Single excursiereis Eifel, Moezel Hunsrück

5 dagen
niveau 1 van 3
minibus
vanaf € 625,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
02-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

nieuw bij Aktiva Tours: excursiereizen per minibus
de mooiste plaatsen en bezienswaardigheden langs de meest romantische rivier van Duitsland
inclusief verblijf in 1-persoonskamer, ontbijt en diner
Op de website van maxvandaag.nl staat het letterlijk: “…we reizen langs het Duitse deel van de Moezel, door velen beschouwd als de meest romantische rivier in Europa…” En vanwaar dan deze stelling? Geen enkele andere rivier kronkelt zo vaak, na elke bocht volgt weer een nieuwe verrassing met een ander zicht op het landschap. En nergens liggen zo veel middeleeuwse kastelen aan beide zijden van de rivier,  vaak opvallend hoog - dus om ver te zien en vanaf afstand gezien te worden. De oevers die op het zuiden gericht zijn en dus maximale zon ontvangen, zijn optimaal benut met wijngaarden, soms op hellingen met een steilheid van wel 50% en zelfs reikend tot aan de heuveltoppen. Want Moezelwijn dat is het bekendste streekproduct daar, dat regionaal, landelijk en internationaal wordt verkocht: Kabinet, Spätlese, Auslese en Eiswein. De verbouw en oogst van druiven, en de productie en verkoop van wijn die daarop volgt, maken het dat de dorpjes en stadjes langs de Moezel opvallend levendig zijn.

De Moezel kabbelt vanuit Noord-Frankrijk via Luxemburg langzaam naar het noordoosten om daarna uit te komen in de Rijn. Het gebied er boven heet de Eifel, en aan de andere kant de Hunsrück. Het landschap van die twee regio’s is vergelijkbaar: aardig heuvelachtig, met talloze kleine snelstromende beken en riviertjes, met veel bos van zowel dennen- als loofbomen.

10 kilometer noordelijk van het bekende wijnplaatsje Cochem, dus in de Süd-Eifel, ligt het dorp Landkern met een kleine 1000 inwoners. Geen spectaculaire plaats maar wel rustig en overzichtelijk met tegenover de dorpsparochiekerk Hotel Zur Post. Landkern is een goede uitvalsbasis voor tochtjes naar plaatsen en bezienswaardigheden in de onmiddellijke en verdere omgeving, de transfers daar naar toe duren maximaal drie kwartier. Het  verblijf is er op basis van halfpension, dus met elke avond in het hotel een steeds ander (3-gangen) menu. De avondmaaltijd kan het beste omschreven worden als eenvoudig of landelijk of bürgerlich, waarbij niemand met honger van tafel zal gaan!
 

Dag 1
heenreis naar Landkern via Mayen
Start van de singlereis. Station Eindhoven Centraal-Mayen (ca. 230 km) per minibus (vertrek 11.00 uur). Het meest in het oog springende gebouw van het provinciestadje Mayen in het oosten van de Eifel is het 17e eeuwe slot de Genovevaburg met de markante hoge en ronde Golotoren. De Genovevaburg huisvest twee musea. In de burcht zelf het Eifelmuseum met de permanente expositie ‘Eifel Totaal’. Op interactieve wijze wordt uitleg gegeven over het ontstaan van de Eifel miljoenen jaren geleden. En ‘onder de grond’ het ‘Deutsches Schieferbergwerk’ over de leisteenwinning van vroeger, waarbij bezoekers door een oude mijngang in de bodem lopen. Aan het einde van de middag is de doorreis naar Landkern, aankomst in het hotel om ca. 17.30 uur. Inchecken. Om 19.00 uur is de gezamenlijke avondmaaltijd.

 

Dag 2
Naar Gerolstein, Daun en de Dauner Maare
Eerst rijden we naar de Gerolsteiner Sprudel fabriek even buiten Gerolstein (ca. 45 min.). We krijgen een rondleiding in deze bekendste mineraalwaterfabriek van Duitsland, inclusief een filmpresentatie vooraf in de eigen kino en een proeverij (de mineraalwaters hebben namelijk vele verschillende smaken) erna. Daarna is er een kort ritje naar de Kasselberg bij Gerolstein waar in het wolven- en adelaarspark iedere middag een roofvogelshow gegeven wordt. Aansluitend rijden we naar Daun, een gezellig plaatsje in de Vulkaneifel. In de directe omgeving ervan liggen de door vulkanisme miljoenen jaren geleden gevormde Eifeler Maare, mooi op een rijtje: de Gemündener Maar, de Weinfelder Maar en de Schalkenmehrener Maar. Vanaf de hoog op de Mäuseberg staande Dronketurm, waar we langs rijden en even stoppen, hebben we een prachtig uitzicht op alle drie de spiegelende meren tegelijk. Daarna rijden we terug naar het hotel in Landkern.
 

Dag 3
Naar Burg Eltz
We rijden naar Burg Eltz (ca. 30 min.), het grootste kasteel langs de Moezel, en waarschijnlijk ook het meest sprookjesachtige. De ligging is uniek: met uitzicht op de Moezel, en andersom is het kasteel vanaf de heuvels in de wijde omgeving overal zichtbaar. Het kasteel is al negen eeuwen in het bezit van dezelfde adellijke familie, die er ook al die tijd gewoond heeft: nu Johan Jakob, Grab zu Eltz, de 34e generatie! In het kasteel zijn vele ingerichte zaaltjes te bezoeken, te zien zijn o.a. harnassen, zwaarden, hellebaarden, historische prenten en oude schilderijen en in de zogenaamde schatkamer zelfs oude objecten van goud en zilver. Een rondleiding van ca. drie kwartier maakt deel uit van de entrée. We rijden daarna door naar Treis-Karden, een wijnplaatsje op beide oeverzijden van de Moezel, met vooral in het deel Treis verschillende wijnhuizen in de hoofdstraat.
 

Dag 4
Naar Mörsdorf (Hunsrück) en Cochem
We worden eerst naar Mörsdorf, vooraan in de Hunsrück, gebracht (ca. 60 min.). Het landschap van de Hunsrück, aan de zuidzijde van de Moezel, is vergelijkbaar met dat van de Eifel: stevige heuvels en heel bosrijk. De Geierlay hangbrug hoog boven het diepe dal van de Mörsdorfer Bach is de langste (360 m.) en spectaculairste hangbrug van Duitsland. We lopen de Geierlaysteig, een wandeling van 6 km die zowel hoog over de hangbrug gaat als diep beneden er onderlangs. In de middag maken we de terugrit via Cochem, een mooi wijnstadje gebouwd rondom de Reichsburg. Er is gelegenheid een rondje door het plaatsje te wandelen en een goede wijnhandel te bezoeken om te proeven en/of te kopen.
 

Dag 5
Terugreis via Abtei Maria Laach
Uitchecken. We rijden eerst naar de beroemde abdij van Maria Laach (ca. 45 min.), een van de mooiste romaanse bouwwerken van Noord-Europa, fraai gelegen aan de Laacher See (en daarom ook zo genoemd). De grote benedictijnse kloostergemeenschap telt ca. 30 paters, aangevuld met civiel personeel natuurlijk. Sommige delen van het gebouwencomplex zoals de prachtige kloosterkerk en de toegang daarnaartoe (het zogenaamde paradijs, atrium, koorbanken) is vrij te bezoeken. Er zijn ook enkele winkeltjes waar traditionele handwerkproducten (deels zelf gemaakt in het klooster) te koop zijn als souvenirtje(s) zoals kaarten en boekjes, aardewerk en glas, fruitjams, koekwerk en het populaire kloosterbier van Abtei Maria Laach. Vroeg in de middag is de doorreis naar Eindhoven, aankomst 17.00 uur. Einde van deze excursuereis voor singles.
 

Hotel zur Post Landkern

ligging: in de (maar op de avond en in de nacht rustige) hoofdstraat van het plaatsje Landkern (Süd-Eifel) op ca. 10 km van de Moezel
faciliteiten: klein, gezellig en verzorgd hotel van de familie Schaden met ca. 25 kamers, restaurant/ontbijtruimte, bar, achtertuin met terras, wifi.
kamers: altijd met een eigen badkamer met douche en toilet. 
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt of in een horecagelegenheid onderweg tijdens de wandelingen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 02-09-2024
625,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Landkern v.v. per minibus 
* verblijf in een 1-persoonskamer met eigen eigen douche en toilet
* dagelijks ontbijt en vastgesteld 3-gangendiner
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus 

exclusief:
* entreegelden (dag 1 Genovevaburg, dag 2 Kasselburg, dag 3 Burg Eltz, dag 4 de Geierlay hangbrug, totaal ca. € 35,- ter plaatse te betalen) 
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
 
inclusief:
* Eindhoven Station NS-Landkern v.v. per minibus 
* verblijf in een 1-persoonskamer met eigen eigen douche en toilet
* dagelijks ontbijt en vastgesteld 3-gangendiner
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus 

exclusief:
* entreegelden (dag 1 Genovevaburg, dag 2 Kasselburg, dag 3 Burg Eltz, dag 4 de Geierlay hangbrug, totaal ca. € 35,- ter plaatse te betalen) 
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook