Singlereis Wandelen Abdij Rolduc en het Land van Rode

4 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.1
vanaf € 395,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
14-11-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

wandelroutes met wandelknooppunten
meelopende reisleiding
incl. wandelingen op de heen- en terugreisdag

route: heuvels afgewisseld met rivierdalen, met kleine hoogteverschillen (max. ca. 50 meter). Per wandeldag wordt ca. 16 km (op de eerste dag ca. 11 km) afgelegd.
groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers

Heus waar, tot 1815 met het Congres van Wenen, heeft zelfstandig bestaan: het Land van 's Hertogenrade, ook wel Land van Rode genoemd. Een zelfstandige heerlijkheid, vanuit Burg Rode bestuurd door een Heer en een Vrouwe, rondom het stadje Herzogenrath. Ruim 200 jaar geleden was er de splitsing: Herzogenrath verviel aan Pruisen en Kerkrade met de abdij van Rolduc werd bij Nederland gevoegd. De Fransen hadden intussen het klooster van 's Hertogenrade de naam Rode-le-Duc gegeven, dus de stap naar de huidige naam is snel verklaard.

Het imposante terrein van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang te zijn van het stedelijke gebied Parkstad in het uiterste zuiden van Limburg naar de zachtgolvende groene stilte in de vroegere mijnstreek van Aachener Land. De wandeltochten, die grotendeels over Duits grondgebied gaan, maken gebruik van het netwerk van wandelknooppunten dat is aangelegd door de gemeente Herzogenrath.  

Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het hotel Abdij Rolduc, een fors voormalig kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding met een gids door de gebouwen: o.a. de historische kerk met de crypte, de oude bibliotheek in rococostijl en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling, die naast het hotel bestaat uit een kerk, een seminarie, een omvangrijke tuin met een wijngaard en een bedrijvencentrum met kleinschalige bedrijfjes, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige brasserie "De kanunnik" of de hotelbar "De verloren zoon" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant (de grote eetzaal) voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - dus naast het ontbijt is de avondmaaltijd inbegrepen. 

De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch aan is... De wandelroutes komen langs de mooiste interessante plekjes. De combinatie van een comfortabel en sfeervol hotel in een oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. In alle jaargetijden heeft het Duits/Limburgse grensgebied haar charme. 

De reis is exclusief voor singles: dus reizigers die zonder een vaste partner inschrijven, maar neem gerust een familielid, kennis of collega mee!  

 

Dag 1
Heenreis en inloopwandeling (ca. 11 km/3 uur)
Start van de singlereis. Rolduc, aankomst per eigen  vervoer tussen 12.30 en 13.00 uur. Groot parkeerterrein, gratis parkeren. Kerkrade heeft een station, afstand station-Rolduc 2 km/25 min. lopen. Om 13.00 informatie over de reis en de route door de reisleider. Aansluitend Broichbachtal wandeling (ca. 11 km/3 uur) met zicht op de hoge mijnberg van Alsdorf, via de Tiergarten Alsdorf, de kapel van Banneux en het 15e eeuwse Schloß Ottenfeld.
 

Dag 2
Wandeling Graaf Saffenberg (ca. 16 km/5 uur)
Via de Baalsbruggermolen een watermolen uit de 12e eeuw eens toebehorend aan Abdij Rolduc, het kunstenaarsdorp Rimburg en de Finkenstein een rots die herinnert aan het in verband met de mijnbouw afgebroken dorp Finkenrath. Afsluiting door het mooie dal van het meanderende riviertje de Worm/Wurm.

Dag 3
Wandeling Wurmtal (ca. 15,5 km/5 uur)
Een vlakke tot glooiende route langs de oost- en westoever van het schilderachtige riviertje de Worm/Wurm. Op de route passert u het (tot 1884 functionerende) oude kolenmijntje Fürth waaraan zelfs een klein treintje nog herinnert, Burg Wilhelmstein en de uitspanning Teuterhof bij een manege.

Dag 4
Wandeling Merkstein (ca. 16 km/4,5 uur)
Wandeling over het plateau van Merkstein met prachtige uitzichten in de verte, naar en rondom de mijnberg van de Grube Adolf (in bedrijf 1913-1972) met op de top het Fördermaschienenhaus waar nog de 100 jaar oude liftinstallaties te zien zijn. Terug langs de rand van Merkstein en over een hoog plateau met een wijds uitzicht. Terugkomst in Rolduc ca. 15.00 uur waarna deze single wandelvakantie ten einde komt.

Abdijhotel Rolduc

ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade en Herzogenrath.
faciliteiten:  grote en mooie verblijfsaccommodatie in een historisch gebouw, met een ruim restaurant (eetzaal), gezellige brasserie, hotelbar, grote tuin met kleine wijngaard. Er is een groot eigen parkeerterrein (gratis).
kamers: bij het hotel heeft u de keuze uit twee kamertype's:

  • 1-persoonskamer economy: zonder eigen douche/toilet. Circa 10 kamers delen 2 sanitaire units - dames/heren apart - met meerdere douches en toiletten.
  • 1-persoonskamer comfort: dit zijn kamers met met eigen douche/toilet.

inbegrepen maaltijden: dagelijks ontbijt (buffet) en diner (buffet of uitgeserveerd, afhankelijk van de hotelbezetting) inbegrepen. Keuze uit vlees, vis en vegetarisch.

Bereikbaarheid
per auto: aan de rand van Kerkrade, via de A76 richting de grens, afslag 7, navigatie Heyendallaan, gratis parkeren.
per OV: trein NS + trein Arriva naar Kerkrade, ca. 2 km (25 min.) lopen. 

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Do 25-07-2024
395,-
Do 15-08-2024
395,-
Do 05-09-2024
395,-
Do 03-10-2024
395,-
Do 14-11-2024
395,-


inclusief:
* 3 nachten verblijf in 1-persoonskamer Economy
* 3 x ontbijt en 3 x diner
* meelopende Aktiva-reisleider
* rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)
* wandelroute-uitleg a.d.h. van wandelknooppunten
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer Comfort € 120,- 
* korting 2-persoonskamer Economy (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 40,- 
* toeslag 2-persoonskamer Comfort (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 30,-

exclusief:
* consumpties onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

9

Wat was dit een fantastisch bijzondere plek om te verblijven. Zowel ontbijt als diner super verzorgd. Prachtige wandelingen gemaakt, kortom genoten met n kleine groep. Absolute aanrader.

Jacqueline , reisperiode juni 2024
8

anoniem, reisperiode mei 2024
9

prima vakantie goede reisleidersfeervol complex rondleiding in de kerk was interresant gezellige groep

Piet Leek, reisperiode mei 2024
9

Genoten, echte aanrader deze toplocatie / accommodatie @uniek karakteristiek en sfeervol Uitvalsbasis goede wandelingen. Ontbijt uitstekend en diner een feest. Vergeet vooral de rondleiding niet van de Abdij….. ‘je beleeft de geschiedenis ‘ door de presentatie van Katherine! Hgr Jan

anoniem, reisperiode mei 2024
9

anoniem, reisperiode mei 2024
9

anoniem, reisperiode mei 2024
8

Alles goed verzorgd. Prettige attente reisleider

anoniem, reisperiode mei 2024
8

Een prachtige locatie,mooie omgeving. ontbijt prima,diner mag wat uitgebreider.

anoniem, reisperiode maart 2024
8

Een korte wandelreis in februari, in eigen land, is mij erg goed bevallen. Het doorbreekt de (mijn?) passiviteit van de winter. En Rolduc is een prachtige locatie om een paar dagen door te brengen.

anoniem, reisperiode februari 2024
7

De grootste charme van de Rolducreis is het verblijf in de accommodatie: de prachtige abdij in Kerkrade. Het wandelprogramma blijkt effectief vier dagen van ongeveer 20 km. te beslaan. De omgeving is dichtbebouwd, er wordt daardoor regelmatig door bebouwing en over bestrating/asfalt gelopen.

J. Aartsen, reisperiode februari 2024
8

anoniem, reisperiode februari 2024
8

anoniem, reisperiode oktober 2023
7

De wandelingen vielen mij tegen. We hebben één dag heel mooi gewandeld door prachtige natuur. De andere dagen vond ik teveel bebouwing en asfaltwegen. De accommodatie was heel mooi, de kamer basic maar prima, het eten heerlijk, de rondleiding interessant en de groep gezellig. Al bij al heb ik het goed naar mijn zin gehad.

Ankie , reisperiode oktober 2023

Reactie van Aktiva Tours:
De omgeving van Rolduc (Kerkrade, Aachen, Herzogenrath, Merkstein) is enigszins industrieel. Hier en daar herinnert het landschap aan de mijnbouw van vroeger. De wandelroutes gaan zo veel mogelijk door groengebieden daar tussendoor, maar soms valt aan een stukje asfalt (met weinig verkeer) niet te ontkomen.
7

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

De reis op zich was erg prettig. Gelukkig hadden we vooraf al een WhatsAppgroep, zodat we onderling al kennis met elkaar konden maken. Ik kon zo op een gemakkelijke manier met mensen uit mijn omgeving afspreken om samen te reizen. De wandelingen zijn mooi, met name de 2 laatste wandelingen. Het verblijf is prachtig. Alleen zou ik zelf de rondleiding overdag gewild hebben in plaats van 's-avonds. Dan zijn de ruimtes mooier te bewonderen.

anoniem, reisperiode oktober 2023
7

Wandelingen wel mooi, maar niet heel spectaculair qua natuur, de omgeving van Rolduc is vrij dicht bebouwd.

anoniem, reisperiode september 2023
10

Prima georganiseerde reis , met een zeer prettige reisleider. Goede accomodatie en een prachtige omgeving.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Dit was mijn eerste ervaring met Aktiva Tours en deze was positief, dus ik zal vast nog wel weer een keer boeken. Fijn gewandeld, heerlijke maaltijden, leuke groep. Vriendelijke reisleidster. Het pad was soms even verdwenen, maar dat maakte de wandeling ook avontuurlijk. Tip: het zou leuk zijn als de wandelaars op de eerste wandeling ontvangen zouden worden met een kopje koffie/thee met een koekje.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Een prachtige locatie. Het eten was top. Ook de rondleiding was de moeite waard. Mooie wandelingen gemaakt onder leiding van een enthousiaste reisleidster, die geprobeerd heeft om het iedereen naar de zin te maken, maar met een grote groep is dat altijd lastig. Ik heb een paar heerlijke dagen gehad met een leuke groep. Dankjewel Simone.

Marja, reisperiode september 2023
9

Geweldige locatie om te verblijven voor een wandelvakantie. Hele leuke en interessante rondleiding door Rolduc gekregen. Heerlijk eten, zowel ontbijt als diner. Mooie wandelingen gemaakt door heuvellandschap.

anoniem, reisperiode september 2023
9

De accommodatie, de maaltijden zijn perfect. de reisleidster Simone deed het leuk, improviseerde en probeerde het iedereen naar de zin te maken. Het waren heerlijke wandeldagen!!

Peter van Mil, reisperiode september 2023
8

De tijd leek stil te staan … goedgevulde dagen met veel voldoening. Ik bekijk het programma want het smaakt naar meer. Vera uit België

Vera, reisperiode augustus 2023
7

Twee mooie natuurwandelingen en de andere twee dagen veel asfalt en door of langs de bebouwde omgeving

anoniem, reisperiode augustus 2023

Reactie van Aktiva Tours:
Hartelijk dank voor uw reactie. Het gebied is nog al stedelijk en de bebouwing ligt dicht bij elkaar. We proberen uiteraard de mooiste routes te maken door het groen, maar dat is helaas niet altijd mogelijk waardoor sommige stukjes inderdaad over asfalt gaan.
8

Deze reis voor de tweede keer gedaan. Aan de originele routes van Aktivatours valt wel wat te verbeteren (onnodig veel door de bebouwde kom bijvoorbeeld) maar gelukkig paste reisleider Simone regelmatig het een en ander aan om het interessanter te maken. Het hotel in het grote klooster is prima.

Marcel, reisperiode augustus 2023
8

Een aanrader, deze korte 4-daagse wandelreis vanuit Rolduc: mooie natuur, redelijk goed hotel en eten en fijn gezelschap.

anoniem, reisperiode augustus 2023
7

Mooie locatie en heerlijk eten. Een groep met 22 pers. is echt te groot om lekker door te kunnen wandelen.

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Ik heb erg genoten van deze reis! Van locatie, gezelschap tot wandelingen, een echte aanrader. Ook de rondleiding door delen van Rolduc is een waardevolle aanvulling! Groep ervaarde ik aan de grote kant( 21 personen). De maaltijden werden, vermoedelijk ivm personeelstekort, zeer traag opgediend(erg lang wachten: om19.00u aan tafel, om 22.00u klaar). De hotelkamer was schoon maar de vloer niet echt goed schoongemaakt. De vlotter van de wc bleef hangen. Het kluisje werkte niet goed, dus was niet bruikbaar. Deze aspecten behoeven meer aandacht.

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Prima georganiseerde reis. Leuke actieve groep. We hadden inbreng om de wandelingen aan te passen aan de weersomstandigheden.

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Fantastische 1e ervaring, alleen op reis met een groep, de groepsapp werkte ( week voor de start) prima om ontspannen de reis te starten! Onze begeleider was top!! Als groep konden we meedenken in de gemaakte planning

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Het inspelen van de reisleider op de wensen van de deelnemers stelde ik bijzonder op prijs waarbij hij zijn eigen inbreng ook liet meewegen. Als centraal aanspreekpunt vervulde hij ook zijn taak. Gezamenlijk werd naar een invulling gezocht die de dagen een goede invulling gaven waarbij het programma als richtlijn werd gehanteerd.

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Een heerlijk lang weekend (4 dagen) wandelen in de prachtige omgeving van Limburg/Duitslang. Daarnaast verbleven wij op het mooie complex van Rolduc. De prettige reisbegeleiding en de leuke groep maakte deze reis bijzonder mooi en gezellig.

anoniem, reisperiode mei 2023
8

Een prachtige maar pittige wandelreis voor een 77-jarige.

anoniem, reisperiode mei 2023
10

Prachtig weer, indrukwekkende accomodatie, mooie wandelingen en hele fijne groep!

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Een fantastisch wandelweekend, met een geweldig gezellig gezelschap, en alles was top geregeld!

Tineke Spierings, reisperiode mei 2023
9

anoniem, reisperiode mei 2023
8

Heel sfeervolle locatie, maaltijden uitstekend. Wandelingen langs de Worm heel mooi.

anoniem, reisperiode mei 2023
8

anoniem, reisperiode april 2023
8

anoniem, reisperiode april 2023
7

anoniem, reisperiode maart 2023
8

Bijzondere locatie goed eten,mooie kamers

anoniem, reisperiode maart 2023
8

Een bijzondere plek om te verblijven en te wandelen. Minpunt waren de avondmaaltijden. Er was heel weinig uitleg bij de menu's. Bij de vleesmenu's waren details bekend maar bij vis of vega helemaal niets. Dus bij vega was het een gok of je een lekker groentepasteitje kreeg of een kledder vieze plakrijst. Zeker twee keer heb ik door gebrek aan details een verkeerde keuze gemaakt. Ik heb dit ook bij de receptie gemeld. Heel erg jammer allemaal

anoniem, reisperiode november 2022
7

Leuke reis met prachtige accommodatie en heerlijk eten. De lunches in restaurants nemen wel veel tijd van de dag in beslag. Wandelingen zijn mooi.

anoniem, reisperiode november 2022
9

Prachtig klooster, mooie wandelingen.

anoniem, reisperiode november 2022
10

Dit was een prachtige reis. De accommodatie is schitterend en de wandelingen zijn fantastisch. Reisleider Martin heeft de wandelingen nog mooier gemaakt door, waar mogelijk, door groen te lopen ipv door bebouwing. Hij denkt met de deelnemers mee en zorgt er zo voor dat iedereen een heerlijk onbezorgde vakantie heeft. Top!

Wieke, reisperiode november 2022
8

Mooie omgeving, fijne wandelingen, gezellige groep. Indrukwekkend hotel.

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

Prachtige omgeving, veel wandelen in Duitsland vergrote voor mij het vakantiegevoel.

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Mooie wandelingen met een gezellige groep vanuit een prachtige locatie.

anoniem, reisperiode oktober 2022
7

Prachtige locatie met mooie wandelingen. Wandelen in een kleinere groep.

Monica van Belkom, reisperiode augustus 2022
8

Mooie wandelingen, een gezellige groep en een enthousiaste en attente reisleider. Het enige wat ik teleurstellend vond, was de accommodatie op bepaalde punten. Het diner smaakte op zich prima maar ik vond het te karig, zeker voor wandelaars. Bij de vorige hoteleigenaar was dat beter geregeld en stonden er bijvoorbeeld ook bijgerechten op tafel. Het ontbijtbuffet was overigens uitstekend. Verder was het gedeelde sanitair op de gang genderneutraal. Tegenwoordig is dat hip maar ik vind het persoonlijk niet prettig. Al met al vond ik deze reis wel de moeite waard maar ik zou een volgende keer niet meer zo gauw naar Abdij Rolduc gaan.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Accommodatie, reisleider en mede wandelaars: allemaal echt prettig. De wandelingen: ok maar gemiddeld, wel met bijzondere stukken. Ik heb wel mooiere wandelingen met Aktiva gedaan. Ondanks dat: al met al: prima ‘mini vakantie’.

Anne, reisperiode juni 2022
7

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Met gezellige groep, 13 personen, mooie, pittige wandelingen gemaakt vanuit Rolduc. Rondleiding klooster Rolduc was top. Op kamer 5212 waren TV en lampen stuk. Reisleiding was flegmatiek.

Ad Wevers, reisperiode juni 2022
8

anoniem, reisperiode mei 2022
9

Vier dagen doorgebracht in goed gezelschap met heerlijk eten en mooie wandelingen. Het verblijf in Abdij Rolduc is de kers op de taart!

anoniem, reisperiode mei 2022
6

Makkelijk te doen

anoniem, reisperiode mei 2022
7

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Mooi gebied voor een wandelvakantie, maar gezien de zwaarte van de wandeling op dag 3 vind ik het geen niveau 1 maar minstens 1,5. Concert in de prachtige bibliotheek is aan te raden.

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Vanuit een schitterende locatie elke dag de natuur in. Mooie routes gelopen.

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Prachtige locatie, mooie wandelingen, lekker eten en prima kamer (met douche en toilet).

anoniem, reisperiode mei 2022
9

Volop genoten van een lang weekend op een prachtige sfeervolle locatie in een buitengewoon gezellige groep van heel sociale mensen. De wandelroutes waren, op een paar onvermijdelijke kleine stukjes Herzogenrath na, bijzonder mooi en afwisselend. Dat het weer volop meewerkte vergrootte het plezier natuurlijk ook.

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Goed verzorgde wandelreis in prachtige omgeving en unieke verblijfplaats. Deelnemers konden het goed vinden met elkaar.

anoniem, reisperiode mei 2022
7

Prachtige en bijzondere overnachtingslocatie, lekker eten, en mooie gevarieerde omgeving. Leuk om afwisselend in NL en Duitsland te lopen.

anoniem, reisperiode mei 2022
7

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Mooie afwisselende wandeldagen in het Land van Rode.

anoniem, reisperiode april 2022
9

Goed georganiseerd wandelen door een mooie omgeving, met een bijzondere verblijfslocatie

anoniem, reisperiode april 2022
9

Een fantastische mooie wandel vakantie was dit. Schitterend weer. Goeie reisleider en een hele leuke groep. Alleen de bedden waren nu niet van de beste kwaliteit. Je durfde je bijna niet om te draaien i.v.m. het kraken van de bodem. Meer mensen hebben hier last van gehad.

anoniem, reisperiode april 2022
8

Reis als geheel prima verzorgd en georganiseerd. Fijne kamer in gebouw 5. De wandelingen op de hele dagen waren duidelijk het mooist, met leuke lunchplekken. Korte drinkpauzes tussendoor: heel fijn.

anoniem, reisperiode april 2022
8

anoniem, reisperiode april 2022
8

anoniem, reisperiode april 2022
8

anoniem, reisperiode oktober 2021
8

Erg mooie locatie, mooie omgeving,

anoniem, reisperiode augustus 2021
7

Het was een mooie wandelreis. Het hotel, Abdij Rolduc, is werkelijk schitterend en in een prachtige omgeving gelegen. Het wandelgebied is opvallend verstedelijkt, en je passeert daarom regelmatig door bebouwing, maar dat ziet er meestal goed uit, niet in de laatste plaats doordat je vaak door Duitland loopt. De groep was erg gezellig, maar wel forse verschillen in wandeltempo. Er was een groep zeer ervaren wandelaars die de voorkeur hadden vooral snel de route af te leggen, en een groep die het rustig wilden doen, en tijd wilden nemen om de omgeving in zich op te nemen. Dit laatste lukte echter niet erg, doordat de groep steeds moest hergroeperen omdat er maar 1 reisleider was die de route kende, en de route m.i. te complex was om zelfstandig je route te vinden. Twee groepen van verschillende snelheid faciliteren zou m.i. veel waarde toevoegen. Maar de vier dagen waren desondanks alleszins de moeite waard, niet in de laatste plaats door de gezelligheid, de schitterende uitvalsbasis en het mooie Limburgse en Duitse heuvellandschap, wat veel goedmaakte.

anoniem, reisperiode juli 2021
9

Wandelen en logeren in zo,n prachtige omgeving en locatie is een een kado. En de begeleiding was uitstekend!!!

anoniem, reisperiode juli 2021
9

anoniem, reisperiode juni 2021
8

Een buitenland-ervaring in eigen land. Verrassende omgeving en dito accomodatie.

Enrico, reisperiode juni 2021
10

Het was een mooie wandel reis , met gevarieerde wandelingen in Duitsland en Nederland . Alleen jammer dat het zo warm was ( 32 graden ) .

anoniem, reisperiode juni 2021
8

Het is een prachtige, historische locatie, een bijzondere plek om te overnachten. De basic kamers zijn heel eenvoudig, zonder luxe maar netjes en schoon. Helaas waren wij er tijdens de periode (eind mei 2021) dat het restaurant door de coronamaatregelen gesloten was, en we alleen afhaalmaaltijden konden krijgen. Dat wisten we van te voren, maar dat deed toch wel af aan de totaalervaring van een vakantie. De reisleider was erg sympathiek en enthousiast. Ik beveel deze reis van harte aan.

anoniem, reisperiode mei 2021
7

Het lage cijfer bij de maaltijden had te maken met corona. Je moest in de rij staan voor je eten en soms was het niet heel warm meer. En dan moest je ook nog een plek zien te vinden om het op te eten. Vond daardoor de prijs voor wat je kreeg wel hoog.

Irma van Mourik, reisperiode mei 2021

Reactie van Aktiva Tours:
Deze reis vond plaats in voorjaar 2021 toen het restaurant gesloten was en verpakte maaltijden moesten worden opgehaald om die ergens anders in het gebouw te nuttigen. Dat is op dit moment niet meer het geval.
7

Het was jammer dat vanwege allerlei beperkingen rondom Corona de maaltijd op de kamer genuttigd moest worden. En dat vanwege dezelfde beperkingen de rondleiding die een onderdeel van het programma was niet mocht worden gedaan.

L.M. van Heusden, reisperiode mei 2021

Reactie van Aktiva Tours:
Deze reis vond plaats in voorjaar 2021 toen het restaurant gesloten was en verpakte maaltijden moesten worden opgehaald om die ergens anders in het gebouw te nuttigen. Dat is niet meer het geval.

inclusief:
* 3 nachten verblijf in 1-persoonskamer Economy
* 3 x ontbijt en 3 x diner
* meelopende Aktiva-reisleider
* rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)
* wandelroute-uitleg a.d.h. van wandelknooppunten
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer Comfort € 120,- 
* korting 2-persoonskamer Economy (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 40,- 
* toeslag 2-persoonskamer Comfort (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 30,-

exclusief:
* consumpties onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook