Singlereis Wandelen Abdij Rolduc en het Land van Rode Kerstvakantie 2021-2022

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 330,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 02-01-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

reis 24.12: kerstmenu bekend > zie Accommodatie(s)
meelopende reisleiding
uitsluitend 1-persoonskamers

route: heuvels (hoogte max. ca. 150 m) afgewisseld met rivierdalen, met kleine hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 9-16 km afgelegd.
groep: minimaal 12/maximaal 20 reizigers

Wandelvakantie door het Duits-Nederlandse grensland
Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang te zijn van het stedelijke gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die afwisselend over Nederlands en Duits grondgebied gaan, zijn een mix van gepubliceerde routes van de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath. De streek heette in de Middeleeuwen Land van Rode waarvan later de plaatsnaam Kirchroa/Kerkrade is afgeleid.

Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het hotel van Abdij Rolduc, een fors voormalig kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de historische bibliotheek in rococostijl en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling van het hotel, bestaande uit een kerk, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige brasserie "De kanunnik" of de hotelbar "De verloren zoon" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant (eetzaal) voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - dus het ontbijt en de avondmaaltijd zijn inbegrepen.

De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch aan is... Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan haarscherp beschreven in een mooi wandelgidsje dat u ontvangt, gezamenlijk uitgegeven door de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath.

De combinatie van een comfortabel en sfeervol hotel in een oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De wintertinten, liefst beschenen door een laagstaande maar vriendelijke zon, maken het wandelen in het Duits/Limburgse grensgebied extra aantrekkelijk. 
In de Kerstvakantie volgen de bijzondere dagen elkaar in snel tempo op: kerstmis en oud- en nieuwjaar. 

De reis is exclusief voor singles: dus reizigers die zonder een vaste partner inschrijven, maar neem gerust een familielid, kennis of collega mee! Ontbijt en avondmaaltijd, van bovengemiddelde kwaliteit, staan dagelijks gereed en op zowel 25 als 31 december gaat het diner in uitgebreide vorm en is dat extra smakelijk en rijk gesorteerd. De prachtige ambiance en professionele werkwijze van Rolduc leent zich uiteraard perfect voor deze sfeervolle maaltijden. Zie verder: details.

Dag 1
Rolduc, aankomst per eigen vervoer tussen 13.30 en 14.00 uur. Groot parkeerterrein, gratis parkeren. Kerkrade heeft een station, afstand station-Rolduc 25 min. lopen. Mogelijkheid om iets te eten of te drinken (niet inclusief). Daarna informatie over de reis en de route door de reisleider. Broichbachtal wandeling (ca. 1,5 + 8 + 1,5 = 11 km/3,5 uur inclusief aan- en terugloop) via het 15e eeuwse Schloß Ottenfeld.

Dag 2
Graaf Saffenberg wandeling (ca. 14 + 2 = 16 km/5,5 uur inclusief afsteek naar het kunstenaarsdorp Rimburg) via het plateau bij Hofstadt en het dal van de Worm/Wurm.

Dag 3
Euroderoute wandeling (ca. 13 km/4 uur) door het vervolg van het dal van de Worm/Wurm en via Pannesheide. Mogelijkheid om te lunchen bij het station van Kerkrade waar zich ook het Museumplein bevindt met drie musea: Continium Discovery Centre (wetenschap en techniek), Cube Museum (design) en Columbus Earth Centre (aarde en ruimte). Voortzetting van de wandeling boven de Anstelerbeek.

Dag 4
Grupello wandeling (ca. 9 km/3 uur) langs het stuwmeer in de Anstel Cranenweyer en kasteel Erenstein. Terugkomst in Rolduc ca. 13.30 uur. 

Abdijhotel Rolduc ***

ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade en Herzogenrath, ca. 10 km van Aachen.
faciliteiten:  groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met een ruim restaurant (eetzaal), gezellige brasserie, hotelbar, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard. Groot parkeerterrein (gratis)
kamers: naar keuze 1-persoonskamer ECONOMY = zonder eigen douche/toilet (ca. 10 kamers delen 2 sanitaire units - dames/heren apart - met meerdere douches en toiletten) dan wel 1-persoonskamers COMFORT = met eigen douche/toilet. 
inbegrepen maaltijden: dagelijks ontbijt (buffet) en diner inbegrepen. Op 25 en 31 december een extra uitgebreid en feestelijk diner. Vegetarisch is mogelijk, opgeven bij boeking. 

Bereikbaarheid
per auto: aan de rand van Kerkrade, via de A76 richting grens afslag 7, navigatie Heyendallaan, gratis parkeren.
per OV: trein NS + trein Arriva naar Kerkrade, ca. 2 km (25 min.) lopen.
Alle (4) wandelingen gaan vanuit Rolduc. U heeft ter plaatse uw auto dus niet nodig om naar de wandelingen te rijden

                                              

24.12 Kerstmis:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (25 december) extra uitgebreid (5 gangen), luxe en smakelijk
27.12 Tussen kerst en nieuwjaar
3 x ontbijt, 3 x diner 
30.12 Oud en nieuw:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (31 december) extra uitgebreid (4 gangen), luxe en smakelijk
02.01. Eerste dagen januari
3 x ontbijt, 3 x diner

inclusief:
* verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde douche/toilet basis van halfpension (ontbijt + diner)
* Aktiva-reisleiding 
* rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)
* Nederlandstalig wandelroute-gidsje

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer met eigen douche en toilet € 105,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
 
Ik heb een hele fijne en gezellige reis gehad. Goed verzorgd, soms een beetje rommelig, maar dat vind ik niet erg. En ook erg leuke reisgenoten.
Nelleke Stegeman
ik heb met de kerstdagen een 4-daagse wandelreis in het Eiffel gebergte gemaakt. Overnachting in Abdij Rolduc en maar liefst twee kerstdiners in het hotel. Tijdens de 4e daagse wandelwandelreis hebben we ook 3 dagwandelingen gemaakt. Om alles samen te vatten, het was een prachtige reis, een leuke en gezellige overnachting locatie en de diners waren super. En dit alles onder begeleiding van Coos en Twain, zij zorgden ervoor dat de reis vlekkeloos en in goede banen verliep. Voor mij is de volgende bestemming ook een Aktiva reis. Coos, Twain, en medewerkers van het kantoor, allemaal bedankt. Hartelijke groet, Gerrit
gerrit van unen
Prachtige locatie. Aardige en goede reisleider
F. van den Broek
De wandelkerstreis vanuit Rolduc was een heerlijke reis. Dit keer had ik het grote geluk, ondanks op indeling geboekt te hebbende, een prachtige kamer voor me alleen te krijgen. In de groep zaten mensen die ik al eerder had ontmoet en nieuwe leuke contacten ontstonden. Het werden vier hele fijne wandeldagen. De groep was wat te groot en dat maakte de energie soms wat te veel, maar dat was het enige minpuntje. De locatie was wederom voortreffelijk met zeer vriendelijke bediening, heerlijk eten en prachtige versiering. Een aanrader!
Annemieke
Ik heb een heel fijne reis gehad. een feestelijke oudjaarsavond, met heerlijk eten. Het nieuwjaar werd met oliebol en drank ingeluid. verder leuke wandelingen in een stedelijke omgeving. Hoe vinden ze dat. De groep vond ik wel erg groot, meer dan 40 personen.
n.n
Ik heb een prima wandelkerstvakantie gehad in in Rolduc, ook door de geode zorgen van reisleiders Toine, Koos en Eveline
Annemiek Meertens
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook