Singlereis Wandelen Eifelsteig Aachen-Kloster Steinfeld

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.4
vanaf € 569,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
30-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer
ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen
inclusief wandelingen op de heen- en terugreisdag

route: heuvelachtig (ca. 250-500 m.), routes wisselend over plateaus, langs stuwmeren en door rivierdalen, daartussen soms korte maar stevige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt resp. 14, 18, naar keuze 17 of 23, 21 en naar keuze 7 of 13 km afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Hohes Venn, Monschau en de Rurstausee
Voor eens en voor altijd moet afgerekend worden met de onterechte interpretatie van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus helemaal niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Het eerste, en voor Nederlanders meest dichtbije, deel kent alleen maar klinkende namen… De hoogvlakte Hohes Venn, oftewel Hoge Venen, waar de Eifelsteig een snipper Duits-sprekend België meepikt. Monschau, het door Nederlanders veel bezochte Eifel-stadje, waar het door-de-week gelukkig rustiger is dan in het weekend. Het Nationalpark Eifel - hoewel de Eifel één groot natuurpark lijkt, is alléén het noordelijkste deel zo door de regering aangewezen. De Rurstausee, het stuwmeer van de Rur (de Roer - jawel die van Roermond!) dat zo prachtig in de heuvels van dat nationale park is ingebed. Markant is dat de wandelroutes in deze wandelvakantie vaak dicht langs riviertjes gaan: de Rur, de Urft en de Olef.

De uitvalsbasis bij deze reis is Einruhr, precies in het midden van het wandelgebied, wat als voordeel heeft dat daardoor de dagelijkse wegbreng- en ophaalritten nooit lang zijn. Het plaatsje ligt mooi aan de Rursee, en het hotel ligt op nauwelijks enkele honderden meters verwijderd van de Eifelsteig-route.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over het landschap en de natuur langs de route lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsers zijn vriendelijk, hulpvaardig en gezellig. Dat geldt óók voor Einruhr en het mooie Hotel Seemöwe. De reis is op basis van halfpension, wat inhoudt dat de avondmaaltijd en het ontbijt zijn inbegrepen. En zoals u dat in Duitsland gewend bent: lekker, gezond en genoeg. Viel Vergnügen!

De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de eerste is.

 

Dag 1
Start van de singlereis. Eindhoven Station NS-Aachen Kornelimünster (ca. 125 km) per minibus (11.00-12.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. We maken vandaag al een eerste wandeling van ca. 14 km/4,5 uur. We starten bij het officiële startpunt van de Eifelsteig op de Korneliusmarkt in Kornelimünster (gem. Aachen) en wandelen naar Roetgen via de bijna 100 jaar oude stuwdam in de Dreilägerbach. 

Dag 2
Wandeling (ca. 18 km/5 uur) van Roetgen naar Monschau. Meteen aan het begin van deze etappe lopen we een stukje over Belgisch grondgebied en steken we in Roetgen het tracé van de oude spoorlijn de Vennbahn over, tegenwoordig een fietspad. Eigenlijk is Roetgen een Duitse exclave want dit deel van Roetgen wordt helemaal omgeven door Belgisch grondgebied. We passeren de oude hut Reinartzhof en lopen daarna over een lang recht pad weg door de geheimzinnige Hoge Venen. Een beloning staat aan het einde van dit routedeel te wachten: we passeren op 658 meter het hoogste punt van de Eifelsteig: het uitzichtpunt ’Steling’. Vervolgens verder naar het eindpunt van deze Eifelsteig-etappe: de vroegere lakenweversplaats Monschau. U treft er volop kleine cafeetjes en restaurantjes. Een specialiteit zijn de ’Monschauer Dütchen’ - echt iets voor zoetekauwen!

Dag 3
Wandeling (ca. 23 km/7 uur, inkortbaar met ca. 6 km/1,5 uur) van Monschau naar Einruhr. De Rur (Roer), die door het oude lakenweversstadje kabbelt, zal ons een groot deel van de dag vergezellen. We passeren de Perlenbachstuwdam. In het Nationalpark-Tor in Höfen kunnen we een kleine maar leerzame expositie bezoeken over de geologie en het landschap van de Eifel. Vanaf het uitzichtpunt de Wolfsheuvel kunnen we ons einddoel Einruhr zien liggen.

Dag 4
Wandeling (ca. 21 km/6,5 uur) van Einruhr naar Gemünd. We starten vanuit het hotel, waarna we eerst licht bergopwaarts in een grote boog Einruhr omcirkelen. Het water van de Obersee wijst ons de weg, tot we zelfs heel dicht langs de steile rotsoever wandelen. We passeren de Urftstuwdam: een imposant en solide bouwwerk en een van de oudste stuwdammen van Duitsland. Vervolgens bergopwaarts waar we worden beloond met een panorama over de stuwdam en de meren. We wandelen verder langs de verlaten plaats Wollseifen, waarvan de ca. 550 Duitse bewoners in 1946 door het Britse gezag plotseling verdreven waren, naar de voormalige NS-Ordensburg Vogelsang. Het gebouwencomplex is indrukwekkend en herbergt tegenwoordig een expositie over internationale samenwerking. Daarna bergafwaarts naar het dal van de Urft in de richting van Gemünd, het eindpunt van de etappe.

Dag 5
Wandeling (ca. 7 of 13 km/2 of 4 uur) van Golbach of Olef naar Kloster Steinfeld met een romaanse basiliek uit 1146. Kloster Steinfeld-Eindhoven Station NS (ca. 170 km) per minibus (14.30-17.00 uur). Einde van deze wandelreis voor singles.

Hotel Seemöwe

ligging: centraal maar toch op een rustig punt in het dorp Einruhr, direct aan de Rurstausee.
faciliteiten: modern en goed geleid hotel van de familie Wollgarten, ruim van opzet, met ca. 30 kamers, restaurant, ontbijtruimte, bar en buitenterras.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv en gratis wifi.
maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd (soms buffet, soms uitgeserveerd) inbegrepen; eten en drinken voor onderweg is verkrijgbaar bij winkels en horecagelegenheden op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 05-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 569,-
Vertrekgarantie
Ma 09-09-2024
569,-
Ma 30-09-2024
569,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Aachen Kornelimünster en Kloster Steinfeld-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies + ontbijt + avondmaaltijd) (toeristenbelasting inbegrepen)
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 50,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Zeer leuke reis, prachtige wandelingen, leuk gezelschap, zeer goede reisleider. Degelijke maaltijden conform prijs/kwaliteitsverhouding. Kortom voor herhaling vatbaar.

Ludo De Vos, reisperiode juni 2024
8

anoniem, reisperiode juni 2024
8

Mooie wandeling. Energieke en behulpzame reisleider. Goede organisatie. Eten viel tegen. Ik ga zeker nog een keer mee.

anoniem, reisperiode juni 2024
8

Mijn eerste ervaring met De Eifel, wat een wonderschone natuur. Ik heb genoten van de, soms lekker pittige, wandelingen. De Brem stond overvloedig in zijn gele pracht op de berghellingen. De geluiden van ruisende wind, stromende beekjes en riviertjes en het prachtige concert van de vele vogels deden soms magisch aan. De fijne reisleider, Peter, zorgde ervoor dat voor iedereen de wandeling op maat gemaakt werd, wat soms best een logistieke uitdaging was. Het hotel was prima, de vegetarische maaltijden hoewel wat fantasieloos, toch heel smakelijk.

Rianne, reisperiode mei 2024
8

Het was een goed georganiseerde reis. Het was voor iedereen mogelijk om op eigen tempo te wandelen, maar ook om eerder te stoppen als men dat wenste. Digitale kaarten in GPS-viewer zijn erg handig.

anoniem, reisperiode mei 2024
8

Mooie omgeving om te wandelen, hotelkamer basic, wat verouderd, ontbijt en diner wel voldoende.

anoniem, reisperiode mei 2024
9

Eerste Aktiva reis. Prima bevallen. Goede formule. Loopt route in kleine groepjes, geeft veel vrijheid. Per app wordt gecommuniceerd waar busje onderweg staat om evt de route te verkorten. Hotel ligt mooi, kamer/eten oké. Fijne begeleider(Peter), enthousiast, plezier in het ons naar de zin maken. Kijk uit naar lopen deel 2.

anoniem, reisperiode mei 2024
8

anoniem, reisperiode mei 2024
9

Wat een fantastische reis, prachtige omgeving, mooie trajecten en uitdagingen, fijne reisgenoten. Mooie gesprekken, dat was voor mij zeer helend. Alles prima geregeld mede dankzij de geweldige reisleider Peter. De hotelkamers zijn basic, mijn kamer was zeer gehorig maar anderen hadden het beter getroffen met hun kamer ( en ik had pech met de badkamer maar naar een oplossing werd gezocht) Prima matrassen en eten en dat is toch het allerbelangrijkste bij een wandelreis. Dit was mijn eerste ervaring met Aktiva en met een groeps ( wandel) reis. Ik ga de komende 3 vervolgtrajecten nog deze zomer lopen en hoop op net zo’n mooie ervaring en nog vele reizen daarna.

Joke, reisperiode mei 2024
10

Mooie route. Soms pittig. Niveau 2 van 3 terecht. Veel vogels te horen onderweg. Heel gezellig. Route duidelijk aangegeven. Onderweg geen horeca. Let op, laatste dag wordt een stukje Eifelsteig niet gelopen temporis causa. Een absolute aanrader.

anoniem, reisperiode april 2024

Reactie van Aktiva Tours:
Noot: temporis causa = omwille van (de) tijd
9

Een zeer goed georganiseerde reis. De reisleider heeft daar een belangrijke taak in. Ik zou deze reis een wandelniveau van 2 1/2 geven. Echter jullie werken niet met halve punten. Gelukkig kan je eerder stoppen, daar waar de reisleider kan komen met het busje.

anoniem, reisperiode september 2023
10

anoniem, reisperiode september 2023
9

Heb het een zeer mooie reis gevonden, prachtige routes, zeer leuk gezelschap, prima reisleider en ook goed hotel. Personeel zou vriendelijker mogen zijn, eten was goed. Gewoon een perfecte reis.

Desiree Tamis, reisperiode augustus 2023
8

Caroline wulp , reisperiode augustus 2023
9

Een zeer leuke week gehad, met mooie wandelingen, gezellige groep, goede reisleider en prima hotel.

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Prima georganiseerd. Er werd goed rekening gehouden met individuele voorkeuren.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Een prachtige reis met goede begeleiding.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Mijn 1e boeking en ervaring met Aktiva Tours was erg goed bevallen. Een diverse groep wandelaars wat het qua dynamiek van de groep juistnheel relaxt maakte. Reisleider Sjaak was fijn enthousiast en gaf de groep steeds de keus. Mooie wandeling, goede uitvalsbasis, het eten was gemiddeld en viel over te twisten binnen de groep( we hadden er lol om, zoveel mensen zoveel wensen). Duidelijke reisbeschrijving, alles was goed om een relaxte week te ervaring. Chapeau!!

Petra van der Pol, reisperiode juli 2023
9

Lekker dichtbij. Voordeel alle dagen wandelen. Mooie wandelingen.

anoniem, reisperiode april 2023
8

Wat een geweldige mooie wandelreis wat dit. De Eifel is en blijft heerlijk. De organisatie was perfect en de reis is super goed begeleid door Robin. Echt een Topper. De groep was ook heel gezellig. ik heb een fantastische week gehad.

anoniem, reisperiode april 2023
8

Mooie reis door mooi gebied vlakbij Nederland. Niveau was goed te doen.

Ronald Kruis, reisperiode april 2023
9

Goede prijs-kwaliteit verhouding. Goed georganiseerd en dito begeleid.

anoniem, reisperiode april 2023
8

Leuke wandelreis door een mooi natuurgebied! Goed georganiseerd en heel gezellig. Op naar de volgende etappe!

anoniem, reisperiode april 2023
8

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

De reis was prima, wandelingen fantastisch. Fijne reisleiding. Smaakt naar meer, helaas waren de maaltijden in het hotel wat matig.

anoniem, reisperiode september 2022
8

De wandelingen waren soms pittig, maar prachtig. Bij regen zijn stokken aan te raden. De warme maaltijden (voor vegetariërs) slecht. De reisleiding was prima.

anoniem, reisperiode september 2022
8

anoniem, reisperiode september 2022
8

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Goede formule, 5 wandeldagen inclusief de reisdagen. Maarten is een topper als reisleider.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

anoniem, reisperiode juli 2022
8

anoniem, reisperiode juli 2022
8

Fijne wandelvakantie. Mooie routes, afwisselend, prima schoon hotel! Leuk om er een paar dagen even helemaal uit te zijn.

Ingrid, reisperiode mei 2022
9

Een geslaagde wandelreis met prachtige etappes door afwisselend landschap. Een heel degelijk hotel met vriendelijk personeel en dagelijks een heerlijk ontbijt en diner. Ik heb genoten van de gezelligheid in de groep en vond de reisleider uiterst vriendelijk en behulpzaam.

Tom Rooijakkers , reisperiode mei 2022
9

5-daagse reis, 5 mooie, soms stevige, wandelingen. Afwisselend, goedverzorgd, leuk gezelschap. Aanrader voor een korte break!

anoniem, reisperiode mei 2022
9

Hele fijne reis. 5 dagen prachtig gewandeld. Mooie natuur, veel bloeiende weidevelden, gele brem etc. Afwisselend en meer heuvelachtig dan ik verwacht had. Volgende keer misschien toch zelf een thermosflesje mee met koffie (en wat erbij); bijna alle cafeetjes/terrasjes etc. waren nl nog gesloten toen wij er langs liepen.

anoniem, reisperiode mei 2022
8

anoniem, reisperiode mei 2022
9

De reisleider bood de kans om als het te zwaar werd je een stukje met de bus te verplaatsen.

anoniem, reisperiode april 2022
9

Leuke afwisselende wandelroutes in de natuur afgewisseld met het mooie stadje Monschau. De reisbegeleiding was perfect geregeld. De gezellige reisleider zorgde dat de gehele wandelgroep op zijn of haar wandelniveau kon wandelen.

Rene, reisperiode april 2022
8

Fijne wandelreis! Goed en flexibel hotel. En betrokken reisleider! Hij ontzorgde ons tijdens de wandelingen enorm met waterflesjes en bracht ons met het busje op de juiste tijd op de juiste plekken, van supermarkt, wandelingen tot eetgelegenheden.

anoniem, reisperiode april 2022
8

Leuke wandelingen en hotel. Gebied is prachtig met Monschau als leuke plaats

anoniem, reisperiode maart 2022
7

anoniem, reisperiode februari 2022
8

anoniem, reisperiode augustus 2021
8

ondanks de beperkingen door corona een heerlijke wandelweek gehad!

anoniem, reisperiode augustus 2021
Eerste keer actieve wandelvakantie. Eerste keer Duitsland, meerbepaald de Eifel te voet gaan verkennen. Als Belg tussen allemaal Nederlanders een uitdaging? Heb me super geamuseerd. De sfeer zat meteen goed, het tempo ook. Goede accommodatie met een heerlijk ontbijt en smaakvol avondmaal. Niet enkel voedend maar nog lekker ook, en ik werk in de gastronomie... de sauna en het 9-meter lange zwembad van het hotel mogen er ook zijn, net zoals de gastvriendelijkheid van de hotelmedewerkers. Last but not least... gids Ronald schiep een ideaal kader waarbij we vrijgelaten werden en toch continu tijdens de wandeling elkaar tegenkwamen. De EHBOkist was als dusdanig niet ver weg maar benodigden we niet, ondanks de hellingen en dalingen! Dank voor een tof moment, goed georganiseerd, en corona-proof. Janick
Janick
Alles viel bij deze reis op zijn plek: heel goed weer, erg leuke groep, zeer goede en ervaren reisleider (Koos Cazander), prachtige wandelomgeving, goed hotel met lekker eten. Duitsland is een heel fijn en comfortabel wandelland en lekker dichtbij. Deze reis zou ik eerst in mei gaan doen maar kon toen door de Corona-pandemie niet doorgaan. Toen de reis werd geannuleerd kreeg ik naast een telefoontje van een Aktiva-medewerker ook een kaart. Heel attent! Ik wens het hele Aktiva-team sterkte en flexibiliteit in deze voor de reisbranche nog steeds moeilijke tijden. Gelukkig zie ik dat er veel nieuwe, mooie reizen worden georganiseerd om zo het hoofd boven water te houden. Tot de volgende keer!
Annemiek Meertens

Jan Ren?;Ik heb deze reis begin november gedaan en genoten van de mooie en soms pittige wandelingen. De omgeving was erg fraai, mede vanwege de mooie herfstkleuren. We hadden een leuke groep en een ui

Jan Ren?;Ik heb deze reis begin november gedaan en genoten van de mooie en soms pittige wandelingen. De omgeving was erg fraai, mede vanwege de mooie herfstkleuren. We hadden een leuke groep en een ui
Prachtige reis. Mooie natuur met wel wat klimwerk. Wat ik fantastisch vind. Goed georganiseerd met een fijne reisleider. Een aanrader.
Janny Jager
Prachtige wandelvakantie, goed georganiseerd. Reisleider was altijd bereikbaar via mobiel als je hem nodig had. Wandeling zelf was perfect aangeduid. Hotel prima. Aanrader!
Corrie
Eind maart was het nog aan de koude kant, maar een geweldige doch pittige wandeling van 5 dagen. Het vervoer van en naar de start en eindpunt van de wandelingen was perfect. De reisleider Stephan een gezellige en relaxte man. De service en de maaltijden in het hotel waren uitstekend zelfs de vegetarische maaltijden waren perfect wat ik in Duitsland nog niet eerder heb meegemaakt. Met de groep zijn we nog naar het NS-Dokumentation te Vogelsang, een opleidingsinstituut voor de SS, geweest. Daar krijg je de rillingen wat er tijdens het regime van Hitler heeft plaatsgevonden. Ik zal zeker met Aktiva Tours meerdere tochten maken.
kitty van deursen
Prachtige tocht,avondmaal kon wat beter af en toe. Ga de andere tochten ook doen. Gr. Ruud
R.brakenhoff
Ik heb genoten van deze wandelvakantie, goed hotel en lekker gegeten . Vriendelijke reisleiding.
Henk Hoebergen
inclusief:
* Eindhoven Station NS-Aachen Kornelimünster en Kloster Steinfeld-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies + ontbijt + avondmaaltijd) (toeristenbelasting inbegrepen)
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 50,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook