Singlereis Fietsen in Vietnam

17 dagen
niveau 1 van 3
vliegtuig
vanaf € 3.239,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
03-11-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief vlucht
inclusief boottocht Halong Bay
met fietsroutes naar o.a. Mai Chau, Hue, Hoi An en Ho Chi Minh-stad
routes: de fietsroutes duren ca. 2 tot 4 uur en de afstanden liggen tussen 23 en 45 kilometer
groep: minimaal 13 / maximaal 13 reizigers

Ontdek de highlights van Vietnam 
Deze reis heeft echt alles te bieden. Een bezoek aan de miljoenensteden Hanoi en Ho Chi Minh City, prachtige fietstochten door het platteland, een bezoek aan Hue en Hoi An, een onvergetelijke boottocht door Halong Bay en nog zoveel meer. De reissom is flink, maar daar krijgt u ook veel voor terug. Alle overnachtingen in een 1-persoonskamer, veel maaltijden, boottochten, entreegelden, de nachttrein en een binnenlandse vlucht zijn inclusief.

Dag 1
heenreis Amsterdam - Hanoi
Vandaag begint onze singlereis en vliegen we van Schiphol naar Hanoi (met overstap).

Dag 2
aankomst Hanoi
Welkom in Vietnam! Na aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer per bus naar uw hotel (ca. 45 minuten). De rest van de dag is vrij te besteden. Er is genoeg te ontdekken in deze opvallend groene stad. Vanwege de langdurige Franse overheersing ademt het nog altijd een typisch koloniale sfeer uit. Door de hele stad verrijzen steeds meer moderne huizen en kantoorgebouwen terwijl u in de Old Quarter (oude wijk) van Hanoi nog veel koloniale gebouwen vindt met om de paar meter een eettentje. In de avond gaan we naar de bekende waterpoppenshow in het centrum van Hanoi (inbegrepen).

Dag 3
Hanoi - Mai Chau
In de ochtend heeft u nog vrije tijd om Hanoi te ontdekken met uw medereizigers. Indien de tijd het toelaat kunt u bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan het masoleum van Ho Chi Minh en de One Pillar Pagoda die daar weer om de hoek ligt. Aan het begin van de middag stappen we bij ons hotel op de bus naar Mai Chau. Zodra we de stad uit rijden wordt het landschap steeds bergachtiger en genieten we van schitterende panorama's tijdens de rit. Vanavond eten en slapen we in een homestay in Mai Chau.

Dag 4
Fietstocht Mai Chau (ca. 40 km / 4 tot 5 uur)
Vandaag stappen we voor het eerst op de pedalen en fietsen we door de sprookjesachtige valleien van Mai Chau. Onderweg worden we begeleid door kronkelende beekjes en fluitende vogels. Onderweg stoppen we op een mooie plek voor de lunch (inbegrepen). De route gaat verder door diverse 'White Thai' dorpjes die worden afgewisseld met rijstvelden en uitgestrekte natuur. Vanavond is het diner inclusief en genieten we van een traditionale dansshow van de lokale bevolking en slapen we in huizen op palen.

Dag 5
Mai Chau - Tam Coc (ca. 35 km / 4 uur)
Na het ontbijt nemen we afscheid van de vriendelijke Thai en rijden we terug naar de delta. Na een rit van ongeveer 4 uur komen we aan in Nho Quan en beginnen aan onze spectaculaire fietstocht naar Tam Coc. Onderweg stoppen we in het dorpje Kenh Ga voor de lunch in een klein lokaal restaurant. Daarna vervolgen we onze weg via Hoa Lu naar Tam Coc door mooie natuur met prachtige kalksteenpieken. 's Avonds worden onze spieren gemasseerd door Blind People, een project dat invalide mensen helpt om zelf geld te verdienen. Overnachting in Tam Coc.

Dag 6
Tam Coc - Ha Long City (ca. 30 km / 2 tot 3 uur)
In de ochtend starten we met een tocht per roeiboot langs de kalksteenpieken en rijstvelden van Tam Coc. Een onvergetelijke ervaring! Daarna stappen we in de bus voor de transfer naar Ha Long City. Vandaag komen we door enkele provincies voordat we Ha Long City bereiken. In de provincie Thai Binh - het hart van de Red River Delta - fietsen we naar de Keo Pagoda, die wordt beschouwd als de mooiste pagode in Noord-Vietnam. We fietsen door het prachtige en weelderige landschap van de Red River Delta naar Ha Long City waar we in de late namiddag arriveren. De lunch en het diner zijn vandaag inclusief.

Dag 7
Ha Long Bay - Hue
We stappen aan boord van onze boot voor een halve dag cruisen in Ha Long Bay. Met meer dan 2000 kalkstenen eilanden die uit het smaragdgroene water oprijzen ziet het er sprookjesachtig uit. We bezoeken een van de mooiste grotten en genieten van een maaltijd met verse zeevruchten. Eenmaal terug aan land rijden we naar Hanoi. Onderweg stoppen we nog bij het kermiekdorp Dong Trieu. 's Avonds stappen we op de nachttrein naar Hue.

Dag 8
Hue (ca. 30 - 40 km / 4 tot 5 uur)
Na aankomst in Hue in de ochtend worden we per bus naar ons hotel gebracht. We stappen daarna meteen op de fiets voor een tocht naar de Forbidden Citadel, na een bezoek fietsen we weer terug naar Hue en lunchen we in een lokaal restaurant. Vervolgens fietsen we naar het dorp Kim Long via de dorpjes An Luu en La Chu en komen langs de Thien Mu Pagode, het symbool van de romantische stad Hue. Overnachting in Hue.

Dag 9
Hue - Danang - Hoi An (ca. 35 - 40 km / 5 tot 6 uur)
Ontbijt in het hotel en transfer per bus van Hue naar de Tu Duc Emperor Tomb. Na een bezoek stappen we op de fiets naar Thuy Bieu Village. Na een lunch in het dorp vertrekken we naar Hoi An via de bekende Mandarin Road. We maken een fietstocht van ongeveer 25 kilometer van Phu Loc tot Danang. Op de top van de Ocean Cloud Pass hebben we een panoramisch uitzicht over Danang City en de omgeving. We rijden verder naar Hoi An waar we aan het begin van de avond zullen arriveren.
 

Dag 10
Hoi An (ca. 25 - 30 km / 2,5 tot 3 uur)
We beginnen de dag met een bezoek aan de oude stad Hoi An. Sinds het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat zijn auto's en vrachtwagens in de binnenstad verboden. Rustig is het er niet, want het is een van de populairste bestemmingen van het land. Niet gek, want het is er erg mooi. Het pittoreske stadje heeft een ontspannen, bijna dromerige sfeer met een bijzondere mix van Chinese, Japanse, Vietnamese en Europese invloeden. Al wandelend door de smalle straatjes komen we langs de Japanse Brug, de levendige lokale markt en de Phuk Kien Assembly Hall. Vanmiddag fietsen we door het platteland van Hoi An naar het strand van Cua Dai. Hier kunnen we heerlijk ontspannen en een duik nemen voordat we terugfietsen naar ons hotel.

Dag 11
Hoi An - Ho Chi Minh City
Transfer naar de luchthaven voor een korte vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst heeft u de rest van de dag vrij om Ho Chi Minh City op eigen gelegenheid te bezoeken.

Dag 12
Ho Chi Minh City - Ben Tre (ca. 45 km / 4 uur)
Vanuit het hotel rijden we naar de Mekong Delta om te beginnen aan onze fietstocht naar Long An. Onderweg fietsen we door fruitboomgaarden en verschillende dorpjes aan de Delta voordat we bij een lokaal restaurantje stoppen voor de lunch. Bij de Hung Vuong Pier stappen we van de fiets af en gaan we aan boord van een boot welke ons over de Ham Luong-rivier vaart. Tijdens onze tocht over deze zijtak van de Mekong stoppen we bij verschillende lokale werkplaatsen zodat we een beeld krijgen van de lokale economie. Zo stoppen we bij een steenfabriek, een fabriek waar kokosnoten verwerkt worden en een mattenweverij. De boottocht eindigt bij een rustig dorpje waar we het echte Delta-dorpsleven ervaren. We vervolgen onze route met een 'xe loi' (een soort gemotoriseerde riksja) en rijden van de rivier af het bos in. Onderweg komen we nog langs fruitboombaarden alvorens we Ben Tre in rijden. Vanavond krijgen we een kookles met lokale gerechten zoals kip met citroengas en kurkuma, en maken we groene papayasalade.

Dag 13
Ben Tre - Chan Tho (ca. 35 - 40 km / 4 tot 5 uur)
Vanuit Ben Tre stappen we op de pedalen en fietsen door landelijke dorpen naar Tra Vingh. De route van vandaag gaat voornamelijk over smalle landweggetjes en gemakkelijke onverharde paden. Aan weerszijden van de route zien we het weelderige groen van de kokosnootplantages. Onderweg steken we een aantal hangbruggen over en moeten we vijf keer een veerboot nemen om bij ons hotel in Can Tho te komen. 

Dag 14
Can Tho - Cai Be (ca. 35 - 40 km / 3 tot 4 uur)
Vandaag moeten we vroeg uit de veren om de drijvende markt van Cai Rang te bezoeken. Het is de grootste en meest bekende drijvende markt in de Mekong Delta. Bij aankomst merkt u meteen de levendige en drukke handelsatmosfeer. Honderden boten komen hier bij elkaar om hun  landbouwproducten te ruilen: suikerriet, groenten, aardappelen, watermeloen en kokosnoot. De prestaties van handelaren die fruit van boot naar boot jongleren zijn bewonderenswaardig. Na ons bezoek stappen we op de fiets naar Cai Be waar we zullen overnachten.

Dag 15
Cai Be - Ho Chi Minh City (ca. 25 - 30 km / 3 tot 4 uur)
Tijdens de laatste fietsroute van deze reis ontdekken we Tan Phong Island. We fietsen door fruitboombaarden, afgewisseld met dorpjes en verschillende lokale markten. Daarna is het tijd om de Mekong Delta achter ons te laten en worden we per bus naar ons hotel in Ho Chi Minh City gebracht.

Dag 16
Ho Chi Minh City - Amsterdam
Afhankelijk van de vluchttijden heeft u vandaag nog tijd om Ho Chi Minh City te verkennen voordat u vanuit het hotel naar de luchthaven gebracht wordt voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 17
aankomst Amsterdam
Na aankomst in Nederland is het tijd om afscheid te nemen van elkaar. Wie weet komen we elkaar nog eens tegen op een andere singlereis.

Singlereis Fietsen in Vietnam

Tijdens deze reis verblijft u in hotels in de genoemde plaatsen in het dagprogramma.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Vr 03-11-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 3.239,-


inclusief:
* vlucht Amsterdam - Hanoi en Ho Chi Minh City - Amsterdam 
* ruimbagage (max. 25 kg)
* 15 x overnachting in een 1-persoonskamer
* 14 x ontbijt, 7 x lunch en 4 x diner
* gebruik toerfiets
* alle transfers zoals genoemd in het programma
* binnenlandse vlucht Danang - Ho Chi Minh City met Vietnam Airlines
* boottocht Ha Long Bay 
* nachttrein Hue - Hanoi in een 6-persoonscoupé
* boottocht Ham Luong-rivier
* entreegelden van de genoemde activiteiten in het programma
* lokale Engelssprekende reisleiding

optioneel (direct bij boeking te reserveren):

exclusief:
* overige maaltijden
* fooien en persoonlijke uitgaven
* entreegelden in Hanoi en Ho Chi Minh City
* het visum voor Vietnam (klik hier voor meer informatie). Let op: vraag het visum pas aan nadat de reis op vertrekgarantie staat.
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
inclusief:
* vlucht Amsterdam - Hanoi en Ho Chi Minh City - Amsterdam 
* ruimbagage (max. 25 kg)
* 15 x overnachting in een 1-persoonskamer
* 14 x ontbijt, 7 x lunch en 4 x diner
* gebruik toerfiets
* alle transfers zoals genoemd in het programma
* binnenlandse vlucht Danang - Ho Chi Minh City met Vietnam Airlines
* boottocht Ha Long Bay 
* nachttrein Hue - Hanoi in een 6-persoonscoupé
* boottocht Ham Luong-rivier
* entreegelden van de genoemde activiteiten in het programma
* lokale Engelssprekende reisleiding

optioneel (direct bij boeking te reserveren):

exclusief:
* overige maaltijden
* fooien en persoonlijke uitgaven
* entreegelden in Hanoi en Ho Chi Minh City
* het visum voor Vietnam (klik hier voor meer informatie). Let op: vraag het visum pas aan nadat de reis op vertrekgarantie staat.
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook