Single Reis Wandelen Matthiasweg Dasburg-Trier

5 dagen
niveau 2
minibus
vanaf
€ 430 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 22-02-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief
reis per minibus met ervaren Aktiva-reisleider
ontbijt én diners inbegrepen

route: heuvelachtig (ca. 250-600 m hoogte), routes soms over hoogvlaktes maar ook door rivierdalen, daartussen soms korte stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt gemiddeld 19 km (op dag 1 ca. 12 of 7 km en op dag 5 ca. 13 km) afgelegd.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Over de Matthiasweg door de Eifel 
De Eifel is een topstreek om te wandelen door de bonte afwisseling van loof- en dennenbos, de vele snelstromende beken en riviertjes en het heuvelachtige landschap met een hoogte variërend van zo’n 250 tot 600 meter. Deze reis gaat door het uiterste westen van de Eifel, in het grensgebied met het oosten van Luxemburg. De wandelvakantie overlapt daarom niet met de Eifelsteig, die een veel verdere slinger naar het oosten van de Eifelstreek maakt.

De Matthiasweg is ontwikkeld door de Eifelverein, een in 1888 opgerichte vrijwilligersorganisatie waarvan de leden diverse langeafstandswandelroutes hebben samengesteld. De 232 kilometer lange wandeling via de kloosterplaatsen Prüm in Duitsland en Echternach in Luxemburg, is rijkelijk voorzien van abdijen en kerken onderweg. Eindpunt van de wandelroute is de oudste stad van Duitsland: Trier, waar de Heilige Matthias is begraven. 

Het grensgebied van Luxemburg en Duitsland is een van de hoogste delen van de Eifel en ook een van de minst bevolkte. De ruige natuur is er prachtig in alle jaargetijden. Wandelingen gaan soms over plateaus en dan weer door rivier- en beekdalen, maar de steilheid is niet bovenmatig. Het gebied is bosrijk en vrij verlaten. Wel is er meestal op de helft en aan het einde van elke wandeldag een dorpje met een horecagelegenheid om daar wat te kunnen eten of drinken.

Deze wandeltocht van Dasburg naar Trier is de laatste uit een serie van 3.

Dag 1
Eindhoven Centraal Station NS-Echternacherbrück per minibus (ca. 225 km)
We verzamelen om 11.00 uur bij het Centraal Station van Eindhoven en rijden per minibus naar Echternacherbrück waar we om 14.00 uur verwachten aan te komen. Na aankomst krijgen we informatie over de reis en de route door de reisleider, waarna we beginnen met de eerste wandeling (ca. 12 km/3,5 uur of ingekort ca. 7 km/2 uur). We wandelen van Echternacherbrück naar Bollendorf of ingekort van Echternacherbrück naar het 18e eeuwse barokke Schloss Weilernach, eens de zomerresidentie van de Echternachtse abt en zijn raadsleden, tegenwoordig een cultureel centrum. Onderweg kunnen we genieten van een prachtig uitzicht over Echternach en omgeving.

Dag 2
Wandeling van Körperich naar Bollendorf (ca. 14 km/5 uur) 
We wandelen via Schloss Kewenig (privébezit), de Maria-Theresia-Stein (een 18e-eeuwse grenssteen tussen de gronden van de abdij van Echternach en het graafschap van Vianden) en de Mariazuil met een mooi uitzicht over Bollendorf en het dal van de Sauer.

Dag 3
Wandeling van Echternacherbrück naar Wintersdorf (ca. 20 km/6,5 uur)
Via Minden, een gezellig stadje met een historisch centrum met kleine steegjes, de zendmast van Ralingen met een fraai uitzicht over die plaats, en het natuurbeschermingsgebied Röderbüsch wandelen we door verschillende beekdalen (o.a. van de Prüm, de Thomasbach, de Mühlenbach en de Olkerbach) naar Wintersdorf.

Dag 4
Wandeling van Wintersdorf naar Trier of ingekort van Trierweiler naar Trier (ca. 24 km/7 uur, of ingekort ca. 15 km/4,5 uur)
Via de heuveltoppen de Mohrenkopf en de Markusberg wandelen we naar Trier. We nemen een bosrijke route met weinig bebouwing en bewoning. Ook wandelen we door de historische binnenstad van Trier, mooi gelegen aan de Moezel, naar het Sankt Matthias kerk- en kloostergebouw. Trier, de oudste stad van Duitsland, staat bekend om haar vele intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd. Het historische centrum van de stad kent vele hoogtepunten, waarvan de bekendste zonder twijfel de stadspoort Porta Niga is. Maar ook de Romeinse basiliek, het amfitheater en de Romeinse baden, die ook ondergronds verkend kunnen worden, zijn de moeite waard! 

Dag 5
Wandeling van Gemünd naar Dasburg (ca. 13 km/4 uur) en terugreis
De laatste wandeling brengt ons van Gemünd met de kleine Sankt Servatius kapel naar Dasburg met een mooie kasteelruïne die uitsteekt boven het dorp. Om 14.00 uur rijden we met de minibus weer terug naar Eindhoven, waar we rond 17.00 uur aan zullen komen.

Hotel Hauer ***

ligging: in het centrum van Bollendorf, direct aan de rivier de Sauer/Sûre. 
faciliteiten: familiehotel met 21 kamers, restaurant, barruimte, terras. Gratis wifi.
kamers: altijd met eigen douche/toilet
maaltijden: ontbijtbuffet en avondmaaltijd inbegrepen; consumpties tijdens de wandeling verkrijgbaar bij winkels in de buurt en horeca onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking. 

Vertrekdatum
Prijs
Ma 04-10-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 470,00


inclusief:
* Eindhoven Centraal Station NS-Echernacherbrück en Dasburg-Eindhoven Centraal-Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer met eigen douche en toilet
* onbijt en diner 
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 70,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook