Fietsvakantie in Belgisch Limburg

7 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 789,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
21-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt
bagagevervoer tussen de hotels inbegrepen
door o.a. de Belgische Kempen, Genk en Tongeren
route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 50-64 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1.
aankomst: elke zaterdag van 6 april t/m 21 september

Fietsen langs unieke fietsbelevingen in Belgisch Limburg
Limburg is misschien wel de mooiste fietsprovincie van België. Goed onderhouden fietsroutes, een afwisseling van bos, heide en weidevelden en een drietal unieke fietsbelevingen. Waar fietst u anders dwars door een vijver waardoor u op ooghoogte fietst met al het leven in en op het water? Of een fietspad dwars door de boomtoppen in het Bosland? Wat dacht u daarnaast dan nog van een fietspad dwars door de Mechelse Heide met als hoogtepunt een prachtige houten fietsbrug van waar u een schitterend panoramisch zicht hebt over de omgeving? Buiten dit natuurschoon van Nationaal Park de Hoge Kempen ontdekt u leuke stadjes als Hasselt, Genk en Tongeren. Laatstgenoemde staat ook wel bekend als de oudste stad van België. Tot slot passeert ook het Jekerdal nog de revue. Over een heerlijk fietspad fietst u langs de rivier de Jeker terug naar beginpunt Genk. De overnachtingen tijdens deze reis zijn in unieke hotels waar u heerlijk kunt uitrusten na een prachtige actieve fietsdag.

 
 title=

Dag 1
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar het eerste hotel in Genk. Wie op tijd is maakt alvast een prachtig rondje door de omgeving of geniet van de faciliteiten van de accommodatie. 

Dag 2
Genk - Peer (ca. 53 km/5 uur)
De eerste dag van deze fietsvakantie voert over het Kempens Plateau. De reis begint al meteen met een hoogtepunt: dwars door de Mechelse Heide, één van de grootste heidegebieden van Vlaanderen. Het letterlijke hoogtepunt van dit fietspad is een 300 meter lange houten fietsbrug van waar u een prachtig panoramisch zicht hebt over het landschap. Door de uitgestrekte dennenbossen van Nationaal Park Hoge Kempen en door de Ophovenderheide fietst u verder. Tijd voor koffie is er in de kleine plaatsjes Opglabbeek en Meeuwen. De eindbestemming van vandaag is het kleine plaatsje Peer, een van de 'Goede Steeden' van het voormalige prinsbisdom van Luik. Hier vindt u onder meer het Pieter Bruegel museum. 

Dag 3
Peer - Houthalen (ca. 64 km/6 uur)
Historie en natuur wisselen elkaar in rap tempo af vandaag. Als snel fietst u door Hechtel, een dorpje dat in september 1944 compleet werd verwoest door tijdens de Strijd om Hechtel. Door het Pijnven fietst u door een nieuwe unieke fietsbeleving, namelijk door de bomen. Een 700 meter lang fietspad brengt u via een dubbele cirkel op 10 meter hoogte. Hier fietst u letterlijk in hogere sferen tussen de boomtoppen van het Bosland van de Kempen. Even verderop passeert u Leopoldsbrug, waar het 30e Britse legerkorps begon aan haar opmars tijdens de operatie Market Garden. Van historie keert u snel weer terug de natuur in. In de Vallei van de Zwarte Beek spot u misschien wel een blauwborst, watersnip of zwarte specht. Via de 'trambaan' arriveert u in Houthalen, waar u nog sporen vindt uit de tijd dat hier steenkool gewonnen werd. 

Dag 4
Houthalen - Tongeren (ca. 64 km/6 uur)
Nadat u Houthalen achter u hebt gelaten fietst u al snel door de Wijers, ook wel het land van de 1001 vijvers genoemd. U fietst door een aaneenschakeling van natuurreservaten met een unieke flora en fauna. Na het oversteken van het Prins Albertkanaal rijdt u verder over prachtige weggetjes en langs kleine dorpjes. In Alken kunt u prima neerstrijken voor de lunch, maar nog leuker is het misschien wel om te picknicken bij een van de vele verborgen pauzeplekken onderweg. Daarna zet u koers richting het zuiden via het Limburgse platteland. De wegen worden licht glooiend, uitgestrekte weilanden worden afgewisseld met fruitboomgaarden, bospassages, riviertjes en enkele kasteeltjes. Het eindpunt van vandaag is Tongeren, de oudste stad van België en ooit een Gallo-Romeinse nederzetting. In en rondom de stad zijn nog verschillende overblijfselen uit deze tijd te vinden.

Dag 5
Tongeren - Rijkhoven (ca. 50 km/5 uur)
Behalve een verleden uit de Romeinse tijd kent Tongeren ook nog veel restanten uit latere tijden, zoals onder meer de Moerenpoort, het Spaanse huis en het Sint Catharinabegijnhof. Neem dus zeker even de tijd om rond te kijken. Eenmaal op de fiets volgt u een prachtige route door het Jekerdal. Deze rivier voert hier door het Franstalige gedeelte van België en brengt u via onder ander het vermaarde Fort Eben-Emael naar Kanne, gelegen aan de Jeker en het Albertkanaal. Hier kunt u een bezoek brengen aan de grotten van Kanne. Even later fietst u heel even op Nederlands grondgebied en passeert hier een andere bezienswaardigheid in Kanne: Chateau Neercanne. Via de Muizenberg klimt u het Jekerdal weer uit en gaat het verder richting eindbestemming Rijkhoven. Ter afsluiting van deze dag beleeft u nog een ander “geschiedkundig” hoogtepunt: het fietstochtje over de Landcommanderij Alden Biezen, een uniek kasteeldomein.

Dag 6
Rijkhoven - Genk (ca. 60 km/6 uur)
Na enkele kilometers ligt het stadje Bilzen op de route. Woensdagochtend is er een weekmarkt en dan geldt: “kuier tussen de kraampjes, maak een praatje of geniet van een lekker kopje koffie op één van de gezellige terrasjes in de schaduw van het Oud Stadhuis”. Verder is er deze dag nog meer te zien en te beleven: Hasselt, de mode- èn jeneverstad van België. Daarna leidt de route door natuurreservaten waar u zelfs een stukje door het water fietst. Een ervaring die inmiddels bij fietsliefhebbers uit binnen- en buitenland bekendheid geniet. Tip: breng aansluitend een bezoek aan het Openluchtmuseum Bokrijk (niet inbegrepen), een perfecte afsluiten van de dag.

Dag 7
Terugreis
Na het ontbijt komt er een einde aan dit arrangement en reist u op eigen gelegenheid weer naar huis.

Fietsvakantie in Belgisch Limburg

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Genk vóór of ná de reis. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.

Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 en 6 Genk Hotel Stiemerheide**** 2-persoonskamer € 105,-
toeslag 1-persoonskamer € 75,-
dag 2 Peer Hotel de Boskar****  
dag 3 Houthalen Hotel Brasserie Belfleur***  
dag 4  Tongeren Boutique Hotel Huys van Steyns  
dag 5  Rijkhoven Martin's Rentmeesterij****  
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 6 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* gedetailleerde routebeschrijving met kaarten en toeristische informatie
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 360,-
* huur toerfiets € 105,-
* huur e-bike € 175,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief:
* 6 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* gedetailleerde routebeschrijving met kaarten en toeristische informatie
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 360,-
* huur toerfiets € 105,-
* huur e-bike € 175,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook