Singlereis Fietsen Kop van Noord-Holland

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.6
vanaf € 489,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
09-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

4 x ontbijt, lunchpakket en uitgebreide avondmaaltijd inbegrepen
koffie of thee met iets lekkers
uitsluitend 1-persoonskamers met eigen sanitair

route: vlak. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 55 km (op de aankomstdag ca. 35 km) afgelegd.
groep: minimaal 10 / maximaal 13 reizigers.

Natuurschoon aan de rand van het IJssel- en Markermeer
In West-friesland, gelegen aan het IJsselmeer tussen Hoorn, Alkmaar, Schagen en Enkhuizen, wordt er veel aan gedaan om het voor toeristen en andere bezoekers aantrekkelijk te maken. Het is een ideaal gebied om met de fiets te verkennen. Fraaie dorpen met lintbebouwing en mooie historische stadjes met leuke musea worden afgewisseld door een weids landschap met molens en authentieke stolpboerderijen.

Accommodatie De Woudhoeve
De uitvalsbasis van de reis is de groepsaccommodatie De Woudhoeve, gelegen in een landschap van weilanden, akkers en bollenvelden in Oosterblokker. Het is een mooie, luxe groepsaccommodatie, die beschikt over 14 slaapkamers (uitgerust met comfortabele boxspringbedden) met een eigen badkamer. De tuin biedt een verrassend uitzicht op de uitgestrekte weilanden waar tuinbouw plaatsvindt en koeien grazen. De gezamenlijke ruimte is uitgerust met een ruime zithoek met tv en geluidsinstallatie. Er is tevens een ruime keuken en een gezellige bar aanwezig. Vanuit de zithoek heeft u zicht op het ruime terras en het grote speelveld met een jeu-de-boules-baan, een tafeltennistafel en een reuze-schaakbord. Op ca. 6 kilometer afstand ligt Schellinkhout met een prachtig strandje. 

De kamers van de Woudhoeve hebben allemaal de naam van een dorp/stad gekregen welke aan de Westfriese Omringdijk ligt. Deze dijk is een provinciaal monument, 126 km lang en aangelegd rond het jaar 1320 door de verbinding van verschillende dijken. Destijds was Westfriesland nog een eiland in de Zuiderzee, maar door drooglegging en inpoldering heeft het zijn huidige vorm gekregen. 

Vijf dagen rust en gezelligheid
Alle fietsroutes vertrekken vanuit de accommodatie en komen daar ook weer terug. De reisleider fietst met alle tochten mee. Alle maaltijden, inclusief koffie, thee en iets lekkers zijn inbegrepen. 

Dag 1
heenreis
Vandaag begint uw singlereis Nederland. Per eigen vervoer reist u naar Oosterblokker. Bij aankomst in De Woudhoeve rond 13.30 uur staat de koffie of thee klaar en ontmoet u de reisleider en andere deelnemers. Na een korte introductie over de reis, bestemming en de fietsroute van vandaag, stappen we op de fiets voor een eerste kennismaking met het West-Friese landschap.

De fietstocht (ca. 36 km/2,5 uur) voert ons door het buitengebied van Hoorn, om vervolgens, via het historische centrum van dit havenstadje en de dijk langs het Markermeer, terug te fietsen naar Oosterblokker. Het eerste deel brengt ons door diverse dorpen met de voor West-Friesland kenmerkende lintbebouwing en stolpboerderijen. In dit agrarisch gebied is veel fruitteelt. De rit gaat verder ten westen van de snelweg A7. Via Wognum fietsen we door een polderlandschap met veel groen, water en rust. De kronkelende Rijndijk, waar soms ook midden op het fietspad schapen liggen te rusten, brengt ons uiteindelijk in Zuidermeer en daarvandaan gaan we naar Hoorn. In het centrum is het plein de Roode Steen, waar ook het Westfries Museum is gevestigd, een mooie plek om even een drankje te doen. Terug in De Woudhoeve wacht ons een heerlijke warme maaltijd.

Dag 2
naar Medemblik (ca. 48 km / 3 uur)
Vandaag een prachtige fietstocht dwars door West-Friesland naar Medemblik. Eerst wel even een fotostop bij het Beatles Monument in Blokker. Herinnert u zich het optreden dat de Beatles daar in 1964 gaven? We fietsen door een omgeving waar weilanden, bollenvelden en akkers elkaar afwisselen. Zowel in de lente, zomer en nazomer zorgt een bloemenzee voor prachtig gekleurde velden, terwijl in het najaar veel velden vol staan met allerlei groentegewassen. 

Het monumentale dorp Twisk, met talrijke antieke stolpboerderijen, is als een soort van openluchtmuseum waar de tijd lijkt stil te staan. Kenmerkend voor deze vierkante boerderijen is het piramidevormige dak, waaronder de boerenfamilie woonde en waar het vee stond, met de hooiberg en de werktuigen. Mogelijk zien we in Twisk al de historische museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Via Opperdoes, beroemd om ’het lekkerste aardappeltje ter wereld’, de Opperdoezer Ronde, fietsen we door naar Medemblik. Met een rijke historie en vijf moderne havens die veel watersporters trekken, zijn het verleden en heden nauw verbonden in dit gezellige stadje aan het IJsselmeer. Fietsend over de Oosterdijk met prachtige vergezichten over het water, komen we aan bij de Koopmanspolder waar we weer landinwaarts verder gaan. Via een enorm gebied met glastuinbouw en het dorp Hoogkarspel met zijn karakteristieke watertoren, komen we weer terug bij onze accommodatie.

Dag 3
Omringdijk (ca. 53 km / 3 uur)
De fietstocht van vandaag volgt een groot deel van de Westfriese Omringdijk. Vanaf onze accommodatie rijden we door de polder naar Oosterleek. Aan het eind van dit dorp loopt de weg iets omhoog en hebben we vanaf de dijk ineens een schitterend uitzicht over het Markermeer. Genietend van de prachtige vergezichten over het water aan de ene kant en het weidse polderlandschap aan de andere kant, volgen we de dijk naar Enkhuizen, een havenstad met een rijk verleden. Als lid van de VOC was het in de 17e eeuw heel welvarend. Stadsmuren, herenhuizen, grachten en kerken herinneren aan deze tijd. Een bezoek aan het Zuiderzeemuseum geeft een goed beeld van het vroegere leven rondom de voormalige Zuiderzee. 

Na Enkhuizen vervolgen we onze route over de dijk, nu uitkijkend over het IJsselmeer. Echt Nederland op z’n mooist; en heerlijk uitwaaien langs het water. Net voor het dorp Onderdijk laten we het IJsselmeer achter ons. Vervolgens nog een fraaie route door het Egboetswater, een verborgen natuurgebied in de West-Friese polder. Terug in De Woudhoeve kunnen we lekker uitrusten met een drankje op het terras of binnen aan de bar.

Dag 4
rondom Hoorn (ca. 65 km / 4 uur)
De route van onze fietstocht voert via het verstedelijkte gebied rond Hoorn en het polderlandschap westelijk ervan, naar de net buiten de West-Friese regio gelegen waterrijke Eilandspolder. Dit beschermde natuurgebied, vroeger het Schermereiland, is uniek gelegen tussen de historische dorpen Grootschermer, Graft, De Rijp en Schermerhorn. De natte gronden zijn in gebruik als weide- en hooiland en vormen een uniek landschap voor vele water- en weidevogels.

Net buiten Schermerhorn staat de Museummolen, één van de 11 overgebleven poldermolens die bijna 400 jaar geleden de Schermerpolder droogmaalden. Toen het nog een eiland was, leefden de inwoners van de visvangst waarbij de walvisvaart in de 17e eeuw veel welvaart bracht. In het dorp De Rijp komt deze geschiedenis tot leven in het Museum In ’t Houten Huis. De raadhuizen die we onderweg tegenkomen zijn blikvangers uit deze Gouden Eeuw. Zin in iets lekkers? Stop dan even in Graft bij het Kleinste Snoepwinkeltje van Nederland voor echt oud-Hollands snoepgoed. 

We fietsen ook nog een klein stukje door de Beemster. Wat hier direct opvalt zijn de eindeloze vergezichten over rechte wegen, weilanden en sloten. Langs de Beemsterringvaart en via het half-verharde Buutschooterpad dwars door de polder, komen we in Scharwoude aan het Markermeer. Nog even 3 kwartier doortrappen en dan zijn we weer terug in onze accommodatie voor alweer onze laatste avond daar.

Dag 5
door De Streek (ca. 30 km / 2 uur)
Vandaag eindigt uw singlereis Nederland, maar niet voordat we nog een laatste fietstocht maken. Een stadswandeling in Hoorn of een bezoek aan het Museum van de Twintigste Eeuw behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Voordat we vertrekken, checken we in ieder geval uit.

De fietsroute gaat voor een groot deel door De Streek, de strook tussen Hoorn en Enkhuizen. Om nog één keer van de mooie vergezichten over het water te genieten, fietsen we eerst langs weilanden en veelkleurige bollenvelden (afhankelijk van het seizoen) naar Schellinkhout. Hier ligt aan het Markermeer een klein buitendijks natuurgebied met een strandje. Als er een beetje wind staat, is het er een kleurrijk spektakel van kitesurfers. Na een stukje over de dijk, duiken we de polder weer in om uiteindelijk in Hoogkarspel uit te komen. We volgen een deel van de ’straatweg’ tussen Hoorn en Enkhuizen. In 1671 was dit de eerste met klinkers geplaveide straat in het gewest Holland. Onderweg komen we ook nog een aantal prachtige, tot volledige woonhuizen omgebouwde stolpboerderijen tegen. Via het Wijzenddijkje, een waterkering tussen Westwoud en Oosterblokker, komen we uit bij de stellingmolen De Krijgsman. Na een volledige restauratie maalt deze molen weer op wind. Nog een laatste keer langs de ’Beatles’ en dan zit het erop. Bij De Woudhoeve nemen we afscheid en gaat iedereen per eigen vervoer terug naar huis.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Afhankelijk van bijvoorbeeld de weersomstandigheden kan het door de reisbegeleider worden aangepast. Mocht u een keer korter willen fietsen dan de beschreven route, dan zijn er altijd mogelijkheden deze in te korten. De reisbegeleider kan u hier over adviseren.

Groepsaccommodatie De Woudhoeve

ligging: in Oosterblokker, in de kop van Noord-Holland, centraal in de historische driehoek Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. 
faciliteiten: de gezamenlijke ruimte is uitgerust met een ruime zithoek met tv en geluidsinstallatie waar u een tablet of smartphone op aan kunt sluiten. Aangrenzend aan de gezamenlijke ruimte is een ruime keuken. Voor de keuken is genoeg tafelruimte gecreëerd om met de hele groep gezamenlijk te eten of een spel te spelen. In de hoek tegenover de keuken staat een bar. De gehele accommodatie is rook- en huisdiervrij. Er is gratis wifi beschikbaar.
kamers: functionele, ruime slaapkamers voor alleengebruik met eigen moderne badkamer en toilet.
maaltijden: ontbijt en uitgebreide avondmaaltijd (in buffetvorm) inbegrepen. 4 x lunchpakket (zelf samenstellen bij het ontbijt). Vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Extra informatie: we gaan ervan uit dat u uw eigen fiets meeneemt, tegen betaling is een huurfiets op aanvraag bij te boeken.

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 09-09-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 489,-
Vertrekgarantie
Ma 16-09-2024
489,-


inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer 
* 4 x ontbijt, lunchpakket en uitgebreide avondmaaltijd
* meefietsende Aktiva-reisleider
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* huurfiets 3 versnellingen € 75,-
* huurfiets e-bike met voormotor € 150,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* consumpties bij het diner en in de avond
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
7

anoniem, reisperiode juli 2024
9

Mooie schone accommodatie, goed bed. Super reisleidster. Mijn eerste singlereis maar zeker voor herhaling vatbaar.

Wilhelmien Knapen , reisperiode juli 2024
8

Prachtige fietstochten met reisleider die flexibel is en goed afgestemd op de verschillende groepsleden. Prettige accomodatie.

gerdivandenberg@ziggo.nl, reisperiode juli 2024
7

anoniem, reisperiode juli 2024
9

Mooie accommodatie; fijne ruime, schone kamers . Leuke groep met een hele fijne, zorgzame reisbegeleidster. Mooi fietsroutes met erge leuke plekjes om te pauzeren.

anoniem, reisperiode juli 2024
9

Erg mooie tochten, fijne begeleidster en een gezellige groep!!!

anoniem, reisperiode juli 2024
8

Fijne fietsvakantie gehad, leuke routes met iedere dag wel een mooie plaats om te bezoeken, met een gezellige groep en fijne reisleidster. Accomodatie en catering waren prima

anoniem, reisperiode mei 2024
10

Fantastisch accommodatie. Fantastische reisleidster. Mooie routes. Ik kan deze fietsreis aanraden.

Vanderbroeck , reisperiode mei 2024
10

Als 80+er zonder ervaring als single te reizen was dit mijn vuurdoop ! Door de uitstekende accommodatie, correcte reisleider, vers, afwisselend ontbijt en kwalitatief perfecte catering warme maaltijd. Lunch zelf inpakken, Thee, koffie,Fruit, flesjes water gratis. Drankjes voldoende en schappelijke prijs. In een woord: Verrassende ervaring , voor herhaling vatbaar.

anoniem, reisperiode mei 2024
8

anoniem, reisperiode mei 2024
10

Fijne fietsreis. Prettige reisleidster. Goede accommodatie. Leuke groep. Ik heb genoten. .

Marianne , reisperiode mei 2024
8

Hele leuke fiets vakantie gehad,De afstanden vond ik zelf soms wel lang. Maar dat kon ik zelf inkorten . Het was een leuke groep het klikte wel leuk met iedereen.En het eten was echt lekker en goed verzorgd !!

Hans, reisperiode september 2023
9

Prachtige fietstochten door het westfriese landschap van runderen, molens, tuinbouw en monumentale boerderijen. Onderweg de mogelijkheid om de historische plaatsen te bezoeken.

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

anoniem, reisperiode augustus 2023
7

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Super leuke fietsreis šŸ‘voor herhaling vatbaar.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Leuke fietsvakantie voor herhaling vatbaar. Mooie accommodatie. Eten lekker.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Wanneer je graag 'gedragen wordt' en je je graag wil laten meevoeren. Meer dan trappen op een e bike hoef je niet te doen, al de rest is voor jou geregeld en dat mag ook eens in het leven, dank !

anoniem, reisperiode juli 2023
9

Catering was schitterend! Een 5-sterrenhotel waardig! Zowel ontbijt als avondeten! Accomodatie super : gezelschapsspelen voor handen, zowel binnen als buiten! Overdekt terras . Mogelijkheid om buiten te eten. Goede opbouw van fietsprogramma qua moeilijkheidsgraad. Mooie plekken ontdekt! Sympathieke, meegaande fietsbegeleidster. Ze stond open voor ieders inbreng. Vriendelijk en positief ! Super! Ik zou de uitstap zo opnieuw boeken!

anoniem, reisperiode juli 2023
9

Als single op reis gaan met Aktiva tours is altijd een heel bijzondere, aangename ervaring. De reisleidster was weer top met het brengen van de nodige afwisseling, de interessante uitleg onderweg als gids en de zorg voor veiligheid voor alle deelnemers. Het was veel te snel voorbij!

Lieve Snauwaert, reisperiode juni 2023
8

Accommodatie in orde, zeer geschikt voor gezinnen en groepen. De catering was ok, alleen voor vegetariërs was het aanbod nogal eenzijdig qua vleesvervangers.

anoniem, reisperiode juni 2023
9

anoniem, reisperiode juni 2023
8

leuke afwisselende routes,gezellige groep,mooie accomodatie, leuke, goede en gezellige reisbegeleiding Top vakantie!!

Marieke , reisperiode juni 2023
9

Een mooie omgeving om te ontdekken op de fiets, leuke ruime accommodatie en een prima reisleider.....

anoniem, reisperiode juni 2023
8

anoniem, reisperiode juni 2023
10

De beste single reis die ik geboekt hebt.

anoniem, reisperiode juni 2023
10

Deze vakantie heeft gebracht wat ik wilde. Leuke groep; mooie locatie; en de reisleider was een toppertje. Hij hoorde bij de groep.

Ger v Zuijlen, reisperiode juni 2023
10

Wat heb ik genoten van deze fietsvakantie. Niet alleen de accommodatie, de reisleiding en de routes waren fijn, ook had ik een heel fijne groep.

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Dit is mijn eerste single fietsvakantie en ik vind zo geweldig, ik ontmoet medereizigers. Belangrijk was ik zie meer dingen in de omgeving die nooit gezien als ik langs met de auto rijd. Toen ik terug kom, ging ik direkt nieuwe fietsvakantie boeken maar deze keer naar Valkenburg.

Endah Tjokrosoeseno, reisperiode mei 2023
9

Lekker gefietst ondanks één dag regen. Reisleider heeft een goed alternatief geboden en in accomodatie was voldoende te doen.

Anja, reisperiode mei 2023
10

Het waren heel fijne dagen. Olga is een super leuke zorgzame reisleidster, de tochten waren mooi en afwisselend. De accomodatie was comfortabel en heel goed verzorgd. En het was een zeer leuke groep zeer verschillende mensen. Maar heel betrokken op elkaar. Kortom ik ga dit zeker vaker doen. Ik heb het idee dat ik 3 weken op vakantie ben geweest.

Marianne Dubbeldam , reisperiode mei 2023
9

Het was een fantastische reis.ik ben met de trein gereisd ende lokatie was goed te vinden. Helaas was op dinsdag een regen dag waardoor het programma moest veranderen.De tochten waren mooi en gevarieerd. Natuur en plaatsjes. Alles wat ik er van hoopte heb ik gezien. Leiding was super. Mooie accommodatie en goed verzorgd.

anoniem, reisperiode mei 2023
8

De vakantie was erg leuk. Mooie accomodatie en lekker eten. Mooie fietstochten en leuke groep. Jammer: dat niet iedereen e bike had. Nu te langzaam fietsen!! Echt nadeel. En jammer was dat we niet wat meer in plaatsjes rond konden kijken.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Geweldige vakantie gehad! De accommodatie was geweldig, mooie kamer , goed eten en leuke groep!

Joke Haverkamp, reisperiode augustus 2022
8

Heerlijke single fietsvakantie gedaan in de kop van Noord Holland. Top verblijf en leuke groep.

Francis Kuipers, reisperiode augustus 2022
9

Wat een fantastische week hebben wij als groep gehad, prachtige fietstochten gemaakt, mooi steden bezocht, goede accommodatie, leuke reisleider, en geweldig fietsweer erbij, in 1 woord een super week gehad.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Een topweek, alles klopte. Een sportieve en gezellige groep. de accommodatie, en het uitgebreide ontbijt en dinerbuffet. Het mooie weer, de prachtige fietsdagen met de bezoekjes aan verschillende bezienswaardigheden. En onze fijne gids.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Mooie fietstochten, goede accommodatie met goede bedden en goed eten. Wat ook belangrijk is, super schoon. Alles was tip top geregeld. Was ook blij met onze reisleider Roland, hij was heel toegankelijk en gezellig. Deze reis is een aanrader.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

De fietsvakantie is prima bevallen en verlopen en ik ben dik tevreden over de groep, de reisleider, de accommodatie en de omgeving. De fiets had iets beter gekund maar ik ben natuurlijk gewend aan mijn eigen fiets en de huurfiets was een wat ouder model. Het duurde even voordat alles goed voor mij was afgesteld. De accommodatie is prima op een ding na: het is erg gehorig. Volgend jaar ga ik zeker weer boeken.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

prachtige omgeving ,hele gezellige terrasje aan gedaan. prima fietsen(electrische), ideeetje misschien met fietstas? kortom, top vakantie met een gevarieerd gezelschap

Rina Oudshoorn, reisperiode september 2021
7

Goede kamers. Prima eten van de catering. In de algemene ruimte lagen bijna alleen spellen die niet compleet waren. Reisleiding was niet van toegevoegde waarde

anoniem, reisperiode augustus 2021
8

Het zijn mooie fietstochten door landelijk gebied met mooie steden en dorpjes waar het niet al te druk is

Klaas brus, reisperiode augustus 2021
8

Heel leuk weekje, leuke fietsroutes. Accommodatie was erg gehorig.

Annelies Harinck, reisperiode juni 2021
9

Het was een korte maar goed verzorgde fietsreis .Hierbij werd rekening gehouden met de coronaregels . Mooie fietstochten gemaakt door noord Holland . Reisleiding fietste mee ,gaf veel informatie. tochten werden van te voren doorgenomen voor als je evt alleen wilde fietsen, de bezienswaardigheden onderweg en leuke koffie en evt lunchstops. Kortom een aanrader. Gezellige groep met uiteenlopende leeftijden , maar met hetzelfde fietstempo(gewone fietsen)

anoniem, reisperiode juni 2021
8

Mooie omgeving, veel water, bruggetjes, molens en akkerbouw. Ruime accomodatie, netjes, mooie kamer met goed bed. Jammer dat er in het dorpje weinig te beleven is. Prima reisleiding! Leuke fietstochten!

anoniem, reisperiode juni 2021
8

Een geweldige accommodatie en super fietsbegeleider. Mooie fietsroutes

Gerda van Geel , reisperiode mei 2021
Reisgezelschap was gezellig en de fietsweek o.l van Hanneke was PERFECT geregeld. Voor herhaling vatbaar. Mooie omgeving gezien.
marga overbeek
Mooie accommodatie in een landelijke omgeving. Prachtige tochten. De catering verdient alle lof want de maaltijd is toch een belangrijk onderdeel van de vakantie. Zeker na een inspannende fietstocht.
van Doorn
Alles was goed Het onderkomen, het eten ,de leider,de routes.
Heleen Vink
De reis was geweldig alles klopte mooi onderkomen, geweldig eten,goed programma en goede leiding.
H.M. Vink
Accomodatie perfect. Voor mij ?n nieuwe ervaring : ?n fietsreis! Maar prima bevallen. Interessante plekken die we bezochten. Soms wel ?n aardig stukje langs de weg, wat ik jammer vond. ?n Kleine tip voor de reisleider: iets meer vertellen over de bijzonderheden die we op de weg tegen kwamen. Maar ik zal zeker weer voor Aktiva Tours kiezen. Groet Hellen.
Hellen Verschoor-Conens
Prima accommodatie. Zeer geschikt voor deze doelgroep. Aan een enkele fietstocht zou nog iets gesleuteld kunnen worden qua route.
Wim
Heerlijk om na al die maanden thuis zijn nu vijf dagen ?coronaproof? weg te kunnen! Hele goede accommodatie, geweldige reis begeleider en een hele leuke groep. West-Friesland had meer te bieden dan je zou denken . .
Marij
inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer 
* 4 x ontbijt, lunchpakket en uitgebreide avondmaaltijd
* meefietsende Aktiva-reisleider
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* huurfiets 3 versnellingen € 75,-
* huurfiets e-bike met voormotor € 150,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* consumpties bij het diner en in de avond
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook