Single Reis Wandelen Abdij Rolduc en het Land van Rode

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 360 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-02-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

3 x ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd (3- gangen) inbegrepen
meelopende reisleiding
uitsluitend 1-persoonskamers

route: heuvels (hoogte max. ca. 150 m) afgewisseld met rivierdalen, met kleine hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 11-15 km afgelegd.
groep: minimaal 8/maximaal 18 reizigers

Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang te zijn van het stedelijke gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die afwisselend over Nederlands en Duits grondgebied kunnen gaan, zijn een mix van gepubliceerde routes van de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath. De streek heette in de Middeleeuwen Land van Rode waarvan later de plaatsnaam Kirchroa/Kerkrade is afgeleid. 

Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het hotel van Abdij Rolduc, een fors voormalig kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de historische bibliotheek in rococostijl en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling van het hotel, bestaande uit een kerk, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige brasserie "De kanunnik" of de hotelbar "De verloren zoon" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant (eetzaal) voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van volpension - dus het ontbijt, een lunchpakket en de avondmaaltijd zijn inbegrepen. 

De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch aan is... Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan haarscherp beschreven in een mooi wandelgidsje dat u ontvangt, gezamenlijk uitgegeven door de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath.

De combinatie van een comfortabel en sfeervol hotel in een oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. In alle jaargetijden heeft het Duits/Limburgse grensgebied haar charme. 

De reis is exclusief voor singles: dus reizigers die zonder een vaste partner inschrijven, maar neem gerust een familielid, kennis of collega mee!  

Ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd, van bovengemiddelde kwaliteit, staan dagelijks gereed. De prachtige ambiance en professionele werkwijze van Rolduc leent zich uiteraard perfect voor deze sfeervolle maaltijden.

Dag 1
Rolduc, aankomst op eigen gelegenheid (zie: details) tussen 12.00 en 13.00 uur. Mogelijkheid om iets te eten of te drinken (niet inclusief). Daarna informatie over de reis en de route door de reisleider. Broichbachtalroute wandeling (ca. 1,5 + 8 + 1,5 = 11 km/3,5 uur inclusief aan- en terugloop) via het 15e eeuwse Schloß Ottenfeld.

Dag 2
Graaf Saffenbergroute wandeling (ca. 14 + 2 = 16 km/5,5 uur inclusief afsteek naar het kunstenaarsdorp Rimburg) via het plateau bij Hofstadt en het dal van de Worm/Wurm.

Dag 3
Wurmtalroute + (het noordelijke deel van de) Pauline von Borgheseroute wandeling (ca. 1,5 + 7 + 5,5 + 1,5 = 15,5 km/5 uur). Overwegend vlakke route langs de rechter- en de linkeroever van het riviertje de Worm (Wurm). De route passeert de oude (tot 1884) kolenmijn Furth met nog een stukje spoorrail en een wagon, Burg Wilhelmstein en de uitspanning Teuterhof bij een manege.

Dag 4
Grupelloroute wandeling (ca. 1 + 9 + 1 = 11 km/3,5 uur) via het centrum van Kerkrade langs de Anstelerbeek (genoemd naar de middeleeuwse hoeve Kloosteranstel eens eigendom van Rolduc) rondom stuwmeer Crananweyer met aan de oever Kasteel Erenstein. Vertrek op eigen gelegenheid om ca. 15.00 uur.

Abdijhotel Rolduc ***

ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade en Herzogenrath, ca. 10 km van Aachen.
faciliteiten:  groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met een ruim restaurant (eetzaal), gezellige brasserie, hotelbar, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard. Groot parkeerterrein (gratis).
kamers: naar keuze 1-persoonskamer ECONOMY = zonder eigen douche/toilet (ca. 10 kamers delen 2 sanitaire units - dames/heren apart - met meerdere douches en toiletten) dan wel 1-persoonskamers COMFORT = met eigen douche/toilet.
inbegrepen maaltijden: dagelijks ontbijt (buffet), lunch en diner inbegrepen. Vegetarisch is mogelijk, opgeven bij boeking

Bereikbaarheid
per auto: aan de rand van Kerkrade, via de A76 richting grens afslag 7, navigatie Heyendallaan, gratis parkeren.
per OV: trein NS + trein Arriva naar Kerkrade, ca. 2 km (25 min.) lopen. Vertrekdatum
Prijs
Do 12-08-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 360,00


inclusief:
* verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet op basis van volpension (logies + ontbijt + lunchpakket + diner)
* Aktiva-reisleiding
* rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)
* Nederlands wandelroute-gidsje
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet € 105,-
* korting 2-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 37,-
* korting 2-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 75,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* consumpties onderweg
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook