Singlereis Fietsen in Brabant

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 9
vanaf € 519,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
23-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

met de Loonse en Drunense Duinen
bezoek aan Den Bosch en Heusden
verblijf in een 1-persoonskamer
route: vlak, per fietsdag wordt gemiddeld ca. 40 km afgelegd.
groep: minimaal 10 / maximaal 16 reizigers.

Fietsen door het Brabantse landschap
Gelegen in de bossen direct aan de Loonse en Drunense Duinen, een van de mooiste natuurgebieden van Noord-Brabant, is Hotel Guldenberg de ideale uitvalsbasis voor deze fietsreis voor alleengaanden. Tijdens deze 5-daagse reis doorkruisen we niet alleen de Loonse en Drunense Duinen op de fiets, maar komen we ook door de Oisterwijkse Bossen en Vennen en de Kampina. Naast de prachtige natuur van Brabant is er ook voldoende aandacht voor de historische steden Den Bosch en Heusden. Kortom, aan afwisseling geen gebrek tijdens deze reis!

Dag 1
Aankomst en rondje Loonse en Drunense Duinen (ca. 22 km/2,5 uur)
Vandaag begint uw singlereis Nederland. Per eigen vervoer reist u naar Hotel Guldenberg in Helvoirt waar u we om 13.00 uur verzamelen. Na een korte introductie over de reis, bestemming en de fietsroute van vandaag, stappen we op de fiets voor een eerste kennismaking met de Loonse en Drunense Duinen. Onderweg genieten we van bossen, heide en uiteraard het stuifzand waardoor dit Nationale Park ook wel de 'Brabantse Sahara' genoemd wordt. Halverwege de route ligt Herberg de Drie Linden, een uitstekende plek om even te pauzeren! Wanneer we terugkomen bij het hotel kunnen we inchecken en ons even opfrissen voordat we aanschuiven voor een heerlijk 3-gangendiner (uitgeserveerd of buffet).

Dag 2
Fietsroute Den Bosch (ca. 45 km/5 uur)
Na het ontbijt fietsen we door de bossen naar Waalwijk, daarna volgen we het Drongelens Kanaal naar Den Bosch. Via het oude moerasgebied 'het Bossche Broek' fietsen we deze histortische stad binnen en fietsen langs de St. Janskathedraal en het Bossche stadhuis. Uiteraad stappen we even van onze fietsen voor een kop koffie op een van de vele terrassen in de stad. Neemt u er ook een overheerlijke Bossche bol (chocoladebol) bij? Hier kunt u de échte eten, natuurlijk van Banketbakkerij Jan de Groot. Via Vught en de recreatieplas IJzeren Man fietsen we terug naar ons hotel.

Dag 3
Fietsroute Oisterwijkse Vennen en Kampina (ca. 45 km/4 uur)
Vandaag staat er een mooie tocht door de natuur op het programma. Via Udenhout fietsen we naar de Oisterwijkse Bossen en Vennen, een afwisselend bosgebied met sfeervolle vennen en verscholen heideveldjes. De vele vennen in dit prachtige natuurgebied stammen uit de laatste ijstijd en zijn meestal gevormd door de wind. Het voedselrijke gebied maakt het een waar vogelparadijs. Vrij snel daarna fietsen we door de bossen en de uitgestrekte heidevelden van de Kampina. In augustus begint de struikheide te bloeien, zodat de heide in een paarse zee verandert. Daarna gaat het via Kasteel Nemelaer bij Haaren terug naar het hotel.

Dag 4
Fietsroute Abdij de Koningshoeve (ca. 50 km/4 uur)
De bestemming van vandaag is de bierbrouwerij de Koningshoeve. De abdij ontstond in 1880 als toevluchtsoord voor monniken uit Noord-Frankrijk. Zij vluchtten hier naartoe omdat hun kloostergemeenschap werd bedreigd door de anti-kerkelijke wetgeving. In 1891 werd het een abdij, abdij de Koningshoeven. Nog steeds is het een kloostergemeenschap waar de trappisten bezig zijn met gebed en werk. Het is een plaats van ontmoeting. Het bier dat gebrouwen wordt in deze abdij is het La Trappe trappistenbier. Uiteraard kunnen de liefhebbers genieten van een zelfgebrouwen biertje in het Proeflokaal voordat we weer terugfietsen naar ons hotel.

Dag 5
Fietstocht Heusden (ca. 45 km/4 uur) en terugreis
We checken eerst uit bij het hotel en stappen daarna op de fiets voor de laatste tocht van deze singlereis. Deze fietsroute neemt ons mee door Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen en langs de Sint-Janskerk in Waalwijk. Daarna fietsen we langs het water van de Bergsche Maas naar Heusden, een prachtig gerestaureerd vestingstadje. De vestingstad is prachtig om te zien van buiten de omwalling, maar het is ook zeker een aanrader om even te pauzeren en te slenteren door de oude straatjes en steegjes met eeuwenoude panden met fraaie gevels. Daarna fietsen we via Elshout en Drunen terug naar Helvoirt. Eenmaal terug bij ons hotel nemen we afscheid van elkaar en komt er een einde aan deze reis.

Hotel Guldenberg ***

ligging: het 3-sterrenhotel is gelegen in een bosrijke omgeving direct aan de Loonse en Drunense Duinen, een van de mooiste natuurgebieden van Noord-Brabant. Deze ligging maakt het een ideale uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten.
faciliteiten: het hotel beschikt over een gezellig en sfeervol restaurant, gratis parkeren, gratis wifi en een sauna en fitnessruimte.
kamers: de compacte 1-persoonskamers beschikken over een eenpersoonsbed, televisie, telefoon, gratis wifi en badkamer met douche en toilet. Tegen een toeslag kunt u een 2-persoonskamer voor alleengebruik boeken. U verblijft dan in een 2-persoonskamer met een tweepersoonsbed of twee aparte bedden.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 27-05-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 519,-
Ma 17-06-2024
519,-
Ma 22-07-2024
519,-
Ma 23-09-2024
519,-


inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer 
* 4 x ontbijt 
* 4 x diner
* meefietsende Aktiva-reisleider
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 170,-
* huur toerfiets € 50,-
* huur e-bike € 125,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

De reisleider had niet de overhand hij moet doortastend zijn als het er op aankomt en niet overlaten aan de groep dat wordt heel rommelig knooppunten missen en dan gewoon doorrijden 1 oudere dame haar e bike ondersteuning viel uit gewoon door fietsen door dat een ander er even op ging fietsen werdt het weer opgelost maar daar is de reisleider toch voor er waren er bij die al meer waren meegeweest en dit hadden ze nog niet meegemaakt dus volgende keer een betere reisleider er was er een met lekkeband zelf moeten oplossen

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Geweldig goed geregeld leuke spontane reisleidster Mai. Mooi accommodatie in het Brabantse land.

anoniem, reisperiode juni 2023
10

Mai, onze gids was ontzettend goed. Omgeving is prachtig. Accommodatie en eten was boven mijn verwachtingen goed.

anoniem, reisperiode juni 2023
inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer 
* 4 x ontbijt 
* 4 x diner
* meefietsende Aktiva-reisleider
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 170,-
* huur toerfiets € 50,-
* huur e-bike € 125,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook