Singlereis Wandelen Bitburger Land

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.6
vanaf € 625,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
30-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief 
ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen
incl. wandelingen op de heen- en terugreisdag

route: heuvelachtig (tot ca. 400 meter, Irrel ligt in het dal op ca. 200 meter), routes door dalen en over plateaus, soms langs en door rotspartijen met uitgehouwen trapjes voorzien van een leuning, soms korte maar stevige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt ca. 17 km (op de aankomst- en vertrekdag resp. 6 en 11 km) afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Duits Klein-Zwitserland in Naturpark DeLux
Het bij wandelaars vrij bekende Luxemburgs Klein-Zwitserland (Kleine Luxemburger Schweiz), met haar vele uniek gevormde rotspartijen, zet zich aan de overkant van de rivier de Sauer, dus in Duitsland, nog een klein stuk voort. Beide regio’s worden samen gepromoot onder de naam Naturpark Delux (Deutschland-Luxemburg). Want ook aan de Duitse kant slingeren zich snelstromende riviertjes langs, in en door rotsen en steen, en zijn daar omheen spannende (maar zonder risico’s) wandelroutes uitgezet.

In de Zuid-Eifel - dicht bij de grens met Luxemburg - ligt Irrel en in het midden daarvan, maar wel rustig, ons verblijfsadres Hotel Koch-Schilt. Het plaatsje (1500 inwoners) is klein en daarom rustig, maar vanwege de omgevingsfunctie groot genoeg voor dagelijkse dingen. Binnen 100 meter lopen is er Bäckerei Dietz voor een belegd broodje voor onderweg, en zelfs een Edeka-supermarkt die alles verkoopt. Het hotelverblijf is op basis van halfpension, dus naast het ontbijt is de avondmaaltijd inbegrepen. Het hotel serveert vooral regionale producten, en hun tapbier is uiteraard pils van Bitburg!

De bosrijke omgeving van Irrel ziet er super uit, het is op en top de wondermooie Süd-Eifel. In de reis zitten vier routes met de naam Felsenweg (letterlijk: pad van rotsen), samengesteld door Naturpark Delux, goedgekeurd door het Deutsches Wanderinsitut, en daarom erkend als Premiumwanderwege. Ja, in Duitsland ligt de lat soms hoog en krijgt men de dingen beslist niet voor niets!

Wandelhoogtepunten van de reis, bedoeld in figuurlijke zijn, zijn er eigenlijk een heleboel: de Irreler Wasserfälle, de rotspartijen Schweineställe (ja, echt waar!), Kletchberge, Schlösserlay, Teufelsschlucht en Predigtstuhl, de uitzichten vanaf de Kuckuckslay en de Falkenlay over de vallei van de Sauer. Maar ook cultuur en geschiedenis komen aan de beurt: de kastelen van Beaufort, Weilerbach en Römerburg, de abdij van Echternach, het kleine barokke klooster van Schankweiler, de Romeinse villa in Holstum. Dat alles maakt deze Duits-Luxemburgse wandelvijfdaagse een reis om veel te zien, te beleven en te herinneren.

We worden dagelijks weggebracht en weer opgehaald door de reisleider. Op de eerste en de tweede dag loopt de reisleider mee. Op de dagen daarna is de reisleider met de minibus altijd in de buurt, en daarom kunnen we dan een route vaak inkorten indien die te lang of te pittig zou zijn.

Dag 1
Start van van de singlereis. Eindoven Centraal Station NS-Echternacherbrück (ca. 230 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Oriëntatiewandeling (ca. 6 km/2 uur, de reisleider loopt mee) door de heuvels met een mooi uiticht over de vallei van de Sûre, terug naar Echternacherbrück via het plaatsje Minden. Transfer naar het hotel (10 km).

Dag 2
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur, de reisleider loopt mee) over de Premiumwanderweg Felsenweg 5 door het pittoreske Prümtal naar Holsthum en terug via de Irreler Wasserfälle, de burchtruïne Prümerburg en de Rochuskapelle.

Dag 3
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) over de Premiumwanderweg Felsenweg 6 vanuit Ernzen naar de spectaculaire Teufelsschlucht, het uitzichtspunt over Echternach Kuckuckslay en de rotspartijen Kletschberge, Schweineställe en Schlösserlay.

Dag 4
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) over de Premiumwanderweg Felserweg 11 vanuit Holsthum naar het kleine barokke klooster Klause Schankweiler, door het dal van de Enz en langs een Romeins gravenveld.

Dag 5
Wandeling (ca. 8 of 11 km/3 of 4 uur) over de eerste helft van Premiumwanderweg 2 vanuit Bollendorf langs de rotspartijen Lingelslay, Muhmerlay en Predigtstuhl, via de Dillingerbrück over de Sûre, evt. door het dichte bos Haard naar Beaufort met een middeleeuws kasteel. Dillingen (evt. Beaufort)-Eindhoven Centraal Station (ca. 220 km) per minibus (14.00-17.00 uur) . Einde van de wandelreis voor singles.

Hotel Koch-Schilt ***

ligging: in het midden van het plaatsje Irrel maar toch rustig, ca. 5 km van de grens met Luxemburg.
faciliteiten: hotel van de familie Schilt (begonnen in 1919, nu onder leiding van de 4e generatie) met ca. 30 kamers, een ruim restaurant voor het ontbijt en het diner (regionale Duitse keuken), Gaststube met barservice. Gratis wifi.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, van moderne en comfortabele standaard. 
maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd (3 gangen) inbegrepen. Consumpties voor tijdens de wandelingen zijn verkrijgbaar bij de Edeka supermarkt en de bakker die op 100 meter afstand liggen en geopend zijn vanaf de vroege ochtend.  Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 29-04-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 665,-
Vertrekgarantie
Ma 27-05-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 625,-
Ma 15-07-2024
625,-
Ma 05-08-2024
625,-
Ma 30-09-2024
625,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Echternacherbrück en Beaufort-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (ontbijt + avondmaaltijd)
* transfers per minibus
* Aktiva-reisleiding
* route-uitleg 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 65,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

Prachtige wandelingen, een goed hotel en een gezellige groep. Start en eindpunten weden goed gefaciliteerd door de groepsleider.

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

Een mooie wandelreis in een mooie omgeving, op de eerste en laatste dag wordt er ook gewandeld. Reisleider heeft mooie wandelingen aanbevolen.

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

Een hele mooie omgeving, klimmen en klauteren, de moeite waard. Fijn hotel en vriendelijk personeel.

anoniem, reisperiode oktober 2023
10

Ik heb een fantastische wandelweek gehad. De wandelingen waren heel erg afwisselend. Op de tweede wandeldag stond de Felsenweg nr. 5 op het programma. Helaas was de wandelroute sinds een paar dagen geblokkeerd. Wij hebben toen eerst Felsenweg nr. 6 gelopen, die voor de derde dag op het programma stond. De reisleidster, Rina Tamminga, heeft toen bij het toeristen informatiebureau in Echternach gevraagd om een andere route. Ook de alternatieve wandelroute was prachtig. Deze wandelvakantie in de o.gevong van Bitburg en Echternach is zeker aan te bevelen.

anoniem, reisperiode oktober 2023
9

Het was een heel mooie reis, elke dag gelopen, pittige wandelingen, lekker actief. Één dag was de geplande route gestremd, maar reisleidster Rina zorgde voor een prima alternatief. Ik heb het zeer naar mijn zin gehad met een leuke groep en prima reisleidster.

Mathé Grooteman, reisperiode oktober 2023
8

Helaas geen mogelijkheid tot vegetarisch. Heel jammer

anoniem, reisperiode augustus 2023

Reactie van Aktiva Tours:
Hartelijk dank voor uw terugkoppeling. De keus voor de avondmaaltijd m.b.t. vlees of vis is er wel. Dit onderwerp zal ook nog besproken worden met de hotelier.
9

Deze reis is aan te bevelen vanwege de mooie omgeving. De wandelpaden en wandelingen zijn erg gevarieerd en dichtbij het hotel.

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Heerlijke week met soms pittige gedeelten tijdens de wandeling in een schitterende omgeving. Ik, als minder goed getrainde wandelaar kon het aan en heb ervan genoten. Leeftijd: een week gepensioneerd. We hadden een leuke reisleidster die vaak meeliep omdat wij als groep en zijzelf dat erg leuk vonden. Eerste kennismaking voor mij met Aktivatours maar zeker niet de laatste!!

Annemieke , reisperiode augustus 2023
8

Mooie reis prachtige natuur, dichtbij huis. Fijn hotel en reisleidster, kortom voor herhaling vatbaar!

Vd Vegte , reisperiode augustus 2023
8

anoniem, reisperiode mei 2023
8

Mooie reis, lekker gewandeld en de reisbegeleiding was in goede handen bij reisbegeleider Franky.

Martin Hogenbirk, reisperiode mei 2023
9

Geweldig wandelgebied, afwisselende landschappen met regelmatig uitdagende paden. hoogtepunt de Teufelsschlucht

anoniem, reisperiode mei 2023
8

Prachtige streek, prima hotel, vlotte en dienstverlenende reisbegeleider.

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Prachtige wandelingen, afwisselend landschap en een fijne reisleider.

Helga , reisperiode oktober 2022
10

Ik heb een geweldige vakantie gehad. De omgeving is prachtig en de reis was goed verzorgd. Ook de reisleider was top!

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

anoniem, reisperiode oktober 2022
10

Prachtige reis. Super mooi gebied. Af en toe flink pittig (stijgen/dalen) maar dat was het meer dan waard. Stephan liep mee en hield ons goed in de gaten :-) Hotel ook prima en heerlijk eten. Begin november en nog volop zon was een extra cadeautje. Zeker een aanrader !!

Ineke , reisperiode oktober 2022
8

Prima wandelingen onder begeleiding van de reisleider met als uitschieter de kloof

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Pittige, rotsige, maar mooie wandelingen door de Zuid Eiffel. Indrukwekkend zijn de machtige rotsformaties en de natuur. Maar de kracht van het water, afgelopen zomer, laat een diepe indruk na. Groot compliment voor onze reisleider Geri. Met zachte hand leidde hij ons door diepe kloven en over listige heuvels. Maar altijd goed voorbereid zodat het ons een veilig en vertrouwd gevoel gaf. Dat droeg zeker bij aan de opperbeste sfeer in onze groep. Ook voor mijn medereizigers daarom een groot compliment.

Kurt Schmidt, reisperiode augustus 2022
8

Mooie, stevige wandelingen in een prachtige omgeving met een fijne reisleider.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

anoniem, reisperiode april 2022
9

Een mooie afwisselende wandelreis door relatief niet toeristisch gebied. De ene dag wandelen door landerijen met koolzaad velden en bloesem. De andere dag door het rotsgebergte met trappetjes. Dan weer een dag langs Romeinse bouwwerken. Zeker een aanrader.

anoniem, reisperiode april 2022
8

anoniem, reisperiode april 2022
9

anoniem, reisperiode april 2022
10

Fijn kort reisje in een mooie omgeving. Fantastische wandelingen.

Lonneke Wiewel, reisperiode april 2022
inclusief:
* Eindhoven Station NS-Echternacherbrück en Beaufort-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (ontbijt + avondmaaltijd)
* transfers per minibus
* Aktiva-reisleiding
* route-uitleg 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 65,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook