Single excursiereis Belgische Kust

5 dagen
niveau 1 van 3
minibus
vanaf € 719,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
07-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

nieuw bij Aktiva Tours: excursiereizen per minibus
met Antwerpen, Brugge en Gent
inclusief verblijf in 1-persoonskamer, ontbijt en diner
groep: minimaal 6 / maximaal 8 of 16 reizigers (in geval van 16 reizigers worden er 2 groepen gemaakt en zijn er 2 reisleiders en 2 minibussen).

Ontdek de Belgische Kust met deze nieuwe excursiereis per minibus
Onze wandelreizen per minibus zijn al jaren een succes. Daar moeten we meer mee doen dachten we, want er zijn nog zoveel meer mooie plekken om te ontdekken en niet iedereen houdt van lange wandelingen, daarom bieden we vanaf 2024 ook diverse excursiereizen per minibus aan. 

De Belgische kust behoort tot één van de meest bezochte streken van onze zuiderburen. Mooie stranden, afwisselende steden zoals Antwerpen, Brugge en Gent en pittoreske plaatsjes zoals Veurne, Diksmuide en Ieper staan garant voor een leuke en gezellige reis in het Nederlandstalige deel van België. We verblijven in het familiehotel Sabot d'Or, in de bekende badplaats Blankenberge. Slenter samen met wat reisgenoten door het oude centrum met leuke winkeltjes, of geniet van een kopje koffie of thee met een Belgische wafel op een van de vele terrasjes aan de boulevard met uitzicht op zee. 

Dag 1
Via Antwerpen naar Blankenberge
De reisleider staat bij het NS station Eindhoven klaar om ons met de minibus naar Blankenberge te brengen (ca. 190 km). Onderweg brengen we een bezoek aan de stad Antwerpen. Hier hebben we vrije tijd om het gezellige centrum met de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te bekijken en om op een van de gezellige terrasjes te genieten van een kopje koffie of thee met een Belgische wafel. Daarna rijden we door naar ons hotel in Blankenberge, waar we vanavond gezellig samen aan tafel gaan voor het diner.

Dag 2
Brugge en Damme
Na het ontbijt staan de stad Brugge en het plaatsje Damme op ons programma. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door het historisch centrum van Brugge. We zien o.a. het gotische stadhuis, de Brugse Hallen en het Belfort. Daarna kunt u op eigen gelegenheid nog even door Brugge lopen. Strijkt u neer op een terrasje voor de lunch, of wandelt u door het Begijnhof? Winkelliefhebbers wippen natuurlijk even binnen in een van de leuke boetiekjes. Vanmiddag gaan we naar het vlak bij Brugge gelegen Damme. Het plaatsje heeft een erg mooi oud marktpleintje met een monumentaal stadhuis en vele monumentale panden eromheen. Ook de straten naar het marktplein toe staan vol mooie oude huizen. Overal in het dorp vind je boekenwinkeltjes en verwijzingen naar Tijl Uylenspiegel die hier volgens de overleveringen zou zijn geboren. 

Dag 3
Tocht langs de Belgische Kust
Na het ontbijt maken we een mooie tocht langs de Belgische kust. Via Oostende en Nieuwpoort komen we in de plaats Veurne. Deze stad dateert uit de 9e eeuw. De sporen uit het verleden zijn nog steeds aanwezig. Veurne kent vele gotische gebouwen, waarvan de meeste rond de Grote Markt zijn gesitueerd. Aansluitend rijden we naar Diksmuide, waar ooit de zuivelhandel de belangrijkste inkomstenbron was. De stad is het meest bekend geworden door het IJzerfront, oftewel de beruchte dodengang uit de Eerste Wereldoorlog. Dit stukje niemandsland is op sommige plaatsen amper 50 meter breed. U kunt de loopgraven bezichtigen om een goed beeld van de waanzin van de grote oorlog in Westhoek te krijgen. Na de middag bezoeken we Ieper. Al vanaf de 11e eeuw is de naam Ieper bekend en deze naam zou afkomstig zijn van het riviertje de Ieperlee. Tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft de stad zwaar onder vuur gelegen en is destijds geheel verwoest. Onder leiding van architect Jules Coomans is de stad weer geheel opgebouwd. De 40 jaren die voor de wederopbouw nodig waren, hebben geresulteerd in wat de stad nu is. Tegen de avond zijn we terug in Blankenberge.

Dag 4
Gent en Sluis
Vandaag gaan we de prachtige stad Gent bezoeken. Gelegen tussen Antwerpen en Brugge combineert het het beste van deze beide steden: historische charme en een bruisend studentenleven. Gent kenmerkt zich door een groot aantal schitterende gebouwen. De indrukwekkende Gotische gebouwen, zoals de dramatische Sint-Baafskathedraal en het Gravensteen, boezemen ontzag in. Via het mooie plaatsje Sluis rijden we terug naar ons hotel.

Dag 5
Vrije ochtend en terugreis
De ochtend kunt u naar eigen inzicht indelen. Maakt u samen met wat reisgenoten een strandwandeling of koopt u nog snel een laatste souvenirtje? De reisleiding zal een voorstel doen om de reis af te sluiten met een gezamenlijke lunch, u kunt uiteraard zelf kiezen of u hier aan deel wilt nemen. In de middag rijden we terug naar het station van Eindhoven waar we afscheid van elkaar nemen. Wie weet zien we elkaar terug op een volgende singlereis.

Hotel Sabot d'Or

ligging: het 2-sterren familiehotel ligt op wandelafstand van het mooie strand van Blankenberge. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een eigen restaurant en een lounge. Het gehele hotel is rookvrij en voorzien van gratis wifi.
kamers: alle comfortabele kamers beschikken over boxspringbedden, televisie en een badkamer met douche en toilet. 
maaltijden: tijdens deze reis zijn het ontbijt en een vastgesteld 3-gangendiner inbegrepen.

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 17-06-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 735,-
Vertrekgarantie
Ma 26-08-2024
779,-
Ma 07-10-2024
719,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Blankenberge v.v. per minibus 
* verblijf in een 1-persoonskamer met eigen eigen douche en toilet
* dagelijks ontbijt en vastgesteld 3-gangendiner
* gids in Brugge
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus 

exclusief:
* toeristenbelasting ca. € 2,50 per persoon per nacht 
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief:
* Eindhoven Station NS-Blankenberge v.v. per minibus 
* verblijf in een 1-persoonskamer met eigen eigen douche en toilet
* dagelijks ontbijt en vastgesteld 3-gangendiner
* gids in Brugge
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus 

exclusief:
* toeristenbelasting ca. € 2,50 per persoon per nacht 
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook