Singlereis Eilandhoppen op de fiets over de Ionische Eilanden

12 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
beoordeling: 9
vanaf € 1.399,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
02-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief toerfiets
1-persoonskamer met eigen sanitair inclusief
beleef de eilandsfeer ver weg van de massa

route: glooiend tot heuvel- en bergachtig. Per dag wordt ca. 20 tot 43 km afgelegd.
groep: minimaal 10 / maximaal 20 reizigers
LET OP!: voor deze reis dient u een goede basisconditie en voldoende fietservaring te hebben. Ook moet u fysiek in orde zijn, door bijvoorbeeld makkelijk een fiets op en af te kunnen stappen. 

In het spoor van Odysseus
De zuidelijke Ionische eilanden: Zakynthos, Kefalonia en Ithaka zijn relatief onbekend, maar dat maakt ze beslist niet onbemind! De eilanden zijn onbedorven: u vindt er het pure en authentieke Griekenland terug. Door de poreuze kalkgrond en veel neerslag in de winter, is het er verrassend groen. Op Zakynthos staan circa twee miljoen olijfbomen en op Kefalonia bevinden zich de wijngaarden van de Robolawijn. Ithaka is uitzonderlijk puur en ruig.

In 12 dagen hopt u van eiland naar eiland, met een betrouwbare fiets en technische assistentie van een goede reisleider. De fietstochten van dorp naar dorp op Zakynthos zijn ideaal om ’in te rijden’. Kefalonia is wat ruiger en de bergen zijn er hoger. Maar stevige stijgingen worden natuurlijk afgewisseld met vlakke stukken en afdalingen op zijn tijd. Ithaka tenslotte is het eiland van de mythische historie. Een wonderschoon en stil eiland met een hartelijke bevolking. Langs de route zullen lokale mensen vriendelijk naar u wuiven, want ze zijn fietsers goed gezind.

De fietsroutes zijn met zorg samengesteld. De afwisseling is groot, na elke bocht is er vaak weer een ander panorama. De groene vegetatie met gekleurde bloemen contrasteert mooi met de blauwe lucht en de zee.

U overnacht in eenvoudige maar goede accommodaties, veelal gerund door hardwerkende families en ver weg van de grootschalige hotelcomplexen. De nadruk ligt op de eilandsfeer: rust, ontspannen en genieten van het landschap en de lokale cultuur.

 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw singlereis in Griekenland! Na aankomst op het groene eiland Zakynthos volgt een korte transfer naar het hotel. Ons verblijf is gelegen op de vruchtbare vlakte van het eiland, strategisch in het midden, dus we kunnen alle kanten uit. ’s Avonds kunnen we gezamelijk dineren in een gezellige taverna, eigenaar en kok Sakis staat al sinds vanochtend in de keuken om heerlijke Griekse gerechten te bereiden. Het biedt een mooie gelegenheid om de reisleider, en elkaar, te leren kennen, en natuurlijk met een ouzo te proosten op het komende fiets-avontuur.

Dag 2
Rondrit Zakynthos langs de kust (ca. 36 km)
Een afwisselende route over smalle weggetjes, waarbij we een mooi compleet beeld krijgen van agrarisch Zakynthos. Eerst loopt de route parallel aan de kust met meerdere strandjes. Vervolgens fietsen we landinwaarts door wijngaarden richting het eerste dorpje Pigadakia. Een leuke tip is om het lokale museumpje van Spiros te bezoeken, een bonte collectie van klederdracht, sieraden, glaswerk, werktuigen en boeken. De volgende halte is de ecologische boerderij van Tassos en Dimitri met hun biologische olijfolie en wijn. Vanaf hier fietsen we langs de flanken van de Vrachionas berg van dorp naar dorp. Deze Rizi-dorpen vormen de oude hoofdweg door het hart van het eiland. Elk dorp heeft z’n eigen kerk met toren, we fietsen van toren naar toren. Aan het dorpsplein van Macherado staat de Agia Mavra kerk met haar beroemde zwarte icoon, zeker een bezoekje waard. Over smalle weggetjes fietsen we door olijfgaarden en druivenvelden terug naar ons hotel.

Dag 3
Rondrit Zakynthos, baai van Laganas en de hoofdstad (ca. 33 km)
Over zigzag-weggetjes fietsen we naar de zuidkust van het eiland, aan de baai van Laganas. Onderweg zien we het grote contrast tussen het boeren-binnenland en de massa-toeristische hoofdstraat van Laganas. Over een lang fietspad door het beschermde duinengebied van Kalamaki fietsen we met een boog richting de hoofdstad. We ontdekken het intieme Zakynthos-stad, laveren door nauwe straatjes en stappen natuurlijk even af voor een koffie op het centrale plein. Na een welverdiende pauze volgende we de route over de boulevard, parallel aan de kust. We passeren Kaap Krioneri en fietsen door de dure buitenwijk van de stad, Akrotiri. Als iedereen nog wat energie over heeft, kunnen we nog een klein ommetje maken naar het uitzichtspunt van Bochali. Hier hebben we een geweldig uitzicht over de hoofdstad met de haven. Vanaf hier is het naar ons hotel alleen nog maar omlaag.

Dag 4
Van Zakynthos naar Kefalonia (2 x overtocht per veerboot en ca. 48 km)
Vandaag zullen we naar het buureiland Kefalonia afreizen. Na het ontbijt stappen we op de fiets, de koffers gaan in de bezemauto en wij nemen de meest rechtstreekse weg naar de haven. Eenmaal aan boord van de veerboot, varen we eerst naar Kilini, op het vasteland van Griekenland. Hier stappen we over op de veerboot naar Poros, op het ruige en onbekende Kefalonia. Bij een lange overstaptijd hebben we nog even de mogelijkheid om naar het 13e eeuwse Glarentza fort te fietsen, schitterend gelegen op een heuvel boven Kilini. In de vroege middag komen we aan op Kefalonia en volgt een serieuze klim van enkele kilometers. Dankzij de ochtendkoelte zoeven we de berg op, waar we op de top onze bidons kunnen bijvullen naast een kerkje waar koel water uit een bron komt. Over een galerijweg, langs de flanken van de majestueuze berg Aenos, rollen we langzaam de hoofdstad Argostoli binnen. Deze spankelende stad van statige lanen met palmbomen is een heerlijke plek. De stad is eeuwenlang Venetiaans geweest en de Italiaanse invloeden zijn overal aanwezig. Op de centrale ‘piazza’ komt men bijeen om te zien en vooral gezien te worden. Ons hotel ligt in het centrum van de stad, een perfecte uitvalsbasis voor een verkenningsrondje. De rest van de avond kan besteed worden aan het flaneren langs de boulevard of genieten op het levendige centrale plein.

Dag 5
Vrije dag op Kefalonia
Argostoli is een heerlijke stad om even bij te komen en een rustmomentje in te plannen. Het biedt meerdere stranden op fietsafstand, denk aan de populaire stranden van Lassi of de afgelegen strandjes van Gradakia, van de weg onzichtbaar omdat deze in grotten en inhammen liggen. Een andere korte route is naar de Myceense muur van Krani; op de heenweg omhoog, terug omlaag. Verscholen tussen olijfbomen in de heuvels boven Argostoli staat al drie millenia een lange muur van enorme rotsblokken, volgens legende ooit gebouwd door cyclopen. Sportieve fietsers kunnen kiezen voor de pittige route naar het Kipourion klooster, hoog hangend boven een klif. De mooiste route is een zeer afwisselende dagtocht naar het hart van het eiland. Eerst fietst u langs de kust, door de dorpjes van Leivathos, met prachtige huizen onder de schaduw van felpaarse bougainvillea. Hierna volgt u de bordjes van de wijnroute, langs de velden waar de lokale Robola druif wordt verbouwd. Op het plateau van Valsemate staat de belangrijkste kerk van het eiland, naast het Heilige Agios Gerasimos Klooster, letterlijk en figuurlijk het hart van Kefalonia. Een dag even niet fietsen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Flaneer over de autoluwe winkelstraat Lithostroto, ontdek grote Caretta-Caretta zeeschildpadden achter de groentemarkt, huur een bootje en bevaar de lagune van Koutavos of geniet van het uitzicht over de stad op de Drapanodam.

Dag 6
Vrije dag op Kefalonia
Wederom staat er vandaag een vrije dag gepland. Blijft u lekker relaxed in de buurt van het hotel of stapt u op de fiets voor een van de actieve rondjes?

Dag 7
Van Kefalonia naar Ithaka (ca. 42 km en 1x overtocht per veerboot)
We trekken verder en varen met een pontje naar de overkant van Argostoli. Na een koffie op het centrale plein in het lome dorpje Lixouri stappen we op ons stalen ros. Vanuit hier volgt de route naar het noorden, langs het wad van Livadi. Wederom stijgt de weg, dus een extra tandje moet worden bijgezet. De beloning is een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee diep beneden ons. Via het uitzichtspunt over het meest gefotografeerde strand van Griekenland, Mirtos Beach, volgen de laatste kilometers parallel aan de kust naar de haven van Sami. Onderweg passeren we de Melissani-grot, dé attractie van het eiland. Melissani is een meer dat verscholen ligt in een grot en alleen door het gat in het plafond schijnt de zon. De zonnestralen breken in het water dat als een prisma alle kleuren van de regenboog vormt, een schitterend lichtspel. Na lunchtijd vertrekken we naar het mythische eiland Ithaka, ooit uitgebreid beschreven door Homerus. Wie ooit de Odyssee heeft gelezen heeft van Ithaka gehoord, het boek draait om de reis van koning Odysseus terug naar zijn eiland. Een tocht van 10 jaar vol ontberingen, obstakels en stormen; ons avontuur daarentegen is toch wat korter met iets minder tegenslagen. Meteen als we aan wal stappen, valt het trage tempo van het eiland op. Werkelijk alles gaat hier rustig aan, geen haast, geen drukte. Eenmaal bij aankomst in Piso Aetos, de haven van Ithaka, gaat de weg meteen steil omhoog. Hierna ligt Vathi verscholen om de hoek. Het hotel ligt vlakbij het centrale plein van dit gezellige stadje. Verdwaal ‘s avonds in de vele smalle straatjes of geniet van een koude frappé op een van de terrasjes op het centrale plein. Ook vanavond kunnen we gezellig met z’n allen eten. De naastgelegen taverna van Vassilis is een begrip op het eiland, hij vangt en bereidt de beste verse vis! 

Dag 8
Rondrit Ithaka naar Kioni (maximaal ca. 70 km)
Voor wie ook vandaag op de fiets wil stappen is er een prachtige route uitgezet naar het kleine pasteulkleurige vissershaventje van Kioni, dat wegens het originele Venetiaanse aangezicht op de nominatielijst voor UNESCO-erfgoed staat. We kunnen kiezen uit twee varianten: de een via het klooster van Katheron dat gelegen is op de top van de berg Neriton. De ander is een iets lichtere route hoog langs de kust, met fantastische uitzichten over Kefalonia en de zee. Uiteindelijk komen beide routes samen in het pittoreske dorpje Stavros, waar ooit Odysseus geleefd zou hebben. Wie hier nog niet genoeg heeft, kan verder fietsen helemaal tot het asfalt eindigt. Kioni is het laatste keerpunt van de route en een heerlijke plek om op een terrasje aan zee te genieten van een lunch.

Dag 9
Vrije dag Ithaka
Vandaag hebben we een rustdag, lekker luieren, shoppen of lezen op het balkon. Voor wie toch actief op pad wil is er een schitterende wandeling naar het afgelegen Gidaki strand, dat alleen per boot of te voet te bereiken is. Door een dicht bos met mastiekbomen doemt plots het uitzicht over het strand op: idyllisch gelegen en een prachtige azuurblauwe zee op de achtergrond. In de omgeving liggen meerdere strandjes op fietsafstand. Op Filiatro is het zien en gezien worden, Dexia biedt natuurlijke schaduw van olijfbomen die over het strand hangen en Minimata ligt verscholen aan een prachtige azuurblauwe baai. In de baai van Vathi zijn ook motorbootjes te huur om met wat reisgenoten het ruime sop te kiezen en de meest afgelegen strandjes te bereiken. Nog leuker is om deze stranden met een kayak te bezoeken; Jorgos is de enige instructeur van het eiland en laat ons graag de mooiste plekjes zien.

Dag 10
Van Ithaka via Kefalonia naar Zakynthos (2x overtocht per veerboot en ca. 35 km)
‘s Ochtends vroeg vertrekt de veerboot terug naar Kefalonia. Vanaf Sami volgt nog één uitdagende fietsroute, maar dit is ook zeker één van de mooiste routes. De klim, door het schaduwrijke bos van cipress- en pijnbomen, voert ons over de pas van Digaleto. Bovenop op de top is een waterbron waar we ons even op kunnen frissen. Tijdens de lange afdaling naar Poros is het klimwerk snel vergeten. De schitterende nauwe kloof vormt de ingang naar de haven van Poros. Het rondje Kefalonia is hiermee compleet. Vanuit Poros vertrekt de veerboot via Kilini naar Zakynthos. In de late middag komen we aan in de haven van Zakynthos-stad. Het hotel staat aan de boulevard in hartje centrum, met alle gezelligheid om de hoek.

Dag 11
Rondrit Zakynthos (ca. 40 km)
De allerlaatste tocht vult de hele dag, zeker als we besluiten om een extra lus in te lassen. In het zuidoosten aan de voet van de Skoposberg, liggen het schiereiland Keri en het Limni Keri meer met natuurlijke teerbronnen. Vanaf dit punt hebben we verschillende opties. De eerste is een korte fietsroute naar het stille Marathias strand, waarbij u onderweg de zwavel en soms een gaslucht ruikt. De aardkorst is hier dun en er borrelt hier van alles omhoog. De tweede keuze is omhoog fietsen naar het bergdorp Keri. Net na Keri houdt de weg plotseling op bij kliffen van ca. 250 meter hoog. Op de rand staat een taverna met een hangend balkon waar iedereen zonder hoogtevrees kan genieten van een spectaculair uitzicht. Als Limni Keri ons keerpunt is, dan rusten we even uit in het authentieke haventje en bekijken we de binnenkomende vissersboten. Een andere optie is een bootexcursie naar het onbewoonde Marathonisi eiland (niet inbegrepen), waar u kunt zwemmen in het glasheldere water bij de Keri-grotten. Misschien spotten we onderweg nog een Caretta Caretta schildpad! Eenmaal terug in ons hotel leveren we onze fiets in en ‘s avonds bij het diner kijken we samen terug op een enerverende reis.

Dag 12
Terugreis
Helaas komt er vandaag een einde aan deze schitterende singlereis over de Griekse eilanden. Per transfer worden we naar de luchthaven gebracht en vliegen we terug naar Amsterdam. ΚαλĻŒ ταξĪÆδι = goede reis!

Single Reis Eilandhoppen op de fiets over de Ionische Eilanden

Tijdens deze reis verblijft u in de volgende eenvoudige familiehotels/appartementen in een 1-persoonskamer met eigen douche en toilet en airco. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Dag 1, 2 en 3 Varres in Bochali, Zakynthos
Dag 4, 5 en 6 Mirabel in Argostoli, Kefalonia
Dag 7, 8 en 9 Mentor in Vathi, Ithaka
Dag 10 en 11  Strada Marina in Chora, Zakynthos
Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Wo 02-10-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 1.399,-
Vertrekgarantie


inclusief:
* Amsterdam-Zakynthos v.v. met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfer luchthaven-hotel v.v.
* alle overtochten per veerboot (volgens programma)
* 11 nachten verblijf in een 1-persoonskamer 
* 11 x ontbijt
* toerfiets met fietstas en helm
* bagagetransfers
* Nederlands- of Engelssprekende lokale reisleiding. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar uw vakantieadres en ontmoet de reisleider ter plaatse. 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 17,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 42,- per enkele reis
* toeslag e-bike € 205,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken (de reisleider zal iedere avond het diner regelen in het restaurant van het hotel of in een taverne in de directe omgeving. De kosten hiervoor bedragen ca. € 20 per avond excl. drankjes. Mocht u liever op eigen gelegenheid ergens gaan eten, dan kan dat natuurlijk ook).
* voor nieuwe boekingen vanaf 7 maart 2024 toeristenbelasting € 3,- tot 6,- per kamer per nacht (ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
10

Super fiets vakantie. De reis leiding van Jeroen en Lucienne was om nooit te vergeten. Wat hebben die 2 ons in de watten gelegd. Begeleiden ons de bergen op en af. Lucienne zorgde voor gezellige restaurantjes waar we heerlijk gegeten hebben. Het was TOP.

Ger v Zuijlen , reisperiode april 2024
10

Het was mijn eerste maar zeker niet mijn laatste reis met Aktiva Tours. De bezielende leiding van Jeroen en Lucienne zorgde ervoor dat alles super goed geregeld was. De groep was leuk en de hotels en het eten boven verwachtingšŸ‘Œ ik heb genoten.

Rijkje Veldwachter, reisperiode april 2024
9

Genieten van drie toch verschillende eilanden op de fiets, soms met een uitdagende hoogte verschillen met een ebike goed te doen (voor mij) en een prima begeleiding van dit geheel met hier en daar een leuke verrassing......Het weer zat mee en ook heerlijk gegeten.... kortom ik heb genoten!

Jeanette van Rossem, reisperiode april 2024
9

Een goed verzorgde fietsvakantie op de Ionische eilanden is een aanrader. Lucienne en Jeroen als reisleiders is een gouden combi.

Jenny Ringnalda , reisperiode april 2024
8

Erg leuke reis zo hoppen over de drie Griekse eilanden. Het weer was werkelijk fantastisch. Voor de niet E-bikers was het zo nu en dan best pittig over het golvende landschap te fietsen maar de vergezichten over de baaien was geweldig! Een leuke groep mensen met het hetzelfde doel: een lekker stuk fietsen en genieten van het landschap. En natuurlijk niet vergeten het lekkere Griekse eten.

Victor, reisperiode april 2024
9

Een zeer mooie en intensieve reis. De uitzichten waren adembenemend. De elektrische fiets met de brede banden was perfect. Reisleiders Jeroen met zijn luide stem en Lucienne haalden alles uit de kast om het naar ieders zin te maken. Kortom deze reis was zeer de moeite waard.

anoniem, reisperiode april 2024
9

Het was een prachtige en goed georganiseerde ontdekkingsreis op deze 3 Ionische eilanden. Schitterende fietstocht met soms pittige beklimmingen. Op gewone fiets is de reis best zwaar (meer niveau 3 dan 2). Een E-bike is geen overbodige luxe. Jeroen en Lucienne hebben altijd, naast het delen met ons van hun kennis over de Griekse geschiedenis , hun best gedaan om alles soepel te laten verlopen. Alle “problemen” werden heel goed en snel opgelost. (Storing bij E-bike, ruilen van bike na E-bike etc…). Wel een min punt. De groep (20 fietsers(sters) was wat mij betreft veel te grote.

anoniem, reisperiode april 2024
9

Fantastische actieve ontdekkingstocht van deze 3 eilanden, met dank aan onze reisleider Jeroen met zijn anekdotes en geschiedenis verhalen. Tot in de puntjes verzorgd. Een absolute aanrader. Voldoende rust momentjes met daarnaast gezelligheid van de groep. TOP

Jacqueline , reisperiode september 2023
8

Heb genoten van deze prachtige fietsreis. Gids Jeroen was geweldig! Regelde alles tot in de puntjes. Hij had veel te vertellen over Griekse cultuur/geschiedenis. Wat ik lastiger vond was om te bepalen hoe zwaar niveau 2 was! Je hebt hiervoor een goede conditie nodig! Verder miste ik de leeftijden van de medereizigers op de site van Aktiva Tours.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Een prachtige reis met een reisleider met alle verstand van zaken die altijd beschikbaar was.

anoniem, reisperiode september 2023
9

fantastische formule: lekker fietsen op prachtige eilanden, met veel gelegenheid voor strand en zee

anoniem, reisperiode september 2023
8

Geweldige reis geweest. Volop genoten van de Griekse natuur en cultuur. Zeker aan te bevelen.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Een geweldig mooie, maar pittige fietsvakantie. Ik was blij dat ik een e-bike ter beschikking had. Veel reizen meegemaakt, maar onze reisleider Jeroen is wel de beste.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Zeer goed georganiseerde en originele reis met Nederlandse reisleider die ter plekke woont en taal en gebied door en door kent. Afwisseling fietsen, met ferry varen, aan strand liggen en zwemmen leuk en afwisselend. Drie prachtige eilanden, waarvan Ithaka er voor mij uitsprong. Wel pittige fietsvakantie, vonden de meesten, veel stijgen en dalen en soms slecht wegdek en soms tussen het gewone (zware) verkeer. Twee extra ingezette fiets-gidsen waren waardevol. Sportieve groep die altijd op tijd was en niet of nauwelijks klaagde hielp mee. Reisleider verzette veel extra werk door het gesjouw met fietsen, water en koffers in zijn 'bakkie' achter de auto. Goeie fietsen.

monica biesaart, reisperiode september 2023
9

anoniem, reisperiode september 2023
9

Zeer goed georganiseerde reis, prima tempo, fantastische reisleider en schitterende omgeving. Op gewone fiets is de reis best zwaar (2*?). Ik zou meer info van de groep (m/v, leeftijden) vooraf willen hebben.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Nooit was ik in Griekenland geweest. Dankzij Aktiva en vooral reisleider Jeroen een fantastische sportieve introductie van dit land met deze eilanden. Prachtige natuur, heerlijk eten, het weer was perfect . Wel was de reisleiding (vooral de eerste dagen) wat betuttelend, maar begrijp dat ook wel weer o.a. in kader van veiligheid. En van Aktiva had ik wel meer info over de samenstelling vd groep verwacht. Groep was heel gezellig maar was wel verrast dat ik met 50 jaar zo'n beetje de jongste was. Al met al een aanrader!

Daan, reisperiode september 2023
9

Prachtige reis! Naast goede basis conditie moet je ook zin hebben om tegen flinke heuvels op te trappen (met een gewone fiets). Beloning is groot daarna šŸ˜€

Gemma Nust, reisperiode september 2023
10

Dat deze reis zo geweldig was, had alles te maken met onze inspirerende, zorgende, vrolijke reisleider JEROEN. Leuke verhalen, steeds verassingen. Wist problemen op te lossen. Zeker voor herhaling vatbaar!

Tonia, reisperiode april 2023
10

Een fantastische vakantie op prachtige eilanden met een super reisleider: Jeroen. Hij maakte met zijn deskundigheid maar ook met zijn humor en leuke verrassingen de reis heel bijzonder.

José Peters, reisperiode april 2023
8

Groepsgrote max 18, deze reis 24

Anneke Bontenbal, reisperiode april 2023

Reactie van Aktiva Tours:
Hartelijk dank voor uw reactie. Normaal gesproken is de maximale groepsgrootte voor één reisleider inderdaad 18 personen. Voor deze groep van 24 is er daarom een tweede begeleider mee gegaan.
9

Heel zorgeloze vakantie. Je hoefde "alleen maar" te fietsen. De rest is allemaal perfect geregeld door de komische, goed georganiseerde, olijke, reisleider Jeroen. Onderkomens waren bijna allemaal goed, op 1 na. Pittige beklimmingen!!

anoniem, reisperiode april 2023
9

Dit was één van mijn beste reizen ooit. Goede fietsen, leuke groep en een gezellige goed georganiseerde reisleider.

anoniem, reisperiode april 2023
10

Een prachtige gevarieerde reis met een top reisleider die alles weet over de eilanden en daar verhalend over kan vertellen. Super vakantie!

Rigt de Boer, reisperiode april 2023
9

Leuke kennismaking met Griekenland dankzij reisleider Jeroen die de eilanden op zijn broekzak kent. Perfecte organisator, die 24 mensen door schitterende baaien, kloven en toppen heen loodst. Geen mooi weer, toch een opperbeste stemming. Dat is klasse! Volgend jaar Peleponesus?

Marjolein Wessels, reisperiode april 2023
8

Mijn eerste groepsreis is prima bevallen. Leuke groep, zorgzame reisleider en veel gedaan.

Cora Smit Smit Roeters, reisperiode april 2023
9

Met mijn E bike vloog ik van eiland naar eiland, wat een feest

anoniem, reisperiode april 2023
10

Jeronimos, ontzettend dank voor de fijne reis! Alles was goed geregeld, zeker herhaling vatbaar. Tot ziens, Hilal

Hilal, reisperiode april 2023
10

Deze reis staat beslist in mijn top 10 Geweldig de variatie iedere dag Goede begeleiding Gezellig groep Heerlijk hotels ontbijtjes

anoniem, reisperiode oktober 2022
7

anoniem, reisperiode oktober 2022
10

Ik miste de reisvoorwaarden. Zowel vooraf als tijdens de reis.

Ginny, reisperiode oktober 2022
9

Alles was tot in de puntjes geregeld.

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

Het was een prachtige reis. De reisleiders deden hun uiterste best om alles soepel en ontspannen te laten verlopen. Overal is aan gedacht. Met onverwachte gebeurtenissen en problemen wisten de reisleiders heel goed om te gaan en er werd een goede oplossing gezocht. Ik ga zeker nog een keer met Aktiva op vakantie.

Nelleke Stegeman, reisperiode oktober 2022
9

2e keer dat ik mee was. Deze keer wat beter weer, en het programma was ietsjes anders. Maar weer een heerlijke week gehad. Jeroen en Yiannis hadden alles onder controle, ook de lichte calamiteitjes ;)

Ray Nonhof, reisperiode oktober 2022
9

Een fantastische fietsreis. erg goede fietsen (e-bikes waren hartstikke nieuw). Heel goede reisleider, alles goed georganiseerd. Top!!

anoniem, reisperiode april 2022
9

Prachtige reis op 3 prachtige eilanden, afwisselende fietstochten met om iedere hoek weer een adembenemend uitzicht. De reisleider had de hele reis onder controle, relaxed, hij liet ons genieten.

anoniem, reisperiode april 2022
9

Een super fietsreis, zelfs op de enige regendag nog kunnen fietsen. Jeroen is een geweldige reisleider.

anoniem, reisperiode april 2022
9

Schitterende fietstocht met soms pittige beklimmingen. Mede dankzij de bekwame en betrokken reisleider hebben we een fantastische week gehad.

Ton van Boekel, reisperiode april 2022
8

Goed georganiseerde sportieve vakantie in gezellige groep met voldoende tijd voor jezelf! :)

anoniem, reisperiode april 2022
8

Erg leuke reis voor iedereen die houdt van bewegen en natuur. Ik was positief verrast van hoe goed je kon fietsen op de Griekse wegen. De fietsen (ik had een 'echte' fiets) waren kwalitatief super. Heb genoten van deze week!

anoniem, reisperiode april 2022
9

Een mooie fietsreis op prachtige eilanden met een uitstekende reisleider.

anoniem, reisperiode april 2022
9

Prachtige eilanden in het voorjaar! Gevarieerde fietsreizen, afgewisseld met voldoende bezichtiging van de omgeving en relaxmomenten. Deskundige reisleider met oog en oor voor behoeften in de groep. Kortom: geweldige reis!

anoniem, reisperiode april 2022
10

Het is een superleuke reis die ik iedereen kan aanbevelen. Een electrische fiets is geen overbodige luxe en maakt het net wat meer relaxed. De reisleiding was top en we hebben heerlijke tochten gemaakt. Kortom, een topper!

Sheila, reisperiode oktober 2021
inclusief:
* Amsterdam-Zakynthos v.v. met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfer luchthaven-hotel v.v.
* alle overtochten per veerboot (volgens programma)
* 11 nachten verblijf in een 1-persoonskamer 
* 11 x ontbijt
* toerfiets met fietstas en helm
* bagagetransfers
* Nederlands- of Engelssprekende lokale reisleiding. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar uw vakantieadres en ontmoet de reisleider ter plaatse. 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 17,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 42,- per enkele reis
* toeslag e-bike € 205,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken (de reisleider zal iedere avond het diner regelen in het restaurant van het hotel of in een taverne in de directe omgeving. De kosten hiervoor bedragen ca. € 20 per avond excl. drankjes. Mocht u liever op eigen gelegenheid ergens gaan eten, dan kan dat natuurlijk ook).
* voor nieuwe boekingen vanaf 7 maart 2024 toeristenbelasting € 3,- tot 6,- per kamer per nacht (ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook