Single Reis Wandelen Matthiasweg Hallschlag-Dasburg

5 dagen
niveau 2
minibus
vanaf
€ 420 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 11-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief
reis per minibus met ervaren Aktiva-reisleider
ontbijt én diners inbegrepen

route: heuvelachtig (hoogte ca. 250-700 m), routes soms over hoogvlaktes maar ook door rivierdalen, daartussen soms korte stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt gemiddeld 16 km (op dag 1 ca. 11 km en op dag 5 ca.14 km) afgelegd.
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers.

Over de Matthiasweg door de Eifel 
De Eifel is een topstreek om te wandelen door de bonte afwisseling van loof- en dennenbos, de vele snelstromende beken en riviertjes en het heuvelachtige landschap met een hoogte variërend van zo’n 250 tot 600 meter. Deze reis gaat door het uiterste westen van de Eifel, in het grensgebied met eerst België en later Luxemburg. De wandelvakantie overlapt daarom niet met de Eifelsteig, die een veel verdere slinger naar het oosten van de Eifelstreek maakt.

De Matthiasweg is ontwikkeld door de Eifelverein, een in 1888 opgerichte vrijwilligersorganisatie waarvan de leden diverse langeafstandswandelroutes hebben samengesteld. De 232 kilometer lange wandeling via de kloosterplaatsen Prüm in Duitsland en Echternach in Luxemburg, is rijkelijk voorzien van abdijen en kerken onderweg. Eindpunt van de wandelroute is de oudste stad van Duitsland: Trier, waar de Heilige Matthias is begraven. 

Het grensgebied van het zuidoosten van België en de Eifel - ook wel ‘Schneifel’ genoemd door de relatief grote kans op sneeuw van december tot februari - is een van de hoogste delen van de Eifel (tot bijna 700 meter), en ook een van de meest dunbevolkte. De ruige natuur is er prachtig in alle jaargetijden. Wandelingen gaan soms over hoogvlaktes en dan weer door rivierdalen, maar de steilheid is niet buitensporig. Het gebied is bosrijk en vrij verlaten. Wel is er meestal op de helft en aan het einde van elke wandeldag een dorpje met een horecagelegenheid om daar, afhankelijk van het seizoen, iets warms of kouds te kunnen drinken.

Deze wandeltocht van Dasburg naar Trier is de tweede uit een serie van 3.

 

Dag 1
Heenreis en inloopwandeling
We verzamelen om 11.00 uur bij het Centraal Station van Eindhoven, vanwaar we met de minibus naar Winterspelt reizen. De reis duurt ongeveer 2,5 uur, dus we verwachten rond 13.30 uur op de bestemming aan te komen. We ontvangen kort informatie over de reis en de route van de reisleider en trekken onze wandelschoenen aan voor een inloopwandeling (ca. 11,5 km/3 uur) van de blokhut 'Zum schwarzen Mann' naar Bleialf. We wandelen via de Tranchot-steen (een meetpunt uit de tijd van Napoleon) en een mooi uitzichtpunt met uitzicht over maar liefst 3 landen! De route begint op het hoogste punt van de Schneifel gelegen op 697 m, vervolgens wandelen we door het bos omlaag richting Bleialf (gelegen op 485 m).

Dag 2
Lokale wandeling (ca. 21 km/6,5 uur) vanuit Winterspelt over de Grenzwanderweg
Na het ontbijt starten we vandaag onze wandeling gewoon bij het hotel. We wandelen al dalende naar het Our-dal en steken de (onzichtbare) Belgische grens over naar Auel. Vanuit hier lopen we via het Wiesen-dal en langs de Our naar de plaats Steffeshausen en verder naar de grensplaats Stupbach. Via een prachtig beekdal wandelen we al slingerend en soms licht stijgend door de bossen terug naar ons hotel.

 

Dag 3
Wandeling (ca. 14,5 km/5 uur) van Hallschlag naar 'Zum schwarzen Mann'
We worden met de minibus afgezet in Hallschlag, waar onze wandeling begint. Door het dal van de Taubkyll en via het Matthias-kruis bij Ormont wandelen we terug naar de blokhut 'Zum schwarzen Mann'.

Dag 4
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) van Bleialf naar Eschfeld
Na het ontbijt trekken we de wandelschoenen weer aan. De minibus brengt ons naar Bleialf. Vanaf hier wandelen we door het dal van de Alfbach, via twee mooie molens naar Eschfeld. We wandelen over bos- en veldpaden en door open landschap en door de vallei van de Prümerbach. De reisleider en de minibus staan al op ons te wachten in Eschfeld om ons terug naar het hotel te brengen.

Dag 5
Wandeling (ca. 14 km/4 uur) van Eschfeld naar Dasburg en terugreis
Voordat we vandaag naar huis rijden sluiten we nog af met een mooie wandeling. We wandelen van Eschfeld naar Dasburg aan de Our, gelegen op de grens tussen Duitsland en Luxemburg. Onderweg passeren we het indrukwekkende oorlogskerkhof van Daleiden. We maken nog een afsluitende klim naar de Hohe Kuppe, gelegen in het staatsbos van Neuerburg. Rond 14.00 uur rijden we met de minibus van Dasburg naar Eindhoven Centraal Station (ca. 215 km), waar we om 17.00 uur verwachten aan te komen. We nemen in Eindhoven afscheid van elkaar en de reisleider. 

Hotel Haus Hubertus ***

ligging: aan de rustige hoofdstraat van het plaatsje Winterspelt, net over de grens van Duitsland met België, ca. 6 km van de Matthiasweg.
faciliteiten: goed geleid en gerenoveerd familiehotel met ca. 35 kamers, caféruimte, restaurant/eetzaal en gratis sauna.
kamers: altijd met eigen douche en toilet, tv en gratis wifi
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.
 inclusief:
* Eindhoven Centraal Station NS-Winterspelt en Dasburg-Eindhoven Centraal Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer met douche en toilet
* ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 70,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook