Singlereis Wandelen Abdij Rolduc en het Land van Rode

4 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 380,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 19-10-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

gerestylede wandelroutes met wandelknooppunten
meelopende reisleiding
incl. wandelingen op de heen- en terugreisdag

route: heuvels (hoogte max. ca. 150 m) afgewisseld met rivierdalen, met kleine hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 11-16 km afgelegd.
groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers

Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang te zijn van het stedelijke gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die afwisselend over Nederlands en Duits grondgebied gaan, zijn een mix van gezamenlijk gepubliceerde routes van de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath. De streek heette in de middeleeuwen Land van Rode waarvan later de plaatsnaam Kirchroa/Kerkrade is afgeleid. 

Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het hotel Abdij Rolduc, een fors voormalig kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de historische bibliotheek in rococostijl en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling van het hotel, bestaande uit een kerk, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige brasserie "De kanunnik" of de hotelbar "De verloren zoon" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant (de grote eetzaal) voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - dus het ontbijt en de avondmaaltijd zijn inbegrepen. 

De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch aan is... Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan haarscherp beschreven in een mooi wandelgidsje dat u ontvangt, uitgegeven door de samenwerkende gemeenten Kerkrade en Herzogenrath.

De combinatie van een comfortabel en sfeervol hotel in een oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. In alle jaargetijden heeft het Duits/Limburgse grensgebied haar charme. 

De reis is exclusief voor singles: dus reizigers die zonder een vaste partner inschrijven, maar neem gerust een familielid, kennis of collega mee!  

Ontbijt en diner, van bovengemiddelde kwaliteit, staan dagelijks gereed. De prachtige ambiance en professionele werkwijze van Rolduc leent zich uiteraard perfect voor deze sfeervolle maaltijden.

Dag 1
Vandaag begint uw singlereis. Rolduc, aankomst per eigen  vervoer tussen 12.30 en 13.00 uur. Groot parkeerterrein, gratis parkeren. Kerkrade heeft een station, afstand station-Rolduc 2 km/25 min. lopen. Om 13.00 informatie over de reis en de route door de reisleider. Aansluitend Broichbachtal wandeling (ca. 11 km/3,5 uur) met zicht op de hoge mijnberg van Alsdorf, via de Tiergarten Alsdorf, de kapel van Banneux en het 15e eeuwse Schloß Ottenfeld.
 

Dag 2
Merkstein wandeling (ca. 16 km/5 uur) over het plateau van Merkstein met prachtige uitzichten in de verte, naar en rondom de mijnberg van de Grube Adolf (in bedrijf 1913-1972) waar in het Fördermaschienenhaus nog de 100 jaar oude liftinstallaties te zien zijn. Terug langs het Alte Friedhof een oude begraafplaats in een mooi parkje.

Dag 3
Wurmtalwandeling (ca. 15,5 km/5 uur). Een vlakke tot glooiende route langs de oost- en westoever van het schilderachtige riviertje de Worm/Wurm. Op de route passert u het (tot 1884 functionerende) oude kolenmijntje Fürth waaraan zelfs een klein treintje nog herinnert, Burg Wilhelmstein en de uitspanning Teuterhof bij een manege.

Dag 4
Graaf Saffenberg wandeling (ca. 16 km/5 uur) via de Baalsbruggermolen een watermolen uit de 12e eeuw eens toebehorend aan Abdij Rolduc, hetv kunstenaarsdorp Rimburg en de Finkenstein een rots die herinnert aan het in verband ,et de mijnbouw afgebroken dorp Finkenrath. Afsluiting door het mooie dal van het meanderebde riviertje de Worm/Wurm. Terugkomst in Rolduc ca. 15.00 uur c is om ca. 15.00 uur waarna deze single wandelvakantie ten einde komt.

Abdijhotel Rolduc ***

ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade en Herzogenrath.
faciliteiten:  grote en mooie verblijfsaccommodatie in een historisch gebouw, met een ruim restaurant (eetzaal), gezellige brasserie, hotelbar, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard. Er is een groot eigen parkeerterrein (gratis).
kamers: naar keuze 1-persoonskamer ECONOMY = zonder eigen douche/toilet (ca. 10 kamers delen 2 sanitaire units - dames/heren apart - met meerdere douches en toiletten) dan wel 1-persoonskamer COMFORT = met eigen douche/toilet.
inbegrepen maaltijden: dagelijks ontbijt (buffet) en diner (buffet of uitgeserveerd, afhankelijk van de hotelbezetting) inbegrepen. Keuze uit vlees, vis en vegetarisch.

Bereikbaarheid
per auto: aan de rand van Kerkrade, via de A76 richting de grens, afslag 7, navigatie Heyendallaan, gratis parkeren.
per OV: trein NS + trein Arriva naar Kerkrade, ca. 2 km (25 min.) lopen. 

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet inclusief ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)
* Nederlandstalig wandelroute-gidsje
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet € 105,- 
* korting 2-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 39,- 
* toeslag 2-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 30,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* consumpties onderweg
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

7

Leuke reis met prachtige accommodatie en heerlijk eten. De lunches in restaurants nemen wel veel tijd van de dag in beslag. Wandelingen zijn mooi.

anoniem, reisperiode november 2022
9

Prachtig klooster, mooie wandelingen.

anoniem, reisperiode november 2022
10

Dit was een prachtige reis. De accommodatie is schitterend en de wandelingen zijn fantastisch. Reisleider Martin heeft de wandelingen nog mooier gemaakt door, waar mogelijk, door groen te lopen ipv door bebouwing. Hij denkt met de deelnemers mee en zorgt er zo voor dat iedereen een heerlijk onbezorgde vakantie heeft. Top!

Wieke, reisperiode november 2022
8

Mooie omgeving, fijne wandelingen, gezellige groep. Indrukwekkend hotel.

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

Prachtige omgeving, veel wandelen in Duitsland vergrote voor mij het vakantiegevoel.

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Mooie wandelingen met een gezellige groep vanuit een prachtige locatie.

anoniem, reisperiode oktober 2022
7

Prachtige locatie met mooie wandelingen. Wandelen in een kleinere groep.

Monica van Belkom, reisperiode augustus 2022
8

Mooie wandelingen, een gezellige groep en een enthousiaste en attente reisleider. Het enige wat ik teleurstellend vond, was de accommodatie op bepaalde punten. Het diner smaakte op zich prima maar ik vond het te karig, zeker voor wandelaars. Bij de vorige hoteleigenaar was dat beter geregeld en stonden er bijvoorbeeld ook bijgerechten op tafel. Het ontbijtbuffet was overigens uitstekend. Verder was het gedeelde sanitair op de gang genderneutraal. Tegenwoordig is dat hip maar ik vind het persoonlijk niet prettig. Al met al vond ik deze reis wel de moeite waard maar ik zou een volgende keer niet meer zo gauw naar Abdij Rolduc gaan.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Accommodatie, reisleider en mede wandelaars: allemaal echt prettig. De wandelingen: ok maar gemiddeld, wel met bijzondere stukken. Ik heb wel mooiere wandelingen met Aktiva gedaan. Ondanks dat: al met al: prima ‘mini vakantie’.

Anne, reisperiode juni 2022
7

anoniem, reisperiode juni 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook