Fietsvakantie van Venetië naar Poreč

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 630,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 01-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

langs de Adriatische kust door Italië, Slovenië en Kroatië
inclusief bagagevervoer
met verblijf in goede 3-sterrenhotels

route: dag 1 t/m 3 vlak, de overige dagen glooiend/licht heuvelachtig. Per fietsdag wordt ca. 40-70 km afgelegd. De route voert grotendeels over rustige weggetjes en verharde fietspaden. Op dag 4 en 5 kan de route ingekort worden (per trein).
minimum aantal reizigers: 2

Republiek Venetië: het land van Marco Polo
Venetië behoeft weinig introductie: het Canal Grande, de gondels die er varen, het San Marco Plein met de beroemde basiliek, het Dogenpaleis, de Brug der Zuchten... Haar bekendste inwoner was waarschijnlijk de ontdekkinsreiziger Marco Polo (1254-1324). De fietsroute gaat langs uitgestrekte stranden via het historische Portogruaro en de Romeinse opgraving Aquilea helemaal door het wijngebied van Friuli. Daarna fietst u verder naar de dogenstad Triëst: minder bekend dan Venetië en daardoor ook minder druk. De stad heeft eeuwenlang gewisseld tussem Venetiaans en Habsburgs bestuur en is daardoor qua aanblik een combi van Venetië en Wenen, en wordt daarom zelfs 'Wenen aan Zee' genoemd.... De import van koffie en koffiehandel heeft Triëst als havenstad op de kaart gezet. Tenslotte staat er een uitstap naar de wondermooie Istrische kust in Kroatië op het programma, met adembenemende uitzichten.

 title=

Dag 1
heenreis naar Mestre
Aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Mestre ca. 1250 km). Reizigers die arriveren met hun eigen auto kunnen deze tegen betaling (ca. € 60,- per week) parkeren op een openbare parkeerplaats. Vanuit Mestre is de historische binnenstad van Venetië eenvoudig per openbaar vervoer te bereiken. 

Dag 2
Mestre/Venetië-Jesolo/Caorle (ca. 40-65 km/4-6 uur)
Na enkele kilometers stapt u met de fiets op de veerboot en vervolgens de vaporetto en vaart u langs het beroemde Piazza San Marco. Vervolgens verder per fiets vanaf Punta Sabbioni langs de prachtige kust naar Jesolo/Caorle. Er zijn onderweg volop mogelijkheden voor een duik in de azuurblauwe zee.

Dag 3
Jesolo/Caorle-Portogruaro (ca. 40-60 km/4-6 uur)
Vanuit Caorle met haar kleurrijke oude centrum en haven fietst u richting de uitlopers van de Julische Alpen en later door het vlakkere 'Valli da pesca'. U passeert vele 'cassoni': huisjes die vroeger door vissers werden gebruikt tijdens het visseizoen. Portogruaro is een historische plaats met een markant netwerk van vele vaarten en kanalen.

Dag 4
Portogruaro-Palmanova/Aquileia (ca. 60/70 km/6-7 uur)
De route gaat door een streek van riviertjes en kanaaltjes naar Palmanova, ook wel ’sterrenstad’ genoemd vanwege de ligging op een 9-puntige ster in de heuvels. Aquileia heeft een belangrijke Romeinse opgraving (te bezichtigen). U kunt de route met ca. 20 km inkorten: Portogruaro-Latisana per trein (ca. 10 minuten, € 6,- ter plaatse te betalen).

Dag 5
Palmanova/Aquileia-Triëst (ca. 50-70 km/5-7 uur)
U begint in de wilde, gevarieerde ’wetlands’ van de Isonzo-delta, een beschermd en vogelrijk moerasgebied. Dan verder over kustweggetjes en dijkjes naar Monfalcone. U passeert typische dorpen als Duino en Sistiana, en het paleis van Miramare. In Triëst aangekomen, komt u in de Habsburger sferen tijdens een wandeling door historische straten, over imposante pleinen en langs gezellige boulevards met indrukwekkende paleizen. De route is in te korten met ca. 30 km: Monfalcone-Triëst per trein (ca. 25 minuten, € 7,-, ter plaatse te betalen).

Dag 6
Triëst-Piran/Portoroz (ca. 45 km/4 uur)
U stapt weer op de fiets voor een rit langs de kust naar Slovenië. U volgt de weg langs zee via bekende kuststadjes als Koper (Capodistria), Izola (Isola d’Istria) en Pira (Pirano) om te eindigen bij het bekende kuuroord Portoroz (Piran), gelegen aan de Sloveense Rivièra. 

Dag 7
Piran/Portoroz-Poreč (ca. 55 km/5 uur) 
Via de kust langs de zoutmijnen van Secovije. U passeert de grens met Kroatië en vervolgt de Parenza-route, een voormalige spoorlijn. Tegenwoordig is het een zeer fraai fietspad van gravel. Istrië is het grootste schiereiland in de Adriatische Zee. Eindbestemming is Poreç met de Euphrasius basiliek, die sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Die mag u niet missen!

Dag 8
vertrek
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie van Venetië naar Poreč. U kunt de boot terug naar Venetië nemen of per bus en trein naar Mestre (niet inbegrepen, beide ter plaatste te reserveren en betalen).

Fietsvakantie van Venetië naar Poreč

Tijdens deze reis verblijft u in 3-sterrenhotels (cat. B) inclusief ontbijt, meestal in het centrum gelegen. Tegen een toeslag is het mogelijk om in (voornamelijk) 4-sterrenhotels (cat. A) te verblijven. 

Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Mestre en Poreč. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Mestre Hotel Venezia 2-persoonskamer € 55,- (cat. B) of € 70,- (cat. A)
toeslag 1-persoonskamer € 45,- (cat. B) of € 50,- (cat. A) 
dag 2 Jesolo/Caorle Hotel Rosa  
dag 3 Portogruaro Hotel-Ristorante Alla Botte  
dag 4  Aquileia Hotel Patriarchi  
dag 5 Trieste Hotel Trieste  
dag 6 Portoroz Remisens Hotel Lucija  
dag 7 Poreč - 2-persoonskamer (prijzen op aanvraag)
toeslag 1-persoonskamer (prijzen op aanvraag)
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer (cat. B)
* 7 x ontbijt
* welkomstgesprek in het Engels
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* veerboot Venetië-Punta Sabbioni op dag 2*  (excl. fiets)
* gedetailleerde fietskaart en routebeschrijving (digitaal)

* Noot: wanneer de veerboot niet vaart wordt de transfer vervangen door een privétransfer.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* transfer Istrië-Venetië per boot ca. € 70 - 90 afhankelijk van het seizoen (bij boeking: paspoortnummer doorgeven)
* transfer eigen fiets Istrië-Venetië per boot ca. € 15 (ter plaatse betalen)
* huur toerfiets met 27 versnellingen € 85
* huur e-bike € 220
* toeslag 2-persoonskamer (cat. A) € 100
* toeslag 1-persoonskamer (cat. B) € 220
* toeslag 1-persoonskamer (cat. A) € 350
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* kosten meenemen fiets op de veerboot Venetië-Punta Sabbioni (ca. € 4)
* openbare parkeerplaats Mestre ca. € 60 per week
* lokale toeristenbelasting ca. € 10 tot € 15 (ter plaatse te voldoen)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Geweldig mooie fietsvakantie. Goede berijdbare veilige fietspaden. Sloveni? is zeer fietsvriendelijk. Wij hebben de organisatie gebeld op een feestdag en er is op ieder moment een vriendelijke medewerker van de organisatie per telefoon bereikbaar. Geweldige service! De klimpartijen waren in de stromende regen en we hebben een stukje moeten afstappen. De hotels waren zeer comfortabel. het laatste hotel was ver weg van de haven waardoor we met onze koffers een half uur hebben lopen slepen omdat het treintje dat reed steeds vol zat met oudere mensen. Let op! de boot vaart slecht 2 keer per week en erg vroeg wij hebben helaas de boot gemist!! (er rijd dan nog als alternatief een bus en de rit duurt dan 7 uur echt gemiste kans)
Postma
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook