Singlereis Wandelen Abdij Rolduc en het Land van Rode

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
beoordeling: 8.1
vanaf € 355,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 10-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

3 x ontbijt en 3 x 3-gangendiner inbegrepen
meelopende reisleiding
overnachten in een voormalig klooster

route: heuvels (hoogte max. ca. 150 m) afgewisseld met rivierdalen, met kleine hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 11-16 km afgelegd.
groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers

Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang te zijn van het stedelijke gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die afwisselend over Nederlands en Duits grondgebied kunnen gaan, zijn een mix van gezamenlijk gepubliceerde routes van de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath. De streek heette in de middeleeuwen Land van Rode waarvan later de plaatsnaam Kirchroa/Kerkrade is afgeleid. 

Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het hotel van Abdij Rolduc, een fors voormalig kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de historische bibliotheek in rococostijl en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling van het hotel, bestaande uit een kerk, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige brasserie "De kanunnik" of de hotelbar "De verloren zoon" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant (eetzaal) voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - dus het ontbijt en de avondmaaltijd zijn inbegrepen. 

De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch aan is... Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan haarscherp beschreven in een mooi wandelgidsje dat u ontvangt, uitgegeven door de samenwerkende gemeenten Kerkrade en Herzogenrath.

De combinatie van een comfortabel en sfeervol hotel in een oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. In alle jaargetijden heeft het Duits/Limburgse grensgebied haar charme. 

De reis is exclusief voor singles: dus reizigers die zonder een vaste partner inschrijven, maar neem gerust een familielid, kennis of collega mee!  

Ontbijt en diner, van bovengemiddelde kwaliteit, staan dagelijks gereed. De prachtige ambiance en professionele werkwijze van Rolduc leent zich uiteraard perfect voor deze sfeervolle maaltijden.

Dag 1
Aankomst in Rolduc op eigen gelegenheid (zie: details) tussen 12.00 en 13.00 uur. Hier heeft u de mogelijkheid om iets te eten of te drinken (niet inclusief) en aansluitend ontvangt u van de reisleider alle informatie over de reis en de routes. Vervolgens maken we de Broichbachtalroute wandeling (ca. 1,5 + 8 + 1,5 = 11 km/3,5 uur inclusief aan- en terugloop) via het 15e eeuwse Schloß Ottenfeld.

Dag 2
De Graaf Saffenbergroute wandeling (ca. 14 + 2 = 16 km/5,5 uur inclusief afsteek naar het kunstenaarsdorp Rimburg) via het plateau bij Hofstadt en het verrassend mooie Wormdal. De rivier de Worm kronkelt op de grens van Nederland en Duitsland, tussen Kerkrade en Rimburg, door het verwilderde landschap. De overhangende takken langs de oever zijn een perfecte schuilplaats, dus wie weet spotten we het bijzondere ijsvogeltje of de nachtegaal.   

Dag 3
Wederom een wandeling die ons gedeeltelijk meeneemt langs het Wormdal, namelijk via de Wurmtalroute en aansluitend (het noordelijke deel van) de Pauline von Borgheseroute wandeling (ca. 1,5 + 7 + 5,5 + 1,5 = 15,5 km/5 uur inclusief aan- en terugloop). Dit is een overwegend vlakke route langs de rechter- en de linkeroever van het riviertje de Worm (Wurm). Op de route passeren we o.a. de oude (tot 1884) kolenmijn Furth met nog een stukje spoorrail en een wagon, Burg Wilhelmstein en de uitspanning Teuterhof bij een manege.

Dag 4
De laatste wandeling van deze reis loopt over de Grupelloroute (ca. 1 + 9 + 1 = 11 km/3,5 uur inclusief aan- en terugloop). We wandelen via het centrum van Kerkrade langs de Anstelerbeek (genoemd naar de middeleeuwse hoeve Kloosteranstel, eens eigendom van Rolduc) rondom stuwmeer Cranenweyer. In de bomen op het eilandje middenin het stuwmeer zitten aalscholvers graag op te drogen en ook de Canadese gans is hier ieder jaar te vinden om te broeden. Aan de oever zien we het veertiende eeuwse Kasteel Erenstein. Na de wandeling komt dit arrangement ten einde en keert u om ca. 15.00 uur op eigen gelegenheid huiswaarts.

Abdijhotel Rolduc ***

ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade en Herzogenrath, ca. 10 km van Aachen.
faciliteiten:  groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met een ruim restaurant (eetzaal), gezellige brasserie, hotelbar, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard. Groot parkeerterrein (gratis).
kamers: naar keuze 1-persoonskamer ECONOMY = zonder eigen douche/toilet (ca. 10 kamers delen 2 sanitaire units - dames/heren apart - met meerdere douches en toiletten) dan wel 1-persoonskamers COMFORT = met eigen douche/toilet.
inbegrepen maaltijden: dagelijks ontbijt (buffet) en diner inbegrepen. Vegetarisch is mogelijk, opgeven bij boeking

Bereikbaarheid
per auto: aan de rand van Kerkrade, via de A76 richting grens, afslag 7, navigatie Heyendallaan, gratis parkeren.
per OV: trein NS + trein Arriva naar Kerkrade, ca. 2 km (25 min.) lopen. 

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Do 26-05-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 355,-


inclusief:
* verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet inclusief ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)
* Nederlandstalig wandelroute-gidsje
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet € 95,- 
* korting 2-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 35,- 
* korting 2-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 75,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* consumpties onderweg
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

8

Mooi gebied voor een wandelvakantie, maar gezien de zwaarte van de wandeling op dag 3 vind ik het geen niveau 1 maar minstens 1,5. Concert in de prachtige bibliotheek is aan te raden.

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Vanuit een schitterende locatie elke dag de natuur in. Mooie routes gelopen.

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Prachtige locatie, mooie wandelingen, lekker eten en prima kamer (met douche en toilet).

anoniem, reisperiode mei 2022
9

Volop genoten van een lang weekend op een prachtige sfeervolle locatie in een buitengewoon gezellige groep van heel sociale mensen. De wandelroutes waren, op een paar onvermijdelijke kleine stukjes Herzogenrath na, bijzonder mooi en afwisselend. Dat het weer volop meewerkte vergrootte het plezier natuurlijk ook.

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Goed verzorgde wandelreis in prachtige omgeving en unieke verblijfplaats. Deelnemers konden het goed vinden met elkaar.

anoniem, reisperiode mei 2022
7

Prachtige en bijzondere overnachtingslocatie, lekker eten, en mooie gevarieerde omgeving. Leuk om afwisselend in NL en Duitsland te lopen.

anoniem, reisperiode mei 2022
7

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Mooie afwisselende wandeldagen in het Land van Rode.

anoniem, reisperiode april 2022
9

Goed georganiseerd wandelen door een mooie omgeving, met een bijzondere verblijfslocatie

anoniem, reisperiode april 2022
9

Een fantastische mooie wandel vakantie was dit. Schitterend weer. Goeie reisleider en een hele leuke groep. Alleen de bedden waren nu niet van de beste kwaliteit. Je durfde je bijna niet om te draaien i.v.m. het kraken van de bodem. Meer mensen hebben hier last van gehad.

anoniem, reisperiode april 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook