Singlereis Fietsen in het Rheintal Baden

7 dagen
niveau 1
trein
beoordeling: 8
vanaf € 695,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 15-08-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

per snelle ICE-trein naar het zuiden van Duitsland
verblijf in een uniek gastenverblijf van een zusterklooster
verblijf in 1-persoonskamer inclusief

route: overwegend vlak. Per fietsdag wordt wordt tussen de 24 en 44 km afgelegd.
groep: minimaal 8 / maximaal 12 reizigers.

Fietsen in Baden: door het land van de asperges, de kersen en de appels
Fietsen door het Rijndal in het zuiden van Duitsland is ideaal: vlak, en links en rechts in de verte toch de bergachtige omgeving van het Schwarzwald als decor. De oevers van de Rijn zijn er wel 20 kilometer breed en het vlakke landschap leent zich in voldoende mate voor elke dag een andere fietsronde. 

We verblijven in Bühl, een provinciestadje met een kleine 30.000 inwoners aan de voet van het Schwarzwald. De bergen schieten in het achterland van het plaatsje al flink de hoogte in, en dat is waarom de fietstrajecten juist door het vlakke Rijndal gaan. Aan de rand van het centrum van Bühl ligt op een rustige plek het zusterklooster van Maria Hilf, waar we deze week te gast zijn. Het complex bestaat uit verschillende gebouwen voor de eigen bewoonsters en voor gasten. Een rondleiding van ca. 1 uur door één van de zusters door de oudste en interessantste gebouwen en binnenruimtes is inbegrepen. In het klooster wonen ruim 80 zusters, in leeftijd globaal variërend van 45 tot 100 jaar. Ze zijn allen zó opgewekt, vriendelijk en geïnteresseerd, dat na een week het vertrek voelt als een afscheid van vriendinnen.

We ontbijten dagelijks in het ontbijtrestaurant van het klooster. Elke avond neemt de reisleider de groep mee naar het centrum van Bühl (ca. 5-10 minuten lopen) voor het diner in steeds een ander lokaal restaurant. Het diner is voor eigen rekening, richtprijs € 20,-.

Dag 1
Heenreis.
Elk Nederlands of Belgisch station-Bühl per trein (vertrek Amsterdam ca. 09.00 uur, Utrecht ca. 09.30 uur, Arnhem ca. 10.00 uur, aankomst Bühl ca. 16.00 uur). Te voet naar het klooster (ca. 10 minuten lopen). Inchecken. Op de avond de eerste gezamenlijke maaltijd.

 

Dag 2
Fietsroute ‘Bühler Landpartie’ (ca. 37 km/3,5 uur) Bühl-Schwarzach-Baden Airpark-Hügelsheim-Bühl 
Inleidende fiestocht door de directe omgeving van Bühl o.a. door het natuurgebied Waldhägenich, langs voormalige tabaksdrogerijen, het Baden Airpark en de vroegkeltische grafheuvel van Heiligenbuck.

Dag 3
Fietsroute ’Zum Fischpass am Rhein’ (ca. 44 km/4 uur) Bühl-Balzhofen-Moos-Freistett-Lichtenau-Bühl
Fietsroute naar en langs de Rijn, met onderweg te bezoeken: vakwerkhuizen in Scherzheim Muckenschopf en Memprechtshofen, de scheepssluis en vistrap in de Rijn bij Gambsheim, de vroegromaanse Heidenkirche in Freistett, het natuurinfopad Memprechtshofen, steeds met een panorama-uitzicht op het Schwarzwald in de verte.

Dag 4
Vrije dag
Gelegenheid voor een bezoek aan de chique badplaats Baden-Baden per fiets of bus, of aan Straatsburg (in Frankrijk, aan de overzijde Rijn) per bus of trein.

Dag 5
Fietsroute ’Zum Schwarzacher Münster’ (ca. 24 km/2,5 uur, in overleg met de reisleider uitbreidbaar) Bühl-Hildmannsfeld-Schwarzach-Geffern-Grauselsbaum-Bühl
Fietstocht met onderweg te bezoeken plaatsen: het natuurgebied Waldhägenich, de historische Schwarzachter Münster-kerk, de kleine expositie over de geschiedenis van het klooster Schwarzach en het natuurgebied Wörthwald.

Dag 6
Fietsroute  ’Von Achern ins Badische Obstparadies’ (ca. 34 km/3,5 uur + Bühl - Achern v.v. 2 x 8 km/2 x 0,5 uur) Achern-Fautenbach-Renchen-Erlach-Stadelhofen-Haslach-Ulm-Kaier-Mösbach-Achern o.a. door het dal van de Rench
Fietstocht met onderweg te bezoeken: het Naturlehrpfad Renchen, vele fruitboomgaarden met kersen- pruimen- appel- en perenbomen, vakwerkhuizen in dorpen onderweg.

Dag 7
Terugreis
Te voet van het klooster naar het station (ca. 10 minuten lopen). Bühl-elk Nederlands of Belgisch station per trein (vertrek Bühl ca. 09.00 uur, aankomst Arnhem ca. 14.30 uur, Utrecht ca. 15.00 uur, Amsterdam ca. 15.30 uur). 

Gästehaus Kloster Maria Hilf

ligging: rustig aan de rand van het provincieplaatsje Bühl. Afstand tot het centrum en het station ca. 1 km.
faciliteiten: goed georganiseerd gastenverblijf van een groot zusterklooster met ca. 50 gastenkamers, in het forse hoofdgebouw of in diverse kleine huizen op het terrein vAn het klooster, een ontbijtrestaurant, een grote tuin rondom.
kamers: 1-persoons kamers met gedeeld sanitair op de gang (economy) of met eigen sanitair op de kamer (vertrekdata 11.07 en 18.07 uitsluitend gedeeld sanitair).Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* Elk Nederlands of Belgisch station-Bühl v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
* verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet
* 6 x ontbijt
* rondleiding door het klooster (ca. 1 uur)
* huurfiets met 24 versnellingen
* meefietsende Aktiva-reisleiding

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet € 120,- (niet beschikbaar op 11 en 18 juli)
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 30,- (economy kamer) of € 70,- (kamer met douche en toilet)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* avondmaaltijd en consumpties onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

8

anoniem, reisperiode augustus 2021
Deze reis is mij zeer goed bevallen. Leuke fietsroutes, ook wel eens van de geplande routes afgeweken, wat erg leuk was. Enthousiaste gezellige en sportieve groep. Op de vrije dag een wandelroute gedaan, wat ook heel mooi was. Minpuntje van de reis. We hadden geen warme maaltijd, hetgeen wel in de reisbeschrijving stond. Iedere dag een soort van koud buffet. Tevens een enthousiaste reisleider. Ik kan deze reis aanbevelen!
Annelies van de Vrie
gisteren thuis gekomen van leuke fietsvakantie, heerlijk weer, mooie routes. Bijzondere plek, dat klooster, ik vond het er prettig toeven en dat op loopafstand van het centrum. Let wel op: de kamers in het oude gedeelte (met sanitair op de gang) hebben bedden die 180 cm.lang zijn.
Nellie
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook