Singlereis Wandelen Eifelsteig Kloster Steinfeld-Hillesheim

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.8
vanaf € 550,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
21-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer
ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen
incl. wandelingen op de heen- en terugreisdag

route: heuvels (wandelingen tussen 300 en 500 meter) afgewisseld met dalen van riviertjes en beekjes, met lichte tot matige hoogteverschillen. Afwisselend bos, akkers en weiland. Per wandeldag wordt ca. 14-22 km (op de eerste en laatste dag ca. 8 of 11 resp. 8 of 15 km) afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers.

De Schneifel - midden in de Eifel 
Voor eens en voor altijd moet afgerekend worden met de niet-correcte betekenis van het Duitse woord "Steig". Dat woord betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus helemaal niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhoog gaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Een zeer mooi deel ligt in de wijde omgeving van Blankenheim. Dat deel van de Eifel wordt ook wel de 'Schneifel' genoemd vanwege de vaak voorkomende witte winters - maar in de andere jaargetijden is het gebied in vele tinten groen gekleurd, dat het landschap daardoor zo vriendelijk maakt...

Blankenheim is het uitgangspunt van de reis: een historisch stadje, aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruinwitte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorkruist letterlijk de plaats en de omgeving, bijna halverwege de totale route, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over het landschap en de natuur langs de route lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurliefhebbers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsland is natuurlijk gezellig. Dat geldt voor de mensen, het stadje Blankenheim en Hotel Schloßblick. De wandelvakantie wordt aangeboden in de lente, de zomer en de herfst, én een speciale variant in de kerstvakantie. Viel Spaß in der Eifel!

De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze geografisch gezien de tweede is.

Dag 1
Eindhoven Station NS-Blankenheim (ca. 190 km) per minibus (11.00-13.30 uur). Na aankomst in het hotel ontvangen we van de reisleider de relevante informatie over de reis en de routes. Na de korte briefing starten we met de eerste wandeling van deze actieve singlereis en gaan we op pad voor een inloopwandeling (ca. 8 of 11 km/2 of 3 uur) van Ripsdorf of Alendorf naar Blankenheim via de Sankt Agathakapel bij het kerkhof, Ripsdorf met een uit de kluiten gewassen kerk, de Brotpfadhütte en het natuurgebied Nonnenbach.

Dag 2
Wandeling door het gebied tussen Alendorf en de Nohner Mühle (ca.18 km/6 uur) via het grootste natuurgebied in Nordrhein-Westfalen en een zijdal van het dal van de Ahr: het Lampertstal. Ook passeren we het dorp Mirbach met de neoromaanse Erlöserkapelle, en verderop Wasserfall Dreimühlen. Dit natuurmonument is misschien wel de meest bijzondere waterval in de Eifel, dat bestaat namelijk uit kalkafzettingen van drie verschillende riviertjes en groeit daardoor ca. 10 cm per jaar naar voren het dal in!  

Dag 3
Wandeling van de Nohner Mühle naar Hillesheim (ca. 14 km/5 uur) via het plaatsje Kerpen met de op 500 meter hoogte gelegen middeleeuwse burcht. Ook passeren we de hoge heuvel 'Weinberg' met prachtige vergezichten. Onze wandeling eindigt in het gezellige stadje Hillesheim waar het goed toeven is.

Dag 4
Wandeling (ca. 22 km/6,5 uur) van Kloster Steinfeld naar Blankenheim via het uitkijkpunt de Königsberg, het gerestaureerde Römerkanal-aquaduct en Nettersheim met het Naturzentrum met een permanente tentoonstelling over de geologie en de flora/fauna van de Eifel. Op verschillende plaatsen langs de route staan gerestaureerde delen van het 2000 jaar oude Romeinse aquaduct dat Keulen 100 km verder (!) van Eifel-water voorzag. De route vervolgt zich door het dal van het riviertje de Urft en het natuurgebied Haubachtal.

Dag 5
Wandeling 'Eifelspur Wo die Ahr entspringt' (naar keuze ca. 8 of 15 km/2,5 of 4 uur). Wandeling vanaf de bron door het mooie dal van het nog jonge riviertje de Ahr en (over een andere route) terug. Blankenheim-Eindhoven Station NS per minibus (14.30-17.00 uur). Einde van deze singlereis.

Hotel Schlossblick

ligging: aan de rand van het centrum van het historische stadje Blankenheim, met een mooi uitzicht op de er tegenover liggende Blankenheimer Weiher (stadspark met (zwanen-)vijver).
faciliteiten: goed georganiseerd en sympathiek hotel van de familie Mercier met ca. 20 kamers en café/restaurant.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altiijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en de bakker in de buurt en enkele horecagelegenheden op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 10-06-2024
550,-
Ma 08-07-2024
550,-
Ma 26-08-2024
550,-
Ma 16-09-2024
550,-
Ma 21-10-2024
550,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Blankenheim v.v. per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) inclusief ontbijt en diner
* Nederlandssprekende meereizende Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaarten en boekjes
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 35,- 

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Zeer de moeite waard: Mooie wandelingen, prachtige omgeving, goede accommodatie en prettig reisgezelschap.

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

anoniem, reisperiode oktober 2023
9

Weer een prima georganiseerde en leuk deel van de Eifelsteig gewandeld!

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Dank voor de mooie reis. Mooie wandelingen, goed hotel met lekker eten en heel vriendelijke uitbaatster en personeel. Enkel jammer dat men in Duitse hotels enkel eentalig is.

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Een leuke reis! Met gezellige mensen! Een fijn en schoon hotel! Met vriendelijke gastvrouw! En goed bewegwijzerde route!

anoniem, reisperiode augustus 2023
10

Alles klopte aan deze reis: gemoedelijk hotel, zorgzame reisleider, prachtige wandelingen en een hele leuke groep. Volgend jaar nog een etappe.

Wilma & Thérèse , reisperiode juli 2023
10

Een heerlijke week met een prachtige wandelroute, verblijf in een fijn hotel met een hartelijke eigenares en prima eten. Een dikke 10 voor reisleider Thieu die ons zelfs meenam om te zwemmen in het stuwmeer na een snikhete wandeldag.

Marianne , reisperiode juli 2023
10

Dit was mijn eerste reis als alleenstaande via Aktiva. Eerste contact voelde al meteen vertrouwd. Heb het als zeer fijn, prettig en veilig ervaren! Leuke gezellige fijne reisleider en een fijne, bijzonder leuke gezellige groep! Die er ook voor elkaar waren met fijne, leuke gesprekken en humor! Was een hele mooie wandeling geweest, prachtige omgeving mooi natuur en top geregeld allemaal! Kijk er met een goed gevoel op terug en heb enorm genoten! 5 leuke fijne wandelingen gehad soms pittig, maar met zijn allen kom je er wel (mits je daar voor open staat) en een prachtige omgeving! Heb mijn ogen uit staan kijken. Leuk hotel en heerlijk ontbijt en avond eten! Goed verzorgd allemaal. Zorgzame lieve gastvrouw. Na wandeling even zwemmen enof sauna. Ook daarvan genoten. Zeer de moeite waard om deze reis allemaal zelf te gaan mogen ervaren. Ik ga zeker vaker met deze reisorganisatie mee. Bedankt voor deze goed verzorgde reis! Erg dankbaar voor. Nogmaals kijk er met een fijn en goed gevoel op terug!

Iris , reisperiode juli 2023
9

Net terug van 5 dagen eifelsteig Kloster-Steinfeld-Hillesheim. Prachtige omgeving. Wandelingen vragen wel wat conditie ivm de klimmetjes. Heerlijk gastvrij hotel met lekker eten. Fijne reisbegeleider Sjaak die op een prettige positieve manier voor een ieder waar nodig aanpassingen regelt in het programma.

Jolanda⁰, reisperiode juni 2023
9

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Deel 2 van de Eifelsteig gelopen met een leuke groep. Ondanks dat er iedere dag regen werd voorspeld, toch bijna de gehele week droog gewandeld!! Zeer aan te raden. Net hotel met een fantastische gastvrouw! Monique

Monique Gösgens, reisperiode mei 2023
9

Prima reisleider (Ernst stond de hele dag voor iedereen klaar) en een prima accommodatie (hulde voor de energieke eigenaresse van hotel Schlossblick). Bijna iedere dag geluk met het weer. Op naar deel 3 van de Eifelsteig.

Kees , reisperiode mei 2023
9

Beste Aktiva Mooi weer kon ik niet reserveren. maar mogelijk hebben jullie dat toch gedaan. Het was prachtig wandelweer, elke dag weer. (en nu ik dit schrijf, klettert de regen.) Ik heb genoten!! Wat een prachtige omgeving, een aanrader voor iedereen. Het hotel prima, zeer gastvrij. Het eten heerlijk. Een puntje voor het hotel, een barretje waar je 's avonds gezellig kunt zitten zou een aanrader zijn. Nu zaten we aansluitend aan het diner in de eetzaal. Maar ons gezelschap maakte het desondanks toch goed.

Heddy Verwoerd, reisperiode oktober 2022
9

Het waren mooie wandelingen. Hotel was goed met een gastvrije hotelhoudster. De groep was gezellig. Helaas was de midweek een dag minder door de ns staking.

anoniem, reisperiode september 2022
9

Gezellig klein hotel met prima eten. Leuke wandelingen en omdat het erg warm weer was een paar keer naar het meer geweest. Kortom een aanrader

Irma van der Pol, reisperiode augustus 2022
9

Omdat dit mijn eerste singlereis sinds 35 jaar was, koos ik opnieuw voor een wandelvakantie. Dat ging mij toendertijd in Oostenrijk en Zwitserland heel goed af. Helaas blijken met het klimmen der jaren ook je talenten hiervoor af te nemen en heb ik deze vakantie af en toe hyperventilerend het hoogste punt bereikt. Door de goede sfeer in de groep en de aanmoedigingen van onze reisleider Tjeu bleef ik er lol in houden. Let wel een wandelvakantie van Activa Tours betekent ook echt 5 dagen wandelen met aan het eind vd dag een zwempartij in de Freilinger See, een prachtig blauwe en frisse door bossen omgeven recreatieplas (vergeet je waterschoenen niet want de eerste 2 meter vanaf de kant liggen vol met scherpe stenen).

Karin van der Valk, reisperiode augustus 2022
9

Mooie reis, in een prachtige omgeving. Echt iets voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Prima hotel en goed eten. En smakelijk zelf samengesteld lunchpakket.

Anita van de camp, reisperiode augustus 2022
9

Wandelingen die goed te doen zijn (glooiend), met onderweg mooie panorama's. Uitstekend hotel met goed eten. Fijn dat de reisleider voor de laatste dag een wandeling eindigend bij een zwemplek aanbood. Prettige afsluiting zo.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

De wandelingen zijn gevariëerd en goed te doen. Een prima hotel in Blankenheim en het eten was uitstekend.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Na etappe 1 nu ook deze etappe gedaan. Fijne groep, mooie wandelingen, prima weer, goed hotel en last but not least Thieu, onze reisleider, die er samen met ons een hele fijne week van heeft gemaakt. Etappe 3 en 4 staan zeker ook nog op mijn wensenlijstje. Thieu, nogmaals bedankt en wie weet tot ziens op een volgende Aktiva reis!

Jan René, reisperiode augustus 2022
9

Wat een leuk concept: met een busje naar de Eiffel en daar mooie wandelingen maken met een gezellige groep en een fantastisch enthousiaste reisleider. Zelfs nog 2x kunnen zwemmen in de fraai gelegen Freilinger See, wat met deze hoge temperaturen heerlijk verkoelend was.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Heb genoten van deze midweek wandelen in een mooie omgeving in een heel fijne groep met een enthousiaste reisleider, niet te geloven dat dit pas zijn eerste reis was. En heel fijn dat we vrijdag naar station Boxtel werden gebracht ipv naar Eindhoven ivm de werkzaamheden tussen Eindhoven en Boxtel. Wel jammer dat we meestal in twee groepen moesten wandelen omdat de groep niet in een bus paste. Wel altijd vroeg wakker door verkeersgeluiden. Slapen met raam dicht was bij deze temperaturen geen optie.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Kamer was prima en schoon, echter t.o. van andere kamers gedateerd. Pluim voor gastvrouw vanwege de ruime vegetarische keuze en hospitality. Pluim ook voor reisleider Paul!

anoniem, reisperiode juli 2022
9

anoniem, reisperiode juli 2022
7

anoniem, reisperiode juli 2022
8

Mooie dagtochten, afwisselende omgeving, leuk stadje.

anoniem, reisperiode mei 2022
9

Prachtige korte groepsvakantie in en om Blankenheim. Gezellige ontspannen groep, vriendelijke en betrokken reisbegeleider, goed hotel waar vooral het ontbijt en de vriendelijke bediening opvielen. De omgeving was prachtig met afwisseling van naaldboombossen naar weidse akkers vol koolzaad en paardenbloemen. Riviertjes, rustige dorpjes, middelgebergte en regelmatig de rode wouw hoog in de lucht. Ik heb het ontzettend leuk gehad!

Irene, reisperiode mei 2022
9

Vorig week het tweede deel gelopen van de Eifelsteig, voor mij alweer het laatste deel. Opnieuw mooie routes, die nauwkeurig worden aangegeven, verwend in het hotel, fijne begeleiding van Ernst. Kortom goede verzorging door Aktiva Tours. Het concept, drie lange wandelingen en twee korte op de reisdagen is perfect. Hopelijk blijft Aktiva Tours dit soort reizen aanbieden in de toekomst, dan ben ik zeker nog vaak van de partij.

Brigitte, reisperiode mei 2022
9

In oktober 2021 heb ik het eerste deel van de Eifelsteig gelopen. Ik was zo enthousiast, dat ik meteen geboekt heb voor het tweede deel. Het was wederom een succes: uitstekend georganiseerd, een fijne groep wandelaars, een prima hotel en een uitgekiend programma. Op het laatst vond ik het wel wat eentonig worden: bijna uitsluitend bossen en agrarisch gebied. Het eerste deel bood wat meer bezienswaardigheden en daardoor wat meer variatie.

Beppie Massuger , reisperiode maart 2022
10

Heerlijk gewandeld in prachtige omgeving, goed hotel met sauna en zwembad, lekker eten, super reisleidster, leuke groep mede-wandelaars! Zo fijn dat de reis naar het hotel met een busje was, geen gedoe met trein etc. Ik had een super vakantie!

anoniem, reisperiode maart 2022
Een prima verzorgde reis naar een prachtig wandelgebied. Het hotel is uitstekend: Een geweldige gastvrouw, prima eten en de sauna en zwembad zijn heel fijne extra?s. Uitstekende begeleiding van Ronald. En als je dan ook nog een enthousiast en gezellig reisgezelschap hebt dan smaakt het alleen maar naar meer!
Tom Gerritsen
Fijne reis gehad. Goede reisleiding en leuke reisgenoten. De Eifel is een fantastisch gebied om te wandelen en voor geoefende wandelaars is het geen enkel probleem.
Herman
Wij hebben weer genoten van de Eifelsteig. Dit was voor ons de tweede keer dat we een stukje van de Eigelsteig liepen. Mooie kamer met balkon en mooi uitzicht. Het eten was goed. Het gezelschap was goed. En de natuur is schitterend. Op naar volgend jaar!!
Mieke van Gelderen
wandeleis was prima, goed hotel met mooie kamers. eten was ook er goed en voldoende. en wanneer je niet meer alles mee kan lopen van wegen een blessuren kan je ook kiezen om b.v.b. de helft te lopen.
A.Berger
Heerlijk met de Aktivo-groep gewandeld onder prima weercondities. De Eifelsteig is een fantastisch pad. Dit is de tweede keer dat we met een groep aansluiten bij een georganiseerde reis en bevalt ons prima. Volgend jaar weer.
Ren? Roffelsen
Mooie wandeling met aanpassing ivm Corona-tijd, goede reisleider die veel informatie weet te geven. goed hotel met heerlijk ontbijt en diner &#128077,&#127995,
Corrie Spaninks
Mooie wandeling met aanpassing ivm Corona-tijd, goede reisleider die veel informatie weet te geven. goed hotel met heerlijk ontbijt en diner &#128077,&#127995,
Corrie Spaninks
De tweede reis over de Eifelsteig is relatief de makkelijk. Over het algemeen redelijk golvend terrein met enkele pittige klimmetjes aan het begin en einde van de week. Ook nu weer waren de herfstkleuren volop aanwezig al hebben we de zon alleen op de laatste dag gezien. Ontbijt en diner in hotel Schlossblick waren voldoende. Alleen bij het diner werden de borden wel snel weg gehaald. De kamers zagen er goed en schoon uit. Al met al weer een geslaagde reis met Aktiva Tours met een gezellige groep. Ook de reisleider was flexibel in omgang. Volgend jaar de volgende etappe van de Eifelsteig.
H.A. Fransen
Leuke /goede reisleider een prima verzorgde reis
janny van der lely
inclusief:
* Eindhoven Station NS-Blankenheim v.v. per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) inclusief ontbijt en diner
* Nederlandssprekende meereizende Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaarten en boekjes
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 35,- 

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook