Singlereis Wandelen Eifelsteig Hillesheim-Manderscheid

5 dagen
niveau 2
minibus
beoordeling: 9
vanaf € 465,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 12-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
de lekkerste maaltijden van al onze Duitse hotels
verblijf in een gezellig familiehotel

route: heuvels afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met lichte tot matige hoogteverschillen (max. 500 m). Afwisselend bos, akkers en weiland. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 18 km afgelegd (op de aankomst- en vertrekdag ca. 11,5  en 13,5 km) 
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers. 

Het Gerolsteiner Land en de Vulkaaneifel
De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de steden Aachen (Aken) en Trier. Steig betekent pad en heeft dus niets te maken met stijgen, wat vaak gedacht wordt. De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse wandelreizen waarvan deze de derde is. Bekend van de Eifel is dat die streek bosrijk is en een variatie kent aan naald- en loofbomen en plateaus met mooie uitzichten. De Kasselburg en de Nerother Kopf bij Gerolstein zijn daar sprekende voorbeelden van. Halverwege de route, voorbij Gerolstein, verandert het landschap van karakter. Markant zijn de ruim 80 rondvormige vulkanische kratermeren, Maare genoemd. 

De markering van de Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig met bordjes en informatie. Fout lopen is onmogelijk en we blijven steeds letterlijk van alles op de hoogte door tableaus met kaarten en informatie over het landschap en de natuur langs de route.

Het verblijf is in het gezellige familiehotel zur Neroburg in Neroth met een café, restaurant en een kegelbaan in de kelder, en zelfs een eigenaar die op verzoek graag accordeon speelt. 
 

 

 

Dag 1
Eindhoven Station NS-Gerolstein (ca. 210 km) per minibus (11.00-14.00 uur). We maken na aankomst meteen een inloopwandeling (ca. 11,5 km/3,5 uur) van Gerolstein naar Neroth. We starten bij de burchtruïne Löwenburg, vanwaar we een mooi uitzicht hebben over Gerolstein. Door het bos wandelen we verder. We komen langs een kleine boskapel, die idyllisch midden in de natuur is gebouwd. Het bosrijke pad leidt ons bergopwaarts naar de bergtop Dietzenley. De houten uitzichttoren biedt een prachtig uitzicht op de Vulkaaneifel. We kunnen zien dat we op een vulkaan staan: de 'Klippe' onder ons bestaat uit donker basalt, een vulkanisch gesteente. Na de wandeling checken we in bij het hotel.

Dag 2
Wandeling van Hillesheim naar Gerolstein (ca. 20 km/6,5 uur)
We wandelen langs de historische stadsmuur van Hillesheim met een prachtig uitzicht over de stad en het Eifel-landschap. Even later komen we bij het idyllische Bolsdorfer Tälchen met haar meertje, kalksteenrotsen en de Hillesheimer Bach die zich door de weiden kronkelt. We lopen verder via de molensteengrotten bij Rothe, ontstaan door de winning van molensteen in de vulkaan Rother Kopf. Op de top kunnen we de binnenkant van de vulkaan bekijken. We hebben hier ook een ver uitzicht over de heuvelachtige Eifel, perfect voor een pauze voordat we licht bergafwaarts verder gaat naar het stuwmeer van Gerolstein. Voor ons liggen liggen nu de indrukwekkende rotsen van de zogenoemde Gerolsteiner Dolomieten. Eindpunt van de wandeling is Gerolstein.

Dag 3
Lokale rondwandeling (ca. 15 km/5 uur)
We wijken vandaag een dag van de Eifelsteig af en maken een mooie rondwandeling in de omgeving van Gerolstein en Pelm. Het dorp Pelm heeft een aantal bezienswaardigheden, zoals het zogenoemde Judenkirchhof. Anders dan de naam doet vermoeden, is dat niet een Joods kerkhof, maar een Gallo-Romeins tempelcomplex uit het jaar 124. Dicht bij Pelm komt de route langs de prachtige ruïne van de Kasselburg. De blikvanger van deze burcht uit de 13e eeuw is de dubbele toren van 37 meter hoogte.

Dag 4
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) van Daun naar Manderscheid
Deze wandeling gaat langs een aantal zogenoemde 'maren'. Miljoenen jaren geleden hebben enorme explosies en vuur uit het binnenste van de aarde hier in de Eifel gaten geslagen en bergen opgeworpen. De gaten heten maren en een aantal heeft zich op den duur met water gevuld. We wandelen langs de Gemünder Maar, de Weinfelder Maar en de Schalkenmehrener Maar. Daarna leidt de wandeling ons naar het groene dal van de Lieser. Het kleine riviertje kabbelt schilderachtig voort. We delen het stille dal alleen maar met de natuur en luisteren naar het vogelgekwetter en het zachte ruisen van het water. We blijven in het lange dal tot het eindpunt: de burchtstad Manderscheid.. 

Dag 5
Wandeling (ca. 13,5 km/4,5 uur, inkortbaar tot ca. 11 km/3 uur) van Neroth naar Daun of eventueel tot de Neunkirchener Mühle.
We sluiten de reis af met een korte wandeling naar Daun. Die plaats werd in de 7e eeuw voor Christus al bewoond door de Kelten, die zich hadden gevestigd en verschanst op een grote basaltberg. Ook de Romeinen zouden zich later op diezelfde locatie vestigen vanwege de strategische ligging. De route gaat via de Neunkircher Mühle. Daun-Eindhoven Station NS (ca. 225 km) per minibus (14.00-17.00 uur). 

Hotel Zur Neroburg ***

ligging: in het midden van het plaatsje Neroth, aan de rustige hoofdstraat.
faciliteiten: hotel van de familie Müllerstein met ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, terras aan de straatzijde, bar en kegelbaan. Gratis wifi. 
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers.
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt of horecagelegenheden tijdens de wandelingen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking. Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 16-05-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 465,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Gerolstein en Daun-Eindhoven Station NS per minibus 
* verblijf in een 1-persoonskamer met eigen eigen douche en toilet
* ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus 
* nederlandstalige route-uitleg
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 30,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds 
* reserveringskosten

9

Mooie kennismaking met de Eifelsteig! Ik heb genoten van de prachtige wandelingen, de heel leuke en gezellige groep, het prettige hotel en dat alles vlot georganiseerd en soepel verlopend!!

anoniem, reisperiode april 2022
9

Geweldige wandelreis. Mooie routes, pittige klimmetjes. Goed hotel met fantastisch goede keuken. Onze sympathieke reisleider Wim zorgde ervoor dat alles op rolletjes liep.

Leo, reisperiode april 2022
9

De reis was in alle opzichten geslaagd.

anoniem, reisperiode april 2022
9

Een mooie reis waarbij veel gelopen wordt door de bossen met af en toe ook stadjes en dorpjes. Het glooiend parcours is goed te bewandelen met een goede conditie.

Hans, reisperiode september 2021
Een heel fijne midweek gehad in de Eifel. Pittige wandelingen en een gezellige groep. heel prettige reisleider die me gewoon op mijn tempo liet wandelen. Veel paddenstoelen in het bos te zien.
marian
Hele mooie wandelingen in prachtige natuur. Fijn verblijf in Hotel in Neroth, heel gastvrij en mooie ruime kamer. Prima ontbijt en avondeten. Deze reis is een echte aanrader als je ook van enkele pittige klimmetjes in heuvelachtig gebied houdt, de uitzichten zijn heel mooi. Prima reisleiding. Een reis van 5 dagen echt genieten met leuke mede reisgenoten.
Carla van den Broek
Heel mooie reis voor de wat beter getrainde lopers een heel leuke groep van 16 personen goed hotel met eenvoudige maar goede keuken prachtige wandelroutes en heel goed aangegeven ga zeker ook nog de andere etappes van de Eifel Steig lopen en Koos bij deze bedankt voor de goede en humoristische begeleiding
Dick van Delsen
Prachtige wandelroute, goed aangegeven. Prima hotel in Neroth. Leuke groep wandelaars, ook in de avonduren.
Dick 2
Wat een heerlijke reis, geweldig weer gehad en een hele leuke groep! Ik ben nog enthousiaster dan de vorige reis. Het hotel wat eenvoudig maar uiterst plezierig en het eten perfect! Ik ga volgend jaar weer met aktiva!
Carel Lok
Voor mij de eerste keer op single reis, dus best spannend. Ik heb echt een top vakantie gehad. Prachtige omgeving met mooie etappes, soms best pittig. Een hele fijne en gezellige groep. Hotel in Neroth was goed verzorgd. Op naar de volgende reis!
Corine Boschman
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook