Singlereis Wandelen Abdij Rolduc en het Land van Rode

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
beoordeling: 7.9
vanaf € 355,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 20-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

3 x ontbijt en 3 x 3-gangendiner inbegrepen
meelopende reisleiding
overnachten in een voormalig klooster

route: heuvels (hoogte max. ca. 150 m) afgewisseld met rivierdalen, met kleine hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 11-16 km afgelegd.
groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers

Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang te zijn van het stedelijke gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die afwisselend over Nederlands en Duits grondgebied kunnen gaan, zijn een mix van gezamenlijk gepubliceerde routes van de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath. De streek heette in de middeleeuwen Land van Rode waarvan later de plaatsnaam Kirchroa/Kerkrade is afgeleid. 

Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het hotel van Abdij Rolduc, een fors voormalig kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de historische bibliotheek in rococostijl en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling van het hotel, bestaande uit een kerk, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige brasserie "De kanunnik" of de hotelbar "De verloren zoon" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant (eetzaal) voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - dus het ontbijt en de avondmaaltijd zijn inbegrepen. 

De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch aan is... Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan haarscherp beschreven in een mooi wandelgidsje dat u ontvangt, uitgegeven door de samenwerkende gemeenten Kerkrade en Herzogenrath.

De combinatie van een comfortabel en sfeervol hotel in een oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. In alle jaargetijden heeft het Duits/Limburgse grensgebied haar charme. 

De reis is exclusief voor singles: dus reizigers die zonder een vaste partner inschrijven, maar neem gerust een familielid, kennis of collega mee!  

Ontbijt en diner, van bovengemiddelde kwaliteit, staan dagelijks gereed. De prachtige ambiance en professionele werkwijze van Rolduc leent zich uiteraard perfect voor deze sfeervolle maaltijden.

Dag 1
Rolduc, aankomst per eigen vervoer tussen 12.30 en 13.00 uur. Groot parkeerterrein, gratis parkeren. Kerkrade heeft een station, afstand station-Rolduc 2 km/25 min. lopen. Om 13.00 uur informatie over de reis en de route door de reisleider. Aansluitend Broichbachtal wandeling (ca. 1,5 + 8 + 1,5 = 11 km/3,5 uur inclusief aan- en terugloop) met zicht op de hoge mijnberg van Alsdorf, via de Tiergarten Alsdorf, de kapel van Banneux en het 15e eeuwse Schloß Ottenfeld.

Dag 2
Graaf Saffenberg wandeling (ca. 14 + 2 = 16 km/5,5 uur inclusief afsteek naar het kunstenaarsdorp Rimburg voor de middagstop) via de Baalsbruggermolen een watermolen uit de 12e eeuw eens toebehorend aan Abdij Rolduc, de Finkenstein een rots die herinnert aan het in verband met de mijnbouw afgebroken dorp Finkenrath, en het dal van van het meanderende riviertje de Worm/Wurm.

Dag 3
Wurmtalwandeling in combinatie met het noordelijke deel van de Pauline von Borghesewandeling (ca. 1,5 + 7 + 5,5 + 1,5 = 15,5 km/5 uur inclusief aan- en afloop). Een vlakke tot glooiende route langs de oost- en westoever van de schilderachtige Worm/Wurm. Op de route passert u het (tot 1884) oude kolenmijntje Fürth waaraan zelfs een klein treintje nog herinnert, Burg Wilhelmstein en de uitspanning Teuterhof bij een manege.

Dag 4
Grupello wandeling (ca. 11 km/4 uur) langs het stuwmeer in de Anstel Cranenweyer. U passeert het klooster Elisabeth Stift uit 1877 gesticht door de Duitse zusters van de Orde der Elisabethinnen dat nu een seniorenverblijf is, het kasteel Erenstein met iets verderop de kasteeltuin met een borstbeeld van de Vlaamse beeldhouwer Gabriël Grupello, en de eerst afgebroken en later herbouwde Hoeve Klarenanstel (lokaal genoemd: 'Klöarenaselt') die eens behoorde tot Abdij Rolduc. Terugkomst in Rolduc ca. 15.00 uur. 

Abdijhotel Rolduc ***

ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade en Herzogenrath, ca. 10 km van Aachen.
faciliteiten:  groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met een ruim restaurant (eetzaal), gezellige brasserie, hotelbar, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard. Groot parkeerterrein (gratis).
kamers: naar keuze 1-persoonskamer ECONOMY = zonder eigen douche/toilet (ca. 10 kamers delen 2 sanitaire units - dames/heren apart - met meerdere douches en toiletten) dan wel 1-persoonskamers COMFORT = met eigen douche/toilet.
inbegrepen maaltijden: dagelijks ontbijt (buffet) en diner inbegrepen. Vegetarisch is mogelijk, opgeven bij boeking

Bereikbaarheid
per auto: aan de rand van Kerkrade, via de A76 richting grens, afslag 7, navigatie Heyendallaan, gratis parkeren.
per OV: trein NS + trein Arriva naar Kerkrade, ca. 2 km (25 min.) lopen. 

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Do 29-09-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 355,-


inclusief:
* verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet inclusief ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)
* Nederlandstalig wandelroute-gidsje
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet € 95,- 
* korting 2-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 35,- 
* korting 2-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 75,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* consumpties onderweg
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

7

Prachtige locatie met mooie wandelingen. Wandelen in een kleinere groep.

Monica van Belkom, reisperiode augustus 2022
8

Mooie wandelingen, een gezellige groep en een enthousiaste en attente reisleider. Het enige wat ik teleurstellend vond, was de accommodatie op bepaalde punten. Het diner smaakte op zich prima maar ik vond het te karig, zeker voor wandelaars. Bij de vorige hoteleigenaar was dat beter geregeld en stonden er bijvoorbeeld ook bijgerechten op tafel. Het ontbijtbuffet was overigens uitstekend. Verder was het gedeelde sanitair op de gang genderneutraal. Tegenwoordig is dat hip maar ik vind het persoonlijk niet prettig. Al met al vond ik deze reis wel de moeite waard maar ik zou een volgende keer niet meer zo gauw naar Abdij Rolduc gaan.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Accommodatie, reisleider en mede wandelaars: allemaal echt prettig. De wandelingen: ok maar gemiddeld, wel met bijzondere stukken. Ik heb wel mooiere wandelingen met Aktiva gedaan. Ondanks dat: al met al: prima ‘mini vakantie’.

Anne, reisperiode juni 2022
7

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Met gezellige groep, 13 personen, mooie, pittige wandelingen gemaakt vanuit Rolduc. Rondleiding klooster Rolduc was top. Op kamer 5212 waren TV en lampen stuk. Reisleiding was flegmatiek.

Ad Wevers, reisperiode juni 2022
8

anoniem, reisperiode mei 2022
9

Vier dagen doorgebracht in goed gezelschap met heerlijk eten en mooie wandelingen. Het verblijf in Abdij Rolduc is de kers op de taart!

anoniem, reisperiode mei 2022
6

Makkelijk te doen

anoniem, reisperiode mei 2022
7

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Mooi gebied voor een wandelvakantie, maar gezien de zwaarte van de wandeling op dag 3 vind ik het geen niveau 1 maar minstens 1,5. Concert in de prachtige bibliotheek is aan te raden.

anoniem, reisperiode mei 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook