Singlereis Wandelen Eifelspuren Special

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.3
vanaf € 525,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
11-09-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer, 4 x ontbijt en 4 x avondmaaltijd inclusief
meelopende reisleiding
van de makers van de Eifelsteig
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers. 

In de Eifel wemelt het van de wandelroutes: lokaal en regionaal, kort of lang en van eenvoudig tot zwaarder. De VVV Nordeifel Tourismus heeft een kleine twintigtal wandelroutes samengesteld die in een rondje van een hele of halve dag te lopen zijn. Dat betekent dat het start- en eindpunt hetzelfde zijn, de reisleider daar de personenbus parkeert en vervolgens mee kan lopen met de groep. Die wandelingen hebben zelfs een eigen naam gekregen: Eifelspuren.
 
Eifelspuren | der-eifelyeti.de

Uitvalsbasis van deze reis is Blankenheim in het midden van de Eifel, een plaatsje met een kronkelige hoofdstraat waaraan mooie vakwerkpandjes staan. Het hooggelegen kasteel kijkt uit over Blankenheim en de bosrijke omgeving. En omgekeerd heeft het hotel met de toepasselijke naam Schlossblick het kasteel als grandioos uitzicht.

Dagelijks zal de reisleider een of twee korte minibustransfers uitvoeren naar het steeds weer andere startpunt. De routes zijn door deskundige lokale wandelliefhebbers samengesteld en de markeringen zijn uitmuntend te noemen. De route op de eerste dag gaat, vanuit Kloster Steinfeld, over een hoog plateau en kent weinig hoogteverschillen. De tweede route werd in 2022 op de zesde plaats gekozen als “Schönster Tageswanderweg” door het lezerspubliek van Wander Magazin uit Duitsland. De route in het midden van de reis start en eindigt in Blankenheim en gaat van de bron van de Ahr, die midden in Blankenheim ontspringt, door de bovenloop van het nog jonge riviertje, en over een andere route terug. De langste wandeling is op dag vier, vanuit Dahlem door afwisselend open en bebost terrein, langs Abtei Maria Frieden en Burgruine Kronenburg met een prachtig uitzicht over de Kronenburgersee. De laatste wandeling op de terugreisdag maakt een wijde cirkel rondom de centrumplaats Kall; er wordt door informatietableaus veel informatie verschaft over de vroegere ijzermijnbouw door de lokale bewoners die “Pingen” genoemd werden. Al met al - op vijf dagen vijf supermooie wandelingen in het hartje van de Eifel. De Eifelspur-wandelingen zijn gecertificeerd als Qualitätsweg door het Deutsch Wanderverband.


 

Dag 1
Eindhoven Station NS-Kloster Steinfeld (ca. 180 km) per minibus (11.00-13.30 uur). Een kort bezoek aan het klooster (o.a. de kerk) is mogelijk. De Eifelspur-wandeling ‘Heideheimat’ (ca. 10 km/2,5 uur) over het plateau via Steinfelderheistert, de Krekeler Heide en het dal van de Kuttenbach. Na de wandeling aansluitend transfer naar Hotel Schlossblick in Blankenheim, onze uitvalsbasis tijdens deze singlereis.

Dag 2
Transfer naar Ripsdorf. Eifelspur-wandeling ‘Toskana der Eifel’ (ca. 15,5 km/4,5 uur) via de Kalvarienberg bij de begraafplaats van Alendorf met de Friedhofskapelle Sankt Agatha die het bezoeken waard is, en de Eierberg.
 

Dag 3
Eifelspur-wandeling ‘Wo die Ahr entspringt’ (ca. 15,5 km/5 uur) vanaf de bron van de Ahr in het midden van Blankenheim door het dal van de nog jonge Ahr en terug over een andere mooie route via het beschermde natuurgebied van de Nonnenbach.
 

Dag 4
Transfer naar Dahlem. Eifelspur-wandeling ‘Dahlemer Quellenpfad’ (ca. 21,5 km/6 uur), een lange route maar met weinig hoogteverschillen, via Abtei Maria Frieden en de Burgruine Kronenburg met een buitengewoon fraai uitzicht over het plaatsje Kronenburg, het gelijknamige meer en het heuvellandschap in de verre omgeving.
 

Dag 5
Transfer naar Kall. Eifelspur-wandeling ‘Pingenwanderweg’ (ca. 11 km/3 uur) door een streek waar in het verre verleden ijzererts gewonnen werd door de lokale mensen die ‘Pingen’ genoemd werden. Informatiebirden onderweg geven veel informatie over die activiteit van vroeger. Het tweede deel van de route gaat via Golbach en langs de Kallbach terug naar Kall. Na de wandeling is er gelegenheid om iets te eten en te drinken in Kall. Aansluitend Kall-Eindhoven (ca. 180 km) per minibus (14.00-17.00 uur) waarna er een einde komt aan deze wandelreis voor singles.
 

Hotel Schlossblick

ligging: aan de rand van het centrum van het historische stadje Blankenheim, met een mooi uitzicht op de er tegenover liggende Blankenheimer Weiher (stadspark met (zwanen-)vijver).
faciliteiten: goed georganiseerd en sympathiek hotel van de familie Mercier met ca. 20 kamers, café en restaurant.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altiijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en de bakker in de buurt en enkele horecagelegenheden op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Kloster Steinfeld en Kall-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) inclusief ontbijt en diner
* Nederlandssprekende meelopende Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 35,- 

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
 
8

Prachtige omgeving om te lopen, daarnaast boften we met heerlijk weer! Het avondeten is prima, ook als je vegetariër bent en het ontbijt is ook heel uitgebreid. Hotel: Vriendelijke ontvangst en bejegening inclusief uitzwaaien bij vertrek! Mark, heeft ons prima begeleidt en ons vele foto’s geschonken op de groepsapp.

anoniem, reisperiode september 2023
8

Leuke reis, 1e keer met Aktiva Tours. Wordt vervolgd!

anoniem, reisperiode september 2023
8

Fijn wandelen in de Eifel op maar een kleine 3 uur reizen van Nederland. Helemaal vakantie!!

anoniem, reisperiode september 2023
9

Mooie en afwisselende wandelingen. Prima hotel met vriendelijk personeel en heerlijk eten.

Marian, reisperiode september 2023
inclusief:
* Eindhoven Station NS-Kloster Steinfeld en Kall-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) inclusief ontbijt en diner
* Nederlandssprekende meelopende Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 35,- 

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook