Fietsvakantie Ontspannen Rond de Bodensee vanaf Bregenz - 9 dagen

9 dagen
niveau 1 van 3
trein óf
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 749,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
19-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels incl. ontbijt
bagagevervoer tussen de hotels inbegrepen
met o.a. Bregenz, Schaffhausen en Konstanz
route: overwegend vlak, trajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 34 tot 62 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 20 april t/m 19 oktober

Ontspannen rond de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland
Tijdens deze reis bezoekt u de drie landen rond de Bodensee: u start in Oostenrijk, vervolgens fietst u door Zwitserland, maar het grootste deel van de route voert u door Duitsland.

De Bodensee is zonder twijfel één van de meest bijzondere meren van West-Europa. Het is in grootte het derde meer van Europa en wordt gevoed door de rivier de Rijn die er doorheen stroomt. Het grootste gedeelte van het meer, tussen Konstanz en Bregenz, wordt de Obersee genoemd. De totale lengte van de oever bedraagt 263 kilometer.

Start in Bregenz: hoofdstad van Vorarlberg in Oostenrijk
De reis begint in Bregenz, gelegen aan de rand van Bregenzerwald. Hoogtepunten van deze fietsreis zijn het stadje Stein am Rhein met de bekende waterval bij Schaffhausen, het eiland Reichenau met het beroemde klooster, de stad Konstanz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin Museum en Lindau, de stad op een eiland. Alle hotels liggen aan of vlakbij de Bodensee.

Het is ook mogelijk om deze reis inclusief treinreis te boeken.

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsreis langs de Bodensee en reist u op eigen gelegenheid naar Bregenz* (afstand Utrecht-Bregenz ca. 800 km). Reizigers kunnen de auto parkeren aan de rand van het centrum van Bregenz bij het Stadion van Bregenz (Parkplatz West). De parkeerkosten bedragen ca. € 10,- per dag. Doordat Bregenz niet al te groot is ligt alles op loopafstand. In het historische centrum vindt u veel middeleeuwse vakwerkhuizen en ook de stadsmuur staat nog overeind.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Bregenz. Vanuit het station van Bregenz reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel (niet inbegrepen). Omdat Bregenz niet al te groot is, ligt alles op loopafstand.

Noot: wanneer u reist in de periode van 17 juli t/m 18 augustus is het mogelijk dat u in Wolfurt, Hard, Lustenau of Dornbirn overnacht i.v.m. de Bregenzer Festspiele in Bregenz.

Dag 2
Bregenz - Güttingen of Egnach (ca. 50 km/5 uur)
Op de pedalen voor de eerste fietstocht! Via het Festspielhaus en de Seebühne laat u Bregenz achter u en fietst u door naar Mehrerau, het enige actieve klooster aan de Bodensee. Vervolgens rijdt u verder langs de Zwitserse oever door het natuurreservaat Altenrhein-Mündung. Het natuurgebied met veel riet en diverse andere planten is de moeite waard om even van de fiets af te stappen. Met name vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Via Staad en de Zwitserse stadjes Rorschach en Arbon fietst u naar Güttingen of Egnach waar u vanavond overnacht.

Dag 3
Güttingen/Egnach - Singen/Rielasingen (ca. 57 km/5,5 uur)
Langs het meer via Kreuzlingen en Gottlieben naar Stein am Rhein, waar de Rijn de Bodensee verlaat. Het stadje is rijk aan versierde gevels die getuigen van een meesterlijke vakwerkkunst, smeedijzeren uithangborden, fleurige bloembakken en terrassen aan de rivier en staat niet voor niets bekend als een van de mooiste stadjes van Zwitserland. Wandel door de charmante straatjes of bezoek de Abdij van St. Georgen, één van de best bewaarde middeleeuwse benedictijner kloostercomplexen, het Lindwurm museum of kasteel Hohenklingen uit 1225 dat de woelige geschiedenis van Stein am Rhein doet herleven. Daarna fietst u via Hemishofen en Ramsen door naar Singen of Rielasingen. 

Dag 4
Rondrit naar Schaffhausen (ca. 55 km/5 uur)
Door een bosrijk gebied zet u koers naar Schaffhausen waar u de grootste waterval van Europa kunt bekijken. Bewonder hier een grandioos schouwspel: over een breedte van 150 meter stort per seconde tot wel 700.000 liter water met luid geraas over een klif van 23 meter hoog naar beneden. Ervaar de kracht van het water en maak een boottocht langs de watervallen (inbegrepen). Daarna fietst u via dezelfde weg terug naar Singen of Rielasingen. 

Dag 5
Singen/Rielasingen - Konstanz/Kreuzlingen (ca. 38 km/4 uur)
Na een welverdiend ontbijt fietst u via het schiereiland Höri naar Radolfzell. Van hieruit passeert de route de Gnadensee en het kloostereiland Reichenau (mogelijkheid tot bezichtiging, niet inbegrepen). Het eiland staat sinds het jaar 2000 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en geeft een uitstekend beeld van de religieuze en culturele rol van een groot benedictijnenklooster uit de Middeleeuwen. Vervolgens verder naar Konstanz, uniek gelegen aan de Bodensee. Er is een prachtige oude binnenstad met kronkelige steegjes en de ‘Münster’ basiliek. 

Dag 6
Vrije dag
Vandaag is het genieten van een vrije dag die u geheel naar eigen wens kunt indelen. Neem zeker even de tijd om een wandeling door het oude centrum van Konstanz te maken. Daarnaast is de entree voor het Rosgarten Museum vandaag ook inbegrepen. Een andere optie is om een bezoek te brengen aan het prachtige bloemeneiland Mainau (niet ingbegrepen, kosten ca. € 27,- per persoon). In alle seizoenen tonen de bloemen, struiken en bomen vele kleurrijke facetten. Ervaar zelf deze oase van natuurlijke schoonheid, harmonie en ontspanning! 

Dag 7
Konstanz/Kreuzlingen - Friedrichshafen (ca. 34 km/3,5 uur + ca. 15 minuten per boot)
Op de route van vandaag fietst u een klein stukje naar Staad, waar u samen met uw fiets op de boot stapt richting Meersburg (inbegrepen). Dit schitterende wijndorpje is gelegen op de noordelijke oever van de Bodensee en beschikt zelfs over het oudste nog bewoonde kasteel van Duitsland. Na een welverdiende pauze vervolgt u de route langs de Bodensee naar Friedrichshafen met het Zeppelin Museum. 

Dag 8
Friedrichshafen - Bregenz (ca. 35 km/4 uur)
Vanuit Friedrichshafen naar het romantische stadje Lindau. De oude binnenstad van Lindau ligt op een bijna 70 ha groot eiland in de Bodensee. Door de eeuwenoude gebouwen, drukke pleinen en schilderachtige steegjes ademt de stad de typische Bodenseeflair. Langs de oeverpromenade, die beschouwd wordt als de mooiste aan de Bodensee, kunt u vanaf een van de vele terrasjes genieten van het reilen en zeilen in de haven. Vervolgens via het natuurreservaat Argenmündung terug naar Bregenz, waar u de reis van start bent gegaan. 

Dag 9
Terugreis
Na het ontbijt komt uw Bodensee-fietsreis ten einde en begint u aan uw terugreis. Of verlengt u uw reis en blijft u nog een nachtje extra in Bregenz*?

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Bregenz naar elk station in Nederland of België.

Noot: wanneer u reist in de periode van 17 juli t/m 18 augustus is het mogelijk dat u in Wolfurt, Hard of Dornbirn overnacht i.v.m. de Bregenzer Festspiele in Bregenz.

Fietsvakantie Ontspannen Rond de Bodensee vanaf Bregenz - 9 dagen ***

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse 3 en/of 4-sterrenhotels direct aan of in de buurt van de Bodensee. Het is mogelijk om tegen een toeslag 5 x diner bij te boeken (niet in Bregenz en Friedrichshafen). De diners vinden plaats in de accommodatie of in een restaurant in de buurt. In de periode van Festspielzeit (17 juli t/m 18 augustus) kan het zijn dat u in het nabij gelegen Wolfurth, Lustenau, Dornbirn of Hard overnacht in plaats van Bregenz. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Bregenz. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Bregenz Hotel Ibis***  2-persoonskamer (17 juli t/m 18 augustus) € 115,-   
2-persoonskamer (overige periodes) € 76,-  
toeslag 1-persoonskamer € 31,-
dag 2 Güttingen/Egnach   Hotel Frohsinn***   
dag 3 & 4    Singen/Rielasingen Hotel Seehörnle***     
dag 5 & 6 Konstanz/Kreuzlingen    Hotel Schiff***   
dag 7 Friedrichshafen Comfort-Hotel***   
dag 8 Bregenz Hotel Ibis***  2-persoonskamer (17 juli t/m 18 augustus) € 115,-
2-persoonskamer (overige periodes) € 76,-
toeslag 1-persoonskamer € 31,-
** de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 8 overnachtingen in een 2-persoonskamer 
* 8 x ontbijt 
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* kabelbaanrit in de Pfänderbahn in Bregenz
* boottocht Rheinfall in Schaffhausen
* entree Rosgarten Museum in Konstanz
* overtocht Staad-Meersburg (incl. fiets)
* gebruik dubbele fietstas, ook voor eigen fietsen

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinretour elk Nederlands of Belgisch station - Bregenz vv. incl. zitplaatsreservering € 315,-
* 5 x diner € 168,- (niet in Bregenz en Friedrichshafen)
* toeslag 1-persoonskamer € 298,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 90,- 
* huur e-bike € 190,-

exclusief:
* parkeerplaats in Bregenz
* overige maaltijden en dranken 
* lokale toeristenbelasting ca. € 3,- tot € 7,- per persoon per nacht (ter plaatse voldoen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Mooie routes. Veel afwisseling Genoeg tijd om dingen te bezoeken / te bekijken

anoniem, reisperiode juni 2024
8

Fietsvakantie rond de de Bodensee is zeker een aanrader. Aantrekkelijke hotels met goede voorzieningen voor de fietsen, echter in Bregenz viel dit erg tegen. De routebeschrijvingen waren niet altijd accuraat, sloten niet altijd aan op onze routes en dus onduidelijk welke informatie voor ons leidend was. Gelukkig konden wij vertrouwen op de markeringsborden van de Bodenseeradweg.

anoniem, reisperiode juni 2024
9

Wij (6 personen) hebben bijzonder genoten van de fietsvakantie. Prachtige omgeving en natuur. Goede tot zeer goede hotels. Ontbijt was bij alle hotels goed verzorgd. Diner deden wij 's avonds, meestal in een restaurant in de buurt van het hotel. Min puntje is de hoeveelheid parkeergelegenheid in Bregenz. De beste oplossing vonden wij de parkeergarage van de Pfänderbahn. Daar stond de auto prima maar het was, ondanks de gereduceerde prijs, toch pittig.

anoniem, reisperiode juni 2024
8

leuke reis gehad. fijn dat je soms 2 dagen in een hotel kon blijven . Fietsafstanden goed te doen . Leuk ook 3 landen die je passeerd ( Zwitserland wel heel duur) Gelukkig alleen laatste dag heel veel regen . Fietsen is goed te doen . Parkeren in Bregenz is wel duur . Maar leuke afwissellende reis gemaakt . Zeker de moeite waard .

Patrick, reisperiode mei 2024
inclusief:
* 8 overnachtingen in een 2-persoonskamer 
* 8 x ontbijt 
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* kabelbaanrit in de Pfänderbahn in Bregenz
* boottocht Rheinfall in Schaffhausen
* entree Rosgarten Museum in Konstanz
* overtocht Staad-Meersburg (incl. fiets)
* gebruik dubbele fietstas, ook voor eigen fietsen

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinretour elk Nederlands of Belgisch station - Bregenz vv. incl. zitplaatsreservering € 315,-
* 5 x diner € 168,- (niet in Bregenz en Friedrichshafen)
* toeslag 1-persoonskamer € 298,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 90,- 
* huur e-bike € 190,-

exclusief:
* parkeerplaats in Bregenz
* overige maaltijden en dranken 
* lokale toeristenbelasting ca. € 3,- tot € 7,- per persoon per nacht (ter plaatse voldoen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook