Singlereis Fietsen in het Rheintal Baden

7 dagen
niveau 1 van 3
trein
beoordeling: 7.6
vanaf € 955,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
02-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

per snelle ICE-trein naar het zuiden van Duitsland
overnachten in een uniek gastenverblijf van een zusterklooster
verblijf in 1-persoonskamer en gebruik van e-bike inclusief

route: overwegend vlak. Per fietsdag wordt wordt tussen 24 en 44 km afgelegd.
groep: minimaal 6 / maximaal 14 reizigers.

Fietsen in Baden: door het land van de asperges, de kersen en de appels
Fietsen door het Rijndal in het zuiden van Duitsland is ideaal: vlak, en links en rechts in de verte toch de bergachtige omgeving van het Schwarzwald als mooi decor. Het vlakke land van de oevers van de Rijn is er soms wel 20 kilometer breed en het landschap leent zich in voldoende mate voor elke dag een andere fietsronde. 

We verblijven in Bühl, een provinciestadje met een kleine 30.000 inwoners aan de voet van het Schwarzwald. De bergen schieten in het achterland van het plaatsje al flink de hoogte in, en dat is waarom de fietstrajecten juist door het vlakke Rijndal gaan. Aan de rand van het centrum van Bühl ligt op een rustige plek het zusterklooster van Maria Hilf, waar we deze week te gast zijn. Het complex bestaat uit verschillende gebouwen voor de eigen bewoonsters en voor gasten. Een rondleiding van ca. 1 uur door één van de zusters door de oudste en interessantste gebouwen en binnenruimtes is inbegrepen. In het klooster wonen ruim 80 zusters, in leeftijd globaal variërend van 45 tot 100 jaar. Ze zijn allen zó opgewekt, vriendelijk en geïnteresseerd, dat na een week het vertrek voelt als een afscheid van vriendinnen.

We ontbijten dagelijks in het ontbijtrestaurant van het klooster. Elke avond neemt de reisleider de groep mee naar het centrum van Bühl (ca. 5-10 minuten lopen) voor het avondeten in steeds een ander lokaal restaurant. Het diner is voor eigen rekening, richtprijs € 20,-.

Dag 1
Heenreis
Elk Nederlands of Belgisch station-Bühl per trein (vertrek Amsterdam ca. 09.00 uur, Utrecht ca. 09.30 uur, Arnhem ca. 10.00 uur, aankomst Bühl ca. 16.00 uur). Te voet naar het klooster (ca. 10 minuten lopen). Inchecken. In de avond de eerste gezamenlijke maaltijd van deze singlereis.

Dag 2
Fietsroute ‘Bühler Landpartie’ (ca. 37 km/3,5 uur) Bühl-Schwarzach-Baden Airpark-Hügelsheim-Bühl 
Inleidende fiestocht door de directe omgeving van Bühl o.a. door het natuurgebied Waldhägenich, langs voormalige tabaksdrogerijen, het Baden Airpark en de vroegkeltische grafheuvel van Heiligenbuck.

Dag 3
Fietsroute ’Zum Fischpass am Rhein’ (ca. 44 km/4 uur) Bühl-Balzhofen-Moos-Freistett-Lichtenau-Bühl
Fietsroute naar en langs de Rijn, met onderweg te bezoeken: vakwerkhuizen in Scherzheim Muckenschopf en Memprechtshofen, de scheepssluis en vistrap in de Rijn bij Gambsheim, de vroegromaanse Heidenkirche in Freistett, het natuurinfopad Memprechtshofen, steeds met een panorama-uitzicht op het Schwarzwald in de verte.

Dag 4
Vrije dag
Gelegenheid voor een bezoek aan de chique kuurplaats Baden-Baden per fiets of bus, of aan Straatsburg (in Frankrijk, aan de overzijde Rijn) per bus of trein.

Dag 5
Fietsroute ’Zum Schwarzacher Münster’ (ca. 24 km/2,5 uur, in overleg met de reisleider uitbreidbaar) Bühl-Hildmannsfeld-Schwarzach-Geffern-Grauselsbaum-Bühl
Fietstocht met onderweg te bezoeken plaatsen: het natuurgebied Waldhägenich, de historische Schwarzachter Münster-kerk, de kleine expositie over de geschiedenis van het klooster Schwarzach en het natuurgebied Wörthwald.

Dag 6
Fietsroute  ’Von Achern ins Badische Obstparadies’ (ca. 34 km/3,5 uur + Bühl - Achern v.v. 2 x 8 km/2 x 0,5 uur) Achern-Fautenbach-Renchen-Erlach-Stadelhofen-Haslach-Ulm-Kaier-Mösbach-Achern o.a. door het dal van de Rench
Fietstocht met onderweg te bezoeken: het Naturlehrpfad Renchen, de vele fruitboomgaarden met kersen- pruimen- appel- en perenbomen, de vele vakwerkhuizen in dorpen onderweg.

Dag 7
Terugreis
Te voet van het klooster naar het station (ca. 10 minuten lopen). Bühl-elk Nederlands of Belgisch station per trein (vertrek Bühl ca. 09.00 uur, aankomst Arnhem ca. 14.30 uur, Utrecht ca. 15.00 uur, Amsterdam ca. 15.30 uur). Einde van deze fietsvakantie voor singles.

Gästehaus Kloster Maria Hilf

ligging: rustig aan de rand van het provincieplaatsje Bühl. Afstand tot het centrum en het station ca. 1 km.
faciliteiten: goed georganiseerd gastenverblijf van een groot zusterklooster met ca. 50 gastenkamers, in het forse hoofdgebouw of in diverse kleine huizen op het terrein van het klooster, een ontbijtrestaurant, een grote tuin rondom.
kamers: 1-persoons kamers met gedeeld sanitair op de gang (economy) of met eigen sanitair op de kamer.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 12-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 975,-
Vertrekgarantie
Ma 02-09-2024
955,-


inclusief:
* Elk Nederlands of Belgisch station - Bühl v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
* verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet
* 6 x ontbijt
* rondleiding door het klooster (ca. 1 uur)
* gebruik e-bike met 9 versnellingen
* meefietsende Aktiva-reisleiding
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet € 130,-

exclusief:
* avondmaaltijd en consumpties onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)

8

Ik heb genoten van het fietsen in Zuid Duitsland. Waren mooie tochten. Leuk dat de reisleider zelf een mooie tocht heeft uitgezet in de bergen met meer uitdaging en wat goed te doen was op de e-bike. En we troffen het ook met het weer. Voor het eerst meegedaan met een singlereis en dat is goed bevallen.

anoniem, reisperiode juli 2024
7

Voor de 1e keer mee geweest met een single reis. We hebben heerlijk gefietst en zelfs ook nog met een nieuwe (hele leuke) route. Fietsen waren perfect in orde.

anoniem, reisperiode juli 2024
8

Prachtige omgeving, leuke dorpjes met vakwerkhuizen, het leek of we door de sprookjes van Grimm aan het fietsen waren,gezellig dorpje Buhl met grote keuze aan restaurants, zodat je iedere avond ergens anders kon eten op 10 a 15 minuten van het klooster. In de omgeving ook grote keus om wat anders te doen

anoniem, reisperiode juli 2024
8

Vanuit deze fijne en bijzondere accommodatie met goed weer in een mooie omgeving gefietst.

anoniem, reisperiode juni 2024
7

x

anoniem, reisperiode juni 2024
9

Klooster Maria Hilf heel sfeervol en rustgevend. Prachtige fietsroutes, wilde bloemenzeeën langs de Rijn. Baden Baden echt de moeite waard.

Margreet, reisperiode juni 2024
7

Lange treinrit door problemen o.a.spoor. Reisleiding niet goed voorbereid. Kamerverdeling verliep chaotisch. Fietsroutes vielen tegen. Veel langs wegen en niet langs landweggetjes. Laatste route was wel oké, langs fruitbomen en door dorpjes.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Het verblijf op de bestemming was uitstekend en de fietsroutes waren prima te doen

anoniem, reisperiode juli 2023
7

De fietsroutes zijn niet altijd duidelijk aangeduid en vaak lopen ze door dorpjes waardoor je niet op een fietspad kan rijden. Er zijn wel leuke en mooie stukken tussen de bossen, weilanden en boomgaarden. Mits wat aanpassingen vind je voldoende drank-eetgelegenheden, zodat de dagelijkse trip van ongeveer 50 km best te doen is. De fietsen zijn van goede kwaliteit, jammer dat niet iedereen een fietstas heeft en een helm niet standaard verplicht en/of inbegrepen is.

Janssens Sandra , reisperiode juli 2023
7

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Een prachtige fietsreis in het Rheintal, zitten wel een paar klimmetjes in,

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Het was een prima reis. Mooie omgeving, prachtige bergen. Gemiddeld 50km per dag gefietst ondanks de hittegolf en regelmatig na het fietsen heerlijk gezwommen in het prachtige Schwarzwaldbad. Een tocht langs de RIJN en een tocht in het heuvelachtige gebied waren de uitschieters.

Rina Niemeijer, reisperiode augustus 2022
8

anoniem, reisperiode augustus 2021
Deze reis is mij zeer goed bevallen. Leuke fietsroutes, ook wel eens van de geplande routes afgeweken, wat erg leuk was. Enthousiaste gezellige en sportieve groep. Op de vrije dag een wandelroute gedaan, wat ook heel mooi was. Minpuntje van de reis. We hadden geen warme maaltijd, hetgeen wel in de reisbeschrijving stond. Iedere dag een soort van koud buffet. Tevens een enthousiaste reisleider. Ik kan deze reis aanbevelen!
Annelies van de Vrie
gisteren thuis gekomen van leuke fietsvakantie, heerlijk weer, mooie routes. Bijzondere plek, dat klooster, ik vond het er prettig toeven en dat op loopafstand van het centrum. Let wel op: de kamers in het oude gedeelte (met sanitair op de gang) hebben bedden die 180 cm.lang zijn.
Nellie

inclusief:
* Elk Nederlands of Belgisch station - Bühl v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
* verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet
* 6 x ontbijt
* rondleiding door het klooster (ca. 1 uur)
* gebruik e-bike met 9 versnellingen
* meefietsende Aktiva-reisleiding
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet € 130,-

exclusief:
* avondmaaltijd en consumpties onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook