Singlereis Fietsen in Vietnam

17 dagen
niveau 1 van 3
vliegtuig
vanaf € 3.499,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
14-11-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief vlucht
inclusief boottocht Halong Bay
met fietsroutes naar o.a. Mai Chau, Hue, Hoi An en Ho Chi Minh City
routes: de fietsroutes duren ca. 2 tot 4 uur en de afstanden liggen tussen 23 en 45 kilometer
groep: minimaal 13 / maximaal 18 reizigers

Ontdek de highlights van Vietnam 
Deze reis heeft echt alles te bieden. Een bezoek aan de miljoenensteden Hanoi en Ho Chi Minh City, prachtige fietstochten door het platteland, een bezoek aan Hue en Hoi An, een onvergetelijke boottocht door Halong Bay en nog zoveel meer. De reissom is flink, maar daar krijgt u ook veel voor terug. Alle overnachtingen in een 1-persoonskamer, veel maaltijden, boottochten, entreegelden, de nachttrein en een binnenlandse vlucht zijn inclusief.
 
 title=

Dag 1
Heenreis Amsterdam - Hanoi
Vandaag begint onze singlereis en vliegen we van Schiphol naar Hanoi (met overstap).

Dag 2
Aankomst Hanoi
Welkom in Vietnam! Na aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer per bus naar uw hotel (ca. 45 minuten). De rest van de dag is vrij te besteden. Afhankelijk van de vluchttijden valt er vandaag al genoeg te ontdekken in deze opvallend groene stad. Vanwege de langdurige Franse overheersing ademt Hanoi nog altijd een typisch koloniale sfeer uit. Door de hele stad verrijzen steeds meer moderne huizen en kantoorgebouwen terwijl u in de Old Quarter (oude wijk) van Hanoi nog veel koloniale gebouwen vindt met om de paar meter een eettentje. We overnachten in Hanoi.

Dag 3
Hanoi naar Mai Chau • Fietstocht door Mai Chau Valley (ca. 35-40 km/4 uur)
Na het ontbijt stappen we bij ons hotel op de bus naar Mai Chau. Zodra we de stad uit rijden wordt het landschap steeds bergachtiger en genieten we van schitterende panorama's tijdens de rit. Aan het begin van de middag arriveren we bij onze homestays in Mai Chau. Na de lunch bij een lokale familie stappen we voor het eerst op de pedalen en fietsen we door de sprookjesachtige valleien van Mai Chau. Onderweg worden we begeleid door kronkelende beekjes en fluitende vogels. De route gaat verder door diverse 'White Thai' dorpjes die worden afgewisseld met rijstvelden en uitgestrekte natuur. Vanavond is het diner inclusief en genieten we van een traditionale dansshow van de lokale bevolking en slapen we in huizen op palen.

Dag 4
Mai Chau naar Nho Quan • Fietstocht naar Tam Coc (ca. 35 km/4 uur)
Na het ontbijt nemen we afscheid van de vriendelijke Thai en rijden we terug naar de delta. Na een rit van ongeveer 3 uur komen we aan in Nho Quan en beginnen aan onze spectaculaire fietstocht naar Tam Coc. Onderweg stoppen we in het dorpje Kenh Ga voor de lunch in een klein lokaal restaurant. Daarna vervolgen we onze weg via Hoa Lu naar Tam Coc door mooie natuur met prachtige kalksteenpieken. Overnachting in Tam Coc.

Dag 5
Tam Coc naar Ha Long City • Boottocht Ngo Dong River & Fietstocht van Thai Binh naar Ha Long City (ca. 35-40 km / 3-4 uur)
In de ochtend starten we met een tocht per roeiboot langs de kalksteenpieken en rijstvelden van Tam Coc. Een onvergetelijke ervaring! Daarna stappen we in de bus voor de transfer naar Ha Long City. Vandaag komen we door enkele provincies voordat we Ha Long City bereiken. In de provincie Thai Binh - het hart van de Red River Delta - fietsen we naar de Keo Pagoda, die wordt beschouwd als de mooiste pagode in Noord-Vietnam. We fietsen door het prachtige en weelderige landschap van de Red River Delta naar Ha Long City waar we in de late namiddag arriveren. De lunch en het diner zijn vandaag inclusief.

Dag 6
Ha Long Bay
Vanochtend kunnen we het rustig aan doen. Om 10.30 uur worden we opgehaald en naar de steiger van Halong gebracht, waar we aan boord gaan van onze boot voor 2 dagen cruisen in Ha Long Bay. Met meer dan 2000 kalkstenen eilanden die uit het smaragdgroene water oprijzen ziet het er sprookjesachtig uit. Na de lunch bezoeken we een van de mooiste grotten en kunnen we met een kajak of roeiboot zelf op verkenning uit. 's Avonds genieten we van het diner aan boord van het schip waarna u de nacht doorbrengt in uw eigen hut aan boord. 

Noot: de reisroute en het schema van de cruise kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd als gevolg van weersomstandigheden, getijden en operationele omstandigheden. De zwem- of kajakexcursie kunnen worden geannuleerd vanwege slecht weer. Niet-gebruikte diensten worden niet gerestituteerd.

Dag 7
Ha Long Bay naar Hanoi
Geniet 's ochtends van het ontbijt met een prachtig uitzicht op de baai. Terwijl we langs de rotsformaties richting de haven varen wordt er een brunch geserveerd. We ontschepen rond 11.00 uur en keren terug naar Hanoi voor de overnachting. 

Dag 8
Hanoi • Nachttrein van Hanoi naar Hue
Vandaag hebben we ruim de tijd om Hanoi te ontdekken. We beginnen met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, die in 1070 werd gebouwd en diende als de eerste Koninklijke Nationale Universiteit van Vietnam. We brengen ook een bezoek aan de Tran Quoc Pagode en de Quan Thanh Tempel. In de middag bezoeken we het Etnograpische Museum, dat een goed gedocumenteerde tentoonstelling heeft over de 54 etnische groepen van het land. Ten slotte kunt u de Oude Wijk met haar met talloze steegjes ontdekken. 's Avonds nemen we de nachttrein naar Hue.

Noot: in de nachttrein slaapt u in een gedeeld 4-persoonscompartiment. 

Dag 9
Hue • Fietstocht  in de omgeving van Hue (ca. 30-35 km/3 uur)
We arriveren rond 9 uur op het station van Hue waarna we meteen naar een lokaal restaurantje gaan voor het ontbijt. Daarna maken we een fietstocht naar de Forbidden Citadel. Vervolgens fietsen we naar het dorp Kim Long via de dorpjes An Luu en La Chu en komen langs de Thien Mu Pagode, het symbool van de romantische stad Hue. Overnachting in Hue.

Dag 10
Hue • Boottocht Perfume River, kookworkshop en fietstocht Thuy Bieu Eco-Village (ca. 25-35 km/3 uur)
Na het ontbijt in het hotel maken we een boottocht op de Perfume River en varen we richting het ecodorp Thuy Bieu. Het authentieke dorp staat bekend om zijn fruitbomen. We volgen hier een kookworkshop om de kenmerkende gerechten van Hue te bereiden. Uiteraard zullen we van onze eigen creaties genieten in het openluchtrestaurant aan de rivier. In de middag fietsen we vanuit Thuy Bieu terug naar Hue voor de overnachting.

Dag 11
Hue - Danang - Hoi An (ca. 35 - 40 km / 5 tot 6 uur)
Na het ontbijt in het hotel vertrekken we richting Hoi An via de bekende Mandarin Road. Vanaf Phu Loc maken we een fietstocht van ongeveer 25 kilometer naar Danang. Op de top van de Ocean Cloud Pass hebben we een panoramisch uitzicht over Danang City en de omgeving. We rijden verder naar Hoi An waar we aan het begin van de avond zullen arriveren.
 

Dag 12
Hoi An • Fietstocht naar het strand (ca. 25-35 km/2,5 tot 3 uur)
We beginnen de dag met een fietstocht door het platteland van Hoi An naar het strand van Cua Dai. Hier kunnen we heerlijk ontspannen en een duik nemen voordat we terugfietsen naar Hoi An. De rest van de middag hebben we tijd om Hoi An te ontdekken. Sinds het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat zijn auto's en vrachtwagens in de binnenstad verboden. Rustig is het er niet, want het is een van de populairste bestemmingen van het land. Niet gek, want het is er erg mooi. Het pittoreske stadje heeft een ontspannen, bijna dromerige sfeer met een bijzondere mix van Chinese, Japanse, Vietnamese en Europese invloeden. Al wandelend door de smalle straatjes komen we langs de Japanse Brug, de levendige lokale markt en de Phuk Kien Assembly Hall. 

Dag 13
Hoi An - Da Nang - Ho Chi Minh City - Cai Be
Transfer naar de luchthaven van Da Nang voor een korte vlucht naar Ho Chi Minh City. Vanaf daar gaan we verder naar de Mekong Delta, een gebied dat bekend staat als de 'rijstkom' van Vietnam vanwege zijn vruchtbare gronden. Bij aankomst in Cai Be stappen we aan boord van een kleine boot die ons naar de Mekong Lodge brengt, een charmante accommodatie aan de oevers van de Tien Giang rivier. De lodge wordt omgeven door pittoreske boomgaarden en kanaaltjes. Nadat we zijn ingecheckt maken we nog een korte fietstocht van ca. 1,5 uur om de omgeving te verkennen. We overnachten in een lodge in Cai Be.

Dag 14
Fietstocht Cai Be naar Can Tho (ca. 30-45 km / 3-4 uur)
Vandaag ontdekken we Tan Phong Island. We fietsen door fruitboombaarden, afgewisseld met dorpjes en verschillende lokale markten. Vervolgens fietsen we verder richting Can Tho. De route gaat over landelijke weggetjes en onderweg steken we kleine natuurlijke kreken over met de veerboot. We overnachten in Can Tho.

Dag 15
Can Tho naar Ho Chi Minh City • Fietstocht Cai Rang naar Can Tho (ca. 35-40 km / 3-4 uur)
Vandaag moeten we vroeg uit de veren om de drijvende markt van Cai Rang te bezoeken. Het is de grootste en meest bekende drijvende markt in de Mekong Delta. Bij aankomst merkt u meteen de levendige en drukke handelsatmosfeer. Honderden boten komen hier bij elkaar om hun landbouwproducten te ruilen: suikerriet, groenten, aardappelen, watermeloen en kokosnoot. De prestaties van handelaren die fruit van boot naar boot jongleren zijn bewonderenswaardig. Na ons bezoek stappen we op de fiets voor een tocht naar Can Tho. Daarna is het tijd om de Mekong Delta achter ons te laten en worden we per bus naar ons hotel in Ho Chi Minh City gebracht.

Dag 16
Ho Chi Minh City - Amsterdam
Afhankelijk van de vluchttijden heeft u vandaag nog tijd om Ho Chi Minh City te verkennen voordat u vanuit het hotel naar de luchthaven gebracht wordt voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 17
aankomst Amsterdam
Na aankomst in Nederland is het tijd om afscheid te nemen van elkaar. Wie weet komen we elkaar nog eens tegen op een andere singlereis.

Singlereis Fietsen in Vietnam

Tijdens deze reis verblijft u in hotels in de genoemde plaatsen in het dagprogramma. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag(en) Plaats Accommodatie
dag 1 Amsterdam - Hanoi Nachtvlucht
dag 2 Hanoi La Dolce Vita Hotel ***
dag 3 Mai Chau Homestay
Huizen op palen (stilt houses)
dag 4 Ninh Binh Nam Hoa hotel **
dag 5 Ha Long Muong Thanh Grand Hotel ****
dag 6 Ha Long Bay Swan Cruise
eigen hut
dag 7 Hanoi Hong Ngoc Dynastie Hotel ***
dag 8 Hanoi - Hue Nachttrein
4-persoonscompartiment
dag 9 en 10 Hue Rosaleen Boutique hotel ***
dag 11 en 12 Hoi An Le Pavillon Paradise Hoi An ***
dag 13 Saigon Elios hotel ***
dag 14 Cai Be Mekong Lodge ***
dag 15 Can Tho Can Tho Ecolodge ****
dag 16 Ho Chi Minh City - Amsterdam Nachtvlucht
Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Do 14-11-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 3.499,-


inclusief:
* vlucht Amsterdam - Hanoi en Ho Chi Minh City - Amsterdam 
* ruimbagage (max. 25 kg)
* 13 x overnachting in een 1-persoonskamer
* 1 x boottocht Ha Long Bay incl. overnachting in een eigen hut
* 1 x nachttrein Hanoi - Hue in een 4-persoonscompartiment
* 14 x ontbijt, 9 x lunch en 4 x diner
* gebruik toerfiets
* alle transfers zoals genoemd in het programma
* binnenlandse vlucht Danang - Ho Chi Minh City met Vietnam Airlines
* boottochten zoals genoemd in het progamma
* entreegelden van de genoemde activiteiten in het programma
* lokale Engelssprekende reisleiding

exclusief:
* overige maaltijden
* fooien en persoonlijke uitgaven
* entreegelden in Hanoi en Ho Chi Minh City
* het visum voor Vietnam (klik hier voor meer informatie). Let op: vraag het visum pas aan nadat de reis op vertrekgarantie staat.
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief:
* vlucht Amsterdam - Hanoi en Ho Chi Minh City - Amsterdam 
* ruimbagage (max. 25 kg)
* 13 x overnachting in een 1-persoonskamer
* 1 x boottocht Ha Long Bay incl. overnachting in een eigen hut
* 1 x nachttrein Hanoi - Hue in een 4-persoonscompartiment
* 14 x ontbijt, 9 x lunch en 4 x diner
* gebruik toerfiets
* alle transfers zoals genoemd in het programma
* binnenlandse vlucht Danang - Ho Chi Minh City met Vietnam Airlines
* boottochten zoals genoemd in het progamma
* entreegelden van de genoemde activiteiten in het programma
* lokale Engelssprekende reisleiding

exclusief:
* overige maaltijden
* fooien en persoonlijke uitgaven
* entreegelden in Hanoi en Ho Chi Minh City
* het visum voor Vietnam (klik hier voor meer informatie). Let op: vraag het visum pas aan nadat de reis op vertrekgarantie staat.
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook