Fietsvakantie Loire et Sologne vanuit Hotel du Cygne

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 349 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 23-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een hotel midden in Bracieux
ontbijt én diner inclusief
fietshuur inbegrepen

route: vlak langs de rivieren de Loire en de Cher tot glooiend daar tussen in, over rustige weggetjes en soms fietspaden. Per fietsdag kunt u naar eigen keuze tusen 16 en 42 km afleggen, of zelfs meer indien u routes combineert. U heeft altijd de mogelijkheid de routes te verlengen of te verkorten.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 27 maart t/m 23 oktober.

Fietsen langs de kastelen van hartje Frankrijk
De Loire is de langste rivier van Frankrijk, die zich met een lengte van ruim 1000 kilometer dwars door het land beweegt. Een van de fraaiste delen ligt, stroomafwaarts gezien, tussen de steden Blois en Tours, waar de Loire en de Cher samenvloeien. In die streek, ook de Sologne genoemd, is de dichtheid van vermaarde kastelen groot: prachtige woonpaleizen omgeven door fraaie parken, soms nog in privébezit en ook deels nationaal historisch monument, en vaak te bezoeken. Juweeltjes in dit opzicht zijn de kastelen van Chambord en Cheverny in de directe omgeving van Bracieux. Iets verder weg liggen Chaumont, Chenonceaux en Amboise. De streek is ook vermaard om haar smakelijke wijnen: meestal wit en soms rood, en eerder droog dan zoet, uit de wijngaarden van Vouvray en Saint Martin-le-Beau. Die passen - naar keuze per glas, karafje of 0,7 liter fles - uitstekend bij de smakelijke avondmaaltijd in het restaurant (300 m.) waar aan u dagelijks regionale gerechten geserveerd worden.

De vele landelijke weggetjes tussen de Loire en de Cher gaan door een glooiend landschap. Als u afdaalt naar de Loire en de Cher, zijn die weggetjes tamelijk vlak. Open landschap met korenvelden en wijngaarden wordt afgewisseld met bosgebied zoals het Bois de Chambord, een enorm bos behorend tot het kasteel. Er zijn tegenwoordig vrijliggende fietspaden aangelegd, en op schaduwrijke plaatsen zijn leuke plekjes om te picknicken.

Deze fietsreis is er een zonder zorgen. U verblijft in het gezellige en sympathieke Hotel du Cygne in Bracieux. Dat plaatsje ligt aan de rand van de bossen van de Sologne en precies tussen het kasteel van Chambord en “Kuifje/Molensloot”-kasteel Cheverny, beide op maar 6 kilometer afstand. In de avond nuttigt u op een tijdstip naar keuze in het sfeervolle restaurant Le Relais d’Artémis de 3-gangen avondmaaltijd waarbij u keuze heeft uit diverse streekgerechten. Akls het warm weer is in de zomer, kunt u gebruik maken van het buitenzwembad van het hotel. In de ochtend gebruikt u er het ontbijt in buffetvorm. U krijgt een huurfiets ter beschikking die veilig en droog binnen geparkeerd kan worden.

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Bracieux (afstand Utrecht-Bracieux ca. 650 km). U kunt uw auto gratis parkeren op het eigen terrein van het hotel.
 Dag 2 t/m 4
Op dag 2, 3 en 4 heeft u de keuze uit 10 verschillende gemarkeerde fietsroutes door de Sologne en de Touraine en naar de provinciehoofdstad Blois, in lengte variërend van 16 tot 42 km. De fietsroutes zijn afwisselend door open terrein (akkerbouw, tuinbouw, wijngaarden) en stukken bos (o.a. Forêt Dominiale de Russy, Forêt de Cheverny en Forêt Dominiale de Boulogne). Hier volgen 3 voorbeeldroutes:

Voorbeeld 1: van Bracieux via Tour-en-Sologne naar het Kasteel van Cheverny (Molensloot-kasteel in Kuifje-boeken) en terug door de vallei van het riviertje le Beuvron (ca. 20 km).
Voorbeeld 2: van Bracieux via Fontaines-en-Sologne en Neuvy naar het Kasteel van Chambord met zijn vele markante schoorstenen en -steentjes, route door de bossen van de Sologne en het oostelijke deel van het kasteelpark van Chambord (ca. 19 km).
Voorbeeld 3: van Bracieux door het Forêt de Russy naar de departementshoofdstad Blois met het het koninklijke kasteel met de imposante voorgevel met loges (balkons) en de Kathedraal Saint Louis met glas-in-lood ramen van de Nederlandse kunstenaar Jan Dibbets.

Indien de weersomstandigheden slecht zouden zijn, kunt u per eigen auto een tocht maken. Bijvoorbeeld naar het kasteel van Chenonceaux, met de kasteelbrug dwars over de Cher gebouwd. Of een uitstapje naar Tours, de stad van Sint Maarten. Ook het levendige en bezienswaardige stadje Amboise aan de Loire is een bezoek waard, met het koninklijke kasteel en het vroegere woon- en werkverblijf van Leonardo da Vinci ’Le Clos Lucé’. Kortom, Bracieux is een prima uitgangsbasis voor de directe en de verdere omgeving!
 

Dag 5
Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid terug naar huis.

Hotel du Cygne in Bracieux ***

ligging: het gezellige en sympathieke 3-sterrenhotel in het midden van het plaatsje Bracieux, met een grote binnenplaats en ruime parkeergelegenheid voor hotelgasten, alle voorzieningen in Bracieux op loopafstand (< 500 meter).
faciliteiten: nieuwe gemoderniseerde ontbijtruimte. De meeste kamers liggen rondom een ruime binnenplaats en hebben een eigen terrasje met buitenmeubilair. Buitenzwembad. Afgesloten fietsenstalling (binnen).
kamers: alle kamers zijn voorzien van een bad of douche en een toilet.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen.  Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
Passau Hotel du Cygne 2-persoonskamer € 56,-
toeslag 1-persoonskamer € 38,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. halfpension
** de genoemde prijzen zijn inclusief fietshuur


inclusief:
* 4 hotelovernachtingen (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) op basis van halfpension (ontbijt en diner)
* gedetailleerde fietsroutekaartjes (als aanvulling op de gemarkeerde fietsroutes)
* gebruik hybride-fiets met 24 versnellingen incl. op de dag van aankomst en vertrek
* gratis parkeerplaats op het eigen afgesloten terrein 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 152,-
* extra nacht halfpension incl. fietshuur € 56,- (toeslag 1-persoonskamer € 38,-)
* toeslag gebruik e-bike € 50,- (5 dagen)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Fietsen en service prima, hotel erg vriendelijk behulpzaam personeel, echt n aanrader, hotel zelf wat verouderd maar goed voor 4 nachten Maaltijden redelijk voor de prijs van het geheel
Hulsbus
Fietsen en service prima, hotel erg vriendelijk behulpzaam personeel, echt n aanrader, hotel zelf wat verouderd maar goed voor 4 nachten Maaltijden redelijk voor de prijs van het geheel
Hulsbus
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook