Singlereis Wandelen Zakynthos, Kefalonia & Ithaka

11 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
beoordeling: 8.7
vanaf € 1.489,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
13-09-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
met lokale reisleiding
verblijf in gezellige familiehotels

route: bergachtig landschap, wandelroutes onregelmatig vlak, stijgend en dalend. Per dag wordt gemiddeld ca. 12 km afgelegd in ca. 4 tot 4,5 uur.
groep: minimaal 10 / maximaal 18 reizigers

Wandelen Zakynthos, Kefalonia & Ithaka
De Zuid-Ionische eilanden Zakynthos, Kefalonia en Ithaka zijn de groenste eilanden van Griekenland. Door de poreuze kalkgrond, de natte winters en de zonnige zomers zijn de eilanden bijzonder weelderig en vruchtbaar. De eilanden zijn een waar wandelparadijs. Doordat een wandelnetwerk nog in de kinderschoenen staat, treffen we hier geen platgetreden paden. Speciaal voor ons zijn de allermooiste routes uitgezet, elke dag is anders, een andere omgeving en andere uitzichten. Deze vakantie is een uniek en afwisselend avontuur met prachtige wandelingen op schitterende plekjes, ver weg van de gebaande paden.

We beginnen en eindigen op Zakynthos, het meest bezochte eiland van de drie. Zodra we de deur uitstappen van ons hotel zitten we tussen de olijfgaarden. Aan de overkant van de horizon ligt Kefalonia, onze volgende bestemming. Kefalonia is één van de grootste eilanden van Griekenland, maar relatief onbekend bij bezoekers. De eilandbewoners houden graag hun stek geheim, hier is geen massatoerisme, authentiek Griekenland bestaat hier nog echt. Het eiland is simpelweg overweldigend; hoge bergen, eenzame baaien, wouden van cipressen, groene zeeën van druivenvelden en kleurige vissershaventjes. Het buureiland Ithaka is met recht een onbedorven wandelparadijs met een ruige vegetatie. De stilte wordt onderweg alleen doorbroken door mekkerende berggeiten. Het eiland is bekend van het klassieke gedicht 'de Odyssee'.

In 11 dagen hoppen we van plek naar plek. De wandelingen zijn onder begeleiding van een ervaren gids en lopen voornamelijk over 'kalderimia', eeuwenoude ezelspaden door vergeten gebieden. U dient wel over een goede conditie te beschikken. De wandelingen zijn niet heel lang, maar ze gaan over smalle onverharde paadjes met soms een pittig klimmetje. Mocht u een dag niet willen wandelen, dan kan dat natuurlijk altijd. In de plaatsen waar we verblijven valt genoeg te doen. De nadruk ligt op de eilandsfeer: rust, ontspan, ontdek en vooral geniet! Niets hoeft en alles kan.

Dag 1
Amsterdam-Zakynthos met Transavia
Na aankomst op het groene Zakynthos volgt een korte transfer naar ons hotel. Om te acclimatiseren kan er meteen een frisse duik in zee genomen worden, het strand ligt op enkele minuten loopafstand. Afhankelijk van de aankomsttijd kunnen we nog even de schoenen uit de koffer halen voor een korte inloopwandeling. Over smalle asfaltweggetjes wandelen we door de heuvels van Amoudi. Vanavond kunnen we in een lokale taverna de lekkerste moussaka van het eiland proeven, aanschuiven hoeft niet, maar het is natuurlijk wel zo gezellig om met zijn allen te dineren en te proosten op de aankomende singlereis in Griekenland.

Dag 2
Rondwandeling Ano Gerakari (ca. 11 km)
De wandeling van vandaag is ideaal, niet te lang en niet te kort, precies goed dus. Bij het verlaten van ons verblijf lopen we meteen tussen de olijfgaarden, afgewisseld met druivenvelden. Het kleine kerkje van Agios Nikolaos is ons doel, als een adelaarsnest gelegen op een heuveltop en al van verre zichtbaar. Op deze top ligt het traditionele dorpje Ano Gerakari, met een schitterend 360° panorama over de gehele oostzijde van Zakynthos. Dit is een ideale plek om een pauze te houden onder het genot van een frappé; een koude Griekse koffie. De terugweg is alleen maar heuvel af door eindeloze olijfgaarden, over paden die alleen gebruikt worden tijdens de olijfoogst. De rest van de middag kunnen we luieren aan het strand en nagenieten van een mooie wandeling.

Dag 3
Naar Kefalonia en wandeling Acqui Divisione en Lepeda-strand (ca. 9 km)
In de ochtend stappen we op de veerboot en zetten koers naar Kefalonia. De Aenos, de hoogste berg van het eiland, en tevens van de Ionische eilanden, domineert de zeestraat. Het eiland lijkt zo dichtbij, maar is toch nog bijna twee uur varen. Bij aankomst stappen we in onze bus en rijden naar het charmante Argostoli. Argostoli is de hoofdstad van Kefalonia, een bruisende en gezellige stad vol statige lanen met palmbomen, smalle winkelstraatjes en levendige pleinen. De stad is eeuwenlang Venetiaans geweest en de Italiaanse invloeden zijn overal aanwezig. Op de centrale 'piazza' komt men bijeen om te flaneren, te zien en vooral gezien te worden. Eenmaal de koffer op de kamer, kunt u aansluiten voor een korte rondwandeling door de heuvels achter Argostoli. We passeren onderweg het monument voor de gevallenen van de Italiaanse Acqui Divisione in de Tweede Wereldoorlog. Een indrukwekkende gebeurtenis en de gids kan daar van alles over vertellen. De tweede wandeling is naar het Lepeda-strand aan de overzijde, nabij Lixouri. Hiervoor steken we eerst met een pontje over en daarna lopen we over een rechte weg langs zee. Het zandstrandje is een klein geheim dat alleen de lokalen kennen. Na een picknick op het strand nemen we dezelfde weg weer terug.

Dag 4
Rondwandeling Krani (ca. 13 km)
Vanuit het centrum van Argostoli lopen we eerst vlak langs de lokale groentemarkt. Hier zwemmen enkele enorme Caretta Caretta schildpadden, de kans is zeer groot dat we er eentje spotten! We volgen de boulevard, langs de oude Drapano dam, de stad uit. Na een half uur, door akkers en velden met ruisende loofbomen, wordt het pad steeds smaller. Dit pad wordt al eeuwen bewandeld, maar het lijkt alsof wij de eersten zijn. Ergens verscholen in een olijfgaard staat een lange muur van grote vierkante blokken. Deze 'muur van Krani' is ongeveer 3 millenia oud en fungeerde ooit als afscheiding om een oude stad te beschermen. Hierna dalen we af, terug richting Argostoli, dat al van verre zichtbaar is. Eenmaal aan zee lopen we door het Koutavos park, over de boulevard en langs onze Caretta Caretta vrienden terug naar ons hotel.

Dag 5
Wandeling van Agia Efimia naar Sami (ca. 15 km)
Kefalonia is een groot eiland met vele gezichten. Vandaag verlaten we Argostoli en gaan we op weg naar het noorden. De weg zelf is al een avontuur op zich: zeer kronkelend en tegen de bergflank aangeplakt. Natuurlijk stoppen we even voor een foto boven het beroemde Mirtos strand, het meest gefotgrafeerde strand van Kefalonia. Eenmaal in het haventje van Agia Efimia is er nog even tijd om koffie drinken voordat we beginnen aan een lange wandeling. We passeren eerst het ruïnedorp van Drakopoulata. Hier heeft de tijd sinds de laatste bewoning stil gestaan, met alleen de ruïnes als stille getuige. Het enige teken van leven is het geluid van geitenbellen op de bergflank. De lekkerste geitenkaas van Kefalonia komt dan ook uit dit gebied. Eventjes gaat het pad verticaal omhoog, maar we doen het rustig aan en hebben geen haast. Het pad daalt door een schaduwrijke kloof, met hierna zicht op het eiland Ithaka aan de horizon. Hierna passeren we oud-Vlaghata, nog een feeëriek ruïnedorp met met mos bedekte, vervallen en verlaten huizen na een zware aardbeving. Via de delta van Sami, een gebied versierd met honderden cipressen, arriveren we aan de kust. Hier ligt de Melissani grot (optioneel, ca € 8,- p.p.), dé attractie van het eiland. Meestal staan hier lange rijen bezoekers, maar dit is nauwelijks het geval in de namiddag als wij er zijn. Het meer ligt verscholen in een grot en alleen door het gat in het plafond schijnt de zon. De zonnestralen breken in het water, dat als een prisma alle kleuren van de regenboog vormt, een schitterend beeld. Ons hotel staat in het centrum van Sami, we verblijven hier slechts één nachtje.

Dag 6
Naar Ithaka en wandeling van Vathi naar Gidaki (ca. 7 km)
’s Ochtend varen we naar het mythische eiland Ithaka, ooit uitgebreid beschreven door Homerus. Wie ooit de Odyssee heeft gelezen, heeft van Ithaka gehoord, het boek draait om de reis van koning Odysseus terug naar zijn eiland. Een tocht van 10 jaar vol ontberingen, obstakels en stormen; ons avontuur is wat korter en hopelijk zonder tegenslagen. Meteen als we voet aan wal zetten valt het lome tempo op. Alles gaat hier rustig aan, geen haast, geen drukte. Na bij de bakker wat proviand te hebben ingeslagen, gaan we weer op pad. De eindbestemming is het parelwitte Gidaki strand, dat alleen te voet of per boot te bereiken is. Door een dicht bos met mastiekbomen doemt plots het uitzicht over het strand op: idyllisch gelegen, met een azuurblauwe zee. Niets is lekkerder dan om in het heerlijke water te duiken. Na een zwem- en picknickpauze worden we met een bootje opgehaald. De rest van de middag hebben we de gelegenheid om Vathi te ontdekken, een bijzonder charmant plaatsje pittoresk gelegen aan een natuurlijke baai. Verdwaal in de smalle straatjes met pastelkleurige huisjes en tuinen versiert met paarse bougainvillea en vijgenbomen. Het centrale plein is het kloppend hart van het stadje, neem een Grieks kopje koffie en geniet van het lome eilandleven.

Dag 7
Wandeling van Katheron naar Kioni (ca. 11 km)
Na een uitgebreid ontbijt worden we met met een privé-bus naar het hooggelegen klooster van Katheron gebracht. De enige monnik zal ons uitzwaaien en een goede reis wensen als we beginnen aan de wandeling. De tocht van vandaag heeft vooral een dalend karakter. Het pad loopt over de flanken van de Neriton-berg met rondom weidse vergezichten over de Ionische Zee. Recreatieve wandelaars kunnen de eerste zwaardere etape overslaan door in het slaperige dorp Anoghi te beginnen. Sophia, de uitbaatster van het dorpscafé, maakt heerlijke cake en de beste Griekse koffie! Zodra de groep in Anoghi samenkomt en compleet is, vervolgen we het oude pad richting de kust. Het schilderachtige Kioni, met haar pastelkeurige huisjes, is schitterend gelegen aan een natuurlijke haven. Hier eindigt de route, waarna er kan worden gezwommen in de haven of geluncht op de kade. Aan het einde van de middag worden we opgepikt door een privéboot en teruggebracht naar Vathi.

Dag 8
Wandeling van Marathia naar Vathi (ca. 12 km)
Het zuiden van Ithaka is onbewoond, een groot gebied zonder wegen en zonder mensen. Wilde geiten hebben de paden gemaakt en we volgen hun spoor tot aan Spiliotissa. Ver van de bewoonde wereld, verscholen in een holte van een rots, ligt het kleine kerkje Spiliotissa. Hier heerst ultieme stilte. Het is een perfecte plek voor een pauze. Geniet van de rust en het uitzicht over de groene zuidkust met de blauwe zee daarachter. Het pad kronkelt verder, langs dikke olijf- en pijnbomen, met overal de geur van wilde kruiden zoals oregano, tijm en salie. Pas in het dorp Perachori zijn we terug in de beschaving. Het dorpscafé is een ideale stop, met een kop koffie zien we Vathi beneden ons liggen. Het pad slingert verder, langzaam dalend tussen de ruïnes van Paliochora, ooit de oude hoofdstad van het eiland. We passeren de ingang van de grot der Nimfen, misschien is dit wel de grot waar Odysseus ooit zijn schat begroef bij terugkeer op Ithaka....De route eindigt op het plein.

Dag 9
Rondwandeling op Kefalonia (ca. 7 km) en naar Limni Keri op Zakynthos
Na het ontbijt pakken we onze koffers en vertrekken we naar de haven. Met weemoed zullen we afscheid nemen van ons geliefde Ithaka. Eenmaal terug op Kefalonia trekken we de wandelschoenen weer aan en gaan op pad. Op een bergtop achter Sami liggen de overblijfselen van een eeuwenoude acropolis, pas sinds de Romeinen verlaten en vergeten. Onderweg wordt de lucht gevuld met geurende wilde jeneverbes en anijs. We wandelen door een dicht woud van wilde aardbei- en eucalyptusbomen. Eenmaal op de top brengt het pad ons richting de overblijfselen van het Byzantijns klooster Agios Fanentes. Het uitzicht over Sami, met in de verte het hotel is werkelijk adembenemend. Na lunchtijd worden we met onze bus naar de haven van Poros gebracht. De veerboot is een groot schip en is van alle gemakken voorzien. Geniet van de veerboot-cruise, met de wind in uw haren op het bovenste dek of in de luwte met een boekje in het zonnetje aan de lijzijde. Via de haven van Poros op Kefalonia en Kilini op de Peloponnessos, komen we na een lange zeereis terug op Zakynthos. Na een korte transfer worden we in het kleine havenplaatsje Limni Keri opgewacht door de zussen Martha en Daney, zij bestieren onze accommodatie. Voor de deur ligt het natuurgebied/moeras van Keriou; vanwege teerbronnen al een bekende aanlegplaats voor schepen in de oudheid. Vanaf het balkon zien we de baai van Keri, tevens de broedplaats van de beschermde Caretta Caretta zeeschildpadden. Het strand is vlakbij en niets is zo lekker dan om na de lange reis even te genieten van het water.

Dag 10
Rondwandeling Keri (ca. 13 km)
De laatste wandeling is een afwisselende tocht en voert ons wederom door een prachtig gebied. Met een korte klim verlaten we het dal van Limni Keri. Des te hoger we komen, des te grootser wordt het uitzicht. In het bergdorpje Keri stoppen we voor een koffie bij Dionysia van het dorpscafé op het pleintje. We lopen van kust naar kust en hoog boven de Mizithres-rotsen kijken we uit over de hoge kliffen van de westkust. Zodra we uit de bossen van geurende pijnbomen zijn, zal het pad dalen, met alsmaar een weids panorama over de turquoise baai van Keri. Om de dag en de vakantie af te sluiten, kunnen we eventueel een boottochtje maken (niet inbegrepen, ca. € 35 p.p.). De kustlijn van het schiereiland Keri is simpelweg sensationeel, met hoge kliffen, diepe zeegrotten, glashelderwater van tientallen meters diep, hoge bogen en prachtige strandjes. We kunnen het beschermde en onbewoonde eilandje Marathonisi bezoeken, dat de vorm heeft van een schildpad, een natuurlijke ode aan de zeeschildpadden die hier in het zachte zand van het strand hun eieren leggen. Vanavond kunnen we gewoon 'thuis' eten, de familie Bratis zal met zorg het afscheidsdiner voorbereiden. Oma Tasia bestiert de keuken, Opa Stavros plukt de groenten en de kip, de kleindochters Anastasia en Garalambia serveren en neef Lamos zorgt voor sfeer op zijn accordeon. Alle ingrediënten zijn vers en komen uit eigen tuin, de kippen uit eigen ren, en de huisgemaakte wijn uit eigen vat... die onbeperkt en gratis is. Hoppa!

Dag 11
Zakynthos-Amsterdam met Transavia
Na een enerverende singlereis vol indrukken en belevenissen is het helaas tijd om afscheid te nemen. We worden naar de luchthaven van Zakynthos gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Καλό ταξίδι! Goede reis!

Single Reis Wandelen Zakynthos, Kefalonia & Ithaka

Tijdens deze reis verblijven we in gezellige (familie)hotels inclusief ontbijt. De reisleider zal iedere avond een taverna uitzoeken voor het avondeten. Reken hiervoor ca. € 15,-  per avond (excl. drankjes). Eet u liever ergens anders op eigen gelegenheid, dan is dat uiteraard geen probleem. De hieronder genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren.
 
dag 1 & 2  Remezzo in Amoudi op Zakynthos
dag 3 & 4 Mirabel in Argostoli op Kefalonia
dag 5 Remezzo in Sami op Kefalonia
dag 6 t/m 8  Mentor in Vathi op Ithaka
dag 9 & 10 Porto Tsi Ostrias in Lemni Keri op Zakynthos
Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief: 
* vlucht Amsterdam-Zakynthos v.v. met Transavia
* transfer luchthaven-accommodatie v.v.
* 10 overnachtingen in een 1-persoonskamer met eigen badkamer inclusief ontbijt
* dagelijkse transfers per minibus, taxi en ferry naar de wandelingen v.v.
* Nederlands- of Engelssprekende lokale reisleiding. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar uw vakantieadres en ontmoet de reisleider ter plaatse.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking op aanvraag 
* in te checken bagage € 27,- per enkele reis (20 kg)

exclusief: 
* overige maaltijden, dranken en entreegelden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
9

Prima reis, mooie natuur, wandelingen goed qua afstand [wel erg warm]. Betrokken reisleider[ Alexander] met aandacht voor iedereen. Genoten van deze reis.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Echt genieten, prima reisbegeleider, variatie van locaties, iedereen aan te bevelen.

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Geweldig gevarieerde vakantie met prima reisbegeleider. Ithica was supermooi, had er nooit van gehoord, maar top!

anoniem, reisperiode mei 2023
9

11 Fijne dagen gehad op 3 prachtige Griekse eilanden met Ithaka als hoogtepunt. De wandelingen waren heel goed te doen waarbij ook mee hielp dat het weer zeer goed was. De accomodaties en de ligging daarvan waren prima. Tesamen met een heel gezellige groep en een kundige, (soms wat overbezorgde), reisleider denk ik met veel plezier terug aan deze reis. Een aanrader!

anoniem, reisperiode mei 2023
9

een reis vol mooie en mythische indrukken, prachtige wandelingen op 3 bijzonder fraaie Griekse eilanden, fijne accomodaties en gastvrije Griekse mensen

anoniem, reisperiode mei 2023
8

Mooie gevarieerde wandelreis over drie verschillende eilanden, met een gezellige groep en prima reisbegeleider. Vooral op Kefalonia en Ithaka was het echt genieten van de natuur, de rust, de vriendelijke mensen en het heerlijke eten.

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Prachtige wandelreis met een gezellige groep. Vooral op Kefalonia en Ithaka was het echt genieten. Een aanrader!

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Prachtige wandelreis op 3 qua sfeer en natuur van elkaar verschillende eilanden. De rust op met name Ithaka was weldadig voor de ziel. De niet te gek lange, afwisselende wandelingen maakten de reis tot een feestje. De tripjes per ferry tussendoor zorgden voor een extra dimensie.

anoniem, reisperiode mei 2023
7

Leuke reis, afwisselend omdat je van eiland naar eiland reist met de veerboot. Begin september is echter te warm voor de wandelingen. De reisleider zou de wandelingen in de vroege ochtend moeten plannen. Nu wandelden we vaak op het heetst van de dag. Reisleider wist prima de weg!

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Fantastische reis. Combi eilanden, wandel vakantie. Volgens mij zijn moeilijkheidsgraad van sommige wandelingen op het randje. Ik ben twee maal niet meegeweest.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Voor mij was deze reis 100%. Goed georganiseerd. Yiannis is een perfecte reisleider en bovendien een gezellig persoon. De wandelingen waren erg leuk en goed uitgestippeld. Verder is de kanotocht op zee en de bootreis op de laatste dag een echte aanrader. Het gezamenlijk dineren was erg leuk en goed. Ik zou deze reis wellicht opnieuw overwegen.

Ronald Kruis, reisperiode augustus 2022
10

Het was een super vakantie mede door de mooie eilanden Kefalonia en Ithaka en natuurlijk was onze Griekse gids geweldig goed met groot organisatie talent!

Maya Sluyter, reisperiode augustus 2022
8

anoniem, reisperiode augustus 2022
10

Leuk reis en Reisbestemming, Gezellige groep,en Fijne begeleiding

anoniem, reisperiode mei 2022
9

Prachtige wandelingen onder de bezielende begeleiding van onze reisleider Jeroen die telkens net even meer deed dan je verwachtte! Interessante verhalen, extraatjes en natuurlijk de eigenhandig vrijgemaakte oeroude geitenpaadjes met als beloning de meest fantastische uitzichten. Genoten!

Annelies van Keulen, reisperiode mei 2022
9

Geweldige reis met erg enthousiaste reisleiding. Een echte aanrader!

anoniem, reisperiode mei 2022
9

Een prachtige reis over 3 eilanden. De wandelingen zijn afwisselend en goed te doen. Het programma is vol en er is veel te zien, maar je kunt altijd een dagje uitrusten. De hotels zijn prima, en zwemmen is vaak mogelijk in zee of het zwembad. Elke avond is er weer een taverne te vinden waar je best goedkoop kunt eten. En het is nog lekker ook! Reisleider Jeroen is geweldig en heeft heel goed voor ons gezorgd. Deze reis is echt een aanrader als je van mooie wandelingen, afwisselende eilanden, prachtige uitzichten en lekker eten houdt.

Willeke , reisperiode mei 2022
9

Een fantastische reis met prachtige wandelingen over de ionische eilanden, perfect geregeld. Genoten van de wandelingen, het gezelschap en topper Jeroen, de locale gids, die vol passie de mooiste plekken op zijn eilanden heeft laten zien. Genoten! Absolute aanrader.

Fanny, reisperiode mei 2022
8

Een wandelreis over 3 prachtige eilanden. Goede opbouw van de wandelingen, veel afwisseling en een goede reisbegeleiding die de eilanden zeer goed kent en ook direct weet te anticiperen op bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden. Ondanks de regen een heerlijke reis gehad.

anoniem, reisperiode oktober 2021
9

Een actieve reis naar 3 eilanden met elk haar eigen karakter, stuk voor stuk mooie natuur. De reis biedt ook voldoende rustmomenten. Onze uitstekende reisleider Jeroen kent de bestemming op zijn duimpje, kan heel goed improviseren en geeft prima tips. Een absolute aanrader om er 11 dagen helemaal tussenuit te zijn.

Tineke Janssen, reisperiode oktober 2021
7

Een heel gevariëerde reis met veel mooie momenten. Het onverwacht bijzonder slechte weer heeft wel invloed gehad op mijn ervaring van deze reis. Alle lof voor de reisleider die de schema's moest omgooien vanwege uitvallen van ferry's en ander ongemak.

Martijn Reneman, reisperiode oktober 2021
inclusief: 
* vlucht Amsterdam-Zakynthos v.v. met Transavia
* transfer luchthaven-accommodatie v.v.
* 10 overnachtingen in een 1-persoonskamer met eigen badkamer inclusief ontbijt
* dagelijkse transfers per minibus, taxi en ferry naar de wandelingen v.v.
* Nederlands- of Engelssprekende lokale reisleiding. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar uw vakantieadres en ontmoet de reisleider ter plaatse.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking op aanvraag 
* in te checken bagage € 27,- per enkele reis (20 kg)

exclusief: 
* overige maaltijden, dranken en entreegelden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook