Singlereis Wandelen Abdij Rolduc en het Land van Rode Kerstvakantie

4 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 370,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
04-01-2025. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

gerestylede wandelroutes met wandelknooppunten 
uitgebreid en luxe diner op eerste kerstdag en oudejaarsavond
inclusief historische rondleiding door het kloostercomplex

route: lage heuvels afgewisseld met dalen van riviertjes, met kleine hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 11-16 km afgelegd.
groep: minimaal 12/maximaal 16 reizigers

Wandelvakantie door het Duits-Nederlandse grensland
Het grote terrein van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang te zijn van het stedelijke gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland juist over de grens. De wandeltochten, die soms even over Nederlands maar vaker over Duits grondgebied gaan, zijn een mix van knooppuntenroutes van de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath. De streek heette in de Middeleeuwen Land van Rode waarvan later de plaatsnaam Kirchroa/Kerkrade is afgeleid.

Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie bezoekwaardige plekken onderweg, is het hotel van Abdij Rolduc, een fors voormalig kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland-Duitsland. Een anderhalf uur durende historische rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de historische bibliotheek in rococo-stijl en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling van het hotel, bestaande uit een kerk, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn helemaal van deze tijd: in de gezellige brasserie "De kanunnik" of de hotelbar "De verloren zoon" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant (eetzaal) voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - dus het ontbijt en de avondmaaltijd zijn inbegrepen.

De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch aan is... Op wonderlijke wijze zoeken de verbindingen tussen de wandelknooppunten de mooiste wandelpaden op.

De combinatie van een comfortabel en sfeervol hotel in een oude voormalige abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De wintertinten, liefst beschenen door een laagstaande maar vriendelijke zon, maken het wandelen in het Duits-Limburgse grensgebied extra aantrekkelijk. 

De reis is exclusief voor singles: dus reizigers die zonder een vaste partner inschrijven, maar neem gerust een familielid, kennis of collega mee! Ontbijt en avondmaaltijd, van bovengemiddelde kwaliteit, staan dagelijks gereed en op zowel 25 als 31 december gaat het diner in uitgebreide vorm en is dat extra smakelijk en rijk gesorteerd: koude voorgerechten, soepen en salades, een variatie aan hoofdgerechten en desserts. De prachtige ambiance en sympathieke werkwijze van Rolduc leent zich uiteraard perfect voor deze sfeervolle maaltijden. Zie verder: data & prijzen.

Dag 1
Rolduc, aankomst per eigen vervoer tussen 12.00 en 13.00 uur. Er is een groot parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren. Kerkrade heeft een station, de afstand station-Rolduc is 2 km (25 min. lopen). Om 13.00 uur geeft de reielsider informatie over de reis en de route. Aansluitend de Broichbachtal wandeling (ca. 11 km/3 uur of ca. 6 km/1,5 uur) met zicht op de hoge mijnberg van Alsdorf, via de Tiergarten Alsdorf, de kapel van Banneux en het 15e eeuwse Schloß Ottenfeld.

Dag 2


De Graaf Saffenberg wandeling (ca. 16 km/5 uur) via de Baalsbruggermolen een watermolen uit de 12e eeuw eens toebehorend aan Abdij Rolduc, het kunstenaarsdorp Rimburg en de Finkenstein een rots die herinnert aan het in verband met de mijnbouw afgebroken dorp Finkenrath. Afsluiting door het mooie dal van het meanderende riviertje de Worm/Wurm. 

Dag 3
De gecombineerde Wurmtal en Pauline von Borghese wandeling (ca. 15,5 km/5 uur). Een vlakke tot glooiende route langs de oost- en westoever van het schilderachtige riviertje de Worm/Wurm. De route passert het (tot 1884 functionerende) oude kolenmijntje Fürth waaraan zelfs een klein treintje nog herinnert, Burg Wilhelmstein en de uitspanning Teuterhof bij een manege.

Dag 4
De Merkstein wandeling (ca. 16 km/4,5 uur) over het plateau van Merkstein met prachtige uitzichten in de verte, naar en rondom de mijnberg van de Grube Adolf (in bedrijf 1913-1972), met halverwege de top het Fördermaschinenhaus waar nog de 100 jaar oude liftinstallaties te zien zijn. Terug langs de rand van Merkstein en over een hoog plateau met een wijds uitzicht. Terugkomst in Rolduc ca 15.00 uur. Aansluitend vertrek per eigen vervoer.

Abdijhotel Rolduc ***

ligging: rustig, op de grens Nederland-Duitsland, grenzend aan Kerkrade en Herzogenrath, ca. 10 km van het Drielandenpunt en Aachen.
faciliteiten: groot en mooi hotelverblijf in een historisch gebouw (een voormalig klooster), met een ruim restaurant (eetzaal), gezellige brasserie, hotelbar, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard. Groot parkeerterrein (gratis).
kamers: naar keuze 1-persoonskamer ECONOMY = zonder eigen douche/toilet (ca. 10 kamers delen 2 sanitaire units - dames/heren apart - met meerdere douches en toiletten) dan wel 1-persoonskamers COMFORT = met eigen douche/toilet. 
inbegrepen maaltijden: dagelijks ontbijt (buffet) en diner inbegrepen. Op 25 en 31 december een extra uitgebreid (4 gangen) en luxe diner. Vegetarisch is mogelijk, opgeven bij boeking. 

Bereikbaarheid
per auto: ligging aan de rand van Kerkrade, via de A76 richting grens afslag 7, navigatie Heyendallaan, gratis parkeren.
per OV: trein NS + trein Arriva naar Kerkrade, ca. 2 km (25 min.) lopen.
Alle (4) wandelingen gaan vanuit Rolduc. U heeft ter plaatse uw auto dus niet nodig om naar start-/eindpunten van de wandelingen te gaan.

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 23-12-2024
420,-
Vr 27-12-2024
390,-
Di 31-12-2024
440,-
Za 04-01-2025
370,-


23.12 reis met kerstmis:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (25 december) extra uitgebreid (4 gangen) en luxe 
27.12 reis tussen kerstmis en nieuwjaar:
3 x ontbijt, 3 x diner 
31.12 reis met oud en nieuw:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (31 december) extra uitgebreid (4 gangen) en luxe
04.01 reis in de eerste dagen van januari:
3 x ontbijt, 3 x diner

inclusief:
* verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde douche/toilet (economy) op basis van halfpension (ontbijt + diner) (incl. toeristenbelasting)
* meelopende Aktiva-reisleider
* historische rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)
* Nederlandstalige route-uitleg (wandelknooppunten-informatie)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer met eigen douche en toilet (comfort) € 105,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
 
9

Het was een super vakantie

anoniem, reisperiode december 2023
7

Fijne dagen gehad met een leuke groep en een geweldige reisleidster! Abdij Rolduc is een prachtig gebouw, horeca had wat beter kunnen zijn.

anoniem, reisperiode december 2023
8

Hele mooie reis met aardige reisleider. Qua vegetarisch eten, was er niet veel keuze.

anoniem, reisperiode december 2023
9

Mijn tweede wandelvakantie met Activa Tours. Opnieuw heb ik genoten van het wandelen met een groep heel fijne reisgenoten, het buiten zijn, de gezelligheid, de gesprekken, de fijne sfeer in de groep, de uitstekende reisleiding! De Abdij Rolduc is als locatie natuurlijk uniek! Het statige gebouw, de brede gangen, de prachtige kerk! De kamers zijn dan wel zeer eenvoudig maar dat hoort een beetje bij de uitstraling als abdij. Jammer dat de catering van het hotel het toch een beetje liet afweten. Het buffet op oudjaarsavond was nog goed (ondanks het uurtje wachten), het nieuwjaarsdiner was o.k. (wel met frietjes na de maaltijd) maar op de derde avond voelde je je derderangse gast (koude soep ipv. het aangekondigde voorgerecht, broodcroutons bij een gerecht dat beweert glutenvrij te zijn, en ga maar zo door.) Hier moet een voor de rest schitterende locatie opletten om niet zijn goede reputatie te verliezen.

Petra Griefing, reisperiode december 2023
8

anoniem, reisperiode december 2023
6

Een prachtige, sfeervolle locatie. Klantvriendelijkheid en bediening liet op veel fronten te wensen over. Hele grote groep. Eigenlijk veel te groot, maar dankzij onze top-reisleidster (Willemien) liep het prima. Lekker gewandeld.

anoniem, reisperiode december 2023
8

anoniem, reisperiode december 2023
8

anoniem, reisperiode december 2023
8

Bijna prima!! Miste aanbod van een drankje bij aankomst. Tijdens de wandeling weinig opties voor koffie en lunch een minpunt Het buffet Rolduc met organisatie erg chaotisch al deed personeel vriendelijk hun best. Feestelijk was het zeker.

Trudy Breur, reisperiode december 2023
8

anoniem, reisperiode januari 2023
8

Rolduc is een prachtige plek om te verblijven. De kamers waren goed en schoon. Vegatarische maaltijden kunnen wat meer creatieve zijn. Willemien als reisleidster was heel fijn. Enthousiast, betrokken en natuurlijk.

corrie, reisperiode december 2022
8

anoniem, reisperiode december 2022
9

Mooi wandelgebied, en Rolduc is een heel sfeervolle locatie, het personeel had ook veel werk gemaakt van de aankleding van de locatie, en van de festiviteiten op oudjaarsavond. En Willemien is een heel fijne gids, met aandacht voor iedereen, en veel kennis van het gebied.

anoniem, reisperiode december 2022
9

anoniem, reisperiode december 2022
8

Prachtige accommodatie en wandelingen, jammer dat ervanwege kerst geen horaca open was tijdens de wandelingen. En dat er in Rolduc nauwelijks gelegenheid was om na de wandeling ergens te zitten.

anoniem, reisperiode december 2022
8

Professioneel, persoonlijk en plezierig dat zijn mijn drie P's voor Aktiva. Een heerlijke tijd met sympathieke deelnemers en een toffe reisleider met een tomeloze energie en inzet! Een mooie mix van regie en vrijheid. Top !

anoniem, reisperiode december 2022
6

Mooi heuvelgebied. Indrukwekkende historierijke locatie. Maar geen gelegenheid om op een leuke plek elkaar te ontmoeten. Er was veel te weinig personeel om het kerstdiner soepel te laten verlopen. Wel chapeau voor die bediening die met zoveel stress re maken heeft gehad en aardig bleef

anoniem, reisperiode december 2022
8

Fijn dat er afwisseling en aanpassingen gemaakt en gedaan worden in dezelfde reizen ten opzichte van vorige edities. Dat maakt het voor de terugkerende blijvend aantrekkelijk.

anoniem, reisperiode december 2022
9

Leuke reis met mooie wandelingen en deskundige en altijd opgewekte reisleidster. De groep was wel heel erg groot, misschien wel iets té groot om voor één reisleidster te handelen. Maaltijden in het hotel waren uitstekend. Enig minpuntje hieraan, vond ik, dat er weinig verse groenten bij het diner werden geserveerd. Verder was eten met veel zorg bereid en zeer lekker. Ontbijt was ook héél erg goed en soms zelfs overdadig. Kamer was ook prima, lekkere douche en prima verwarming om verregende kleding te drogen. Kortom prima hotel met aardige bediening. Al met al prima reis, voor nu en nog eens.

anoniem, reisperiode december 2022
Ik heb een hele fijne en gezellige reis gehad. Goed verzorgd, soms een beetje rommelig, maar dat vind ik niet erg. En ook erg leuke reisgenoten.
Nelleke Stegeman
ik heb met de kerstdagen een 4-daagse wandelreis in het Eiffel gebergte gemaakt. Overnachting in Abdij Rolduc en maar liefst twee kerstdiners in het hotel. Tijdens de 4e daagse wandelwandelreis hebben we ook 3 dagwandelingen gemaakt. Om alles samen te vatten, het was een prachtige reis, een leuke en gezellige overnachting locatie en de diners waren super. En dit alles onder begeleiding van Coos en Twain, zij zorgden ervoor dat de reis vlekkeloos en in goede banen verliep. Voor mij is de volgende bestemming ook een Aktiva reis. Coos, Twain, en medewerkers van het kantoor, allemaal bedankt. Hartelijke groet, Gerrit
gerrit van unen
Prachtige locatie. Aardige en goede reisleider
F. van den Broek
De wandelkerstreis vanuit Rolduc was een heerlijke reis. Dit keer had ik het grote geluk, ondanks op indeling geboekt te hebbende, een prachtige kamer voor me alleen te krijgen. In de groep zaten mensen die ik al eerder had ontmoet en nieuwe leuke contacten ontstonden. Het werden vier hele fijne wandeldagen. De groep was wat te groot en dat maakte de energie soms wat te veel, maar dat was het enige minpuntje. De locatie was wederom voortreffelijk met zeer vriendelijke bediening, heerlijk eten en prachtige versiering. Een aanrader!
Annemieke
Ik heb een heel fijne reis gehad. een feestelijke oudjaarsavond, met heerlijk eten. Het nieuwjaar werd met oliebol en drank ingeluid. verder leuke wandelingen in een stedelijke omgeving. Hoe vinden ze dat. De groep vond ik wel erg groot, meer dan 40 personen.
n.n
Ik heb een prima wandelkerstvakantie gehad in in Rolduc, ook door de geode zorgen van reisleiders Toine, Koos en Eveline
Annemiek Meertens
23.12 reis met kerstmis:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (25 december) extra uitgebreid (4 gangen) en luxe 
27.12 reis tussen kerstmis en nieuwjaar:
3 x ontbijt, 3 x diner 
31.12 reis met oud en nieuw:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (31 december) extra uitgebreid (4 gangen) en luxe
04.01 reis in de eerste dagen van januari:
3 x ontbijt, 3 x diner

inclusief:
* verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde douche/toilet (economy) op basis van halfpension (ontbijt + diner) (incl. toeristenbelasting)
* meelopende Aktiva-reisleider
* historische rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)
* Nederlandstalige route-uitleg (wandelknooppunten-informatie)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer met eigen douche en toilet (comfort) € 105,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook