Single Reis Wandelen Vulkaaneifel

4 dagen
niveau 2
minibus
vanaf € 365,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 07-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

nieuw in 2022
verblijf in 1-persoonskamer inclusief 
ontbijt en diner inbegrepen
route: heuvels (hoogte max. ca. 400 m) met matige hoogteverschillen. De route volgt zowel paadjes in rivierdalen als hoger gelegen paden in de heuvels. De route volgt twee dagen het “VulkaMaar-Pfad”, één dag de “Erlebnisschleife Mühlen an Lieser rund Salm” en één dag de “Moselsteig”. Per wandeldag wordt ca. 9 tot 14 kilometer afgelegd.
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers.

Belangrijke reisinformatie:
Deze reis vervangt de  altijd populaire 4-daagse vrijdag-maandag reis Lieserpfad. In die reis wordt het riviertje de Lieser meermaals overgestoken, o.a. op het mooiste wandeltraject van Manderscheid naar de Alte Pleiner Mühle. De watersnoodramp van 14-15 juli 2021 heeft veel schade toegebracht aan houten (wandel-)bruggen en vele zijn er beschadigd of zelfs compleet vernield. Hoe lang het duurt voordat die bruggen weer zijn gerepareerd of helemaal vernieuwd, is niet te voorzien. In de reis Vulkamaar-Pfad Süd-Eifel wordt (op dag 2) ook een stukje langs de Lieser gelopen zonder die over te hoeven steken.
  


 
Wähle den VulkaMaar-Pfad zu Deutschlands Schönstem Wanderweg 2021Op 18 augustus 2021 stond het op de website van de Eifelzeitung te lezen: “winnaar: het Vulkamaar-Pfad is Duitslands mooiste wandelroute”. In de dagen die volgden, verscheen het bericht in alle wandel- en buitensportbladen. Het is niet niets: na een door het gerenommeerde Duitse blad “Wandermagazin” uitgeschreven stemming onder de lezers eindigde de wandeling op de eerste plaats. Journalist en wandelmeester Manuel Andrack reikte de oorkonde uit aan de winnaar: de regio Vulkaneifel.

Maren zijn cirkelvormige meren die lang geleden ontstaan zijn door vulkanisme. Enkele tientallen van die maren, zowel grotere als kleine, liggen in de Vulkaneifel tussen Daun en Manderscheid. Wandelen boven en langs zo’n vredige waterpartij is een lust voor het oog, vooral wanneer een blauwe lucht zich in het water spiegelt. Deze winnende wandeling Vulkamaar-Pfad is een route die start in het plezierige plaatsje Manderscheid, enkele stukjes langs de riviertjes de Lieser en de Kyll loopt, halfweg rondom de Meerfelder Maar gaat en de bijzonder markante basalten rotsen bij de Wolfsschlucht passeert. En dat alles in een regelmatige afwisseling van beboste dalen en meer open plateaus met gegarandeerd geweldig uitzicht naar alle richtingen.

Deze wandelvakantie duurt 4 dagen en die worden optimaal benut, want ook op de aankomst- en vertrekdag is er tijd ingepland om een paar uur te wandelen. Abtei Himmerod is een bijzondere plek om te starten en de wijnplaats Bernkastel-Kues, mooi gelegen aan de bochtige Moezel, is een mooi plaatsje om af te sluiten. Op de aankomst- en vertrekdagen wordt een landschappelijk mooie wandeltocht gemaakt, goed uitgezet en uitgepijld, langs meerdere historische watermolens en met geweldige verre uitzichten over de Moezel.

Buitenlucht is goed voor de eetlust! Ook bij deze wandelreis zijn de maaltijden goed geregeld: een uitgebreid ontbijtbuffet zoals we dat in Duitsland kunnen verwachten en een 3-gangen avondmaaltijd die ruimschoots voldoet aan de eisen: lekker, gezond en genoeg! Eifelerhof in Hupperath in de Süd-Eifel staat bij onze reizigers inmiddels bekend als een hotel met een hoge service en veel persoonlijke aandacht.
 

Dag 1
Heenreis en inloopwandeling (ca. 11 km/3 uur)
Eindhoven Station NS-Abtei Himmerod (ca. 220 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Aan de binnenplaats van de abdij ligt een Klostergastätte waar we gezamenlijk iets kunnen drinken. Aansluitend is er een wandeling die langs een soldatenkerkhof gaat, en via drie watermolens Knochenmühle Großlittgermühle en Meesenmühle in het dal van de Salm. Daarna volgt een stijging naar het plateau waarop het plaatsje Hupperath ligt. Inchecken in het hotel en later is er gezamenlijk de avondmaaltijd. 

Dag 2
Wandeling van Manderscheid naar de Meerfelder Maar (ca. 13,5 km/4,5 uur)
Transfer naar Manderscheid (ca. 20 km). De route start bij de parkeerplaats bij het Kurhaus en gaat via de levendige hoofdstraat het plaatsje uit. Buiten Manderscheid gaat de wandeling eerst een stukje door het dal van de Lieser, dan een heuvel over en verder een stukje langs een ander riviertje de Kyll tot aan de Bleckhausener Mühle. Via Landesblick met een prachtig uitzicht over de Meerfelder Maar naar Meerfeld. Transfer terug naar Manderscheid.
 

Dag 3
Wandeling van de Meerfelder Maar naar Manderscheid (ca. 14 km/5 uur)
Transfer naar de Meerfelder Maar (ca. 22 km). De route start in Meerfeld en gaat via Bettenfeld naar de bizar gevormde rotspartij Wolfsschlucht aan de Lieser, waar door vulkanische activiteit lang geleden enorme blokken van basalt zijn gevormd en zijn blijven liggen. Verderop richting Manderscheid komt de route langs Geopark Mosenberg, een kleine educatieve buitenexpositie over het vroegere vulkanisme in de Eifel. Transfer  terug naar Manderscheid.

Dag 4
Wandeling van Mülheim a.d. Mosel naar Bernkastel-Kues (ca. 9 km/3 uur) en terugreis
Uitchecken in het hotel. Transfer naar Mülheim a.d. Mosel bij Lieser. Wandeling over de Moselsteig, door de wijnvelden via het voormalige Helenakloster (picknickplaats) en vlak voor Bernkastel-Kues de indrukwekkende geruïneerde Burg Landshut met een geweldig uitzicht. Sterke daling naar de Moezel. Gelegenheid om nog iets te drinken en eten in een van de vele horecagelegenheden. Bernkastel-Kues-Eindoven (ca. 240 km) per minibus (14.00-17.00 uur).

Hotel Eifeler Hof

ligging: in het midden van het rustige dorp Hupperath.
faciliteiten: hotel van de familie Lescher met ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, barruimte, kegelbaan, flinke tuin met terras aan de achterzijde.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: ontbijt (buffet) en diner inbegrepen; eten en drinken voor onderweg is verkrijgbaar bij winkels en horecagelegenheden in de buurt en onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.
 inclusief:
* Eindhoven Station NS-Abtei Himmerod en Bernkastel-Kues-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) inclusief ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* lokale transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 35,-
* reis- en annuleringsverzekering
 
exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook