Fietsvakantie Hanzesteden langs de IJssel

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 499,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
25-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- of 4-sterrenhotels inclusief ontbijt
verlenging in Giethoorn mogelijk
bagagetransport van hotel naar hotel inbegrepen

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 40-51 km afgelegd.
minimum aantal reizigers:  2
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 25 september

Fietsvakantie door prachtig Nationaal Park en langs historische Hanzesteden
Deze route brengt u langs drie wel héél verschillende Nederlandse juwelen: de boslanden en weidevelden van Nationaal Park Veluwezoom, het weidse landschap van de IJsselvallei en de welbekende historische Hanzesteden. 

Op deze route vindt u een unieke mix van natuur en historie. Nationaal Park Veluwezoom kan met recht de parel van Gelderland genoemd worden. Nergens is de natuur zo ongerept en gevarieerd als hier. Maar ook de IJsselvallei is met zijn eindeloze vergezichten een prachtig gebied dat blijft verrassen. De historische Hanzesteden, eens onderdeel van handelsverbond de Hanze, zijn een ware traktatie en vragen om uitgebreid verkend te worden. 

Wie wil, kan de vakantie verlengen met een extra dag en thema: het veenlandschap rondom Giethoorn, ook wel bekend als ‘het Venetië van Nederland’.

 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. U reist op eigen gelegenheid naar Arnhem. Met de toegang tot het Nationaal Park Hoge Veluwe in haar gemeentegrenzen, wordt Arnhem ook wel ‘de poort tot de Veluwe’ genoemd. Maar het is niet alleen haar weelderige groen waar Arnhem bekend om staat. De Gelderse stad werd in 2007 en 2009 uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland. En dat is te merken: het centrum bruist van gezellige cafés en restaurants. Uniek is het Modekwartier waar u uw ogen uitkijkt in de hippe stores en ateliers. Zorg dus dat u op tijd in Arnhem aankomt om de sfeer van deze unieke stad op te snuiven.  

Dag 2
Arnhem-Ellecom (ca. 40 km/3,5 uur)
Via het prachtige stadspark Sonsbeek verlaat u Arnhem. De tocht voert u langs het Openluchtmuseum waar het verleden tot leven komt. Dit drukbezochte museum geeft een levensecht beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen. Ook een bezoek aan Koninklijke Burgers’ Zoo, de Arnhemse dierentuin die jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt, is zeker de moeite waard. De route gaat verder door de glooiende heuvels van Nationaal Park Veluwezoom. In dit gebied prijken geurige dennenbossen, prachtige loofbossen en Europa’s grootste zandverstuivingen aan de horizon. Spectaculair zijn ook de heidevelden die in de maand augustus purper paars kleuren. De tocht gaat verder door het verstilde landschap van het overgangsgebied tussen de Veluwse bossen en de weidse oevers van de rivier IJssel.

U kunt ook kiezen voor een langere route van ca. 60 km via minder bekende en daardoor rustigere heide en bossen en langs dorpjes in het overgangslandschap tussen bos en weilanden langs de IJssel.

Dag 3
Ellecom-Deventer (ca. 51 km/5 uur)
Het gevarieerde landschap zal u betoveren. De weidse uiterwaarden van de rivier IJssel gaan over in een typisch Hollands akkerlandschap met windmolens aan de horizon. Langs de oever van de IJssel passeert u een reeks mooie stadjes: de opmerkelijk goed behouden gebleven Hanzesteden Doesburg, Zutphen en Deventer, en het pittoreske Bronkhorst. De stadjes hebben elk een prachtig historisch centrum. Met de stadsmuren en -poorten die voor een deel nog intact zijn, waant u zich in de middeleeuwen. Uw hotel is prachtig gelegen aan de rivier en geeft zicht op Deventer. Spring nog even op het pontje om het charmante stadscentrum te bezoeken!

Dag 4
Deventer-Zwolle (ca. 48 km/4,5 uur)
U gaat verder noordwaarts langs de IJssel. Heeft u dat gisteren nog niet gedaan, neemt u dan de tijd om Deventer te verkennen. Deze Hanzestad staat bekend om zijn boek- en kunstwinkels en bijzondere festivals. Een cakeje van Bussink, een lokale delicatesse uit 1595, wilt u zeker niet missen in de koekstad van Nederland. Ga daarvoor naar de cakewinkel op het prachtige Brinkplein. De tocht brengt u door de spectaculaire uiterwaarden. Na een bezoek aan de kleine Hanzestad Hattem steekt u de rivier over naar Zwolle. Omringd door vier rivieren, is Zwolle altijd een druk verkeersknooppunt geweest dat vele handelaren en reizigers aantrok. In Zwolle vindt u overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuur en talrijke andere monumenten uit de tijd dat Zwolle lid was van de Hanze. 

Dag 5
Terugreis
Na het ontbijt komt uw fietsvakantie Nederland ten einde en reist u op eigen gelegenheid terug naar huis. Of kiest u voor een extra nacht in Giethoorn?
 

Extra overnachting Giethoorn, “Het Venetië van Nederland”.
Verlenging "Het Venetië van Nederland" (ca. 43 km). U laat de Zwolse hectiek achter u en volgt de rivier Zwartewater. Langs de kronkelende dijkjes van de rivier is het heerlijk fietsen. De mooie vergezichten over de moerassige uiterwaarden staan voor op en top genieten. U bereikt de Hanzestad Hasselt. Neemt u zeker de tijd om dit charmante stadje met haar zeventig rijksmonumenten te bezoeken. De fraaie panden getuigen van de rijkdom die de Hanze bracht. De route brengt u verder naar het havenplaatsje Zwartsluis: een heus paradijs voor watersportliefhebbers. U fietst verder door de "wetlands" van Nationaal Park Weerribben–Wieden. Dit nationaal park is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Sommige noemen dit gebied met recht het meest bijzondere gebied van Nederland. De tocht eindigt in Giethoorn, bekend als ‘Het Venetië van Nederland’. Dit knusse plaatsje bestaat vooral uit kanalen. Een tochtje over de bijzondere waterwegen met een punter of elektrische boot geeft u een mooi zicht op de authentieke Hollandse boerderijtjes. 

Indien u deze extra nacht in Giethoorn wil boeken, geef dit dan bij het opmerkingenveld in het boekingsformulier aan of neem contact met ons op door te bellen naar 088-633 20 60 of te mailen naar info@aktivatours.nl.

Fietsvakantie Hanzesteden langs de IJssel

Tijdens deze reis verblijft u in goed 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Arnhem Hotel Haarhuis **** 2-persoonskamer € 105,-
toeslag 1-persoonskamer € 50,-
dag 2 Ellecom Landgoed Avegoor **** 2-persoonskamer € 75,-
toeslag 1-persoonskamer € 50,-
dag 3 Deventer Postillion Hotel Deventer **** 2-persoonskamer € 75,-
toeslag 1-persoonskamer € 50,-
dag 4  Zwolle Bilderberg Grand Hotel Wientjes **** 2-persoonskamer € 80,-
toeslag 1-persoonskamer € 50,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 220,-
* huur toerfiets met 24 versnellingen (excl. diefstalverzekering) € 52,-
* huur toerfiets met 24 versnellingen (incl. diefstalverzekering) € 64,-
* huur e-bike (excl. diefstalverzekering) € 108,-
* huur e-bike (incl. diefstalverzekering) € 132,-

exclusief:
*
parkeerplaats ca. € 18,50 per dag
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 220,-
* huur toerfiets met 24 versnellingen (excl. diefstalverzekering) € 52,-
* huur toerfiets met 24 versnellingen (incl. diefstalverzekering) € 64,-
* huur e-bike (excl. diefstalverzekering) € 108,-
* huur e-bike (incl. diefstalverzekering) € 132,-

exclusief:
*
parkeerplaats ca. € 18,50 per dag
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook