Singlereis Wandelen Vulkaaneifel

4 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.8
vanaf € 385,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
05-10-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief
de beste maaltijden van al onze Duitse hotels 
incl. wandelingen op de heen- en terugreisdag
route: heuvels (hoogte max. ca. 400 m) met matige hoogteverschillen. De route gaat zowel over paadjes in rivierdalen als over hoger gelegen paden in de heuvels. De route volgt twee dagen het “VulkaMaar-Pfad”, één dag de “Erlebnisschleife Mühlen an Lieser rund Salm” en één dag de “Moselsteig”. Per wandeldag wordt ca. 9 tot 14 kilometer afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers.


 
Wähle den VulkaMaar-Pfad zu Deutschlands Schönstem Wanderweg 2021In het najaar van 2021 stond het op de website van de Eifelzeitung te lezen: “winnaar: het Vulkamaar-Pfad is Duitslands mooiste wandelroute”. In de dagen die volgden, verscheen het bericht in alle wandel- en buitensportbladen. Het is niet niets: na een door het gerenommeerde Duitse blad “Wandermagazin” uitgeschreven stemming onder de lezers eindigde de wandeling op de eerste plaats. Journalist en wandelmeester Manuel Andrack reikte de oorkonde uit aan de winnaar: de regio Vulkaneifel.

Maren zijn cirkelvormige meren die lang geleden ontstaan zijn door vulkanisme. Enkele tientallen van die maren, zowel grotere als kleine, liggen in de Vulkaneifel tussen Daun en Manderscheid. Wandelen boven en langs zo’n vredige waterpartij is een lust voor het oog, vooral wanneer een blauwe lucht zich in het water spiegelt. Deze winnende wandeling Vulkamaar-Pfad is een route die start in het plezierige plaatsje Manderscheid, enkele stukjes langs de riviertjes de Lieser en de Kyll loopt, halfweg rondom de Meerfelder Maar gaat en de bijzonder markante basalten rotsen bij de Wolfsschlucht passeert. En dat alles in een regelmatige afwisseling van beboste dalen en meer open plateaus met gegarandeerd geweldig uitzicht naar alle richtingen.

Deze wandelvakantie duurt 4 dagen en die worden optimaal benut, want ook op de aankomst- en vertrekdag is er tijd ingepland om een paar uur te wandelen. Abtei Himmerod is een bijzondere plek om te starten en de wijnplaats Bernkastel-Kues, mooi gelegen aan de bochtige Moezel, is een mooi plaatsje om af te sluiten. Op de aankomst- en vertrekdagen wordt een landschappelijk mooie wandeltocht gemaakt, goed uitgezet en uitgepijld, langs meerdere historische watermolens en met geweldige verre uitzichten over de Moezel.

Buitenlucht is goed voor de eetlust! Ook bij deze wandelreis zijn de maaltijden goed geregeld: een uitgebreid ontbijtbuffet zoals we dat in Duitsland kunnen verwachten en een 3-gangen avondmaaltijd die ruimschoots voldoet aan de wensen: lekker, gezond en genoeg! Eifelerhof in Hupperath in de Süd-Eifel staat bij onze reizigers inmiddels bekend als een hotel met een hoge service en veel persoonlijke aandacht.
 

Dag 1
Heenreis en inloopwandeling (ca. 11 km/3 uur)
Eindhoven Station NS-Abtei Himmerod (ca. 220 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Aan de binnenplaats van de abdij ligt een Klostergastsätte waar we gezamenlijk iets kunnen drinken. Aansluitend maken we de eerste wandeling van deze singlereis die langs een soldatenkerkhof gaat, en via drie watermolens Knochenmühle Großlittgermühle en Meesenmühle in het dal van de Salm. Daarna volgt een stijging naar het plateau waarop het plaatsje Hupperath ligt. Inchecken in het hotel en later is er gezamenlijk de avondmaaltijd. 

Dag 2
Wandeling van Manderscheid naar de Meerfelder Maar (ca. 13,5 km/4,5 uur)
Transfer naar Manderscheid (ca. 20 km). De route start bij de parkeerplaats bij het Kurhaus en gaat via de levendige hoofdstraat het plaatsje uit. Buiten Manderscheid gaat de wandeling eerst een stukje door het dal van de Lieser, dan een heuvel over en verder een stukje langs een ander riviertje de Kyll tot aan de Bleckhausener Mühle. Via Landesblick met een prachtig uitzicht over de Meerfelder Maar naar Meerfeld. Transfer terug naar Hupperath.
 

Dag 3
Wandeling van de Meerfelder Maar naar Manderscheid (ca. 14 km/5 uur)
Transfer naar de Meerfelder Maar (ca. 22 km). De route start in Meerfeld en gaat via Bettenfeld naar de bizar gevormde rotspartij Wolfsschlucht aan de Lieser, waar door vulkanische activiteit lang geleden enorme blokken van basalt zijn gevormd en zijn blijven liggen. Verderop richting Manderscheid komt de route langs Geopark Mosenberg, een kleine educatieve buitenexpositie over het vroegere vulkanisme in de Eifel. Transfer  terug naar Hupperath.

Dag 4
Wandeling van Mülheim a.d. Mosel naar Bernkastel-Kues (ca. 9 km/3 uur) en terugreis
Uitchecken in het hotel. Transfer naar Mülheim a.d. Mosel bij Lieser. Wandeling over de Moselsteig, door de wijnvelden via het voormalige Helenakloster (picknickplaats) en vlak voor Bernkastel-Kues de indrukwekkende geruïneerde Burg Landshut met een geweldig uitzicht. Sterke daling naar de Moezel. Gelegenheid om nog iets te drinken en eten in een van de vele horecagelegenheden. Bernkastel-Kues-Eindoven (ca. 240 km) per minibus (14.00-17.00 uur) waarna er een einde komt aan deze single wandelreis.

Hotel Eifeler Hof

ligging: in het midden van het rustige dorp Hupperath.
faciliteiten: hotel van de familie Lescher met ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, barruimte, kegelbaan, flinke tuin met terras aan de achterzijde.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg is verkrijgbaar bij winkels en horecagelegenheden in de buurt en onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Do 05-10-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 385,-
Vertrekgarantie


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Abtei Himmerod en Bernkastel-Kues-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) inclusief ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* lokale transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 35,-
 
exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
 
9

anoniem, reisperiode september 2023
7

anoniem, reisperiode september 2023
9

Geweldige 4 dagen gehad met Ronald als reisleider. Hotel is eenvoudig maar zeer prima. Met Caro als gastvrouw dan weet je dat je goed verzorgd wordt. Het eten is echt een aanrader. Heerlijk, ik hou hiervan. De wandelingen waren elke dag leuk en afwisselend met vergezichten. Tenslotte was het groepje van 8 mensen ook heel erg fijn. Veel gelachen en genoten. Zelfs met Wim ;) Kan deze 4 dagen alleen maar aanbevelen, voelt echt als een vakantie.

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Wat heb ik van een prachtige wandelvakantie mogen genieten. De prachtige omgeving, de verrassende plekken, die we onderweg tegenkwamen, het zeer gezellige gezelschap, het bijzondere hotel, waarvan ik kan zeggen dat het van ouderwets goede Duitse kwaliteit is: heerlijk rustig gelegen in een klein dorpje, een eenvoudige, maar zeer functionele kamer, het heerlijke eten ( ook vegetarisch!!!), de toegewijde eigenaresse, de begeleider/chauffeur, die ons kundig naar start- en finishplaatsen bracht was: het was allemaal precies goed.

Wim van der Linden, reisperiode juni 2023
9

Ondanks artrose en copd was deze reis (en de wandelingen!) Voor mij goed te doen. Omgeving heel mooi; hotel uitstekend; prachtig weer, en vooral: we waren met een heel leuk clubje mensen! Alles was uitstekend geregeld. Laatste dag gewandeld langs moselsteig: deze afwisseling was ook goed bedacht en de afsluiting in Bernkastel ook.

Jacqueline Goessens, reisperiode juni 2023
9

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Accommodatie, locatie, reisleiding, hotel en eten, alles was tóp !! We hebben zeker getroffen met het weer en bovenal een heel gezellige groep!! Tot ziens !!

anoniem, reisperiode april 2023
9

anoniem, reisperiode april 2023
9

Heerlijke 4 dagen gehad. Mooie wandelingen, af en toe wat steile beklimmingen, maar wat mij betreft goed te doen. Zeker in deze periode (niet te warm nog). We hadden ook erg mazzel met het weer. Cora (gastvrouw) en haar man hebben ons in het hotel erg verwend met de maaltijden en Cora's humor. Ronald is een prettige reisleider, vriendelijk, duidelijk en een prettige chauffeur. Hij gaf ook goede tips over de route en eventuele verlengingen van de route. De leuke groep maakte deze reis helemaal af!

Gerie, reisperiode april 2023
9

Een heerlijke korte vakantie in een goed en gastvrij hotel! Het echtpaar - waarvan de man kookt en de vrouw (Cora) je wensen betreffende de maaltijden zoveel mogelijk tegemoet komt - doen beiden hun best om het je naar de zin te maken! Mooie schone kamers! De Vulkaaneifel is prachtig! We hebben buien gehad, maar ook heel veel zonneschijn en de temperatuur was heerlijk! Ronald, de reisleider, gaf ons steeds de nodige informatie en reed ons veilig van en naar het hotel. Kwam ons tijdens de wandelingen tegemoet lopen.

Els, reisperiode september 2022
9

Een in alle opzichten uitstekende reis. Service van het hotel, zorg en flexibiliteit van de reisleider, petje af.

Tineke Janssen , reisperiode juni 2022
9

Prachtige wandelingen, die niet zo lang zijn, en dat kwam goed uit omdat het erg warm was. Maak op dag 2 het extra rondje van 2 km om het Meerfelder Maar

anoniem, reisperiode juni 2022
9

Fijne 4 daagse reis en dito wandelingen met een gezellig groepje van 11 personen. Groepen moeten niet te groot zijn vind ik. En prima begeleider/chauffeur. Klein overzichtelijk familie hotel in Hupperath. Vulkaan Eifel. Mooi weer gehad. Goed gevoel aan over gehouden. Later in het jaar boek ik weer zo een reisje. 4 dagen, 5 dagen of 8.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Mooie reis in een prachtige omgeving. Enthousiaste reisleider die goed luisterde naar de deelnemers en snel reageerde bij een hulpvraag. Prima hotel met uitstekende verzorging.

Aad Blokland , reisperiode juni 2022
9

Prachtige reis, mooie wandelingen, fijne reisleiding, goed georganiseerd. Prima hotel met zeer goede bediening en heerlijk eten. Al em al een topreis!

anoniem, reisperiode april 2022
8

Wandelingen op dag 2 en 3 zijn erg afwisselend. Van bos (met mooi bloeiende planten, en vol kwetterende vogels) tot open velden. Smalle paadjes langs rotsen, bruggetjes over riviertjes, en af en toe een watervalletje. Bomen vol bloesem, af en toe een dorpje of een kasteel. En natuurlijk de kratermeren. Dag 4 langs de Moezel is heel anders, maar ook mooi met uitzichten over de rivier. Gastvrij hotel met prima eten. Tel daarbij op zonnig voorjaarsweer, een gezellige groep en een goede reisleider: het was een heerlijk paasweekend!

anoniem, reisperiode april 2022
inclusief:
* Eindhoven Station NS-Abtei Himmerod en Bernkastel-Kues-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) inclusief ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* lokale transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 35,-
 
exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook