ontbijt en diner inbegrepen 
met bezoek aan Strasbourg

route: meestal flink heuvelachtig, de (rivier-)dalen liggen op ca. 200-250 meter, de hoogste heuveltoppen zijn ca. 500 meter. Per wandeldag wordt ca. 15-17 km (1 x 8 km) afgelegd.
groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers.

Wandelen door het natuurpark Noord-Vogezen
De Elzas is een gebied in Frankrijk, grenzend aan Duitsland en daarvan meest door de Rijn gescheiden. In de roerige geschiedenis van Midden-Europa wisselde de Elzas meerdere keren van land, het laatst na de Eerste Wereldoorlog, in 1919 met de Vrede van Versailles. De Elzas: Frankrijk, maar met een Duitse inslag - te zien, te horen en te proeven aan de huizenbouw, de plaatsnamen en het eten en drinken: vakwerk, Duitstalig en Bier mit Flammkuchen!

Tegen een heus regionaal natuurpark aan: het Parc Naturel Régional des Vosges du Nord - oftewel het Natuurpark Noord-Vogezen - ligt het plaatsje Oberbronn met ca. 1400 inwoners in een heuvelachtige en bosrijke - en hoe kan het ook anders: weldadig rustige - omgeving. Geen opvallende plaats maar toch uniek vanwege de aanwezigheid van een groot nonnenklooster: het hoofdhuis (Generalmutterhaus) van de Schwestern vom Göttlichen Erlöser, sinds 1849. In 2018 werd Oberbronn op de wereldkaart gezet, toen de stichteres van de zusterscongregatie moeder Alphonse-Maria (geb. 1814 als Elisabeth Eppinger) zalig werd verklaard en het plaatsje duizenden gelovige bezoekers trok.

Het Generalmutterhaus van Oberbronn is een actief zusterklooster waar tientallen, veelal oudere maar ook jongere, zusters wonen en werken - uit Frankrijk, Duitsland en andere landen. Hoewel het Gästehaus, waar we verblijven, iets apart ligt van het klooster ziet en ontmoet u de dames regelmatig. Steeds zal de warmte, interesse en goede zin van de zusters sympathiek en hartelijk op u overkomen.

Het complex van het zusterklooster is fors van afmetingen en bestaat uit meerdere gebouwen, gescheiden door toegangspaden en -straten, en heeft een grote parkachtige tuin. De oudste delen van het klooster dateren van de tweede helft van de 19e eeuw maar de infrastructuur en voorzieningen zijn meegegaan met de tijd. Dat geldt ook voor het gastenverblijf: functionele en keurige slaapkamers met eigen sanitair, verschillende zit- en televisiekamers, en een mooi en goed geleid restaurant. Maaltijden en maaltijdgangen zijn afwisselend uitgeserveerd of in buffetvorm.

De groene omgeving is verrukkelijk om in te wandelen. In de bosrijke heuvels van het natuurpark Noord-Vogezen liggen, meestal op de hogere punten, meerdere middeleeuwse kasteelruïnes. De reisleider rijdt met de minibus dagelijks naar een ander wandelgebied (rijafstand max. 25 km) om daar een mooie route te maken, en zal zo vaak als mogelijk met de groep meelopen. De routemarkering met bordjes is vrij goed te noemen, dus verdwalen is eigenijk niet mogelijk.

In het midden van de week wordt een gezamenlijk bezoek gebracht aan Strasbourg, een stad aan de Franse zijde van de Rijn maar met een duidelijke Duitse inslag. Strasbourg, Strassburg, Straatsburg: misschien wel de meest Europese stad van Europa...

 

Dag 1
Eindhoven station NS-Oberbronn (ca. 415 km) per minibus (11.00-17.00 uur) via de Ardennen en Duitsland. Eindbestemming: Oberbronn in Frankrijk, het Gästehaus Niederbronner Schwestern. Deze plaats is onze uitvalsbasis tijdens deze wandelreis voor singles.

Dag 2
Wandeling (ca. 8 km/2,5 uur) vanuit Fort Schoenenbourg langs de in de jaren 30 door de Fransen aangelegde verdedigingswerken van de Maginotlinie ter verdediging tegen de Duitsers, nu herveroverd door de natuur en de stilte van het landschap van de Elzas. Aansluitend gelegenheid voor een bezoek (entree ca. € 8,-) aan het museum Maginot Linie inclusief een spectaculaire wandelroute 135 treden onder de grond waar de temperatuur slechts 5 graden is (totale bezoekduur ca. 2 uur).

Dag 3
Wandeling (ca. 15 km/4 uur) vanuit Dambach-Neunhoffen naar de 13e eeuwse ruïne van Hohenfels (Grand Wintersberg) via de Col du Molloch en de Col du Riesthal. Eventueel is de route met ca. 2 km/0,5 uur te verlengen naar de Col de la Liese met een prachtig panorama-uitzicht.

Dag 4
Dagtocht naar Strasbourg (ca. 55 km), de grootste en belangrijkste stad van de Elzas met een zeer fraai centrum met kanalen waaraan vakwerkpanden gebouwd zijn. De heen- en terugreis is per minibus (inbegrepen), die geparkeerd wordt bij het station van het voorstadje Hoerdt (verder per trein, ca. 16 minuten, zelf kaartje kopen € 6,50 tot € 9,00 retour afhankelijk van de leeftijd van de reiziger).

Dag 5
Wandeling (ca. 16 km/5 uur) vanuit Niederbronn naar Le Grand Wintersberg, het hoogste punt van de Noord-Elzas in het Natuurpark Vosges du Nord o.a. via het Wolfenthal, de Taubensee en de Col du Borneberg.

Dag 6
Wandeling (ca. 19 km/6 uur, inkortbaar tot ca. 17 km/5 uur of ca. 12 km/4 uur) vanuit Niederbronn naar de hooggelegen kastelen van Windstein. Route met fraaie uitzichten onderweg via Villa Riesack met de ruïne van een oude watermolen, Hochscheidt, de meertjes van het Jägerthal en Ferme Welschof naar de 13e/14e eeuwse ruïnes van Windstein en Ochsenkopf.

Dag 7
Oberbronn-Eindhoven station NS (ca. 415 km) per minibus (09.00-15.00 uur) waarna er een einde komt aan deze singlereis.

Gästehaus Niederbronner Schwestern (zusterklooster)

ligging: midden in het kleine dorp Oberbronn met een geweldig uitzicht over de verre omgeving. 
faciliteiten: goed geleid/georganiseerd gastenverblijf van een groot zusterklooster, ca. 54 gastenkamers alle met douche en toilet, diverse zit- en televisiekamers, groot en goed geleid restaurant (Hôtellerie du Couvent), prachtig aangelegde en onderhouden tuin rondom. 
kamers: 1-persoons- of 2-persoonskamers voor alleengebruik met eigen douche en toilet. Het verblijf is op basis van halfpension (ontbijt en avondmaaltijd).
maaltijden: uitgebreid ontbijt en eenvoudige avondmaaltijd (3 gangen) inbegrepen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk (maar verwacht geen culinaire hoogstandjes), opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 24-06-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 765,-
Vertrekgarantie
Ma 01-07-2024
765,-
Ma 08-07-2024
765,-
Ma 15-07-2024
765,-
Ma 22-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 765,-
Vertrekgarantie
Ma 19-08-2024
765,-
Ma 26-08-2024
765,-
Ma 02-09-2024
765,-
Ma 14-10-2024
765,-
Ma 21-10-2024
765,-


inclusief
* Eindhoven station NS-Oberbronn v.v. per minibus
* 6 overnachtingen in 1-persoonskamer met douche en toilet, halfpension (ontbijt en avondmaaltijd) incl. toeristenbelasting
* transfer Oberbronn-Hoerdt v.v. (dag 4)
* transfers naar de wandelingen v.v. 
* meelopende reisleiding

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,-

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
9

Een heerlijke omgeving om te wandelen met een mooie onderbreking door een bezoek aan Strasbourg. Goede en rustige accommodatie. Eten weinig voor grotere eters, vooral op vrijdag.

anoniem, reisperiode mei 2024
9

Fijne wandelreis met fantastische begeleider. Door beperkte omvang van groep prettig onderling contact. Prachtig onderkomen, maar ik miste wel een barretje of iets dergelijks om elkaar te ontmoeten voor het eten bijvoorbeeld. Mijn douche bleef de hele week lauw helaas. Mijn vegetarische diners waren prima!

anoniem, reisperiode oktober 2023
9

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

Een mooie reis, leuke locatie met prima prijs/kwaliteit verhouding. Geri was een fijne reisleider.

Anita Willemse, reisperiode oktober 2023
9

Mooi afwisselend wandelprogramma met leuk stadsbezoek met busje & trein aan schilderachtig Strasbourg. De accommodatie ligt rustig met prachtig uitzicht over de glooiende groene omgeving & Oberbronn. Het ontbijtbuffet was prima (miste af & toe een eitje) & het diner was goed maar voor grotere eters wat weinig. Een fijne tijd gehad!

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

Een mooie wandelreis door kennismaking met de geschiedenis van het gebied en de rotsformaties met ruïnes. Uitgebreid wandelnet in de regio.

Jan Tukker, reisperiode oktober 2023
8

anoniem, reisperiode oktober 2023
9

Een prachtige en gezellige reis achter de rug met een uitstekende reisleider. Ronald was iemand die flexibel was, maar tevens goed de leiding nam en voor iedereen een stil oog had tijdens de wandelingen. Ook leuk en fijn dat hij tijdens al de wandelingen mee kon lopen. Het klooster in Oberbronn is een mooie en aangename locatie, de wandeltochten prachtig en gevarieerd. Aktiva had de wandelingen en de zwaarte ervan goed aangegeven in de informatie vooraf. Kortom een aanrader deze reis.

anoniem, reisperiode oktober 2023
10

Een prachtige wandelreis gecombineerd met een bezoek aan een interessante Europese stad. Ook onbezorgd door prima reisbegeleiding.

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

De omgeving is erg mooi. Het personeel van het klooster en de dorpsbewoners zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. De wandelingen waren mooi maar soms best pittig. Ook duurde de transfers met het busje naar de start van de wandelingen redelijk lang.

anoniem, reisperiode september 2023
8

Gewoon een goede prijs kwaliteit verhouding.

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Een mooie wandelvakantie met afwisselend natuur, cultuur en geschiedenis. Voor de geoefende wandelaar in stijgen en dalen gemakkelijk te doen. Onze hotelaccommodatie was prima. Het dorp is erg leuk voor een ochtendwandeling naar o.a. de bakker voor belegde stokbroodjes, een avondwandeling door het dorp en vanaf 21.00 uur naar de ooievaarskolonie. Onze voortreffelijke reisleidster Olga heeft de prima vakantiegroep op een rustige en flexibele manier begeleid. Ze wist ons ook te verrassen met het 3 x zwemmen in een meer en op de afscheidsavond met een leuke quiz over onze vakantieweek. Deze reis is zeker aan te bevelen!

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Mooie reiservaring. Prima groep, uitstekende reisleidster! Het klooster is mooi, het dorpje aangenaam om door te wandelen in de avond. De routes zijn zorgvuldig uitgekozen met een aangename flexibele houding van de reisleiding en de reisgenoten. Ten sterkste aanbevolen!

anoniem, reisperiode augustus 2023
7

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Genoten van een geweldige wandelvakantie in de Elzas. Onze begeleider Rob was top! Met elkaar hebben we wat stressvolle momenten beleefd maar dat heeft onze vakantie niet geschaad. De omgeving is prachtig, de wandelingen super. Straatsburg is een prachtige stad en een hele fijne afwisseling met de wandeldagen. Het hotel is prima, alleen het avondeten was niet geweldig. Ik ben nog aan het nagenieten!

Annemieke Meulenbelt, reisperiode augustus 2023
9

Afgelopen week hebben we onder leiding, of met aanwijzingen van Rob, mooie wandelingen gemaakt met af en toe een pittig klimmetje. Ook hebben we een paar leuke uitstapjes gemaakt zoals een bezoek aan het indrukwekkende fort Schoenenbourg dat onderdeel is van de Maginot Linie en een dagje Straatsburg (helaas hebben we daar ervaren om alert te zijn op zakkenrollers. houd je tas bij je en verlies hem niet uit het oog!). Het verblijf in het klooster was prettig. Mooie ligging, maar minder rustig als ik had verwacht vanwege bouwwerkzaamheden in de tuin die 's ochtends al heel vroeg begonnen. Ruime kamers voorzien van douche met toilet. Geen tv op de kamer maar die heb ik geen moment gemist. Tegen betaling van 50 cent kon je heet water zetten voor een kop koffie of thee in een keukentje met koelkast. Ook was er op iedere verdieping een huiskamer met tv en boeken. In de Caveau kon je 's avond gezellig nog even na zitten en wat drinken (zelfbediening). De maaltijden waren gevarieerd en qua hoeveelheid voldoende, maar weinig groente. Op vrijdagavond heeft Rob nog een leuke en gezellige pub quiz georganiseerd. Deze reis is echt een aanrader! Rob heeft er alles aan gedaan om er voor ons een geslaagde vakantie van te maken. Rob, nogmaals hartelijk bedankt!

anoniem, reisperiode augustus 2023
7

anoniem, reisperiode juli 2023
7

Een hele gezellige reis met een zeer leuke reisleider. Mooie wandelingen maar iets teveel in het bos. Hele rustige omgeving met kleine dorpjes.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

De reisleider was onzeker. Hij had zelf moeite met het lopen.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Mooie afwisselende reis: wandelen met stad bezoeken.

anoniem, reisperiode juli 2023
9

De wandelvakantie in de Elzas vond ik geweldig. Peter was een fijne reisleider: flexibel en gemoedelijk. Fijn, dat hij met de groep mee liep. De kamers in het klooster waren prima: netjes en praktisch. Het ontbijt vond ik uitstekend, het avond eten was ruim voldoende tot goed. Het personeel in het klooster was erg vriendelijk. Het was ontzettend leuk om een week in een klooster te gast te zijn. We hebben vier wandelingen gemaakt. De eerste viel in het water door het dreigende onweer. Maar de middag in het museum van de Maginot Linie maakte dat meer dan goed. De overige drie wandelingen waren erg mooi en goed te doen. Het bezoek aan Straatsburg midden in de week vond ik een leuke afwisseling. Het is een prachtige stad. Ook heel positief ben ik over het vervoer per minibus. Het is comfortabel en praktisch. Geen gesjouw met bagage onderweg en ter plekke heeft de groep vervoer. De reizen per minibus moeten jullie er echt inhouden en wat mij betreft uitbreiden. Een ander pluspunt is dat de groepen niet zo groot zijn. Onze groep van acht personen was erg gezellig. Kortom ik ben erg tevreden!!!!!

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Mijn wandeling Elzas was uitstekend mede door reisleider Thijs Hartog! Mooie wandelingen en bezoek Straatsburg! Het klooster was indrukwekkend. Guido van Groeningen.

Guido van Groeningen , reisperiode juli 2023
9

Ontspannen week met fijne mensen, mooi weer en een goed verblijf. Prettige reisleider en de wandelingen waren goed te doen.

anoniem, reisperiode juli 2023
9

Interessante reis door de combinatie van natuur, cultuur en geschiedenis. Verblijf met hotelkwaliteit in een bijzondere omgeving. Bovendien maken de hoogteverschillen van de Elzas het wandelen net dat beetje boeiender. Echte aanrader!

Loes Kraan, reisperiode juli 2023
10

Ik heb een fantastische vakantie gehad! Locatie was top. Prachtig complex, brandschoon en goed eten. Door het warme weer werd het programma een beetje aangepast. De laatste dag werd er een nieuwe wandeling gezocht die wel te lopen was in de warmte (30+). Echt super goed. Reisleider Martin deed er alles aan om ons een fijne vakantie te bezorgen. Helemaal top!!!

Wieke, reisperiode juli 2023
8

anoniem, reisperiode juli 2023
8

De reis naar de Elzas is mooi en avontuurlijk! Een echte aanrader! Martin is een fijne reisleider. Hij kijkt naar de vragen in de groep, komt met voorstellen, en past in goed overleg het programma eventueel wat aan...

Joris van Dijk , reisperiode juli 2023
8

Mooie combinatie van wandelingen en bezienswaardigheden (Straatsburg en Fort Schoenenbourg). De wandelingen op dag 3 en 5 vond ik de minder interessante wandelingen (eigenlijk alleen maar bos).

René van Bennekom , reisperiode juni 2023
8

Leuke afwisselende reis. Enkele wandelingen hebben een pittige klim, maar het is wel te doen. Bezoek aan de bunker en Straatsburg zijn leuke intermezzo's. De locatie is sfeervol, maar slapen in een smal bed was niet zo gemakkelijk. Het eten voldoet wat mij betreft niet aan de moderne eisen van gezond eten. Veel te weinig groenten, ook voor de vegetariërs onder ons.

anoniem, reisperiode juni 2023
8

Een mooie wandelvakantie wel pittig klimmen, maar mooie natuur.

anoniem, reisperiode juni 2023
8

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Voor de geoefende wandelaar een bijzondere afwisselende reis op een mooie sfeervolle lokatie.

Jack Dieleman, reisperiode mei 2023
9

De Elzas is een prachtige wandelomgeving die ik iedereen zou aanraden. Wij hadden een gezellige vrolijke groep en een empathische reisleider die ons met zichtbaar genoegen begeleide. De accommodatie is een groot en mooi kloostercomplex, mooi en sfeervol, alleen de kamers waren erg sober en niet allemaal up to date.

gemma voet, reisperiode mei 2023
9

anoniem, reisperiode mei 2023
8

anoniem, reisperiode april 2023
9

Erg mooie rondwandelingen, veel afwisseling, glooiend landschap tot boswandelingen met steigingen tot 450m. Kloosterhotel was erg mooi, goede kamers en eten driegangenmenu was erg goed, sterk verbeterd sinds vorige reviews. Reis is zeker de moeite waard

anoniem, reisperiode april 2023
9

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

Net terug van een fijne wandelreis in de prachtige Elzas. Begeleid door onze steun en toeverlaat MARTIN, tevens “padvinder” in de mooie herfstbossen, goede chauffeur….D J in de “Cave” van het klooster en adviseur bij de wijn, hebben wij een heel gezellige week gehad met elkaar!

Elly van Dijk, reisperiode oktober 2022
9

Ik heb genoten van een week wandelen in de Elzas. Het is er prachtig. Naast de wandelingen waren het bezoek aan het Fort Schoenenburg van de Maginotlinie en Straatsburg hoogtepunten. Onze prima reisleider Martin zorgde dat alles op rolletjes liep en zorgde mede voor de goede stemming in de groep. Het ontbijt was goed. Het diner was aan de karige kant, maar dat past wel een beetje bij de sfeer van een klooster.

Leo, reisperiode oktober 2022
9

Een reis in een prachtig gebied met mooie wandelingen, een sfeervolle accomodatie en en een reisbegeleider die altijd bereid is iets extra te doen om de deelnemers een goede tijd te bezorgen. Kortom: Een TOP vakantie!

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

Prachtige reis, zeker voor in de herfst. Niet te warm en de bossen in prachtige herfstkleuren. Goede accommodatie, met goed eten (iets meer groente was nog beter geweest), mooie wandelingen, een bezoek aan de prachtige stad Straatsburg en een top reisleider (Martin), die alle moeite deed om de reis tot een succes te maken. En natuurlijk een leuke groep medereizigers. Een aanrader.

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

De Elzas is een prachtig gebied. Aktiva trekt publiek aan waar ik me prettig bij voel. De reis is in een mooi compleet pakket opgezet. Aktiva heeft het voor mij in huis!

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Leuke reis met mooie wandelingen. Wandeling 3 is een pittige, veel stijgen. Het bezoek aan Strasbourg is zeker de moeite waard. De vaartocht die je op eigen kosten kunt maken is ook erg leuk.

anoniem, reisperiode september 2022
9

Wandelreis door sprookjesachtige bossen, boerenland en het mooie Straatsburg. Verblijf in gastvrij nonnenklooster.

anoniem, reisperiode september 2022
8

Heel plezierige reisleider, staat open voor suggesties. Accommodatie goed verzorgd maar sober (klooster eigen). Eten kwalitatief goed maar soms te karig. Na een opmerking hierover werd het daarna direct veel beter. vriendelijke bediening.

anoniem, reisperiode september 2022
8

Gevarieerde reis in sobere, maar erg mooie accomodatie en met enthousiaste begeleiding. Mooie, en op de twee laatste dagen, pittige wandelingen. Het bezoek aan de Maginot linie en het uitstapje naar Straatsburg was zeer de moeite.

anoniem, reisperiode september 2022
8

Een hele leuke wandel week gehad in de Elzas. Leuke groep en reisleider Roel was top! Het nonnenklooster is een mooie locatie alleen het eten moet je niet teveel van verwachten.

Lysbeth , reisperiode augustus 2022
9

Roel, onze reisleider was een topper. Zijn humor en lichtheid bracht verbondenheid met elkaar. De omgeving, klooster en afwisseling was top.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Prachtige wandelweek in de Elzas gehad. Accommodatie was goed, mooie tochten, gezellige groep. Prijs - kwaliteit vind ik zeer goed bij Aktiva Tours. Maar bovenal een ontzettend professionele, verantwoordelijke, zorgzame, verbindende reisleider (Roel Rink). Met een uitzonderlijk goed gevoel voor humor!

Monique Gruters, reisperiode augustus 2022
8

anoniem, reisperiode augustus 2022
7

Mooie omgeving, kamer prima, ontbijt perfect, avondeten wat minder zeker vegetarisch

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Het was een fijne wandelvakantie. Bijzonder dat ik kon opstappen en werd afgezet in Maastricht.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Top week gehad! Reisleider Roel was een toppertje.. Empathisch en uiterst flexibel.. Had altijd een luisterend oor!

Michael Bohne , reisperiode augustus 2022
8

Een mooie afwisselende reis vanuit een fijne locatie met een gezellige groep. Reisleider Roel zorgde voor een vlekkeloos verloop en een luchtige twist met op zijn tijd wat informatie over het gebied.

Hella , reisperiode augustus 2022
9

Geweldige reisleider, een topper, zorgde voor adhesie binnen de groep. Lokatie erg mooi/rustig, prima kamer, eten echt wel minder, wat weinig variatie. We hadden een zeer gezellige groep, veel gelachen, erg getroffen! Mooie wandelingen en de magnolilinie en Straatsburg erg interessant , absoluut de moeite waard!

anoniem, reisperiode augustus 2022
7

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Het was een zéér prettige vakantie, mede dankzij reisleider Peter. Onze laatste wandeling werd als pittig beschouwd. De een na laatste dag was al behoorlijk pittig. Doordat ik zelf al vermoeid was van de afgelopen dagen, en door de hoge temperaturen in onze week, heb ik besloten om de laatste dag na ongeveer 5km te stoppen. Hier werd eerder al accuraat op geanticipeerd door onze reisleider. Ik heb enorm genoten van het verblijf en zou het zéker aanraden. De wandelingen zijn prachtig met veel diversiteit aan uitzichten.

Arno Lucas, reisperiode augustus 2022
9

Mooie omgeving. En zeer leuke wandelingen gedaan. Met de mooiste op dag 5. Wat een rust in die omgeving, het kan zo een paar uur duren voordat je iemand anders ziet! Dagje Strasbourg is een leuke afwisseling. Het zusterklooster als locatie is echt een mooi complex met zeer eenvoudige gerechten, maar die zijn super lekker. Bezoek ook zeker het ooievaarpark in het dorpje, op een avond hebben we er wel 20+ gezien. Reisje met bus ging soepel en met de heer Rambags hadden we een leuke reisleider

Marcel, reisperiode augustus 2022
8

Dit was mijn eerste Single-reis. Heb ervaren dat, zoals ook verwacht, de sfeer vooral wordt bepaald door de karakters binnen de groep. De reisleider was uitstekend: inzet voor meer dan 100%, betrokken bij deelnemers, moest nogal eens improviseren wegens niet volledige informatie. Ik zou weer op een actieve-singlereis gaan, maar wel met de gedachte dat een groepje op zich al een avontuurtje is. Ook mooi toch?

anoniem, reisperiode juli 2022
8

De wandelingen zijn gevarieerd en goed te doen voor iemand met een redelijke conditie. Een dagje Straatsburg is de moeite waard (vooral de boottocht) en een mooie afwisseling met de wandelingen.

anoniem, reisperiode juli 2022
8

Leuke reis vanaf een prachtige locatie. Keurige kamers en prima ontbijt. Het diner is smakelijk, maar zeker voor wandelaars wat aan de karige kant. De natuur is prachtig en het dagje Straatsburg zorgt voor een leuke afwisseling. Toch beslist een aanrader!

anoniem, reisperiode juli 2022
7

Heerlijke wandelvakantie gehad. Paul onze reisleider hield rekening met het weer en paste het programma aan. Zo hebben we de laatste dag, toen het warm was een korte wandeling gemaakt en zijn we 's middags naar Fort Schoenbourg geweest, waar het heerlijk koel was.

Corine, reisperiode juni 2022
9

Prima reis! Mooie omgeving de Elzas; fijn wandelen. Het klooster is een goede accommodatie om te verblijven. De reis met de bus was vlot en Prima. Al met al een Prima reis om naartoe te gaan.

Peter Kakes , reisperiode mei 2022
8

Marjan Smit, reisperiode mei 2022
8

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Als uitvalsbasis voor gevarieerde wandelingen verbleven we in een sfeervol klooster in een mooie omgeving. Voorafgaand of na afloop van het lopen kun je heerlijk verpozen op één van de vele zitjes in de kloostertuin. De omgeving kenmerkt zich in de lente door frisgroene beukenbossen, heuvels met geel koolzaad en velden met fruitbomen die prachtig in bloei staan.

anoniem, reisperiode mei 2022
inclusief
* Eindhoven station NS-Oberbronn v.v. per minibus
* 6 overnachtingen in 1-persoonskamer met douche en toilet, halfpension (ontbijt en avondmaaltijd) incl. toeristenbelasting
* transfer Oberbronn-Hoerdt v.v. (dag 4)
* transfers naar de wandelingen v.v. 
* meelopende reisleiding

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,-

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook