Fietsvakantie van de bron van de Elbe naar Praag

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 619,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 30-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

met Nederlandstalige routebeschrijving
bagagevervoer inclusief
verblijf in 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt

route: grotendeels over verharde fietspaden en rustige wegen, soms over veldwegen en onverharde fietspaden
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 30 september

Fietsreis van Vrchlabi naar Praag
Een fietsvakantie met als leidraad de Elbe. De start van de tocht is in het Tsjechische Vrchlabi, waar ook de Elbe ontspringt. Van een kabbelend stroompje verandert de Elbe al snel in een stroom. Omzoomd door lange rijen hoge populieren doorsnijdt het water vervolgens het Boheemse bekken, waar eeuwenoude steden als Hradec Kralove, Pardubice en Praag op uw komst wachten. U kunt op een sportieve, maar toch ook ontspannen manier van natuur en cultuur genieten; de route is voornamelijk vlak en gaat over goed onderhouden fietspaden.

 title=

Dag 1
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Vrchlabi. Komt u vroeg aan, dan is een wandeling tot aan de bron van de Elbe een leuke dagbesteding. Ook een kijkje bij het plaatselijke waterslot is een aanrader. U kunt uw auto parkeren bij het hotel (ca. € 2,50 per dag) of in de parkeergarage (ca. € 4 per dag).

Dag 2
Vrchlabi - Dvur Kralove (ca. 45 km)
Met de nog kleine rivier aan uw zijde, fietst u de eerste kilometers bergafwaarts. Daarna gaat de tocht door het lieflijke Elbedal naar Hostinne. Met name het marktplein dat door statige, gekleurde huizen wordt omzoomd is een lust voor het oog. Bij de gevel van het raadhuis waken twee enorme houten reuzen over de bedrijvigheid op het plein. Een klimmetje door het bos leidt u vervolgens naar de oudste stuwdam van de Elbe. Daarna volgt Dvur Kralove, uw overnachtingsplaats van vandaag.

Dag 3
Dvur Kralove - Hradec Kralove (ca. 48 km)
Door het Elbedal zet u vandaag koers richting de voormalige koningsstad Hradec Kralove. Al van verre ziet u het kasteel van Kuks liggen. Dit voormalige militaire hospitaal is een stop zeker waard. Slenter door de beeldentuin, waar beelden van Matthias Braun de 12 menselijke deugden en 12 menselijke ondeugden uitbeelden. Via de garnizoensstad Josefov komt u in uw overnachtingsplaats Hradec Kralove aan. Het historische stadshart bestaat uit fris geverfde huizen uit het rijke middeleeuwse en renaissancistische verleden. De statige arcadegalerijen geven het centrum een chique tintje.

Dag 4
Hradec Kralove - Pardubice (ca. 37 km)
Door de uitgestrekte bossen rondom Hradec Kralove fietst u naar Pardubice. Na Kasteel Rabi gaat het verder langs de rivier naar uw overnachtingsplaats. Het marktplein is autovrij en nodigt zeker uit tot het pikken van een terrasje. Of strekt u nog even de benen voor een wandeling naar het kasteel van Pardubice?

Dag 5
Pardubice - Kolin (ca. 57 km)
Langs de traag stromende rivier en ruisende populieren fietst u naar de bekendste stoeterijen van Tsjechië. De stoeterijen zijn al enkele honderden jaren oud en drukken hun stempel op het landschap, met tal van weides omzoomd door witte houten hekken. U overnacht in of nabij Kolin.

Dag 6
Kolin - Nymburk (ca. 33 km)
De Elbe buigt noordwaarts. U verlaat via de rechteroever de stad Kolin. De rivier en een wirwar van kleine, bosrijke weggetjes leidt u vervolgens naar het middeleeuwse Nymburk. Nymburk ontwikkelde zich in de middeleeuwen tot een belangrijke handelsstad onder leiding van Dominicaanse monniken. Deze historie is zeker terug te zien, achter de dikke stadsmuur vindt u een alleraardigst centrum. 

Dag 7
Nymburk - Praag (ca. 57 km)
U volgt de rivier westwaarts door het vlakke bekken. De route leidt u over veldwegen en verharde wegen langs de rivier. Onderweg is zelfs nog een fietsmuseum te bekijken, dat naast het openlucht museum ligt. Aan het einde van de route ligt de Gouden Stad Praag op uw komst te wachten. Op de Karelsburg proberen vele musici en kunstenaars een zakcentje te verdienen. Neem ook zeker een kijkje bij de Vituskathedraal, in de Joodse wijk en in het Gouden Straatje.

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt komt er een einde aan deze reis. Optioneel kunt u de terugtransfer (inclusief fiets) naar Vrchlabi bij ons boeken. U wordt dan om ca. 9.00 uur bij het hotel opgehaald. Of boekt u nog één of meerdere extra nachten in Praag bij? U kunt hier zeker een paar fijne dagen doorbrengen, er is genoeg te zien en te beleven!

Fietsvakantie van de bron van de Elbe naar Praag

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3- en 4-sterrenhotels. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het verblijf is inclusief ontbijt, tegen een toeslag kunt u ook de diners bijboeken.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Praag en Dresden. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Vrchlabi Hotel Gendorf 2-persoonskamer € 50,-
1-persoonskamer € 87,50
dag 2 Dvur Kralove nad Labem Hotel Safari
Penzion Za Vodou
Hotel Central
-
dag 3 Hradec Kralove Hotel Nove Adalbertinum
Hotel U Královny Elišky
-
dag 4 Pardubice Hotel Zlata Stika -
dag 5 Kolin Hotel Theresia
Penzion Kaftan
-
dag 6 Nymburk Hotel Ostrov
Penzion U Anny Šmejdířky
-
dag 7 Praag Hotel Pivovar
Hotel Expo
Hotel Carol
2-persoonskamer € 57,-
1-persoonskamer € 87,50
** de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in hotels in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart met goede markering en Nederlandstalige routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 150,-
* toeslag 1-persoonskamer € 149,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen incl. fietstassen € 88,-
* huur e-bike met 8 versnellingen incl. fietstassen € 175,-
* transfer terug naar beginpunt in Vrchlabi (inclusief bagage en eigen fiets) € 210,- per gezelschap voor max. 4 personen (ter plaatse te betalen)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* parkeerkosten in Vrchlabi
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook