Singlereis Wandelen Eifelsteig Hillesheim-Manderscheid

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.6
vanaf € 535,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
14-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
de beste maaltijden van al onze Duitse hotels
incl. wandelingen op de heen- en terugreisdag

route: heuvels afgewisseld met dalen van riviertjes en beekjes, met lichte tot matige hoogteverschillen (max. 250 m). Afwisselend bos, akkers en weiland. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 19 km afgelegd (op de aankomst- en vertrekdag ca. 11,5 resp. 11 of 13,5 km). De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers. 

Het Gerolsteiner Land en de Vulkaaneifel
Voor eens en voor altijd moet afgerekend worden met de onterechte betekenis van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus helemaal niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhoog gaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de steden Aachen (Aken) en Trier. Bekend van de Eifel is dat het gebied bosrijk is en een variatie kent aan naald- en loofbomen en plateaus met mooie uitzichten. De Kasselburg en de Nerother Kopf bij Gerolstein zijn daar sprekende voorbeelden van. Halverwege de route, voorbij Gerolstein, verandert het landschap van karakter. Markant zijn de ruim 80 rondvormige vulkanische kratermeren, die Maare worden genoemd, in de omgeving van Daun. 

De markering van de Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig met bordjes en de app. Fout lopen is onmogelijk en we blijven steeds letterlijk van alles op de hoogte door tableaus met kaarten en informatie over het landschap en de natuur langs de route.

En tot slot: Duitsland is natuurlijk gezellig. Dat geldt voor de mensen, het dorp Neroth en Hotel Zur Neroburg van de familie MĆ¼llerstein.

De wandelvakantie wordt aangeboden in de lente, de zomer en de herfst. Viel Spaß in der Eifel!

De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de derde is.

Dag 1
Heenreis
Start van de wandelreis voor singles. Eindhoven Station NS-Gerolstein (ca. 210 km) per minibus (11.00-14.00 uur). We maken na aankomst meteen een inloopwandeling (ca. 11,5 km/3,5 uur) van Gerolstein naar Neroth. We starten bij de burchtruïne Löwenburg, vanwaar we een mooi uitzicht hebben over Gerolstein. We komen langs een kleine boskapel, die idyllisch midden in de natuur is gebouwd. Het bosrijke pad leidt ons bergopwaarts naar de bergtop Dietzenley; de houten uitzichttoren biedt een prachtig uitzicht op de Vulkaaneifel. We kunnen zien dat we op een (gedoofde!) vulkaan staan: de 'Klippe' onder ons bestaat uit donker basalt, een vulkanisch gesteente. Na de wandeling checken we in bij het hotel.

Dag 2
Wandeling van Hillesheim naar Gerolstein (ca. 20 km/6,5 uur)
We wandelen langs de historische stadsmuur van Hillesheim met een prachtig uitzicht over het stadje en het Eifel-landschap. Even later komen we bij het idyllische Bolsdorfer Tälchen met haar meertje, kalksteenrotsen en de Hillesheimer Bach die zich door de weiden kronkelt. We lopen verder via de molensteengrotten bij Roth, ontstaan door de winning van molensteen van de vulkaan Rother Kopf. Op de top kunnen we de binnenkant van de vulkaan bekijken. We hebben hier ook een ver uitzicht over de heuvelachtige Eifel, perfect voor een pauze voordat we licht bergafwaarts verder gaat naar het stuwmeer bij Gerolstein. Voor ons liggen liggen nu de indrukwekkende rotsen van de zogenoemde Gerolsteiner Dolomieten. Eindpunt van de wandeling is Gerolstein.

Dag 3
Lokale rondwandeling (ca. 13,5 km/4,5 uur)
We wijken vandaag een dag van de Eifelsteig af en maken een mooie rondwandeling in de omgeving van Birresborn. De route komt langs de Birresborner Eishöhlen die ontstaan zijn door winning van vulkanisch gesteente, overigens gelegen naast de oudste vulkaan van de Eifel: de Kalem. Rustpauze in Mürlenbach, een plaatsje dat gedomineerd wordt door een grote mooie woonburcht (privébezit, niet te bezoeken). Route terug langs het riviertje de Kyll.
 

Dag 4
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) van Daun naar Manderscheid
Deze wandeling gaat langs een aantal zogenoemde 'maren' (Maare). Miljoenen jaren geleden hebben enorme explosies en vuur uit het binnenste van de aarde hier in de Eifel gaten geslagen en bergen opgeworpen. De gaten heten maren en een aantal heeft zich op den duur met water gevuld. We wandelen langs de Gemünder Maar, de Weinfelder Maar en de Schalkenmehrener Maar. Daarna leidt de wandeling ons naar het groene dal van de Lieser. Het kleine riviertje kabbelt schilderachtig voort. We delen het stille dal alleen maar met de natuur en luisteren naar het vogelgekwetter en het zachte ruisen van het water. We blijven in het lange dal tot het eindpunt: de burchtstad Manderscheid.

Dag 5
Wandeling (ca. 13,5 km/4,5 uur, inkortbaar tot ca. 11 km/3 uur) van Neroth naar Daun of eventueel tot de Neunkirchener Mühle.
We sluiten deze singlereis af met een korte wandeling naar Daun. De route gaat via de Nerother Kopf, de Neunkircher Mühle aan de Pützhornerbach en het uitzichtpunt Warth. Daun-Eindhoven Station NS (ca. 225 km) per minibus (14.00-17.00 uur). 

Hotel Zur Neroburg ***

ligging: in het midden van het dorp Neroth, aan de rustige hoofdstraat.
faciliteiten: hotel van de familie Müllerstein met ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, terras aan de straatzijde, bar en kegelbaan. Gratis wifi. 
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers.
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt of horecageleegenheden tijdens de wandelingen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking. Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 17-06-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 535,-
Vertrekgarantie
Ma 15-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 535,-
Vertrekgarantie
Ma 19-08-2024
535,-
Ma 02-09-2024
535,-
Ma 14-10-2024
535,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Gerolstein en Daun-Eindhoven Station NS per minibus 
* verblijf in een 1-persoonskamer met eigen eigen douche en toilet
* ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus 
* nederlandstalige route-uitleg
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 30,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

10

Prachtige wandelreis! Fijne en sympathieke reisleider (Peter), die door zijn rustige en open houding bijdroeg aan een goede sfeer in de groep. Peter had oog voor de individuele wensen van de (mede)reizigers en leverde op deze wijze maximaal maatwerk. Super dat de busjes doorreden naar Den Bosch; het station Eindhoven was door een aanrijding richting Den Bosch gestremd. Hotel was keurig. Erg schoon en het eten was goed.

anoniem, reisperiode april 2024
9

Het was voor mij een erg leuke reis, ondanks het mindere weer, prima vermaakt. Wandelingen goed te doen. Gids was voor iedereen goed bereikbaar en snel ter plekke toen een van onze medereizigers door blessure niet verder kon. Echte aanrader!!

Ronald Kruis, reisperiode april 2024
9

anoniem, reisperiode april 2024
9

Een mooie wandelreis in de Eifel met veel afwisseling in het landschap. De reisleider Peter verdient een compliment voor de begeleiding.

Rene, reisperiode april 2024
9

Afwisselende vakantie met prachtige wandelingen door het vulkaanlandschap van de Eifel. Een echte aanrader!

anoniem, reisperiode april 2024
9

Prachtige omgeving, zeer goed aangegeven wandelroute, fijne reisleider. Ik liep wat langzamer dan de groep. Daarom heeft Peter me een keer op een pauzeplek afgehaald en naar het hotel gebracht en een keer halverwege de route gebracht zodat ik daar kon beginnen. Super dat dat mogelijk was.

anoniem, reisperiode april 2024
9

Prachtige omgeving, heerlijk ontzorgd! Ondanks wisselvallig weer elke dag genoten.

anoniem, reisperiode april 2024
9

Mooie omgeving, leuk hotel, goede reisleider, diverse landschappen.

Emmy Jansen, reisperiode september 2023
8

Smaakt naar meer. Goed georganiseerd, prima hotel. Leuke groep en prima weer.

anoniem, reisperiode september 2023
8

Het was een hele mooie reis. De wandelingen zijn iets pittiger dan deel 1 en 2, maar goed te doen.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Mooie tochten, afwisselend pittige stijgingen en ontspannen paden. Goed hotel, smaakvolle maaltijden.

anoniem, reisperiode augustus 2023
10

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Zeer mooie route met af en toe pittige beklimmingen.

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Ik vond het een goede reis goed georganiseerd. Een hele fijne reisleider. Een mooie omgeving. Het was ook een hele fijne groep. Ik heb genoten

Marein , reisperiode augustus 2023
10

Was voor mij de eerste keer met Aktiva Tours. Singlereis. Wandelen Eifelsteig Hillesheim- Manderscheid. Prachtige wandelroutes. šŸ‘

Theo van de Ven , reisperiode augustus 2023
9

Voor mij de eerste keer singlereis wandelen. Bijzondere ervaring. We hadden een heel gezellige groep, Wil als enthousiaste reisleider met verstand van zaken. Eenvoudig hotel maar compleet. Heerlijke goed verzorgde maaltijden. (Zelfs mogelijkheid om een lunchpakket te maken voor een klein bedrag) Sommige delen van de route waren echt heel pittig. Wandelstokken is eigenlijk wel een must. Route stond goed aangegeven en ondanks dat ( door gezellig kletsen onderweg) ging het ook nog wel eens bijna mis. Kortom een super leuke reis gehad.

Marjo , reisperiode augustus 2023
9

De reis en de reisleider geef ik een hoge waardering. De reisleider heeft een stijl van rijden die vertrouwen inboezemt. Daarnaast geeft hij heldere instructies en vooral ook, Wil is een vriendelijke man!

Marinus Lefeber, reisperiode augustus 2023
7

het is mooi maar wel Zwaar de Wandeling de Pijnen staan vaak niet goed aan gegeven in het Bos.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Prima reis met optimaal gebruik van de wandeltijd door zowel op 1e als de laatste dag ook te wandelen. Uitstekende maaltijden bij dit traject. Mooi gebied.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Mooie reis. Mooie wandelingen die goed staan aangegeven en het hotel en het eten in het hotel is prima.

Martin Hogenbirk, reisperiode juli 2023
8

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Samen met gezellige medereizigers genoten van de mooie wandelingen, leuke gesprekken en lekker eten

anoniem, reisperiode juli 2023
8

anoniem, reisperiode juni 2023
10

Ik vind de Eifel een prachtig gebied om te wandelen. Ik was de oudste in het gezelschap en heb niet zo een hoog tempo, speciaal met stijgen (en dalen) . Het was heel goed mogelijk om de route aan te passen. Daardoor iets mider groepscontact, maar ik was zeker niet buitengesloten. Het was heel gezellig.

anoniem, reisperiode juni 2023
10

Mijn eerste ervaring met Aktiva Tours was prima. De informatie is volledig en de communicatie verloopt vlot en is volledig. Er waren geen verrassingen.

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Het was een fantastische reis. Geen op of aanmerkingen. Gr Desiree

anoniem, reisperiode juni 2023
8

Prima, relaxte wandelbreak met mooie routes in een natuurlijke omgeving!

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Prachtige wandelreis door schitterend deel van de Eifel. Erg leuke groep, zowel tijdens de wandeling als in het hotel veel plezier samen. Met dank ook aan Robin voor zijn humor en flexibiliteit.

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Een midweek ondergedompeld in het afwisselende groen van de bossen in de Vulkaneifel met een geweldig mooi en smaakvol avondmaal en enthousiaste gids. Dit smaakt naar meer.

Katinka, reisperiode mei 2023
9

Mooie wandelingen op slechts 2,5 uur rijden vanaf de opstapplaats maar een compleet andere omgeving en landschap onder de fantastische begeleiding van Willemien

Jeroen, reisperiode april 2023
9

Dit was de eerste vakantie met Aktiva Tours. Het was een onvergetelijke reis. Supermooie wandeling, goed hotel met lekker eten, leuke reisleider en fijn reisgezelschap. Kortom ik heb erg genoten, de reis was voor herhaling vatbaar.

Ria Grondman, reisperiode augustus 2022
8

Een leuke reis! Goede prijs/kwaliteit verhouding! En lekker eten in een schoon hotel!

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Super mooie omgeving om te wandelen en verblijven. Verbeterpunt is eerste dag. Is erg vermoeiend na 3 uur reistijd. Deze 4 km inkorten.

anoniem, reisperiode juli 2022
8

Zeer aangename en relaxte wandelreis in een prachtige omgeving. Afwisselende routes. Prima hotel met goed ontbijt (plus mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding een lunchpakket voor onderweg mee te nemen). Prettige bijkomstigheid was de aanwezigheid van reisbegeleider Geri. Dankzij hem verliep alles soepel en probleemloos. Hij reed de af te leggen route met het minibusje zodat hij de groep onderweg op verschillende plekken tegenkwam. Dat had als extra voordeel dat - wie onderweg onverhoopt zou moeten afhaken vanwege de lengte/zwaarte van het traject - met hem in de auto kon terugrijden naar het hotel.

Menno Timmer, reisperiode juni 2022
7

Goed georganiseerde reis. Eerste ervaring met Aktiva Tours, positief!

anoniem, reisperiode juni 2022
8

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Deze week heb ik het derde deel van de Eifelsteig (van Hillesheim naar Manderscheid) gelopen, een erg mooie route! Flinke klimmetjes hier en daar, maar dat wordt dan ook beloond met mooie uitzichten. Meren, burchten, prachtige bospaden: afwisseling genoeg. Ik kijk er met veel plezier op terug.

Edwin Maas, reisperiode juni 2022
8

Alles perfect verzorgd. Wel een grote groep waardoor er veel aandacht uitgaat naar medewandelaars ten koste van de natuurervaring.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Eifelsteig is soms wat pittig maar echt de moeite waard. Mooie natuur en gevarieerde wandelingen.

anoniem, reisperiode juni 2022
9

Mooie kennismaking met de Eifelsteig! Ik heb genoten van de prachtige wandelingen, de heel leuke en gezellige groep, het prettige hotel en dat alles vlot georganiseerd en soepel verlopend!!

anoniem, reisperiode april 2022
9

Geweldige wandelreis. Mooie routes, pittige klimmetjes. Goed hotel met fantastisch goede keuken. Onze sympathieke reisleider Wim zorgde ervoor dat alles op rolletjes liep.

Leo, reisperiode april 2022
9

De reis was in alle opzichten geslaagd.

anoniem, reisperiode april 2022
9

Een mooie reis waarbij veel gelopen wordt door de bossen met af en toe ook stadjes en dorpjes. Het glooiend parcours is goed te bewandelen met een goede conditie.

Hans, reisperiode september 2021
Een heel fijne midweek gehad in de Eifel. Pittige wandelingen en een gezellige groep. heel prettige reisleider die me gewoon op mijn tempo liet wandelen. Veel paddenstoelen in het bos te zien.
marian
Hele mooie wandelingen in prachtige natuur. Fijn verblijf in Hotel in Neroth, heel gastvrij en mooie ruime kamer. Prima ontbijt en avondeten. Deze reis is een echte aanrader als je ook van enkele pittige klimmetjes in heuvelachtig gebied houdt, de uitzichten zijn heel mooi. Prima reisleiding. Een reis van 5 dagen echt genieten met leuke mede reisgenoten.
Carla van den Broek
Heel mooie reis voor de wat beter getrainde lopers een heel leuke groep van 16 personen goed hotel met eenvoudige maar goede keuken prachtige wandelroutes en heel goed aangegeven ga zeker ook nog de andere etappes van de Eifel Steig lopen en Koos bij deze bedankt voor de goede en humoristische begeleiding
Dick van Delsen
Prachtige wandelroute, goed aangegeven. Prima hotel in Neroth. Leuke groep wandelaars, ook in de avonduren.
Dick 2
Wat een heerlijke reis, geweldig weer gehad en een hele leuke groep! Ik ben nog enthousiaster dan de vorige reis. Het hotel wat eenvoudig maar uiterst plezierig en het eten perfect! Ik ga volgend jaar weer met aktiva!
Carel Lok
Voor mij de eerste keer op single reis, dus best spannend. Ik heb echt een top vakantie gehad. Prachtige omgeving met mooie etappes, soms best pittig. Een hele fijne en gezellige groep. Hotel in Neroth was goed verzorgd. Op naar de volgende reis!
Corine Boschman

inclusief:
* Eindhoven Station NS-Gerolstein en Daun-Eindhoven Station NS per minibus 
* verblijf in een 1-persoonskamer met eigen eigen douche en toilet
* ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus 
* nederlandstalige route-uitleg
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 30,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook