Singlereis Wandelen Eifelsteig Manderscheid-Trier

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.8
vanaf € 495,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
07-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer en halfpension (ontbijt + avondmaaltijd) inclusief
eigenaren met veel persoonlijke aandacht voor de gasten
incl. wandelingen op de heen- en terugreisdag

route: heuvels (tussen 300-500 m.) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, veel lange vrij vlakke stukken maar ook lichte tot matige stijgingen en dalingen. Veel bos en daarnaast agrarisch landschap. Per wandeldag wordt gemiddeld 18 km (dag 1 en 5 resp. 7 en 11 km) afgelegd, dag 4 is inkortbaar tot 13 km. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Door de Süd-Eifel naar Trier
Voor eens en voor altijd moet afgerekend worden met de onterechte betekenis van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus helemaal niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhoog gaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Het laatste - en voor Nederlanders "verste" - deel van de 313 kilometer lange tocht gaat door een streek waar het accent nóg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het bos. In vergelijking met de drie eerdere Eifelsteig-reizen zijn de wandelingen iets gemakkelijker. Maar even na Kordel en vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route.

Hupperath bij Wittlich is zo’n typisch Duits dorp waar het hotel - zoals zo vaak het enige ter plaatse! - niet alleen passanten en toeristen herbergt maar waar ook de lokale bevolking samenkomt voor een paar glazen Bitburg-bier of Moezel-wijn. Het hotel heeft een uitstekende kok, wat goed uitkomt want de hele dag in de buitenlucht lopen, zorgt voor een stevige trek na thuiskomst.....

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie, fout lopen is onmogelijk en we blijven we van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over landschap en natuur langs de route lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsers zijn vriendelijk, hulpvaardig en gezellig. Dat geldt óók voor het gebied van de Süd-Eifel en Hotel Eifeler Hof met een restaurant en een barruimte die elke avond open zijn. Viel Spaß, Guten Appetit und am Prosit!

De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de vierde is.

Reisleider Geri Robers heeft deze reis recent begeleid. Benieuwd naar zijn reisverhaal? Bekijk het hier.

Dag 1
Start van de actieve singlereis. Eindhoven Station NS-Landscheid (ca. 220 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 7 km/2,5 uur) van Landscheid naar het kleine dorpje Bruch aan de Dörbach. Een mooie eerste afwisselende route o.a. door het dal van de Salm. Transfer naar het hotel in Hupperath.

Dag 2
Wandeling (ca. 18 km/5,5 uur) van Manderscheid naar Abtei Himmerod. Een route met heel veel rust en idyllische natuur. Over de beboste oevers boven het inmiddels smaller geworden Liesertal wandelen we verder. De Ilgenbach is de naam van het volgende beekje. De bosrijke wandeling wordt kortstondig onderbroken door agrarisch landschap. Het in de 12e eeuw door de Cisterciënzers gebouwde klooster Himmerod nodigt met de indrukwekkende barokke abdijkerk uit tot rust te komen aan het einde van deze etappe.

Dag 3
Wandeling (ca. 19 km/5,5 uur) van Bruch naar Rodt. Kort na Bruch verlaten we de Salmvallei om door een wisselend landschap van weiden en bossen te gaan, langs kleine dorpjes. Vervolgens komen we bij de uitkijktoren in Rodt, gelegen op 395 meter hoogte, met een ver uitzicht over de Eifel, de Hunsrück en zelfs het buurland Luxemburg. 

Dag 4
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur, inkortbaar tot ca. 13 km/4 uur) van Kordel of Burg Ramstein naar Trier. Een spannende wandeling: rotsachtig met spelonken en zelfs een hangbrug staat ons te wachten - en natuurlijk het einddoel: de Romeinse stad Trier! De route loopt door het schilderachtige Kylldal. Eindpunt is het Weisshauswald, een stadspark aan de rand van Trier. Eén kilometer verder al staat de donkergekleurde Romeinse stadspoort Porta Nigra, dat zwarte poort betekent. Dit is het grootste Romeinse bouwwerk van Duitsland en werd 2000 jaar geleden gebouwd.

Dag 5
We sluiten deze wandelreis voor singles af met een wandeling van Landscheid, een rustiek Eifeldorpje, naar Abtei Himmerod (ca. 11 km/3,5 uur). Een fraaie route langs enkele watermolens aan de Salm. Lunchmogelijkheid in het kloostercafé van Abtei Himmerod. Abtei Himmerod-Eindhoven (ca. 220 km) per minibus (14.00-17.00 uur).

Hotel Eifeler Hof

ligging: in het midden van het rustige dorp Hupperath.
faciliteiten: hotel van de familie Lescher (die veel persoonlijke aadacht aan de gasten schenkt) met ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, barruimte, kegelbaan, flinke tuin met terras aan de achterzijde.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horecagelegenheden in de buurt en onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 24-06-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 515,-
Vertrekgarantie
Ma 22-07-2024
495,-
Ma 12-08-2024
495,-
Ma 23-09-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 495,-
Vertrekgarantie
Ma 07-10-2024
495,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Landscheid en Abtei Himmerod-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
* Aktiva-reisleiding
* lokale transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,-
 
exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
10

Deze wandelvakantie is een prachtige reis! De wandelroutes zijn gevarieerd en het is leuk om uiteindelijk in Trier aan te komen. Het hotel is comfortabel, met een vriendelijke en vrolijke gastvrouw. Peter, onze reisleider, zorgde voor een heel soepel verloop van de vakantie. Ik kijk terug op een fantastische midweek!

anoniem, reisperiode april 2024
8

EEn prachtige wandelreis door het Eifelland. Goede accomodatie waar je je welkom voelde. Een aanrader.

anoniem, reisperiode april 2024
9

Fijne en goed georganiseerde reis. De reisleider Tjeu heeft het ons enorm comfortabel gemaakt door het brengen naar de startpunten en weer ophalen bij het eindpunt (na koffie met taart natuurlijk). Accommodatie is prima en eten super. En last but not least; de wandelingen zijn mooi en gevarieerd en de omgeving is prachtig!

Ank, reisperiode oktober 2023
10

Prachtige omgeving. Hele mooie wandelingen, afwisselend door bos en dorp, langs velden en akkers. Af en toe pittige klimmen maar goed te doen met een basisconditie. Fijn hotel met een gastvrije Caro en heerlijk eten! Dus aan te raden!

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

anoniem, reisperiode oktober 2023
10

Een 10 voor deze reis: organisatie ter plekke, vervoer, hotel, reisleider: klasse!!

Kees Kruijswijk Jansen, reisperiode oktober 2023
8

anoniem, reisperiode oktober 2023
9

Goed verzorgde reis. Reisleider (gezellig en goede chauffeur) kwam je tegemoet lopen, zodat je nooit hoefde te wachten op vervoer na de wandeling. Prima verblijf met goed eten en hele aardige bediening. Ik heb genoten van de vakantie.

anoniem, reisperiode oktober 2023
10

Tweede ervaring wandelvakantie was weer positief, goed geregeld allemaal door Aktiva, vrolijke fijne reisleider Tjeu, prachtige omgeving, ontbijt en avond eten was erg lekker en de omgeving weer erg mooi. Fijne, gezellige, sociale wandelgroep.

iris , reisperiode oktober 2023
10

Het hotel waar we verbleven is heel goed. Elke dag 3 gangenmenu, gevarieerd en goed bereid. De gastvrouw van het hotel was ontzettend gastvrij en altijd goed gemutst. Een familiehotel waar ik zelf weer ga boeken, als ik daar in de buurt wil verblijven

anoniem, reisperiode september 2023
9

De Eifelsteig naar Trier is zeker aan te bevelen. Goed te doen en een erg mooie route. Veel natuur onderweg. Ook het bezoek aan Trier is de kers op de taart.

Ronald Kruis, reisperiode september 2023
9

anoniem, reisperiode september 2023
8

Opnieuw een fijne wandelreis met Aktiva gemaakt, goed weer en spontane en leuke reisgenoten. En niet te vergeten het heerlijke eten in hotel Eifelerhof.

Herman de Mare, reisperiode september 2023
8

Leuke, afwisselende routes, maar soms redelijk pittig, dus niet voor beginnende wandelaars. Hotel beviel uitstekend: gezellige gastvrouw met gevoel voor humor, een topkok, en prima kamers met alle comfort. Plus een goed geïnformeerde, betrokken reisleider die er altijd gezellig bij kwam zitten. Aanrader!

peter van nieuwkoop, reisperiode september 2023
8

Hele leuke reis met zeer afwisselende wandelingen. Goed hotel met uitstekende diners en zeer goed ontbijt en met een gezellige typisch Duitse uitstraling. Ook leuke bediening en zeer goede kok. De reisleider Wim heeft heel goed zijn best gedaan en chapeau daarvoor. Deze reis is zeer aan te bevelen.

Gerard Appel, reisperiode september 2023
8

Mooie wandelingen met vooraf duidelijke instructies en routekaart. Goede accommodatie en zeer flexibele reisbegeleiding (er werd naar ieders wens geluisterd).

anoniem, reisperiode augustus 2023
10

Zelf goed voorbereid aan de start verschijnen, dankbaar voor de complete verzorging via Aktivatours, geeft een memorabele wandelvakantie.

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Mooie laatste etappes van de Eifesteg. En zo dicht bij huis. De reisleider was prima. Flexibel. En enthousiast.

anoniem, reisperiode mei 2023
8

Prachtige wandelingen, midden in de natuur, prima hotel met veel service, zeer goede organisatie

anoniem, reisperiode mei 2023
9

anoniem, reisperiode mei 2023
9

De Eifel is een prachtig gebied. De wandelingen waren soms pittig door de combinatie stijgen/rotsen/gladheid, maar was uitdagend en bracht mooie afwisselende uitzichten. In combinatie met mooie herfstkleuren was het heerlijk ontspannen thuiskomen in het hotel. De laatste dag deden we Trier aan, dat was een mooi Romeins sluitstuk

Alida kleine, reisperiode oktober 2022
8

Prachtig wandelgebied, leuke kleine groep mensen, en hele fijne reisbegeleider... voor mij persoonlijk was een tussendag zonder wandelen ook goed geweest maar dat is met de tip van de reisbegeleider alsnog gelukt. Dagje Trier. Kortom: hele fijne reis!!

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Mooie wandelingen gemaakt, leuke groep en prima hotel met lekkere maaltijden. Ben er even lekker tussenuit geweest!

Martin Hogenbirk, reisperiode september 2022
8

Een hele fijne reis, zoals eigenlijk altijd bij Aktiva Tours het geval is. Tot de volgende keer!

anoniem, reisperiode september 2022
9

Mooi om te ervaren hoe je in een paar dagen zulke leuke gesprekjes en mooie momenten kunt hebben met mede wandelaars. Ik heb ervan genoten en kijk nu al uit naar de volgende!

Nicole van der Vleuten, reisperiode september 2022
10

Ik heb nu de Eifelsteig helemaal gelopen met AktivaTours, die dat prima geregeld heeft. Het is een fraaie tocht met veel afwisseling. Volgend jaar starten we met een nieuwe pad, waar we nu al een stukje van gezien hebben, de Mosselsteig.

René Roffelsen, reisperiode augustus 2022
8

Een eerste zeer positieve ervaring met een wandelvakantie bij aktivatours. Goed aangegeven wandelroutes in een prachtige omgeving, en verblijf in een zeer vriendelijk,gastvrij hotel met een fijne schone kamer en uitstekende maaltijden. Top

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Een prachtige wandelvakantie in de omgeving van Trier.Super mooie vergezichten afgewisseld door stromende beekjes,kasteeltjes,bergen en dalen.Zeker aan te raden als je van wandelen houdt. Het hotel was perfect, heerlijk eten en schone kamers.

Agatha , reisperiode augustus 2022
8

Een prachtige reis. Een geweldige groep waarin veel is gelachen. Je kon zijn wie je bent. Sjaak heeft ons goed begeleid en had een luisterend oor.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Een heerlijke reis gehad met een fijne groep mensen. Ondanks de grote groep wist reisleider Sjaak altijd te zorgen voor een prima sfeer en begeleiding. Het hotel was van grote klasse met prima kamers en dito maaltijden. Karo en Frank prima gastvrouw en gastheer (en kok). Het was niet mijn eerste reis met Aktiva en zal ook zeker niet de laatste zijn. Mathe

Mathe Grooteman, reisperiode augustus 2022
9

Hele fijne reis. Leuke groep, allemaal openhartige en niet klagerig aangelegde personen. Maarten is een goede reisleider. Caro, de eigenaresse van het hotel is heel leuk, betrokken en behulpzaam. Het beviel mij prima.

anoniem, reisperiode juli 2022
8

Goed georganiseerde reis in een mooie omgeving. Wandelingen zijn prima te doen. Zeer gastvrij hotel met prima ontbijt en maaltijden

Christiaan, reisperiode juli 2022
9

Zeer gastvrij hotel met heerlijk eten. Mooie wandelingen. Wel af en toe glibberpaadjes waar een wandelstok bij is aan te bevelen.

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Mijn wandelvakantie was in alle opzichten top. Ik kijk al uit naar een nieuwe reis van Aktiva Tours

Gré Wilken-Duivenvoorden, reisperiode juli 2022
9

Etappe 12 en 15 zijn pareltjes. Enkele korte zeer steile dalingen maar met behulpzame medereizigers goed te doen! Hotel waar je verblijft is prima, heel schoon en heeft een fijne tuin met zitje in de schaduw en een zonneterras. Enorm uitgebreid ontbijt en dat geldt ook voor het zelf samen te stellen lunchpakket, de keuze is reuze! Bij het ontbijt kun je aangeven wat je 's-avonds wilt eten. Keuze uit 3 hoofdgerechten. Het dagelijkse 3-gangendiner is heerlijk! prijs kwaliteit verhouding is top!

Karin Koster, reisperiode juli 2022
10

Deskundige reisleider, ontbijt + avondeten is uitstekend, het hotel is prima voor verblijf van deze wandelvakantie, vriendelijke gastvrouw.

Joep, reisperiode juli 2022
8

Een zeer mooie reis met soms pittige klimmetjes erin. Prachtige natuur en wij hadden een super gezellige groep. Zeker een aanrader.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

anoniem, reisperiode juni 2022
9

Ik heb vijf mooie dagen gehad met een fijne groep mensen en een fantastische reisleider (Geri). Het waren prachtige en soms ook pittige wandelroutes. De natuur was er erg mooi! Ook zaten we in een gezellig familiehotel waar we goed verzorgd werden en heerlijke maaltijden kregen. Annette

Annette Woudstra - Panjer, reisperiode mei 2022
9

Alles was prima, zelfs het weer was goed

anoniem, reisperiode mei 2022
9

Uitdagende wandelingen🚶🏽‍♀️ Paradijsachtige gebieden🌲 Rustige & comfortabele hotelkamers🏨 Lekker & gezond eten🍎 En een goede reisleider👏🏽👍🏽

anoniem, reisperiode mei 2022
10

Dit was de vierde keer dat ik met Aktiva naar Duitsland ging wandelen en zoals altijd goed geregeld met heel fijn reisleider Sjaak! Nu bedenken wat ik voor volgend jaar zal gaan boeken😄

Corrie, reisperiode oktober 2021
9

Geweldig en heel afwisselend. En een geweldig leuk hotel met super aardige eigenares. Super week gehad!!!

anoniem, reisperiode augustus 2021
Een zeer goed verzorgde reis. Uitstekend hotel, met vriendelijk personeel en heerlijk eten. De reisleider, Koos, was van de routes goed op de hoogte en wist op een gezellige manier alles te regelen en kwam ons onderweg vaak tegemoet lopen. De routes waren schitterend en afwisselend met af en toe een pittig klimmetje.
Marian Edens-Lens
Al jaren niet meer zo "dichtbij" op vakantie geweest. Dankzij Corona kreeg ik nu weer de kans en het is me prima bevallen. Wandelen in de Eifel is gewoon lekker om te doen. Het hotel is fantastisch en de leuke groep deed de rest.
Frank
Deze wandelroute door het zuidelijk deel van de Eifel is een aanrader. Veel mooie natuur. Het hotel is zeer goed en je wordt gastvrij ontvangen. Ik heb een mooie vakantie gehad.
Rene
inclusief:
* Eindhoven Station NS-Landscheid en Abtei Himmerod-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
* Aktiva-reisleiding
* lokale transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,-
 
exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook