Singlereis Wandelen Eifelsteig Manderscheid-Trier

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.7
vanaf € 465,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 16-10-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
ontbijt en diner inbegrepen
incl. wandelingen op de heen- en terugreisdag

route: heuvels (tussen 300-500 m.) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, veel lange vrij vlakke stukken maar ook lichte tot matige stijgingen en dalingen. Veel bos en daarnaast agrarisch landschap. Per wandeldag wordt gemiddeld 18 km (dag 1 en 5 resp. 7 en 11 km) afgelegd, dag 4 is inkortbaar tot 13 km. Wandelervaring in heuvelachtig landschap is beslist gewenst en een goede conditie is vereist. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Door de Südeifel naar Trier
Voor eens en voor altijd moet afgerekend worden met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus helemaal niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhoog gaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Het laatste - en voor Nederlanders "verste" - deel van de 313 kilometer lange tocht gaat door een streek waar het accent nóg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het bos. In vergelijking met de drie eerdere Eifelsteig-reizen zijn de wandelingen iets gemakkelijker. Maar vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route.

Hupperath bij Wittlich is zo’n typisch Duits dorp waar het hotel - zoals zo vaak het enige ter plaatse! - niet alleen passanten en toeristen herbergt maar waar ook de lokale bevolking samenkomt voor een paar glazen Bitburg-bier of Moezel-wijn. Het hotel heeft een uitstekende kok, wat goed uitkomt want de hele dag in de buitenlucht lopen, zorgt voor een stevige trek na thuiskomst.....

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie, fout lopen is onmogelijk en we blijven we van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over landschap en natuur langs de route lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsers zijn vriendelijk, hulpvaardig en gezellig. Dat geldt óók voor het gebied van de Süd-Eifel en Hotel Eifeler Hof met een restaurant en een barruimte die elke avond open zijn. Viel Spaß, Guten Appetit und am Prosit!

De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de vierde is.

Reisleider Geri Robers heeft deze reis in mei 2022 begeleid. Benieuwd naar zijn reisverhaal? Bekijk het hier.

Dag 1
Vandaag begint uw actieve singlereis. Vanaf Eindhoven Station NS rijden we naar Landscheid (ca. 220 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 7 km/2,5 uur) van Landscheid naar het kleine dorpje Bruch aan de Dörbach. Een mooie eerste afwisselende route o.a. door het dal van de Salm. Transfer naar het hotel in Hupperath.

Dag 2
Wandeling (ca. 18 km/5,5 uur) van Manderscheid naar Abtei Himmerod. Een route met heel veel rust en idyllische natuur. Op de beboste heuvels boven het inmiddels smaller geworden Liesertal wandelen we verder. De Ilgenbach is de naam van het volgende rivietrtje. De bosrijke wandeling wordt kortstondig onderbroken door agrarisch landschap. Het in de 12e eeuw door de Cisterciënzers gebouwde klooster Himmerod nodigt met de indrukwekkende barokke abdijkerk uit tot rust te komen aan het einde van deze etappe.

Dag 3
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) van Bruch naar Rodt. Kort na Bruch verlaten we de Salmvallei om door een wisselend landschap van weiden en bossen te gaan, langs kleine dorpjes. Vervolgens komen we bij de uitkijktoren in Rodt, gelegen op 395 meter hoogte, met een ver uitzicht over de Eifel, de Hunsrück en zelfs het buurland Luxemburg. 
 

Dag 4
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur, inkortbaar tot ca. 13 km/4 uur) van Kordel of Burg Ramstein naar Trier. Een spannende wandeling: rotsachtig met spelonken en zelfs een hangbrug staat ons te wachten - en natuurlijk het einddoel: de Romeinse stad Trier! De route loopt door het schilderachtige Kylldal. Eindpunt is het Weisshauswald, een stadspark aan de rand van Trier. Eén kilometer verder al staat de donkergekleurde Romeinse stadspoort Porta Nigra, dat zwarte poort betekent. Dit Romeinse bouwwerk is het grootste van Duitsland en werd in 160 v. Chr. gebouwd.

Dag 5
We sluiten deze wandelreis voor singles af met een wandeling van Landscheid, een rustiek Eifeldorpje, naar Abtei Himmerod (ca. 11 km/3,5 uur). Een fraaie route langs enkele watermolens aan de Salm. Lunchmogelijkheid in het kloostercafé van Abtei Himmerod. Abtei Himmerod-Eindhoven (ca. 220 km) per minibus (14.00-17.00 uur).

Hotel Eifeler Hof

ligging: in het midden van het rustige dorp Hupperath.
faciliteiten: hotel van de familie Lescher met ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, barruimte, kegelbaan, flinke tuin met terras aan de achterzijde.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden:  ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horecagelegenheden in de buurt en onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.
 Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Landscheid en Abtei Himmerod-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
* Aktiva-reisleiding
* lokale transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,-
* reis- en annuleringsverzekering
 
exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
9

De Eifel is een prachtig gebied. De wandelingen waren soms pittig door de combinatie stijgen/rotsen/gladheid, maar was uitdagend en bracht mooie afwisselende uitzichten. In combinatie met mooie herfstkleuren was het heerlijk ontspannen thuiskomen in het hotel. De laatste dag deden we Trier aan, dat was een mooi Romeins sluitstuk

Alida kleine, reisperiode oktober 2022
8

Prachtig wandelgebied, leuke kleine groep mensen, en hele fijne reisbegeleider... voor mij persoonlijk was een tussendag zonder wandelen ook goed geweest maar dat is met de tip van de reisbegeleider alsnog gelukt. Dagje Trier. Kortom: hele fijne reis!!

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Mooie wandelingen gemaakt, leuke groep en prima hotel met lekkere maaltijden. Ben er even lekker tussenuit geweest!

Martin Hogenbirk, reisperiode september 2022
8

Een hele fijne reis, zoals eigenlijk altijd bij Aktiva Tours het geval is. Tot de volgende keer!

anoniem, reisperiode september 2022
9

Mooi om te ervaren hoe je in een paar dagen zulke leuke gesprekjes en mooie momenten kunt hebben met mede wandelaars. Ik heb ervan genoten en kijk nu al uit naar de volgende!

Nicole van der Vleuten, reisperiode september 2022
10

Ik heb nu de Eifelsteig helemaal gelopen met AktivaTours, die dat prima geregeld heeft. Het is een fraaie tocht met veel afwisseling. Volgend jaar starten we met een nieuwe pad, waar we nu al een stukje van gezien hebben, de Mosselsteig.

René Roffelsen, reisperiode augustus 2022
8

Een eerste zeer positieve ervaring met een wandelvakantie bij aktivatours. Goed aangegeven wandelroutes in een prachtige omgeving, en verblijf in een zeer vriendelijk,gastvrij hotel met een fijne schone kamer en uitstekende maaltijden. Top

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Een prachtige wandelvakantie in de omgeving van Trier.Super mooie vergezichten afgewisseld door stromende beekjes,kasteeltjes,bergen en dalen.Zeker aan te raden als je van wandelen houdt. Het hotel was perfect, heerlijk eten en schone kamers.

Agatha , reisperiode augustus 2022
8

Een prachtige reis. Een geweldige groep waarin veel is gelachen. Je kon zijn wie je bent. Sjaak heeft ons goed begeleid en had een luisterend oor.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Een heerlijke reis gehad met een fijne groep mensen. Ondanks de grote groep wist reisleider Sjaak altijd te zorgen voor een prima sfeer en begeleiding. Het hotel was van grote klasse met prima kamers en dito maaltijden. Karo en Frank prima gastvrouw en gastheer (en kok). Het was niet mijn eerste reis met Aktiva en zal ook zeker niet de laatste zijn. Mathe

Mathe Grooteman, reisperiode augustus 2022
Een zeer goed verzorgde reis. Uitstekend hotel, met vriendelijk personeel en heerlijk eten. De reisleider, Koos, was van de routes goed op de hoogte en wist op een gezellige manier alles te regelen en kwam ons onderweg vaak tegemoet lopen. De routes waren schitterend en afwisselend met af en toe een pittig klimmetje.
Marian Edens-Lens
Al jaren niet meer zo "dichtbij" op vakantie geweest. Dankzij Corona kreeg ik nu weer de kans en het is me prima bevallen. Wandelen in de Eifel is gewoon lekker om te doen. Het hotel is fantastisch en de leuke groep deed de rest.
Frank
Deze wandelroute door het zuidelijk deel van de Eifel is een aanrader. Veel mooie natuur. Het hotel is zeer goed en je wordt gastvrij ontvangen. Ik heb een mooie vakantie gehad.
Rene
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook