Singlereis wandelen in Costa Rica

16 dagen
niveau 1 van 3
vliegtuig
vanaf € 3.249,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
30-04-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief vlucht en verblijf in een 1-persoonskamer
Met Nederlandse reisleider die in Costa Rica woont
met o.a. San José, bezoek Nationale Parken, boottocht en hangbruggentocht
groep: minimaal 8 reizigers / maximaal 16 reizigers.

Pura Vida, het pure leven 
Deze spreuk kom je overal in Costa Rica tegen. Letterlijk vertaald betekent het, het pure leven, maar dit is niet helemaal wat de Costa Ricanen bedoelen. Pura Vida wordt door de Costa Ricanen overal voor gebruikt. Als je wilt zeggen hoe het met je gaat, of je de excursie leuk vindt, of je geniet van je dag. Alles is Pura Vida. Kortom gewoon relaxed doen en genieten van het leven; dat is wel waar Costa Rica voor staat. De natuur in het land is overweldigend en divers. Er komen behoorlijk wat plant- en diersoorten voor die uniek zijn. Het merendeel van deze flora en fauna kom je tegen in een van de nationale parken, maar soms ook gewoon aan de kant van de weg. Tijdens deze reis maken we kennis met de cultuur en natuur van het land, onder andere door het maken van diverse mooie wandelingen. Op die manier komen we nog dichter bij de geweldige natuur!

Dag 1
Heenreis Amsterdam - San José
Vandaag begint onze singlereis en vliegen we van Schiphol naar San José (met overstap). Op het vliegveld worden we opgewacht door de reisleider en comfortable bus. De rit naar het hotel is ongeveer 45 min., waarna we bij kunnen komen van de lange reis.
 

Dag 2
Stadswandeling San José
Vandaag neemt de reisleider ons mee voor een verkenning van de hoofdstad van Costa Rica. San José is een verrassend levendige en kleurrijke stad met een aantal interessante bezienswaardigheden. Twee musea springen er uit: het goud museum, met een kleine maar prachtige collectie voorwerpen uit de pré-Columbiaanse tijd (entree niet inbegrepen) en het Nationaal Museum (entree inbegrepen), gevestigd in de oude kazerne waar in 1949 het leger werd afgeschaft, dat een mooi overzicht geeft van de geschiedenis van het land. In de Centrale Markt prijzen handelaars de meest uiteenlopende koopwaar aan en zijn er kleine restaurantjes met een typische menukaart.
 

Dag 3
San José - Turrialba
Na het ontbijt rijden we in ongeveer 2 uur naar de hoogste vulkaan van het land: de Irazú, gelegen op 3400 meter. De vulkaan is in 1963 voor het laatst uitgebarsten en kenmerkt zich door een groenachtig kratermeer. Na het bezoek aan de vulkaan dalen we iets totdat we het startpunt van de wandeling van vandaag bereikt hebben. Er loopt een prima begaanbaar pad tussen de Irazú en haar zuster vulkaan, de Turrialba. We wandelen (ca. 9 km / 3 uur / 25 meter stijgen en 240 meter dalen) en genieten van de groene omgeving met de vulkanen als decor. Aan het einde wordt onze inspanning beloond met een typisch Costa Ricaanse lunch, waarna we per bus naar het hotel gaan.
 

Dag 4
Turrialba
Vlak bij het stadje Turrialba ligt de grootste archeologische opgraving van het land: Nationaal Monument Guayabo. Het is een plek waar inheemse volkeren in de tijd voor de aankomst van Columbus in Costa Rica elkaar ontmoetten, handel dreven en samen kwamen voor religieuze activiteiten. Met een lokale gids wandelen we langs de verschillende opgravingen en leren we over de mythische beschaving van vervlogen tijden (ca. 2,5 km / 2 uur / vrijwel vlak). Na de lunch in de buurt van het Nationale Monument bezoeken we een lokale boerenfamlie die op artesanale wijze de nationaal bekende kaas maakt waar Turrialba om bekend staat. 
 

Dag 5
Turrialba - Sarapiquí
Na het ontbijt rijden we met onze privé bus over een provinciale weg met mooie vergezichten over het Talamanca gebergte naar het stadje Siquirres. Vandaar gaan we richting de Noordelijke Laaglanden. Onderweg maken we een  stop bij Ecocentrum Pierella, een kleinschalig natuurproject dat ooit gestart is als kweekplaats van vlinders voor dierentuinen in het buitenland. Hier lunchen we ook (inclusief) en wandelen we over de paden samen met een lokale gids. Er zijn verrassende dieren te spotten! Daarna rijden we verder naar ons hotel midden in de jungle.
 

Dag 6
Sarapiquí – La Fortuna
In de ochtend kunnen we een optionele excursie maken naar een oude cacaoplantage in het regenwoud (ca. USD 35). We krijgen uitleg over de geschiedenis van de cacao en maken zelf chocola. Een andere optie is het maken van een spectaculaire rafttocht over de rivier de Sarapiquí (ca. 65 USD). In de middag vertrekken we naar La Fortuna. We maken een stop bij een plaatselijke 'soda' om leguanen te spotten. Daarna duurt het niet lang of het silhouet van de machtige Arenal vulkaan doemt op. Het gebied is enorm interessant door alle bijzondere natuur: de regenwouden, oude lavastromen, het Arenal meer en de hotspring die verwarmd wordt door de aderen van de vulkaan. In de avond kunnen we optioneel een bezoek brengen aan de hotsprings van Paradise, waar we even heerlijk kunnen relaxen in het natuurlijk verwarmde water onder het genot van een cocktail. Na afloop genieten we bij de hotsprings van een heerlijk diner (ca. USD 40).

Dag 7
Omgeving La Fortuna
Op anderhalf uur rijden van La Fortuna ligt het dorpje Los Chiles, vlak tegen de grens met Nicaragua. Hier loopt de Río Frío ('koude rivier'), waar we een boottocht van twee uur gaan maken. Het gebied is uitzonderlijk om wildlife te spotten: met een beetje geluk zien we hier verschillende soorten apen, leguanen en vele schitterende tropische vogels. We lunchen in een  plaatselijke 'soda'. Tegen het vallen van de avond gaan we naar het privéreservaat van Arenal Oasis voor een optionele nachtwandeling van ongeveer 1,5 uur (ca. USD 35). Het biotoop is ideaal voor kikkers en onder leiding van een expert kunnen we er vast vele soorten zien en fotograferen!  

Dag 8
La Fortuna - Monteverde
Tijdens de rit naar de provincie Guanacaste maken we een spectaculaire wandeling over de hangbruggen van Arenal (ca. 3 km / vrijwel vlak). Verschillende hangbruggen zijn hier op soms grote hoogte geplaatst om de bezoeker een indruk te geven van het leven in de toppen van de bomen. Daarna rijden we helemaal om het kunstmatige Arenal meer heen. De rit naar het op 1500 meter hoogte gelegen Monteverde gaat over een gravelweg. Monteverde staat bekend om haar ongerepte nevelwouden. Het is gelegen op ongeveer 1200 meter hoogte en het heeft een koel en regenachtig klimaat. De uitbundige, altijd groene wouden huisvesten een groot aantal vogels, waaronder de prachtige Quetzal, misschien wel Costa Rica's mooiste vogel. 

Dag 9
Ontdek Monteverde
In de ochtend maken we een wandeling met een natuurgids door het beroemde reservaat van Monteverde (ca. 2,5 km / vrijwel vlak). De plantengroei in het nevelwoud is werkelijk overweldigend. Onze gids verdiept deze ervaring door te vertellen over het ecosysteem en de planten en dieren die er leven. Na deze wandeling is het mogelijk om optioneel de Canopy Tour, een 'zipline-tocht', te doen (ca. USD 65). Tijdens deze tocht word je vastgeklikt aan een stalen kabel en zwier je van platform naar platform hoog in de bomen. Voor hen die het rustiger aan willen doen zijn er volop mogelijkheden ter plekke, waaronder het bezoeken van een koffieplantage.
 

Dag 10
Monteverde - Rincón de la Vieja
Geniet van prachtige uitzichten over de Golf van Nicoya als we van de altijd groene bergen naar de Pacifische laaglanden reizen. In de buurt van het stadje Cañas brengen we een bezoek aan het dierenopvangcentrum las Pumas. Het doel is om zoveel mogelijk dieren terug te brengen in hun natuurlijke omgeving. De dieren de we zullen zien, zijn helaas niet meer in staat om zelfstandig in het wild te leven. Na het bezoek vervolgen we de reis door de Pacifische laaglanden. Het is al veel warmer als we over de PanAmerican highway rijden in de richting van Nicaragua. Eenmaal voorbij de provinciehoofdstad Liberia gaat de weg de bergen in en eindigen we op een sfeervolle plek met prachtige uitzichten. 

 

Dag 11
Ontdek Rincón de la Vieja
We verkennen vandaag het Nationale Park Rincón de la Vieja dat op ongeveer een uur rijden van het hotel ligt. Het meest toegankelijke en meest spectaculaire deel van het park is de 'Pailas'-sectie. Een goed beloopbaar pad van ca. 4 kilometer (hoogteverschil ca. 40 meter) loopt gedeeltelijk door hellingbos en gedeeltelijk door open savanne. Allerlei vulkanische verschijnselen zijn te zien: mini vulkanen, kokende modder en geisers. Met enig geluk zien we ook kapucijnapen of brulapen. Tegen het einde van de middag, na aankomst in de lodge, staan tractors klaar om ons naar de spectaculaire Spa te brengen die midden in de natuur ligt. Nadat we hebben kunnen relaxen in de warme baden en een modderbad hebben kunnen nemen wordt hier een heerlijke barbecue voor ons bereid. 
 

Dag 12
Samara
Na het ontbijt reizen we door het fotogenieke landschap van Guanacaste, met zijn prachtige bomen en kleine dorpjes. We komen door een van de oudste stadjes van het land, Nicoya, waar nog een kerk uit de koloniale tijd te bewonderen is. 
 

Dag 13
Ontdek Samara
Tijd om te relaxen aan het heerlijke strand van Samara! Samara is een klein vissersdorp gelegen op het schiereiland van Nicoya in de provincie Guanacaste. Het ligt aan een baai dat omzoomd wordt door brede witte zandstranden. De lokale bevolking houdt zich bezig met visserij en veelteelt. Het is niet ongewoon om een 'sabenero' (cowboy) zijn vee te zien drijven op de uitgestrekte gronden van de provincie, of een visser aan wal te zien komen met zijn recente vangst. Hoewel Samara een behoorlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt in de afgelopen decennia, heeft het haar authentieke en rustige karakter behouden. De talrijke restaurants op het strand bieden indrukwekkende zonsondergangen. 

Dag 14
Samara
Nog een dag om heerlijk te genieten van Samara. Een aanrader is de dolfijnentocht op de oceaan (optioneel USD 50). Niet ver van Samara ligt het strand van Camaronal: tijdens de regentijd komt hier de Olive Ridley schildpad aan het strand om eieren te leggen. Een machtig gezicht op een machtige plek. Vanuit Samara worden er excursies naar toe georganiseerd. Heel populair zijn ook de surflessen. De zee is ruig genoeg voor een opwindende les van 2 uur.

Dag 15
Terugreis
Aan al het goede komt een eind. Zo ook aan deze prachtige reis. Vol indrukken reizen we weer terug naar Amsterdam.

Dag 16
Aankomst in Amsterdam

Singlereis wandelen in Costa Rica

Tijdens deze reis verblijven we in de volgende accommodaties:
 
Dag 1 en 2 San José Hotel Sleep Inn Dit hotel ligt in het centrum en is een prima uitvalsbasis om de stad te verkennen
Dag 3 en 4  Turrialba Guayabo Lodge Deze lodge heeft een schitterrend uitzicht op de vallei van Turrialba
Dag 5  Sarapiquí Hotel Ara Ambigua Familiehotel in de jungle met een prima restaurant
Dag 6 en 7 La Fortuna Hotel Arenal Campos Hotel met mooie uitzichten op de vulkaan 
Dag 8 en 9 Monteverde Hotel Cipreses Gezellig familiehotel dicht bij het stadje Santa Elena
Dag 10 en 11 Rincón de la Vieja Hotel Buena Vista del Rincón Een schitterend gelegen lodge, op een oude hacienda
Dag 12 t/m 15 Samara Hotel Giada Gelegen op 200 meter van het strand
Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* vlucht Amsterdam - San José v.v. met overstap
* ruimbagage (max. 20 kg)
* 14 x overnachting in een 1-persoonskamer
* 14 x ontbijt, 4 x lunch en 1 x diner
* alle transfers zoals genoemd in het programma met privé bus
* stadswandeling in San José
* bezoek aan Nationaal Park Irazú en wandeling richting vulkaan Turrialba
* bezoek aan Ecocentrum Pierella 
* boottocht over de rivier de Frío
* hangbruggentocht
* bezoek aan dierenopvangcentrum Las Pumas
* bezoek Nationaal Park Rincón de la Vieja
* bezoek aan Monteverde Cloud Forest reservaat met gids
* lokale Nederlandssprekende reisleiding gedurende de gehele rondreis. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar uw vakantieadres en ontmoet de reisleider ter plaatse.

exclusief:
* overige maaltijden
* fooien en persoonlijke uitgaven
* entreegelden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief:
* vlucht Amsterdam - San José v.v. met overstap
* ruimbagage (max. 20 kg)
* 14 x overnachting in een 1-persoonskamer
* 14 x ontbijt, 4 x lunch en 1 x diner
* alle transfers zoals genoemd in het programma met privé bus
* stadswandeling in San José
* bezoek aan Nationaal Park Irazú en wandeling richting vulkaan Turrialba
* bezoek aan Ecocentrum Pierella 
* boottocht over de rivier de Frío
* hangbruggentocht
* bezoek aan dierenopvangcentrum Las Pumas
* bezoek Nationaal Park Rincón de la Vieja
* bezoek aan Monteverde Cloud Forest reservaat met gids
* lokale Nederlandssprekende reisleiding gedurende de gehele rondreis. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar uw vakantieadres en ontmoet de reisleider ter plaatse.

exclusief:
* overige maaltijden
* fooien en persoonlijke uitgaven
* entreegelden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook