Singlereis Wandelen Eifelsteig Aachen-Kloster Steinfeld

5 dagen
niveau 2
minibus
beoordeling: 7,0
vanaf € 495,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief 
de Nord-Eifel: het eerste deel van de Eifelsteig
ontbijt én diners inbegrepen

route: heuvelachtig (ca. 250-600 m.), routes wisselend over plateaus, langs stuwmeren en door rivierdalen, daartussen soms korte maar stevige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt gemiddeld 18 km afgelegd. 
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Hohes Venn, Monschau en de Rurstausee
Voor eens en voor altijd moet afgerekend worden met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus helemaal niets te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen  (Aken) en Trier. Het eerste, en voor Nederlanders meest dichtbije, deel kent alleen maar klinkende namen… De hoogvlakte Hohes Venn, oftewel Hoge Venen, waar de Eifelsteig een snipper Duits- sprekend België meepikt. Monschau, het door Nederlanders veel bezochte Eifel-stadje, waar het door-de-week gelukkig rustiger is dan in het weekend. Het National Park Eifel, hoewel de Eifel één groot park lijkt, is alléén het noordelijkste deel zo door de regering aangewezen. De Rurstausee, het stuwmeer van de Rur (Roer - jawel die van Roermond!) dat zo prachtig in de heuvels van dat nationale park is ingebed. Markant is dat de wandelroutes in deze wandelvakantie vaak dicht langs riviertjes gaan: de Rur, de Urft en de Olef.

De uitvalsbasis bij deze reis is Einruhr, precies in het midden van het wandelgebied, wat als voordeel heeft dat daardoor de dagelijkse wegbreng- en ophaalritten nooit lang zijn. Het plaatsje ligt mooi aan de Rursee, en het hotel ligt op nauwelijks enkele honderden meters verwijderd van de Eifelsteig-route.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over lhet andschap en de natuur langs de route lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsers zijn vriendelijk, hulpvaardig en gezellig. Dat geldt óók voor Einruhr en het mooie Hotel Seemöwe. De reis is op basis van halfpension, wat inhoudt dat de avondmaaltijd en het ontbijt zijn inbegrepen. En zoals u dat in Duitsland gewend bent: lekker, gezond en genoeg. Viel Vergnügen!

De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de eerste is.

Dag 1
Eindhoven Station NS-Aachen Kornelimünster (ca. 120 km) per minibus (11.00-12.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. We maken vandaag al een eerste wandeling van ca. 14 km / 4,5 uur. We starten bij het officiële startpunt van de Eifelsteig op het plein van Kornelimünster (gem. Aachen) en wandelen naar Roetgen via de bijna 100 jaar oude stuwdam in de Dreilägerbach. 

Dag 2
Wandeling (ca. 18 km/5 uur) van Roetgen naar Monschau. Meteen aan het begin van deze etappe lopen we een stukje over Belgisch grondgebied en steken we in Roetgen het tracé van de oude Vennbahn over. Eigenlijk isd Roetgen een Duitse exclave want dit deel van Roetgen wordt helemaal omgeven door België. We passeren de oude hut Reinartzhof en lopen daarna over een lang recht pad weg door de geheimzinnige Hoge Venen. Een beloning staat aan het einde van dit routedeel te wachten: we bereiken op 658 meter het hoogste punt van de Eifelsteig: het uitzichtpunt ’Steling’. Vervolgens verder naar het eindpunt van deze Eifelsteig-etappe: de vroegere lakenweversplaats Monschau. U treft er volop kleine cafés en restaurantjes. Een specialiteit zijn de ’Monschauer Dütchen’ - echt iets voor zoetekauwen!

Dag 3
Wandeling (ca. 23 km/7 uur, inkortbaar met ca. 6 km/1,5 uur) van Monschau naar Einruhr. De Roer, die door het oude lakenweversstadje kabbelt, zal ons een groot deel van de dag vergezellen. Maar eerst wandelen we nog door de heuvels en kijken we nog een keer terug naar Monschau voordat we het bos ingAan. We passeren de Perlenbachstuwdam. In het Nationale Park-Tor in Höfen kunt u een kleine expositie bezoeken over de geologie en het landschap van de Eifel. Vanaf het uitzichtpunt de Wolfsheuvel kunnen we ons einddoel Einruhr zien liggen.

Dag 4
Wandeling (ca. 21 km/6,5 uur) naar Gemünd. We starten in Einruhr, dat we eerst licht bergopwaarts in een grote boog omcirkelen. Het water van de Obersee wijst ons de weg, tot we zelfs heel dicht langs de steile rotsoever wandelen. We passeren de Urftstuwdam: een imposant en solide bouwwerk en een van de oudste stuwdammen van Duitsland. Vervolgens bergopwaarts waar we worden beloond met een panorama over de stuwdam en de meren. We wandelen verder langs de verlaten plaats Wollseifen en de voormalige NS-Ordensburg Vogelsang. Het gebouwencomplex is indrukwekkend en herbergt tegenwoordig een expositie over internationale samenwerking. Daarna bergafwaarts naar het dal van de Urft in de richting van het doel van de etappe Gemünd.

Dag 5
Wandeling (ca. 7 of 13 km/2 of 4 uur) van Golbach of Olef naar Kloster Steinfeld met een romaanse basiliek uit 1146. Kloster Steinfeld-Eindhoven (ca. 170 km) per minibus (14.30-17.00 uur). 

Hotel Seemowe

ligging: centraal maar toch op een rustig punt in het dorp Einruhr, direct aan de Rurstausee.
faciliteiten: modern en goed geleid hotel van de familie Wollgarten, ruim van opzet, met ca. 30 kamers, restaurant, ontbijtruimte, bar en buitenterras.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv en gratis wifi.
maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd (soms buffet, soms uitgeserveerd) inbegrepen; eten en drinken voor onderweg is verkrijgbaar bij winkels en horecagelegenheden op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.inclusief:
* Eindhoven Station NS-Aachen Kornelimünster en Kloster Steinfeld-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaarten en boekjes
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 55,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

8

anoniem, reisperiode augustusus 2021

8 ondanks de beperkingen door corona een heerlijke wandelweek gehad!

anoniem, reisperiode augustusus 2021
Eerste keer actieve wandelvakantie. Eerste keer Duitsland, meerbepaald de Eifel te voet gaan verkennen. Als Belg tussen allemaal Nederlanders een uitdaging? Heb me super geamuseerd. De sfeer zat meteen goed, het tempo ook. Goede accommodatie met een heerlijk ontbijt en smaakvol avondmaal. Niet enkel voedend maar nog lekker ook, en ik werk in de gastronomie... de sauna en het 9-meter lange zwembad van het hotel mogen er ook zijn, net zoals de gastvriendelijkheid van de hotelmedewerkers. Last but not least... gids Ronald schiep een ideaal kader waarbij we vrijgelaten werden en toch continu tijdens de wandeling elkaar tegenkwamen. De EHBOkist was als dusdanig niet ver weg maar benodigden we niet, ondanks de hellingen en dalingen! Dank voor een tof moment, goed georganiseerd, en corona-proof. Janick
Janick
Alles viel bij deze reis op zijn plek: heel goed weer, erg leuke groep, zeer goede en ervaren reisleider (Koos Cazander), prachtige wandelomgeving, goed hotel met lekker eten. Duitsland is een heel fijn en comfortabel wandelland en lekker dichtbij. Deze reis zou ik eerst in mei gaan doen maar kon toen door de Corona-pandemie niet doorgaan. Toen de reis werd geannuleerd kreeg ik naast een telefoontje van een Aktiva-medewerker ook een kaart. Heel attent! Ik wens het hele Aktiva-team sterkte en flexibiliteit in deze voor de reisbranche nog steeds moeilijke tijden. Gelukkig zie ik dat er veel nieuwe, mooie reizen worden georganiseerd om zo het hoofd boven water te houden. Tot de volgende keer!
Annemiek Meertens

Jan Ren?;Ik heb deze reis begin november gedaan en genoten van de mooie en soms pittige wandelingen. De omgeving was erg fraai, mede vanwege de mooie herfstkleuren. We hadden een leuke groep en een ui

Jan Ren?;Ik heb deze reis begin november gedaan en genoten van de mooie en soms pittige wandelingen. De omgeving was erg fraai, mede vanwege de mooie herfstkleuren. We hadden een leuke groep en een ui
Prachtige reis. Mooie natuur met wel wat klimwerk. Wat ik fantastisch vind. Goed georganiseerd met een fijne reisleider. Een aanrader.
Janny Jager
Prachtige wandelvakantie, goed georganiseerd. Reisleider was altijd bereikbaar via mobiel als je hem nodig had. Wandeling zelf was perfect aangeduid. Hotel prima. Aanrader!
Corrie
Eind maart was het nog aan de koude kant, maar een geweldige doch pittige wandeling van 5 dagen. Het vervoer van en naar de start en eindpunt van de wandelingen was perfect. De reisleider Stephan een gezellige en relaxte man. De service en de maaltijden in het hotel waren uitstekend zelfs de vegetarische maaltijden waren perfect wat ik in Duitsland nog niet eerder heb meegemaakt. Met de groep zijn we nog naar het NS-Dokumentation te Vogelsang, een opleidingsinstituut voor de SS, geweest. Daar krijg je de rillingen wat er tijdens het regime van Hitler heeft plaatsgevonden. Ik zal zeker met Aktiva Tours meerdere tochten maken.
kitty van deursen
Prachtige tocht,avondmaal kon wat beter af en toe. Ga de andere tochten ook doen. Gr. Ruud
R.brakenhoff
Ik heb genoten van deze wandelvakantie, goed hotel en lekker gegeten . Vriendelijke reisleiding.
Henk Hoebergen
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook