Single Reis Wandelen Westerwald-Raiffeisenland

5 dagen
niveau 2
minibus
vanaf
€ 475 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 27-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief
reis per mini-bus met ervaren Aktiva-reisleider
ontbijt én diners inbegrepen

route: heuvelachtig (hoogte tussen ca. 200-500 m.), routes wisselend over heuvels en door dalen, meestal lichte tot gematigde (maar niet zware) stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt tussen 12 en 17 km (op de aankomstdag 8 km) afgelegd.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers

Wandelvakantie in de bosrijke natuur van Rheinland- Pfalz
Westerwald is een relatief onbekende streek maar niet ver van Nederland: aan de overkant van de Rijn, ter hoogte van de Eifel. Eigenlijk lijkt het heuvelachtige landschap daar sterk op: een bonte afwisseling van weiden, akkers en vooral heel veel bossen van loofbomen en dennen. Alleen….minder bekend, dus dat maakt nieuwsgierig.

In de reis worden twee etappes van de Westerwaldsteig gevolgd. Die langeafstandswandeling verbindt via onverharde bos- en veldpaden maar liefst acht verschillende natuurgebieden. De wandelroute start in Hessen in het oosten en eindigt in Bad Hönningen aan de Rijn in Rheinland-Pfalz. Heuvelruggen gedrapeerd met uitgestrekte bossen, maar ook pittoreske dorpjes omzoomd door kleurrijke boomgaarden maken de wandelroute afwisselend. De markering met tekens is grondig uitgevoerd: veelvuldig, duidelijk en consequent. Panelen onderweg waarop lokale informatie staat over de natuur, het landschap, de topografie en de geschiedenis maken dat beeld compleet.

Een klein stukje van Westerwald wordt Raiffeisenland genoemd, omdat de oprichter van de eerste "boerenleenbank" Raiffeisenbank: Friedrich Wilhelm Raiffeisen (1818-1888) er in enkele plaatsen burgemeester mocht zijn. De eerste wandeling gaat door de streek van de oprichter van die coöperatieve bank.

Deze Westerwaldse wandelvakantie is goed voor de gezondheid. Overdag een flinke poos wandelen in de buitenlucht. In de avond een smakelijke en voedzame warme maaltijd. Geniet van ontspanning na inspanning!

Dag 1
Eindhoven Station NS-Arnsau (ca. 225 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) over de Wiedweg van Arnsau naar Waldbreitbach door en boven het romantische dal van het riviertje de Wied.

Dag 2
Wandeling (ca. 12 km/4 uur) over het Butterpfad van Hümmerich door het dal van de Fockenbach naar Rengsdorf via de Hümmerischer Mühle, Strassenhaus en het uitzichtpunt Talblick. De route is eeuwenoud en dateert uit de tijd dat boeren hun boter, eieren en kaas naar de weekmarkten van Neustadt en Neuwied vervoerden.

Dag 3
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) over de Klosterweg wandelroute van de Sankt Kastor Kapelle in Rengsdorf naar Waldbreitbach via Kurtscheid met de Heilige Schutzengel Kirche en ruïne Neuerburg. De route is zo genoemd omdat die via het indrukwekkende Kloster Sankt Marienhaus, boven Waldbreitbach, gaat. 

Dag 4
Wandeling (ca. 17 km/6 uur) over de Westerwaldsteig van Peterslahr via Neuwied, Strauscheid en het Rossbacher Hauptchen narr Rossbach. 

Dag 5
Wandeling (ca. 12 of 13,5 km/4 of 4,5 uur) over de Westerwaldsteig van Waldbreitbach naar Bad Hönningen via de Mahlberg met een prachtig uitzicht en langs wel 6 Romeinse wachttorens (’limes’ genoemd) van de vroegere grens van de Romeinse noordgrens. Bad Hönningen-Eindhoven (ca. 200 km) per minibus (14.30-17.00 uur).

Hotel Zur Post Waldbreitbach ***

ligging: midden in het overdag levendige maar op de avond rustige plaatsje Waldbreitbach, ca. 200 m van de Westerwaldsteig en van het riviertje de Wied.
faciliteiten: receptie, twee restaurants, terras, sauna (dagelijks vrij te gebruiken, inclusief in de reissom)
kamers: 1- en 2- persoonskamers altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: avondmaaltijd en ontbijt inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horecagelegenheid op de route en in het plaatsje Waldbreitbach. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdatum
Prijs
Ma 27-09-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 475,00


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Arnsav en Bad Hönningen-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 80,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Twee weken na thuiskomst blijft de reis nog ?nazinderen?: mooie wandelingen, aangename groep, goed georganiseerd, ontspannen sfeer. De ideale formule om je batterijen weer op te laden. Dank je wel Koos!
erica van dijk
Prima hotel Zur Post in Waldbreitbach met nabij gelegen groot terras en ijssalon. Uitmuntende maaltijden met keuze vegetarisch, vis of vlees. Pittige routes bij tijd en wijlen. Keuzes voor langer of korter traject. Opbouw van de basisroutes (van lichter naar zwaar) zou beter kunnen. Eerste dag meteen (te) zware wandeling met veel stijging/daling.
Petrus
Het was een mooie reis, met mooie landschappen. Een fijn en gastvrij hotel. Met een lekker zwembad. De wandelingen hadden regelmatig pittige steigingen en afdalingen. Dat had ik zelf wat onderschat. De horeca aan het eind van de wandeling, was vaak dicht. Maar de groep was erg gezellig. En Atsje was een prima reisleidster. Kortom ik heb een hele fijne midweek vakantie gehad.
Trudy
Voor de vierde keer met Koos (na Kent, Eifel I en Aken) op pad, wederom een plezierige en boeiende exercitie, nu door het Westerwald, aan de overkant van de Rijn, ter hoogte van de Eifel. Een bonte afwisseling van weiden, akkers, bossen van loofbomen en dennen. Prima hotel, fijne, compacte groep (vijf dames, een heer), kordate begeleiding. Zeer tevreden! Kijk uit naar de volgende trip...
Lauran Wijffels
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook