Fietsvakantie van Praag naar Wenen

9 dagen
niveau 2
eigen vervoer óf
trein
vanaf € 699,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 30-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

met Nederlandstalige routebeschrijving
bagagevervoer inclusief
verblijf in 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt

route: licht heuvelachtig en grotendeels over verharde fietspaden en rustige wegen, soms over veldwegen en onverharde fietspaden. Deze reis is goed te doen voor mensen die regelmatig op de fiets zitten. In verband met de dagafstanden adviseren we om deze reis op een e-bike te fietsen.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 30 september

Naar Habsburgse wereldsteden door het afwisselende landschap van Tsjechië en Oostenrijk
Het landschap tussen deze twee belangrijke hoofdsteden in Midden-Europa onderweg is zeer verschillend. De reis begint in het mondaine Praag met zijn prachtige oude binnenstad met vele pittoreske straatjes. Vanuit hier fietst u door steeds dunner bevolkt gebied tot u de grens met Oostenrijk oversteekt. Vanaf hier wordt het langzaam maar zeker weer drukker wanneer u de buurt van Wenen komt. Overal onderweg vindt u de cultuurelementen van het oude middeneuropese Habsburgse rijk.

Karakteristiek aan deze fietsvakantie is dat u in korte tijd een groot gedeelte van Tsjechië en Oostenrijk te zien krijgt. Aan het begin fietst u door het licht heuvelende Midden-Bohemen waar u vanaf heuvelruggen prachtige vergezichten hebt over de omgeving met afwisselend veel soorten akkerbouw met uitgestrekte bossen. Via oude belangrijke handelssteden en stadjes zoals Tabor en Trebon gaat het richting zuiden, waar het landschap bosrijker wordt en u veel meren voor de karperteelt tegenkomt. Zo komt u door het natuurgebied van het Dyjedal, waar veel machtige burchten staan vanwege de strategische ligging. Daarna fietst u door het Tsjechisch- Oostenrijkse wijnbouwgebied met karakteristieke wijnopslagkelders tot aan Hollabrunn, waarna u langzaam het Donaudal infietst en uiteindelijk in de miljoenenstad Wenen uitkomt. Een stad waar de pracht en praal van een rijk verleden nog op elke hoek van de straat te vinden is.

Indien u de dagafstanden te lang zou vinden, is het iedere dag mogelijk om een stuk met de trein te reizen om de route zo een stukje in te korten. Of maak gebruik van een e-bike. 

Het is ook mogelijk om deze reis inclusief treinreis te boeken.

Dag 1
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Praag (afstand Utrecht-Praag ca. 860 km). In het hotel ontvangt u alle benodigde informatie om er een heerlijke week van te maken. Neem zeker de tijd om deze stad te ontdekken! Praag is de hoofdstad en tevens een van de oudste steden in de Tsjechische Republiek. Archeologen hebben ontdekt dat dit gebied onafgebroken bewoond is geweest vanaf ca. 1500 voor Christus en het spreekt voor zich dat Praag veel te bieden heeft qua cultuur, denk daarbij aan het imposante burchtcomplex Hradcin en de bijzondere kloosters en de paleizen van de adel.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Praag. Vanuit het station van Praag reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel (niet inbegrepen).

Dag 2
Praag - Besenov (ca. 45 km)
De fietsvakantie gaat van start! U fietst weg van de hectiek van Praag via het UNESCO werelderfgoed park Pruhonice. Genietend van de vele vergezichten laat u de indrukwekkende hoofdstad achter u en gaat op weg naar Benesov. In Benesov kunt u het beroemde kasteel bezoeken met een bewogen geschiedenis: Konopiste. Hier woonde Franz Ferdinand, de troonopvolger van het Oostenrijks-Habsburgse rijk, voordat hij in Sarajevo vermoord werd. In het kasteel bevinden zich 300.000 jachttrofeeën! 

Dag 3
Benesov - Tabor (ca. 55 km)
Vanaf Benesov fietst u het Benesover heuvelland uit richting Tabor. Tabor heeft een fraaie oude binnenstad met vele kleine steegjes en huizen in de meest bijzondere pastelkleuren.  Tabor werd in 1420 gesticht door de reformator Jan Hus. Onder het centrum zijn geheime gangen en buiten de stad is een bijzondere kruisgang naar een bedevaartskerk te maken.

Dag 4
Tabor - Jindrichuv Hradec (ca. 49 km)
Via vele kleine weggetjes fietst u langs velden en alleeën naar het Rode Kasteel, Cervena Lhota, een prachtig sprookjesslot omgeven door water wat een unicum is in Tsjechië. Hier worden vaak filmopnames voor sprookjes gemaakt. Door de bossen gaat het verder richting de oude stad Jindrichuv Hradec aan de rivier de Nezarka. Vroeger was deze stad een serieuze concurrent van Praag, de stad heeft een indrukwekkende burcht en vele grote patriciershuizen aan het marktplein. In de tijd van het Habsburgse rijk was de naam van de stad gemakkelijker uit te spreken: Neuhaus.

Dag 5
Jindrichuv Hradec – Telc (ca. 43 km)
Vandaag fietst u verder door een lichtglooiend landschap. Het is een aanrader om vroeg te beginnen zodat u het strijklicht over de graanvelden ziet overgaan naar de bosranden. Via kleine dorpjes en een oud klooster komt u uiteindelijk in Telc uit, een stad die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat vanwege de unieke binnenstad met het fraaiste plein van Europa. De geluidseffecten zijn door de weerkaatsing heel bijzonder. Het stadje werd rijk door de karperteelt in de door de mens aangelegde meren in het gebied rondom de stad.

Dag 6
Telc – Vranov (ca. 55 km)
U bent gisteren het hoogste punt van de route gepasseerd, in Tsjechisch Canada. Nu volgt u lange tijd een klein stroompje die in de Thaya rivier uitmondt. U fietst het dichtbeboste dal in met allerlei imposante burchten op de flanken.  

Dag 7
Vranov - Hollabrunn (ca. 60 km)
Vandaag laat u Tsjechië achter u en fietst u Oostenrijk in. Aan het begin komt u door Oostenrijks kleinste officiële stad, Hardegg, met een imposante burcht en enkele huizen. Vanuit Hardegg fietst u het Oostenrijkse wijngebied in, u komt door de oude wijnstad Retz, waarvan de stadsmuur nog deels intact is en waar u onder het stadsplein wijnopslag kunt vinden. U fietst door een landelijke allee met aan beide zijden karakteristieke wijnkelders, om vervolgens de laatste rij heuvels te passeren voordat u in de schoolstad Hollabrunn uitkomt.

Dag 8
Hollabrunn - Wenen (ca. 53 km)
Het einde van uw reis is binnen handbereik. U wordt de hele tijd door een beekje vergezeld dat u tot de Donau begeleidt. Kort voor Wenen fietst u door het natuurgebied Donau Auen, u merkt nauwelijks dat u in de buurt van een metropool bent. Langs de autovrije oever van het Donau-kanaal fietst u de imposante binnenstad van Wenen in. 

Dag 9
Terugreis
Vandaag keert u vanuit Wenen weer huiswaarts. Of plak er een dag Wenen aan vast, deze bruisende stad verdient een langer bezoek! 

Wanneer u terugreist naar Praag kan dat met een goedkope treinverbinding via Ceske Budejovice (ter plaatse reserveren en te betalen) of direct met de Flixbus (ter plaatse te reserveren en betalen) naar Praag. U kunt ook optioneel een transfer bij ons boeken (direct bij boeking op te geven, ter plaatse te betalen).

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf het station van Wenen naar elk station in Nederland of België.

Fietsvakantie langs de Elbe van Praag naar Wenen ***

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4- sterrenhotels in de (omgeving van de) genoemde plaatsen in het dagprogramma. Het verblijf is naar keuze op basis van ontbijt of ontbijt én diners. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Praag en Wenen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlenginsnacht **
dag 1 Praag Hotel Na Zámečku 2-persoonskamer € 57,-
toeslag 1-persoonskamer € 31,-
dag 2 Benešov Hotel  Atlas
Bellevue Hotel  Karlov
Pension Konopiste
-
dag 3 Tábor Hotel Tábor
Hotel Dvořák
-
dag 4 Hradec Hotel Bila Pani
Hotel Concertino-Zlatá husa
-
dag 5 Telč Hotel Celerin
Hotel U Hraběnky
Hotel Cerny Orel
 
dag 6 Vranov nad Dyjí   Hotel Pod zámkem
Zámecký hotel
-
dag 7 Hollabrunn Pension Zum Strell
Sport Seminar Hotel
-
dag 8 Wenen Hotel Caroline
Hotel Atlanta
2-persoonskamer € 62,-
toeslag 1-persoonskamer € 37,-
** de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in 2- persoonskamer 
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart met goede markering en Nederlandstalige routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
*
 treinretour elk Nederlands of Belgisch station - Praag en Wenen - elk Nederlands of Belgisch station v.v. incl. zitplaatsreservering € 235,-
* toeslag halfpension (niet in Wenen en Hollabrunn) € 132,-
* toeslag 1- persoonskamer € 180,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 88,- en € 12,50 per extra dag
* huur e-bike € 165,- en € 25,- per extra dag
* transfer terug naar beginpunt in Praag (inclusief fiets) € 300,- per gezelschap voor max. 4 personen
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* parkeerkosten in Praag
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook