Fietsvakantie Vietnam

17 dagen
niveau 1 van 3
vliegtuig
vanaf € 3.779,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
31-12-2024. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

vluchten inbegrepen
cruise met overnachting in Ha Long Bay
met fietsroutes naar o.a. Mai Chau, Hue, Hoi An en Ho Chi Minh-stad
routes: de fietsroutes duren ca. 2 tot 4 uur en de afstanden liggen tussen 23 en 45 kilometer
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: van 1 januari t/m 31 december

Ontdek de highlights van Vietnam 
Deze reis heeft echt alles te bieden. Een bezoek aan de miljoenensteden Hanoi en Ho Chi Minh City, prachtige fietstochten door het platteland, een bezoek aan Hue en Hoi An, een onvergetelijke boottocht door Halong Bay en nog zoveel meer. De reissom is flink, maar daar krijgt u ook veel voor terug. Alle overnachtingen, veel maaltijden, boottochten, entreegelden, de nachttrein en een binnenlandse vlucht zijn inclusief evenals een Engelssprekende fietsgids die u tijdens deze reis begeleidt.
 
 title=

Dag 1
Heenreis Amsterdam - Hanoi
Vandaag vliegt u van van Schiphol naar Hanoi (met overstap).

Dag 2
Aankomst Hanoi
Welkom in Vietnam! Na aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer per bus naar uw hotel (ca. 45 minuten). De rest van de dag is vrij te besteden. Afhankelijk van de vluchttijden valt er vandaag al genoeg te ontdekken in deze opvallend groene stad. Vanwege de langdurige Franse overheersing ademt Hanoi nog altijd een typisch koloniale sfeer uit. Door de hele stad verrijzen steeds meer moderne huizen en kantoorgebouwen terwijl u in de Old Quarter (oude wijk) van Hanoi nog veel koloniale gebouwen vindt met om de paar meter een eettentje. U overnacht in Hanoi.

Dag 3
Hanoi naar Mai Chau • Fietstocht door Mai Chau Valley (ca. 35-40 km/4 uur)
Na het ontbijt stapt u bij uw hotel op de bus naar Mai Chau. Zodra u de stad uit rijdt wordt het landschap steeds bergachtiger en geniet u van schitterende panorama's tijdens de rit. Aan het begin van de middag arriveert u bij uw homestay in Mai Chau. Na de lunch stapt u voor het eerst op de pedalen en fietst u door de sprookjesachtige valleien van Mai Chau. Onderweg wordt u begeleid door kronkelende beekjes en fluitende vogels. De route gaat verder door diverse 'White Thai' dorpjes die worden afgewisseld met rijstvelden en uitgestrekte natuur. Vanavond is het diner inclusief en geniet u van een traditionale dansshow van de lokale bevolking. U slaapt in een homestay op palen.

Dag 4
Mai Chau naar Nho Quan • Fietstocht naar Tam Coc (ca. 35 km/4 uur)
Na het ontbijt neemt u afscheid van de vriendelijke Thai en rijdt u terug naar de delta. Na een rit van ongeveer 3 uur komt u aan in Nho Quan en begint uw spectaculaire fietstocht naar Tam Coc. Onderweg stopt u in het dorpje Kenh Ga voor de lunch in een klein lokaal restaurant. Daarna vervolgt u de weg via Hoa Lu naar Tam Coc door mooie natuur met prachtige kalksteenpieken. Overnachting in Tam Coc.

Dag 5
Tam Coc naar Ha Long City • Boottocht Ngo Dong River & Fietstocht van Thai Binh naar Ha Long City (ca. 35-40 km / 3-4 uur)
In de ochtend start u met een tocht per roeiboot langs de kalksteenpieken en rijstvelden van Tam Coc. Een onvergetelijke ervaring! Daarna stapt u in de bus voor de transfer naar Ha Long City. Vandaag doorkruist u enkele provincies voordat u Ha Long City bereikt. In de provincie Thai Binh - het hart van de Red River Delta - fietst u naar de Keo Pagoda, die wordt beschouwd als de mooiste pagode in Noord-Vietnam. U fietst door het prachtige en weelderige landschap van de Red River Delta naar Ha Long City waar u in de late namiddag arriveert. De lunch en het diner zijn vandaag inclusief.

Dag 6
Ha Long Bay
Vanochtend kunt u het rustig aan doen. Om 10.30 uur wordt u opgehaald bij het hotel en naar de steiger van Halong gebracht. Hier gaat u aan boord gaan van uw boot voor 2 dagen cruisen in Ha Long Bay! Met meer dan 2000 kalkstenen eilanden die uit het smaragdgroene water oprijzen ziet het er sprookjesachtig uit. Na de lunch wordt een van de mooiste grotten bezocht en kunt u in een kajak of roeiboot zelf op verkenning uit. 's Avonds geniet u van het diner aan boord van het schip waarna u de nacht doorbrengt in uw eigen hut.

Noot: de reisroute en het schema van de cruise kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd als gevolg van weersomstandigheden, getijden en operationele omstandigheden. De zwem- of kajakexcursie kunnen worden geannuleerd vanwege slecht weer. Niet-gebruikte diensten worden niet gerestituteerd.

Dag 7
Ha Long Bay naar Hanoi
Geniet 's ochtends tijdens het ontbijt van het prachtige uitzicht op de baai. Terwijl de boot langs de rotsformaties richting de haven vaart wordt er een brunch geserveerd. De ontscheping is rond 11.00 uur waarna u weer terugkeert naar Hanoi voor de overnachting. 

Dag 8
Hanoi • Nachttrein van Hanoi naar Hue
Vandaag heeft u ruim de tijd om Hanoi te ontdekken. Tijdens het stadsbezoek komen we langs de Tempel van de Literatuur, die in 1070 werd gebouwd en diende als de eerste Koninklijke Nationale Universiteit van Vietnam. Ook brengt u een bezoek aan de Tran Quoc Pagode en de Quan Thanh Tempel. In de middag bezoekt u het Etnograpische Museum, dat een goed gedocumenteerde tentoonstelling heeft over de 54 etnische groepen van het land. Ten slotte kunt u de Oude Wijk met haar met talloze steegjes ontdekken. 's Avonds stapt u op de nachttrein naar Hue.

Noot: in de nachttrein slaapt u in een gedeeld 4-persoonscompartiment. 

Dag 9
Hue • Fietstocht  in de omgeving van Hue (ca. 30-35 km/3 uur)
Rond 9 uur 's ochtends arriveert u op het station van Hue waarna u meteen naar een lokaal restaurantje gaat voor het ontbijt. Daarna maakt u een fietstocht naar de Forbidden Citadel. Vervolgens fietst u verder naar het dorp Kim Long via de dorpjes An Luu en La Chu en komt u langs de Thien Mu Pagode, het symbool van de romantische stad Hue. Overnachting in Hue.

Dag 10
Hue • Boottocht Perfume River, kookworkshop en fietstocht Thuy Bieu Eco-Village (ca. 25-35 km/3 uur)
Na het ontbijt in het hotel maakt u een boottocht op de Perfume River richting het ecodorp Thuy Bieu. Het authentieke dorp staat bekend om zijn fruitboomgaarden. U volgt hier een kookworkshop om de kenmerkende gerechten van Hue te bereiden. Uiteraard zult u van uw eigen creaties genieten in het openluchtrestaurant aan de rivier. In de middag fietst vanuit Thuy Bieu terug naar Hue voor de overnachting.

Dag 11
Hue - Danang - Hoi An (ca. 35 - 40 km / 5 tot 6 uur)
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u richting Hoi An via de bekende Mandarin Road. Vanaf Phu Loc maakt u een fietstocht van ongeveer 25 kilometer naar Danang. Op de top van de Ocean Cloud Pass heeft u een panoramisch uitzicht over Danang City en de omgeving. U rijdt verder naar Hoi An waar u aan het begin van de avond arriveert.

Dag 12
Hoi An • Fietstocht naar het strand (ca. 25-30 km/2,5 tot 3 uur)
U begint de dag met een fietstocht door het platteland van Hoi An naar het strand van Cua Dai. Hier kunt u heerlijk ontspannen en een duik nemen voordat u terugfietst naar Hoi An. De rest van de middag heeft u tijd om Hoi An te ontdekken. Sinds het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat zijn auto's en vrachtwagens in de binnenstad verboden. Rustig is het er niet, want het is een van de populairste bestemmingen van het land. Niet gek, want het is er erg mooi. Het pittoreske stadje heeft een ontspannen, bijna dromerige sfeer met een bijzondere mix van Chinese, Japanse, Vietnamese en Europese invloeden. Al wandelend door de smalle straatjes komt u langs de Japanse Brug, de levendige lokale markt en de Phuk Kien Assembly Hall. 

Dag 13
Hoi An - Da Nang - Ho Chi Minh City - Cai Be
Transfer naar de luchthaven van Da Nang voor een korte vlucht naar Ho Chi Minh City. Vanaf daar gaat het verder naar de Mekong Delta, een gebied dat bekend staat als de 'rijstkom' van Vietnam vanwege zijn vruchtbare gronden. Bij aankomst in Cai Be stapt u aan boord van een kleine boot die u naar de Mekong Lodge brengt, een charmante accommodatie aan de oevers van de Tien Giang rivier. De lodge wordt omgeven door pittoreske boomgaarden en kanaaltjes. Na het inchecken maakt u nog een korte fietstocht van ca. 1,5 uur om de omgeving te verkennen. Overnachting in een lodge in Cai Be.

Dag 14
Fietstocht Cai Be naar Can Tho (ca. 30-45 km / 3-4 uur)
Vandaag ontdekt u Tan Phong Island. U fietst door fruitboombaarden, afgewisseld met dorpjes en verschillende lokale markten. Vervolgens gaat het verder richting Can Tho. De route gaat over landelijke weggetjes en onderweg steekt u kleine natuurlijke kreken over met de veerboot. Overnachting in Can Tho.

Dag 15
Can Tho naar Ho Chi Minh City • Fietstocht Cai Rang naar Can Tho (ca. 35-40 km / 3-4 uur)
U moet vroeg uit de veren om de drijvende markt van Cai Rang te bezoeken. Het is de grootste en meest bekende drijvende markt in de Mekong Delta. Bij aankomst merkt u meteen de levendige en drukke handelsatmosfeer. Honderden boten komen hier bij elkaar om hun landbouwproducten te ruilen: suikerriet, groenten, aardappelen, watermeloen en kokosnoot. De prestaties van handelaren die fruit van boot naar boot jongleren zijn bewonderenswaardig. Na het bezoek stapt u op de fiets voor een tocht naar Can Tho. Daarna is het tijd om de Mekong Delta achter u te laten en wordt u per bus naar uw hotel in Ho Chi Minh City gebracht.

Dag 16
Ho Chi Minh City - Amsterdam
Afhankelijk van de vluchttijden heeft u vandaag nog tijd om Ho Chi Minh City te verkennen voordat u vanuit het hotel naar de luchthaven gebracht wordt voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 17
Aankomst Amsterdam
Na een nachtvlucht landt u vandaag op Schiphol.

Fietsvakantie Vietnam

Tijdens deze reis verblijft u in hotels in de genoemde plaatsen in het dagprogramma. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag(en) Plaats Accommodatie
dag 1 Amsterdam - Hanoi Nachtvlucht
dag 2 Hanoi Hong Ngoc Dynastie Hotel ***
dag 3 Mai Chau Homestay
Huizen op palen (stilt houses)
dag 4 Ninh Binh Nam Hoa hotel **
dag 5 Ha Long Muong Thanh Grand Hotel ****
dag 6 Ha Long Bay Swan Cruise
eigen hut
dag 7 Hanoi Hong Ngoc Dynastie Hotel ***
dag 8 Hanoi - Hue Nachttrein
4-persoonscompartiment
dag 9 en 10 Hue Rosaleen Boutique hotel ***
dag 11 en 12 Hoi An Le Pavillon Paradise Hoi An ***
dag 13 Saigon Elios hotel ***
dag 14 Cai Be Mekong Lodge ***
dag 15 Can Tho Can Tho Ecolodge ****
dag 16 Ho Chi Minh City - Amsterdam Nachtvlucht


apr 2024 | mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 | nov 2024 | dec 2024 |
inclusief:
* vlucht Amsterdam - Hanoi en Ho Chi Minh City - Amsterdam 
* ruimbagage (max. 25 kg)
* 13 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 1 x boottocht Ha Long Bay incl. overnachting in een eigen hut
* 1 x nachttrein Hanoi - Hue in een 4-persoonscompartiment
* 14 x ontbijt, 9 x lunch en 4 x diner
* gebruik toerfiets
* alle transfers zoals genoemd in het programma
* binnenlandse vlucht Danang - Ho Chi Minh City met Vietnam Airlines
* boottochten zoals genoemd in het progamma
* entreegelden van de genoemde activiteiten in het programma
* lokale Engelssprekend fietsgids

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 570,-

exclusief:
* overige maaltijden
* fooien en persoonlijke uitgaven
* entreegelden in Hanoi en Ho Chi Minh City
* het visum voor Vietnam (klik hier voor meer informatie). Let op: vraag het visum pas aan nadat de reis op vertrekgarantie staat.
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief:
* vlucht Amsterdam - Hanoi en Ho Chi Minh City - Amsterdam 
* ruimbagage (max. 25 kg)
* 13 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 1 x boottocht Ha Long Bay incl. overnachting in een eigen hut
* 1 x nachttrein Hanoi - Hue in een 4-persoonscompartiment
* 14 x ontbijt, 9 x lunch en 4 x diner
* gebruik toerfiets
* alle transfers zoals genoemd in het programma
* binnenlandse vlucht Danang - Ho Chi Minh City met Vietnam Airlines
* boottochten zoals genoemd in het progamma
* entreegelden van de genoemde activiteiten in het programma
* lokale Engelssprekend fietsgids

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 570,-

exclusief:
* overige maaltijden
* fooien en persoonlijke uitgaven
* entreegelden in Hanoi en Ho Chi Minh City
* het visum voor Vietnam (klik hier voor meer informatie). Let op: vraag het visum pas aan nadat de reis op vertrekgarantie staat.
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook