Fietsvakantie Maasfietspad van Sedan naar Maastricht

8 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 649,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 17-09-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

met op de route o.a. Maastricht, Luik en Dinant
verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
inclusief bagagetransport

route: vlakke route, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt tussen de 27-74 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: op zondag 14 en 28 mei, 11 en 25 juni, 9 juli, 6 en 20 augustus en 3 en 17 september

Fietsreis langs de Maas door Frankrijk, België en Nederland
Op de fiets langs de Maas, over een onafgebroken fietsroute. Van het Noord-Franse vestingstadje Sedan naar de sympathieke Limburgse hoofdstad Maastricht. Deze fietsvakantie gaat door een heel uiteenlopend landschap. Maar ook liggen er langs de oevers van de Maas vele grotere en kleinere plaatsen die een bezoekje zeker waard zijn.

De rivieren de Donau, de Elbe en de Moezel, om maar enkele namen te noemen, gingen de Maas al voor met een onafgebroken fietsroute langs de rivier. Sinds 2016 kan deze afwisselende en goed gemarkeerde fietsroute langs de Maas helemaal worden gevolgd, zowel in stroomopwaartse als in stroomafwaartse richting. De dagelijkse etappes gaan over beproefde fietsroutes, zoals in België de Ravel 1 en 2 en in Frankrijk de 'Voie verte Trans-Ardennes'. Alles goed voor een weeklang fietsen over een fijn vlak fietspad met steeds Ardeense vergezichten rondom u. 

 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie door NederlandBelgië en Frankrijk.  U reist op eigen gelegenheid uw hotel in Maastricht of 's Gravenvoeren en wordt ontvangen met koffie en vlaai. Indien u vroeg arriveert is er tijd genoeg voor een stadswandeling door Maastricht, waarbij u kunt genieten van de zuidelijke flair van de oudste stad van Nederland. 

Dag 2
Maastricht - Sedan
Indien u dit bijgeboekt heeft, dan vertrek u om 10.00 uur per luxe touringcar naar Sedan (alleen mogelijk op maandag). Uw fiets gaat mee in de aanhanger en uw bagage in het bagagecompartiment. Sedan is beroemd vanwege haar grootste vestingburcht van Europa. Er is gelegenheid voor een uitgebreid bezoek aan deze oude bisschopsstad.

Dag 3
Sedan - Charleville-Mézieres (ca. 33 km/4 uur)
Vandaag is het dan eindelijk tijd voor de eerste fietstocht! Over de Voie Verte Trans-Ardennes fietst u door een schilderachtig landschap naar Villers-Semeuse. Wie de etappe van vandaag wat kort vindt, kan alvast een lusje maken tot in de bezienswaardige dubbelstad Charleville-Mézières. Mézières, de oudste stad, ligt in een maasbocht en had altijd een belangrijke militaire rol. Charleville is bekend als stad van de bourgeoisie en handel.

Dag 4
Charleville-Mézieres - Haybes (ca. 59 km/5 uur)
Vervolg van de fietstocht over de Voie Verte Trans-Ardennes langs de Maas richting Haybes. Wie gisteren niet in Charlevile-Mézieres is geweest moet vandaag toch zeker een bezoek brengen aan deze stad. Een van de zowel letterlijke als figuurlijke hoogtepunten van deze dag is het bezoek aan het stadje Monthermé. Eindpunt vandaag is het plaatsje Haybes, een pareltje aan de Maas.

Dag 5
Haybes - Dinant/Anhée (ca. 52 of 62 km/5-5,5 uur)
Volg tot aan de Frans-Belgische grens nabij Givet de prachtige Maasroute op Franse bodem. De route gaat over in een 'voie verte', u fietst door een voormalige spoorwegbedding. Op een uurtje fietsen van Dinant voegt uw route zich weer samen met de Maas.

Dag 6
Dinant/Anhée - Namen (ca. 31 km/3 uur)
U volgt tijdens deze korte etappe het fietspad langs de Maas in noordelijke richting. Stop onderweg om een kijkje te nemen in de prachtige 'Tuinen van Annevoie'. In de middag is er nog tijd over voor een stadswandeling door historisch Namen. De belangrijkste attractie van de provinciehoofdstad is de citadel. De citadel toornt hoog boven de stad uit op een rots, vol tunnels en gangen. Loop naar boven over de rotsige paden en geniet van het uitzicht onderweg over de stad en de twee rivieren, de Maas en de Sambre.

Dag 7
Namen - Luik (ca. 74 km/6 uur)
Op naar het charmante Huy, een absolute aanrader voor een lunchstop! Daarna over rustige weggetjes naar Seraing, bekend om zijn kristalfabriek 'Val Saint Lambert'. Maak in verrassend Luik, de 'Vurige Stede', een stadswandeling langs de vele, onlangs gerestaureerde erfgoederen.

Dag 8
Luik - Maastricht/’s Gravenvoeren (ca. 35 km/3 uur)
Vandaag eindigt deze fietsvakantie door NederlandBelgië en Frankrijk, maar eerst staat er nog een laatste fietsroute op het programma. U passeert kranen, boten en de staalfabriek van John Cockerill, de grondlegger van de Luikse economische bedrijvigheid. Verlaat België met het veer 'De Cramignon' en pauzeer aan de overkant in schilderachtige Eijsden. Mooi Maastricht, waar uw arrangement eindigt, is nu vlakbij. Op eigen gelegenheid keert u huiswaarts.

Fietsvakantie Maasfietspad van Sedan naar Maastricht

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet. Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Tegen een toeslag kunt u ook de diners bijboeken. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag 1                         Novotel Maastricht, Maastricht
Hotel Blanckthys, ’s Gravenvoeren
Dag 2 Hotel Le Saint-Michel, Sedan
Dag 3 Kyriad Charleville Mezières, Charleville Mezières
Dag 4 Le Clos Belle Rose, Haybes
Le Saint Hubert, Haybes
Dag 5 Ibis Dinant, Dinant
Les Jardins de la Molignée, Anhée
Dag 6 Ibis Namur Centre, Namen
Dag 7 Mercure hotel Liege City, Luik


jun 2023 | jul 2023 | aug 2023 | sep 2023 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels
* 7 x ontbijt
* welkom met koffie en vlaai op dag 1
* Nederlandstalige routebeschrijving incl. kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* transfer Maastricht- Sedan (incl. fiets en bagage) € 50,- (alleen mogelijk op dag 2, maandag, van de reis)
* toeslag halfpension € 210,-
* toeslag 1- persoonskamer € 315,-
* huur toerfiets met 24 versnellingen € 105,-
* huur e-bike € 160,- 

exclusief:
* toeristenbelasting (in totaal ca. € 11,-)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking) 
 
8

In principe een mooie fietsreis. Echter de organisatie met zich er bewust van zijn dat delen van de route beschrijving veranderen of deze zijn door zware werkzaamheden ( Luik) wel even anders. Ook de tarieven van veerpontjes veranderen!

Jaap Conijn, reisperiode juli 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook