Single Reis Wandelen in het Thüringerwald

7 dagen
niveau 2
trein
vanaf
€ 795 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 23-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief treinreis naar bad Blankenburg v.v.
inclusief verblijf in 1-persoonskamer
meelopende Aktiva-reisleiding

route: Wandelingen met meelopende reisleider door flink heuvelachtig en licht bergachtig terrein (Bad Blankenburg ligt op 220 meter hoogte, wandelingen gaan tussen 220-600 meter, de bergen om u heen bereiken toppen van + 1000 meter maar zo hoog komt u niet). Per wandeldag wordt gemiddeld 13 km (1 x 20 km) afgelegd.
groep: minimaal 8 / maximaal 12 reizigers.

In het voetspoor van Friedrich Fröbel
Thüringen: een deelstaat van Duitsland, zo ongeveer in het midden van het land. Bij Nederlanders relatief onbekend misschien, maar toch hoogst bezienswaardig. Vanwege de cultuur in de steden die daar mooi op een rijtje liggen: de Thüringer Städtekette met plaatsen als de hoofdstad Erfurt, Gotha, Weimar en Jena. Maar ook door de natuur, waarbij het Thüringer Wald een flinke duit in het zakje doet. Het middelgebergte, globaal tussen Eisenach en Bad Blankenburg, wordt onderling verbonden door Duitslands oudste (uit 1829!) langeafstandswandelroute: de Rennsteig.

De standplaatsreis van deze reis is het provinciestadje Bad Blankenburg met ca. 6000 inwoners. In die plaats staat alles in het teken van Friedrich Fröbel, de later wereldberoemd geworden Duitse opvoedkundige, zó beroemd dat zijn achternaam en werkwoord werd! Hij was geboren (       1782) in Oberweißbach naast Bad Blankenburg en studeerde aan de universiteit van Jena. Hij is feitelijk de uitvinder van de eerste kleuterschool, met de bouw van een Kindergarten in… Bad Blankenburg in 1840!

De grootste trekker van de Bad Blankenburg is feitelijk de hele wijde omgeving ervan! De oostelijke flank van het Thüringerwald heeft een prachtig heuvel- tot bergachtig landschap. Bijna letterlijk als je de deur van het verblijf uitloopt, ben je in het Rinne- en het Schwarzatal. In Saalfeld bevinden zich de mooiste, want kleurrijkste, gotten ter wereld en die worden daarom ook de Feeëngrot genoemd. Een andere mooie belevenis is om met de tandradbaan van de Oberweißbacher Bergbahn, dat het midden houdt van een kabelbaan en een mijnspoor, tussen de 11 bergstations te sporen. Bezienswaardig en opgenomen in een van de wandelingen zijn verder Schloss Schwarzburg,  eens zomerresidentie van de Schwarzburgse graven. En tussendoor al die lokale attracties is er de pure natuur van Thüringen: loof- en naaldbos met soms open plekken van heide en weiden waardoorheen kleine bergriviertjes stromen.

Het verblijf is in een mooi en comfortabel Gästehaus-Hotel annex conferentiecentrum: het Evangelisches Allianzhaus Bad Blankenberg, dat behoort tot de protestantse kerk. De naam dateert uit 1886 toen er in het gebouw voor het eerst de internationale conferentie “Miteinander von Christen” gehouden werd. In 2010 werd een jarenlange reconstructie en modernisering afgesloten maar het gebouw heeft wel de ambiance en de sfeer die het vroeger had behouden. De gerieflijke accommodatie biedt uitsluitend kamers met faciliteiten, 2 restaurants (eetzalen), een café en en een terras. En letterlijk de buurman van het verblijf is, echt waar, de oudste kleuterschool ter wereld!

Dag 1
Elk Nederlands station-Bad Blankenburg per trein (vertrek ochtend, aankomst einde van de middag). Te voet van het station naar het Evangelisches Allianzhaus (15 min.).

Dag 2
Wandeling (ca. 14,5 km/4,5 uur) over de Fröbel Wanderweg naar Keilhau en terug met onderweg de Fröbelblick (een hoog uitkijkpunt met een mooi uitzicht over het heuvelachtige landschap en het dal van de Rinne) en de Kesselberge.

Dag 3
Wandeling (ca. 11,5 km/3,5 uur) over de Lavendelweg rondom Bad Blankenburg. Door de bodem en het klimaat is de topografie er ideaal voor het groeien van lavendel, dat ook 200 jaar lang bedrijfsmatig uitgevoerd werd in Groß en Klein Gölitz, Burg Greifenstein en Watzdorf (alle routeplaatsen van de wandeling) maar uiteindelijk verloren werd aan Frankrijk.

Dag 4
Bad Blankenburg, vrij. Gelegenheid voor een bezoek aan het stadje: het Friedrich Fröbel Museum, het Rathaus met het Stadtmuseum, de Sankt Nikolaskirche. Alternatief: een van de vele stuwmeertjes in de directe omgeving.

Dag 5
Wandeling (ca. 12 km/4,5 uur Naturlehrpfad Heinrich Cotta van Bad Blankenburg door het dal van de Schwarza naar Eberstein en Schweitzerhaus en terug. Onderweg veel inromatietableaus over landschap en natuur.

Dag 6
Wandeling (ca. 20 km/5,5 uur) van Brennersgrün naar Bad Blankenburg over de Rennsteig. Per OV naar Brennersgrün. Tijdens de route wordt twee keer de voormalige binnengrens (IJzeren Gordijn tussen Oost- en West-Duitsland) overgestoken, en juist langs die grens kon de natuur tientallen jaren onverstoord haar gang gaan. Route door het natuurpark Thüringer Schiefergebirge/Obere Saale.

Dag 7
Bad Blankenburg-Elk Nederlands Station per trein (vertrek ochtend, aankomst einde van de middag).

Evangelisches Allianzhaus Bad Blankenburg

ligging: aan de rand van de provincieplaats Bad Blankenburg, op slechts 3 minuten lopen van de Markt verwijderd, direct grenzend aan de natuur, aan de voorkant een mooi uitzicht over het stadje en aan de achterkant op Burg Greifenstein.
faciliteiten: 2 restaurants (eetzalen), café, terras, sauna, liften aanwezig.
kamers: 1- en 2-persoonskamers met douche en toilet.
maaltijden: ontbijt en diner (Thüringer Küche) in het verblijf. Vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking. Versnaperingen voor onderweg zijn te koop in winkels in het centrum van Bad Blankenburg, 3 min. lopen.

Vertrekdatum
Prijs
Za 23-10-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 795,00


inclusief:
* elk Nederlands of Belgisch station-Bad Blankenburg v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
* 6 overnachtingen in 1-persoonskamer met douche en toilet, halfpension (logies, ontbijt, avondmaaltijd)
* Nederlandse (meereizende en meelopende) reisleider
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 60,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook