Fietsvakantie van Venetië naar Poreč

8 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 820,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
05-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

langs de Adriatische kust door Italië, Slovenië en Kroatië
inclusief bagagevervoer
naar keuze met categorie A of B hotels

route: dag 1 t/m 3 vlak, de overige dagen glooiend/licht heuvelachtig. Per fietsdag wordt ca. 40-70 km afgelegd. De route voert grotendeels over rustige weggetjes en verharde fietspaden. Op dag 4 en 5 kan de route ingekort worden door een gedeelte per trein af te leggen.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: elke zaterdag van 30 maart t/m 13 juli en van 24 augustus t/m 5 oktober. Afwijkende reisdagen zijn mogelijk vanaf 6 personen.  

Republiek Venetië: het land van Marco Polo
Venetië behoeft weinig introductie: het Canal Grande, de gondels die er varen, het San Marco Plein met de beroemde basiliek, het Dogenpaleis, de Brug der Zuchten... Haar bekendste inwoner was waarschijnlijk de ontdekkingsreiziger Marco Polo (1254-1324). De fietsroute gaat langs uitgestrekte stranden via het historische Portogruaro en de Romeinse opgraving Aquilea helemaal door het wijngebied van Friuli. Daarna fietst u verder naar de dogenstad Triëst: minder bekend dan Venetië en daardoor ook minder druk. De stad heeft eeuwenlang gewisseld tussen Venetiaans en Habsburgs bestuur en is daardoor qua aanblik een combinatie van Venetië en Wenen, en wordt daarom zelfs 'Wenen aan Zee' genoemd... De import van koffie en koffiehandel heeft Triëst als havenstad op de kaart gezet. Tenslotte staat er een uitstap naar de wondermooie Istrische kust in Kroatië op het programma, met adembenemende uitzichten.

 title=

Dag 1
Heenreis naar Mestre
U reist op eigen gelegenheid naar Mestre, het startpunt van uw fietsvakantie door Italië en Kroatië (afstand Utrecht-Mestre ca. 1250 km). Reizigers die arriveren met hun eigen auto kunnen deze tegen betaling (ca. € 60,- per week) parkeren op een openbare parkeerplaats. Vanuit Mestre is de historische binnenstad van Venetië eenvoudig per openbaar vervoer te bereiken. 

Dag 2
Mestre/Venetië-Jesolo/Caorle (ca. 40-65 km/4-6 uur)
Na enkele kilometers stapt u met de fiets op de veerboot en vervolgens de vaporetto en vaart u langs het beroemde Piazza San Marco. Vervolgens verder per fiets vanaf Punta Sabbioni langs de prachtige kust richting Jesolo/Caorle. Er zijn onderweg volop mogelijkheden voor een duik in de azuurblauwe zee. U overnacht in een van de dorpjes aan de kust.

Dag 3
Jesolo/Caorle-Portogruaro (ca. 35-60 km/4-6 uur)
Vanaf uw hotel fietst u richting de uitlopers van de Julische Alpen en later door het vlakkere 'Valli da pesca'. U passeert vele 'casoni': huisjes die vroeger door vissers werden gebruikt tijdens het visseizoen. Portogruaro is een historische plaats met een markant netwerk van vele vaarten en kanalen.

Dag 4
Portogruaro-Aquileia (ca. 50-70 km/7 uur)
De route van vandaag brengt u door een streek vol met rivieren, kanalen en oude Romeinse dorpen. Het is mogelijk om de afstand met ca. 20 km in te korten. Hiervoor neemt u in Portogruaro de trein naar Latisana (ca. 10 minuten, € 6,- ter plaatse te betalen). Daarnaast is het ook mogelijk om een omweg te maken naar Palmanova, ook wel 'sterrenstad' genoemd vanwege de ligging op een 9-puntige ster in de heuvels. Eindpunt van vandaag is Aquileia, met een belangrijke Romeinse opgraving (te bezichtigen).

Dag 5
Aquileia-Triëst (ca. 55 km/5,5 uur)
Wederom zet u koers richting de zee: de Golf van Triëst komt dichterbij! U passeert typische dorpen als Duino met zijn twee kastelen, de karakteristieke baai van Sistiana en het beroemde witte paleis van Miramare. In Triëst aangekomen, komt u in de Habsburger sferen tijdens een wandeling door historische straten, over imposante pleinen en langs gezellige boulevards met indrukwekkende paleizen. De route is uit te breiden met ca. 24 km waarbij u de mogelijkheid krijgt om het charmante vissersdorp Grado te ontdekken. U kunt u de tocht ook inkorten met ca. 30 km door tussen Monfalcone en Triëst de trein te nemen (ca. 25 minuten, € 7,- ter plaatse te betalen). Mogelijkheden te over! 

Dag 6
Triëst-Piran/Portoroz (ca. 45 km/4 uur)
U stapt weer op de fiets voor een rit langs de kust naar Slovenië. U volgt de weg langs zee via bekende kuststadjes als Koper en Piran om te eindigen bij het bekende kuuroord Portoroz, gelegen aan de Sloveense Rivièra. 

Dag 7
Piran/Portoroz-Poreč (ca. 55 km/5 uur) 
U fietst via de kust langs de zoutmijnen van Secovlje. U passeert de grens met Kroatië en fietst door Istrië, het grootste schiereiland in de Adriatische Zee, naar de eindbestemming Poreç. De Euphrasius basiliek, die sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, mag u niet missen!

Dag 8
Vertrek
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie door Italië en Kroatië van Venetië naar Poreč. U kunt de boot terug naar Venetië nemen (reserveren bij boeking) of op eigen gelegenheid terug of verder reizen.

Fietsvakantie van Venetië naar Poreč

Tijdens deze reis verblijft u in 3-sterrenhotels (cat. B) inclusief ontbijt. Tegen een toeslag is het mogelijk om in voornamelijk 4-sterrenhotels (cat. A) te verblijven. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Mestre en Poreč. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
HOTELS & TOESLAGEN - CATEGORIE B
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Mestre  Voco Venice Mestre - The Quid 2-persoonskamer € 80,-
toeslag 1-persoonskamer € 50,- 
dag 2 Jesolo Hotel Rosa  
dag 3 Portogruaro Albergo la Meridiana  
dag 4  Aquileia Hotel Patriarchi  
dag 5 Triëst Hotel Roma  
dag 6 Portoroz Hotel Vile Park  
dag 7 Porec Hotel Porec  Op aanvraag
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt
 
HOTELS & TOESLAGEN - CATEGORIE A
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Mestre  Voco Venice Mestre - The Quid 2-persoonskamer € 80,-
toeslag 1-persoonskamer € 50,- 
dag 2 Caorle Hotel Maregolf  
dag 3 Portogruaro Hotel Spessotto  
dag 4  Aquileia Hotel Patriarchi  
dag 5 Triëst Hotel Victoria  
dag 6 Portoroz Hotel Neptun  
dag 7 Porec Hotel Valamar  Op aanvraag
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer (cat. B)
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* veerboot Venetië-Punta Sabbioni op dag 2*  (excl. fietsticket)
* App incl. gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijving en GPS-tracks

* Noot: wanneer de veerboot niet vaart wordt de transfer vervangen door een privétransfer.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* transfer haven Poreč - haven van Venetië per boot*  € 110 (bij boeking: paspoortnummer doorgeven in het veld opmerkingen - eigen fiets meenemen niet mogelijk - Vertrek 07.30 uur - aankomst 10.30 uur (op zaterdag om 6.30 uur - aankomst 11.30 uur). Transfer hotel-haven inclusief
* transfer hotel Poreč - hotel Mestre per bus € 360,- (1-4 personen)
* transfer eigen fiets hotel Poreč-hotel Mestre per bus € 20 (alleen mogelijk in combinatie met de personentransfer per bus)
* huur toerfiets met 27 versnellingen € 110 incl. diefstal- en schadeverzekering, Ortlieb fietstas, stuurtasje, reparatiesetje, slot en fietscomputer
* huur e-bike € 270 incl. diefstal- en schadeverzekering, Ortlieb fietstas, stuurtasje, reparatiesetje, slot en fietscomputer
* gebruik fietshelm € 15
* toeslag 2-persoonskamer (cat. A) € 100
* toeslag 1-persoonskamer (cat. B) € 280
* toeslag 1-persoonskamer (cat. A) € 320

* Noot: wanneer de boot niet vaart wordt de transfer vervangen door een transfer over land.

exclusief:
* overige maaltijden
* toegang tot Venetië ca. € 3 - € 10 per dag (ter plaatse te voldoen)
* kosten meenemen fiets op de veerboot Venetië-Punta Sabbioni (ca. € 4)
* openbare parkeerplaats Mestre ca. € 60 per week
* lokale toeristenbelasting ca. € 13 - € 18 (ter plaatse te voldoen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Hele fijne reis en alles zeer goed geregeld, de route beschrijving via gps was zeer fijn. Jammer dat er veel langs de normale wegen gefietst moest worden.

anoniem, reisperiode mei 2024
Geweldig mooie fietsvakantie. Goede berijdbare veilige fietspaden. Sloveni? is zeer fietsvriendelijk. Wij hebben de organisatie gebeld op een feestdag en er is op ieder moment een vriendelijke medewerker van de organisatie per telefoon bereikbaar. Geweldige service! De klimpartijen waren in de stromende regen en we hebben een stukje moeten afstappen. De hotels waren zeer comfortabel. het laatste hotel was ver weg van de haven waardoor we met onze koffers een half uur hebben lopen slepen omdat het treintje dat reed steeds vol zat met oudere mensen. Let op! de boot vaart slecht 2 keer per week en erg vroeg wij hebben helaas de boot gemist!! (er rijd dan nog als alternatief een bus en de rit duurt dan 7 uur echt gemiste kans)
Postma
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer (cat. B)
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* veerboot Venetië-Punta Sabbioni op dag 2*  (excl. fietsticket)
* App incl. gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijving en GPS-tracks

* Noot: wanneer de veerboot niet vaart wordt de transfer vervangen door een privétransfer.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* transfer haven Poreč - haven van Venetië per boot*  € 110 (bij boeking: paspoortnummer doorgeven in het veld opmerkingen - eigen fiets meenemen niet mogelijk - Vertrek 07.30 uur - aankomst 10.30 uur (op zaterdag om 6.30 uur - aankomst 11.30 uur). Transfer hotel-haven inclusief
* transfer hotel Poreč - hotel Mestre per bus € 360,- (1-4 personen)
* transfer eigen fiets hotel Poreč-hotel Mestre per bus € 20 (alleen mogelijk in combinatie met de personentransfer per bus)
* huur toerfiets met 27 versnellingen € 110 incl. diefstal- en schadeverzekering, Ortlieb fietstas, stuurtasje, reparatiesetje, slot en fietscomputer
* huur e-bike € 270 incl. diefstal- en schadeverzekering, Ortlieb fietstas, stuurtasje, reparatiesetje, slot en fietscomputer
* gebruik fietshelm € 15
* toeslag 2-persoonskamer (cat. A) € 100
* toeslag 1-persoonskamer (cat. B) € 280
* toeslag 1-persoonskamer (cat. A) € 320

* Noot: wanneer de boot niet vaart wordt de transfer vervangen door een transfer over land.

exclusief:
* overige maaltijden
* toegang tot Venetië ca. € 3 - € 10 per dag (ter plaatse te voldoen)
* kosten meenemen fiets op de veerboot Venetië-Punta Sabbioni (ca. € 4)
* openbare parkeerplaats Mestre ca. € 60 per week
* lokale toeristenbelasting ca. € 13 - € 18 (ter plaatse te voldoen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook