Fly-drive Vikos en Meteora - Kloosters, Kloven en Kust

8 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
beoordeling: 8
vanaf € 1.159,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
29-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief vlucht en autohuur
bezoek de Meteora kloosters
met uitgebreid boekwerk met Nederlandstalige wandel- en autoroutes
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: heel veel aankomstdata mogelijk, zie hiervoor het tabblad Data & Prijzen

Griekenland heeft zoveel meer te bieden dan de bekende eilanden 
Op het vasteland kan iedereen die van rust en natuur houdt zijn/haar hart ophalen, het biedt enkele unieke ruige gebieden, nog puur en ongerept. Deze week combineert wandelen, natuur en cultuur, u slaapt in kleinschalige familie gerunde hotelletjes, met om de hoek altijd wel een traditionele taverna. Ver van de gebaande paden ervaart u het echte en authentieke Griekenland.

Eerst bezoekt u de Meteora kloosters, met recht onderdeel van het Unesco werelderfgoed. Op torenhoge rotsen, zwevend tussen hemel en aarde, balanceren middeleeuwse kloosters op de top. Te voet kunt u zwerven tussen deze zuilen, door een groen woud met afgelegen kloosters en kapelletjes. Hierna volgt de imposante Vikos kloof, volgens het Guinness Book of Records de diepste kloof ter wereld, een must voor elke wandelaar. De wandelingen lopen door het nationale park. U verblijft in een pitoresk bergdorpje en zult worden verrast met adembenemende uitzichten. De laatste halte is aan de kust, rondom het dorpje Syvota liggen meerdere baaien met azuurblauw water, een waar paradijs om na enkele lange wandelingen het verkoelende water in te duiken.

De fly-drive wordt ondersteund door een uitgebreid boekwerk, dat fungeert als gids, het bevat duidelijke Nederlandstalige wandel- of autoroutes en allerlei tips en wetenswaardigheden over de omgeving. Uiteraard hoeft u niet te wandelen, het gebied leent zich ook uitstekend om met de auto te ontdekken, u rijdt over prachtige wegen door spectaculaire gebieden. Voor de wandelingen dient over u een goede conditie en uitrusting te beschikken. De spectaculaire omgeving is ongeëvenaard en maakt elke vermoeidheid meer dan goed.

Dag 1
Vlucht Amsterdam-Preveza. Transfer van Preveza naar Kalambaka (ca. 4 uur). 
Bij aankomst in Preveza ontvangt u uw huurauto. Via Arta of Ioannina rijdt u naar uw accomodatie in Kalambaka. Uiteindelijk arriveert u bij de iconische Meteora, een gebied met immense verticale monoliet-rotsen en kloosters balancerend op de top.

Dag 2
wandeling 1 Kalambaka- Agia Triada- Agios Stefanos- Kalambaka ca. 8 km.
Aan de rand van Kalambaka volgt de wandeling over smal paadje, tussen reusachtige rotsen door, de route overbrugt in korte tijd zo'n 250 meter. Vervolgens loopt het pad onder een gigantische pilaar met daarboven het klooster Agia Triada, dat ooit gebruikt is als locatie voor de James Bond film 'For your Eyes Only'. Het volgende klooster dat u kunt bezoeken is Agios Stefanos. Het uitzicht vanaf het balkon is overweldigend.

wandeling 2 Kalambaka- Kastraki- Kalambaka ca. 7 km
De tweede route zigzagt tussen de rotsen nabij het dorpje Kastraki. Halverwege dient u twee maal even te klauteren en te klimmen, met elk een hoogte verschil van zo’n 150 meter. De route loopt globaal rondom de reusachtige Alsos zuil, met onderweg vele heremieten grotten, spelonken, kapelletjes en natuurlijk kloosters. Veel heiligdommen zijn amper toegankelijk en alleen te bereiken met touwladders.

Dag 3
vertrek Meteora, autorit van Kalambaka naar Monodendri ca. 3,5 uur
wandeling 3 stadwandeling oude stad van Ioannina ca. 2,5 km
wandeling 4 rondwandeling Pamvotida eiland ca. 3 km

U rijdt vandaag naar het westen, over een nieuwe tolweg, parallel aan de oude Romeinse handelsweg; de Via Egnatia. Stop halverwege zeker even in Ioannia, een schitterende stad gelegen aan het Pamvotida meer. Ioannina heeft een rijke geschiedenis en is sinds de oudheid kruispunt geweest van vele beschavingen, getuige de Byzantijnse- en Orthodoxe kerken, moskeeën en synagogen. Eén uurtje verder rijden ligt het Aoös Nationale Park. Hier ligt de indrukwekkende Vikos kloof met daaromheen de pitoreske Zagori dorpjes. U wordt welkom geheten door Konstantina en Dimitri, het echtpaar dat het kleine hotel runt. Tip: rijd voor zonsondergang nog even door naar Oxia, met een adembenemend uitzichtpunt over de Vikos kloof.

Dag 4
wandeling 5 Vitsa-Dilofo-Vitsa ca. 12 km
De route van vandaag begint in Vitsa. Het dorpje mengt zich gemakkelijk met de omgeving, tussen de overdadige tuinen liggen herenhuizen met dikke muren van dolomiet en kalksteen, dakpannen van plakken leisteen en eikenhouten balkons. Vanaf de dikke plataan begint het wandelavontuur. Meteen daalt het pad zo'n 250 meter, over een oude stenen trap van duizend treden. Deze fotogenieke trap slingert als een slang, langs de uitgehouwen bergwand, naar beneden. Eenmaal bij de rivier, in het voorjaar hoog en wild kolkend en droog in het najaar, brengt de elegante stenen boogbrug van Misiou u aan de overzijde. In de Zagoria bevinden zich meerdere stenen boogbruggen, eeuwenoude bouwwerken die alle ezelspaden met elkaar verbindt. Tot aan Dilofo wandelt u door dichte bossen van eikenbomen en platanen. Eenmaal terug in Vitsa kunt u genieten van een frappé, een verfrissende koude koffie, op één van de terrasjes onder de dikke plataanboom op het centrale plein.

Dag 5
transfer Monodendri – Vikos ca. 40 min
wandeling 6 Vikos kloof ca. 17 km

Na een vroeg ontbijt wordt u door de hotellier naar Vikos gebracht. Vandaag staat de allermooiste wandeling op het programma, een spectaculaire tocht door de prachtige Vikos kloof. De groenheid en de grootsheid van de kloof maakt simpelweg sprakeloos. De hoge kliffen en rotsen aan weerszijde reiken tot aan de hemel en maakt nietig, de omgeving is eenvoudigweg overweldigend. Vanwege de unieke diversiteit aan flora en fauna en heel veel beschermde planten- en bloemensoorten is het alsof u door Jurassic Park loopt. Hoe nauwer de kloof, destemeer het pad zal glooien en soms dient u van rots naar rots te springen. Om de kloof te verlaten dient er pittig geklommen te worden. Enigszins vermoeid, maar een geweldige ervaring rijker, komt u weer in Monodendri aan.

Dag 6
autorit van Monodendri naar Syvota ca. 2 uur
wandeling 7 Paramithia ca. 9 km

Vandaag dient u weer in te pakken, u verlaat het gebied van Zagoria en wordt verwacht aan de kust. Onderweg rijdt u langs Dodoni; een archeologisch park met een oud amphitheater. De rit naar de kust is niet lang. Tip: verlaat de snelweg en ondek leuke dorpjes. In de vallei van Paramithia is een korte wandeling uitgezet. In Syvota, een schilderachtig havenplaatsje met kleine kleurige vissersbootjes aan de kade, staat het laatste hotel. De omgeving is prachtig met groene bossen aan een azuurblauwe zee met parelwittte stranden. Ondanks dat Syvota een waar paradijsje is, is het nog een geheim, hier treft u geen massa toerisme en drukte.

Dag 7
wandeling 8 Syvota ca. 5 km en wandeling 9 Karovostasi & Oud-Elina ca. 6 km
De laatste wandeling voert langs verschillende baaitjes, de Ionische zee is glashelder en het water aangenaam warm. Als het water laag staat, kunt u al wadend het onbewoonde eilandje Megalo Mourtemeno bereiken. Op dit dichtbegroeide eiland, met een paar afgelegen baaitjes, waant u zich Robinson Crusoë. Na een lus door de heuvels van Syvota eindigt de route op de kade met meerdere tavernas. Tip: Jorgos is de ober, kok, visser en eigenaar van de beste vistaverna aan de boulevard, zijn vis is altijd vers. De laatste wandeling begint en eindigt op het Karavostasi strand, gelegen halverwege Syvota en Parga. De route zal stijgen tot de verscholen nederzetting van oud-Elina, ook wel Dymokastro genoemd. Het is een bijzondere plek, een archeologische opgraving tussen olijfbomen, geheel onbewaakt, zonder hekken of entree. De muren zijn gebouwd in de 4e eeuw voor Chr. en staan nog steeds overeind, ondanks de verwoesting van de Romeinen in 167 voor Chr. Het pad gaat verder naar het afgelegen Prapa Mali strandje, alleen toegankelijk met boot of te voet.

Dag 8
Terugreis
U verlaat Syvota en rijdt naar de luchthaven Preveza in ca. 2,5 uur. Op de luchthaven levert u uw huurauto weer in en stapt aan boord van het Transavia toestel dat u van Preveza naar Amsterdam brengt.
Καλό ταξίδι Goede reis !

Fly-drive Vikos en Meteora - Kloosters, Kloven en Kust

U verblijft in aangename en kleinschalige accommodaties, speciaal geselecteerd om de gastvrijheid en locatie; ver van de massa en dichtbij het authentieke Griekenland. Als gevolg van beschikbaarheid kan het gebeuren dat de accommodatie niet meer beschikbaar is, in dat geval wordt een gelijkwaardig alternatief voor u geboekt. U verblijft op basis van logies en ontbijt.

Dag 1 en 2 Monasteri in Kalambaka
Dag 3 t/m 5 Vikos of Arktouris hotel in Monodendri
Dag 6 en 7 Ideal Boutique in Parge of Ornella Beach in Sivota

 

jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* Amsterdam-Preveza v.v. met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer 
* 7 x ontbijt
* huurauto small - standard (Seat Mii of soortgelijk)**
* kaartmateriaal en Nederlandstalige routebeschrijving en toeristische informatie
* GPS-data op aanvraag 

** Noot: het minimum aantal reizigers bij deze reis is 2 personen. Wanneer u de reis boekt voor 1 persoon dan geldt er een toeslag voor de huurauto. De exacte toeslag is afhankelijk van de gekozen reisdata.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 20,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 42,- per enkele reis
* toeslag 1-persoonskamer € 180,- (van 01/07 tot 15/09)
* toeslag 1-persoonskamer € 120,- (overige periodes)

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 1,50 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen)
* overige maaltijden
* voor nieuwe boekingen vanaf 7 maart 2024 toeristenbelasting € 3,- tot 6,- per kamer per nacht (ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Als je van rust en de natuur hou is dit een super reis . Onze laatste wandeling in Karavostasi was al een hele tijd niet gelopen wat resulteerde in vrij dichte begroeiing en heel veel spinnen. En een hek (het 1e) was niet op slot en de tweede wel maar hier kon je omheen. Het pad wat daarna volgde was een soort stotplaats van vuil . Jammer voor de mooie omgeving. Verder hebben we zeer genoten ondanks de 30 + temperatuur.

anoniem, reisperiode juni 2024
8

Wij zijn zeer tevreden over de reis, de accommodaties zijn kleinschalig, netjes en personeel erg vriendelijk en gastvrij. We hebben mooie wandelingen gemaakt, echter de beschrijving en bewegwijzering was niet altijd duidelijk, wat het nodige avontuur heeft opgeleverd met de nodige risico's, dus dat kan beter. Verder was de hele reis goed geregeld; vlucht, autohuur, accommodaties.

anoniem, reisperiode mei 2024
inclusief:
* Amsterdam-Preveza v.v. met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer 
* 7 x ontbijt
* huurauto small - standard (Seat Mii of soortgelijk)**
* kaartmateriaal en Nederlandstalige routebeschrijving en toeristische informatie
* GPS-data op aanvraag 

** Noot: het minimum aantal reizigers bij deze reis is 2 personen. Wanneer u de reis boekt voor 1 persoon dan geldt er een toeslag voor de huurauto. De exacte toeslag is afhankelijk van de gekozen reisdata.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 20,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 42,- per enkele reis
* toeslag 1-persoonskamer € 180,- (van 01/07 tot 15/09)
* toeslag 1-persoonskamer € 120,- (overige periodes)

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 1,50 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen)
* overige maaltijden
* voor nieuwe boekingen vanaf 7 maart 2024 toeristenbelasting € 3,- tot 6,- per kamer per nacht (ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook